۷۰۱۲۴
۵ نظر
۵۰۰۲
۵ نظر
۵۰۰۲
پ

رکورد تاریخی دولت احمدی‌ نژاد در چاپ پول

خالص دارايي‌هاي شبکه بانکي در هشت‌سال گذشته از ۷.۳۲ هزارميلياردتومان به ۱.۸۱ هزارميلياردتومان رسيد و به‌اين‌ترتيب اين شاخص در دولت‌هاي محمود احمدي‌نژاد۵.۲ برابر شد. معني ساده اين اتفاق اين است که دولت محمود احمدي‌نژاد در هشت‌سال گذشته حدود ۵۰هزارميلياردتومان پول (سکه و اسکناس) چاپ و روانه اقتصاد ايران کرده است.

تابناک: خالص دارايي‌هاي شبکه بانکي در هشت‌سال گذشته از ۷.۳۲ هزارميلياردتومان به ۱.۸۱ هزارميلياردتومان رسيد و به‌اين‌ترتيب اين شاخص در دولت‌هاي محمود احمدي‌نژاد۵.۲ برابر شد. معني ساده اين اتفاق اين است که دولت محمود احمدي‌نژاد در هشت‌سال گذشته حدود ۵۰هزارميلياردتومان پول (سکه و اسکناس) چاپ و روانه اقتصاد ايران کرده است.

روزنامه شرق نوشت؛ نکته جالب اين است که دولت‌هاي قبل و بعد از انقلاب اسلامي ۳۲هزارميلياردتومان پول چاپ کردند در حالي‌که دولت احمدي‌نژاد به تنهايي آن هم در کمتر از هشت‌سال ۵۰هزارميلياردتومان پول چاپ کرد.

نتيجه تمام اين اتفاقات هم افزايش نقدينگي از ۷۰هزارميلياردتومان در سال ۸۴ به ۴۷۰هزارميلياردتومان در حال حاضر است. علاوه بر اين پايه پولي و تورم هم در مسير نزولي قرار گرفتند به طوري که تورم براي اولين‌بار در کشور پس از سال‌هاي پس از جنگ به بالاي ۴۰درصد رسيد، هرچند دو، سه‌ماهي است شاخص تورم به‌دليل در پيش‌گرفتن سياست انظباط مالي در دولت يازدهم در مسير نزولي افتاده است. اين آمار که به مدد روي‌کارآمدن دولت جديد منتشر شده‌اند، همچنين از رشد ۱۴۸درصدي دارايي‌هاي خارجي شبکه بانکي در دولت‌هاي نهم و دهم خبر مي‌دهند. بانک‌مرکزي در آخرين گزارش خود از متغيرهاي پولي ميزان دارايي‌هاي خارجي شبکه بانکي را به تفکيک بانک‌ها و بانک‌مرکزي آورده است. از مجموع ۱/۸۱هزارميلياردتومان دارايي خارجي شبکه بانکي در پايان آذر ۹۱، فقط ۴/۱۰هزارميلياردتومان آن مربوط به بانک‌ها و ۷/۷۰هزارميلياردتومان آن متعلق به بانک‌مرکزي است. از اين‌‌رو، نقش بانک‌مرکزي در ايجاد دارايي‌هاي خارجي بر ۸۷درصد بالغ مي‌شود.

بررسي هشت‌سال دولت احمدي‌نژاد نشان مي‌دهد خالص دارايي‌هاي خارجي سال‌به‌سال افزايش يافته و روند صعودي آن به‌هيچ‌عنوان متوقف نشده است. علاوه بر اين، خالص دارايي‌هاي خارجي ۲۷ بانک فعال در نظام بانکي در سال ۸۴ حدود ۱/۴هزارميلياردتومان بود اما اين شاخص در آذر سال ۹۱ به ۴/۱۰هزارميلياردتومان رسيد. بررسي اين روند در اين مدت نشان مي‌دهد خالص دارايي بانک‌ها نزديک به ۱۵۳درصد رشد داشت. نکته قابل‌تامل ديگر درخصوص اين شاخص اين است که چاپ پول در تمامي کشورها توسط بانک‌مرکزي انجام مي‌شود و بانک‌ها نقشي در اين قضيه ندارند. افزايش شاخص دارايي‌هاي خارجي بانک‌ها درواقع اضافه‌برداشت بانک‌ها از خزانه بانک‌مرکزي است که در اغلب موارد منجر به چاپ پول مي‌شود. از اين‌رو مي‌توان چنين نتيجه گرفت که اضافه‌برداشت بانک‌ها از بانک‌مرکزي در حال حاضر ۴/۱۰هزارميلياردتومان است. خالص دارايي خارجي بانک‌مرکزي هم در اين هشت‌سال ۱۴۷درصد رشد کرد و از رقم ۶/۲۸هزارميلياردتومان در سال ۸۴ به ۷/۷۰هزارميلياردتومان رسيد.

در اين سال‌ها کارشناس اقتصادي از تبعات منفي چاپ پول سخن گفتند و دولت را از ادامه اين روند بر حذر داشتند. نمونه آن سه نامه تاريخي اقتصاددانان است که در سال‌هاي ابتدايي دولت نهم خطاب به دولت نگاشته شد. با اين حال نه دولتمردان و نه شخص محمود احمدي‌نژاد به هيچ‌کدام از اين هشدارها توجه نکردند. بخشي از اين پول‌ها در نتيجه عدم‌انظباط‌ مالي دولت چاپ شد تا هزينه‌هاي جاري دولت پوشش داده شود. بخشي از آن براي تحقق مصوبات سفرهاي استاني چاپ شد. دو طرح مسکن‌مهر و بنگاه‌هاي زودبازده هم بخش اعظمي از پول‌هاي چاپ‌شده را بلعيدند تا معضل بيکاري و مسکن اقشار کم‌درآمد حل شود در حالي‌که اين دو معضل با صرف منابع کلان بازهم به قوت خود باقي است. بنا بر گزارش‌هاي موثق در طول اجراي طرح بنگاه‌هاي زودبازده ۲۵هزارميلياردتومان منابع صرف شد اما نتيجه به قدري اسفبار بود که بالاخره در سال ۸۹ اجراي اين طرح متوقف شد.

به‌جز اين، مسکن‌مهر بود که اخيرا و به‌دستور آخوندي وزير راه و شهرسازي متوقف شد به اين دليل که دو وزير مسکن و اقتصاد معتقد بودند نيمي از تورم فعلي به‌دليل اجراي طرح مسکن‌مهر به‌‌وجود آمده است و به اين‌ترتيب بود که اجراي آن متوقف شد. بر اساس آخرين آمار موجود ۴۰هزارميلياردتومان منابع بانکي به مسکن‌مهر اختصاص يافت که تمامي آن توسط بانک مسکن از بانک‌مرکزي استقراض شده بود.

درمجموع، دولت احمدي‌نژاد در هشت‌سالي که سر کار بود، چنان بي‌رويه پول چاپ کرد که رقم آن در تاريخ اقتصاد ايران بي‌سابقه بود.

رکورد تاریخی دولت احمدی‌ نژاد در چاپ پول
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خدا شما را ببخشد ، ما که نمی بخشیم.

  • بدون نام

    دوستان سلام ...
    همه دولتها دوست دارند با چاپ پول وانجام کارهای در زمین مانده و ثبت این کارها به نام خود باعث افزایش اعتبار خود یا حزبشان بشوند ولی باید دستگاهها نظارتی مثل بانک مرکزی که وظیفه حفظ پول ملی کشور را برعهده دارد علاوه بر عدم چاپ پول بدون پشتوانه حافظ توان اقتصادی مردم باشد این را باید خاطرنشان کرد که دولت با هر انتخابات اهداف وسیاستهاشون عوض میشود ولی بانک های مرکزی باید که سیاست مستقلی را داشته باشند سرجمع دولتها با انتخابات عوض میشوند ولی بانکهای مرکزی باقی می مانند پس بانک های مرکزی باید جلوی بی انضباطی ها مالی دولتمردان رابگیرند اگرنتوانستند با فراغ بال استعفا داده واز مردم خودشان عذرخواهی نمایند تا افرادی که میتوانند جلوی بی انضباطی را بگیرند سکان دار بشوند و مردم چوب ریاست فلان مدیر ضیعف را ندهند که الان بدجوری می دهند .

    پاسخ ها

    • فری

      بانک مرکزی زیر نظر دولته متاسفانه. وقتی که طهماسب مظاهری رییس سابق بانک مرکزی با همین سیاست غلط احمدی نژاد مخالفت کرد خیلی زود برکنار شد.

  • lococh

    حالا که اون بنده خدا دیگه نیست که این دروغ و تهمت ها را جواب بده هرچی دلتون می خواد بهش ببندید دولت یازدهم عرضه ادامه مسکن مهر را نداره اینجوری می خواد متوقفش کنه شایدم میگه چه کاریه پولی که میشه تو جیب خودم بره خرج کارای بیهوده بشه بالاخره از تبار دولت های 5 تا 8 است دیگه حالا هم که تو دادن یارانه موند و میخواد قطع اش کنه. بی زحمتوقتی این دولت تمام شد هم این آمارها را بررسی کنید البته واقعی

  • ارغوان

    من با گفته شما مخالفم ، دولت احمدی نژاد این کار را به تنهایی انجام نداد بلکه این نتیجه :
    1- ما مردم ایران دوست داریم حتی آنچه را هم که می فهمیم بگوییم نمی فهمیم تا دیگران هرچه را که دوست دارند از زبان ما بیان کنند . آقای احمدی نژاد همیشه می گفتند ملت ایران این کار را می کند یا این عقیده را دارد یا این خواسته را دارد . یعنی ما به ایشان اجازه دادیم آنچه را خود می خواست بگوید ما ملت ایران می خواهیم .
    2- ما ملت ایران منافع خصوصی خود را به منافع ملی ترجیح می دهیم به ویژه اگر کوتاه مدت باشد . نمونه آن کسانی که خانه و دارایی های خود را فروختند و دلار و سکه خریدند به امید آنکه افزایش قیمت پیدا کند .
    3- نمایندگان ما به جای آنکه در مقابل خواسته های خانه خراب کن دولت بایستند فقط به فکر این بودند که مصاحبه کنند و طرح های زیرخاکی خود را ارائه دهند . البته معدودی هم مانند آقای توکلی فریاد زد و نامه نوشت و همه جا با عملکرد دولت مخالفت کرد و هشدار داد اما کو گوش شنوا ضمن اینکه بقیه به جای همراهی با ایشان به فکر باند و گروه خود بودند که مبادا ناراحت شوند .
    4- عدم آگاهی و دانش مردم
    5- مقام دوستانی که می فهمیدند چه در حال رخ دادن است اما ترجیح دادند که سکوت کنند و یا ابزار کار باشند و به قول معروف سرشان را زیر انداختند و ساکت نشستند و گذاشتند که دولت هرچه می خواهد بکند .
    5- نبود قانون و ضمانت اجرایی محکم آن برای محاکمه دولتیانی که اینگونه مردم و کشورو آینده کشور را با ندانم کاریها و لجبازی ها و باند بازیهای خود به ورطه نابودی کشاندند .
    6- دیگر چه گویم که ناگفتنم بهتر است فقط می دانم که خداوند ما کر و کور و لال نمی خواهد و می فرماید سرنوشت هیچ قومی تغییر نمی کند مگر خودش بخواهد .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج