۶۸۳۲۱۱
۶ نظر
۵۰۱۲
۶ نظر
۵۰۱۲
پ

«دوحه» جانشین «دوبی» در تجارت خارجی ایران

دولت جمهوری اسلامی ایران در تلاش است کشورهای قطر و عمان را جایگزین امارات متحده عربی در تجارت خارجی خود کند.

عصر ایران: دولت جمهوری اسلامی ایران در تلاش است کشورهای قطر و عمان را جایگزین امارات متحده عربی در تجارت خارجی خود کند.

در پی تحولات و تنش‌های جدید روابط بین تهران و ابوظبی ، دولت ایران می‌کوشد اهمیت شهر دوبی را به عنوان یک "هاب منطقه ای" در تجارت خارجی خود کم‌تر کرده و در عوض شهر دوحه و بنادر عمان را جایگزین تجارت منطقه ای و جهانی خود کند.

ایران سالانه میلیاردها دلار از طریق دوبی کالا وارد می کند و در ۳ دهه گذشته نقش دوبی در تجارت خارجی ایران همواره رو به افزایش بوده است.

براساس گزارش وب سایت ایرانی" فایننشال تریبیون" - با فایننشال تایمز اشتباه نشود- تصمیم اخیر ایران در پی افزایش فشارها و سخت‌گیری‌های جدید دولت امارات متحده عربی و مقامات دوبی به تجار ایرانی از طریق وضع قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، صدور ویزا و محدودیت‌های بانکی اعمال شده است.

در اوایل ماه جاری - میلادی- بانک مرکزی ایران اعلام کرد در پی اعمال محدودیت‌های جدید بانک‌های دوبی برای بانک‌های ایرانی، بانک مرکزی ایران به دنبال جایگزین کردن بانک های دیگر منطقه برای تجارت و دادوستد بانک‌های ایرانی است.

همزمان روابط سیاسی ایران با قطر و عمان در ماه‌های گذشته رو به گرمی بیشتری رفته و این در حالی است که روابط تهران و ابوظبی طی ماه‌های اخیر و به ویژه از زمان تحریم همه‌جانبه دولت قطر از سوی همسایگان عرب این کشور - عربستان سعودی، امارات و بحرین- رو به تنش و سردی بیشتری رفته است.

"حسین یعقوبی" معاون امور بین‌الملل بانک مرکزی ایران به صراحت اعلام کرده که ایران قصد دارد کشورهای قطر و عمان را جایگزین امارات در تجارت و دادوستد منطقه‌ای خود کند.

علاوه بر این "عدنان موسی‌پور" رییس اتاق بازرگانی ایران و قطر نیز در مصاحبه‌ای با "فایننشال تریبیون" تاکید کرده: قطر و عمان توانایی تسهیل تجارت خارجی ایران را دارند. او گفته است: با این حال ما نباید روابط تجاری خود خود را با امارات متحده عربی قطع کنیم... چون این کشور تنها مجرای تجارت خارجی ما در دوران تحریم‌ها بوده است."

بر اساس آخرین آمار گمرک ایران، حجم تجارت ایران و امارات متحده عربی در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۲.۹ میلیارد دلار بوده است که رقم بسیار قابل توجهی است و اهمیت این رقم به ویژه در زمانی که با حجم تجارت ایران با کشورهایی چون قطر و عمان مقایسه می شود، بیشتر درک می‌شود.

حجم صادرات ایران به قطر در ۱۱ ماه منتهی به ۲۰ فوریه ۲۰۱۸ بالغ بر ۲۱۵ میلیون دلار بوده است. این میزان در مدت مشابه سال قبل تنها ۹۲ میلیون دلار بوده است. همچنین حجم واردات ایران از قطر در ۱۰ ماه منتهی به ۲۱ ژانویه ۲۰۱۸ با افزایش ۱۵۷ درصدی به رقم ۲۱ میلیون دلار رسیده است.

به نظر می‌رسد دور زدن محدودیت‌های بانکی مهم‌ترین انگیزه ایران و تجار ایرانی از تمایل به سمت بانک‌های قطری به جای بانک‌های اماراتی است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بهتر است بین ایران و قطر و عمان ویزا نیز برداشته شود تا مردم راحتر به کشورهای مورد نظر رفت و آمد کنند.

  • بدون نام

    فکر نکنم عقل وسیاست مسئولین کشور به این چیز ها برسد.
    بهتر است کشور ومردم بازیچه دست کشور مسخره امارات باشند.

  • محمود بابایی

    طرح جایگزینی قطر وعمان به جای دبی یک طرح شکست خورده وبرخلاف منافع اقتصادی کشور است وکسانی که به دنبال اجرای این طرح هستند از عواقب خطرناک ان خبر ندارند اولا دبی یک منطقه بین المللی است وایران از این شرایط در راستای منافع خود استفاده می کند در حالیکه قطر وعمان فاقد چنین موقعیتی هستند دوم اینکه بیش از پانصد هزار ایرانی وهزاران شرکت وابسته در دبی در حال خدمات رسانی به ایران هستند وبا قطع ارتباط با دبی شبکه اقتصادی کشور از این امکان محروم می شود سوم اینکه امریکا واسراییل سالها است که امارات را برای قطع ارتباط با ایران تحت فشار گداشته است اما لابی قدرتمند ایران در امارات این فشارها را خنثی کرده است وقطع ارتباط اقتصادی با امارات قطعا به اهداف دشمنان کمک خواهد کرد چهارم اینکه حدود هفتاد در صد نیازمندیهای اقتصاد ایران از جمله مواد اولیه برای کارخانه های صنعتی تولیدی نفت وگاز رفت وامدهای دیپلماتها از طریق دبی انجام می شود وبا قطع ارتباط با این کشور قحطی وکمبود زیادی در کلیه زمینه ها به وجود خواهد امد وایران به مرحله مرگ می رسد پنجم اینکه ایران بخش عمده از کالاهای تحریمی را با استفاده از لابی ایرانی در دبی تامین می کند در حالیکه چنین موقعیتی در قطر وعمان وجود ندارد دلایل زیاد در ارتباط با این موضوع وجود دارد که مجال طرح ان در این نوشته وجود ندارد

  • بدون نام

    سیاست تنش زای ما , هر قورباغه ای رو هفت تیر کش کرده , ار امارات. تا جیبوتی , هیچ چشم انداز مثبتی هم دیده نمیشه .

  • ...

    دوبی با پول ایرانیها آباد شد . پول های اختلاس شده و باد آورده در اون کشور سرمایه گذاری شد . حالا نوبت قطر !

  • بدون نام

    چندی پیش یک کارشناس اقتصادی نظرش این بود که اگر با کشور عمان رابطه تجاری را بیشتر کنیم بهتر است چون عمان یک بندر تجاری آزاد دارد که کالا را مستقیماً از کشور سنگا پور و امریکا وارد و صادر می کند که بسیار کم هزینه خواهد بود.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج