وجود حدود ۲ میلیون دانشگاهی بیکار
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: زنجیره اتصال فارغالتحصیلان دانشگاهی در ایران با امکانات و منابع وجود ندارد و این مانع باعث افزایش بیکاری در جامعه شده است.
خبرگزاری ایسنا: مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: زنجیره اتصال فارغالتحصیلان دانشگاهی در ایران با امکانات و منابع وجود ندارد و این مانع باعث افزایش بیکاری در جامعه شده است.
به گزارش ایسنا، دکتر محمدسعید سیف یکشنبه ۶ اسفند در همایش ملی «مهندس پیشران اقتصاد دانشبنیان» و چهارمین همایش «روز مهندس» در دانشگاه صنعتی همدان، با بیان اینکه پیش از انقلاب دانشگاهها بسیار محدود بوده و علوم بیشتر در حالت شکلگیری و پیشرفت بوده است، افزود: در دهه ۶۰ دانشگاهها بازگشایی شده و به پشتیبانی جنگ مشغول بودند و ارتباط صنعت و دانشگاه در دوران جنگ اتفاق افتاد.
وی اضافه کرد: در دهه ۷۰ دورههای تحقیقاتی در دانشگاهها توسعه یافته و بورسیهها به خارج از کشور افزایش پیدا کرد و توسعه کمی دانشگاهها و مراکز علمی به وقوع پیوست.
سیف ادامه داد: در دهه ۸۰ توجه جدی به انتشار مقالات و توسعه پژوهش و دستاوردهای علمی و افزایش پارکهای علم و فناوری محقق شد.
وی به رویدادهای علمی در دهه ۹۰ اشاره و تصریح کرد: هدفمندی فعالیتها و پژوهشها، ارتقای مهارت و اشتغال فارغالتحصیلان و ارتقای علمی فارغالتحصیلان در این دهه انجام گرفت.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم اظهار کرد: در حال حاضر در کشور بیش از ۱۱۰ دانشگاه، ۴۵ واحد پژوهشی، بیش از ۱۳ هزار آزمایشگاه آموزشی و پژوهشی، بیش از ۸۰ هزار عضو هیئت علمی، ۳۶۷ انجمن علمی و ۱۵۴ قطب علمی وجود دارد.
وی با بیان اینکه بیشترین دانشجوها در مقطع کارشناسی هستند، تأکید کرد: امروزه ۴ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۳۸۳ دانشجو در کشور وجود دارد که از این تعداد، ۱۱۵ هزار و ۱۹۱ نفر دانشجوی دکترای تخصصی و مابقی در مقاطع دکترای حرفهای، ارشد، کارشناسی و کاردانی تحصل میکنند که این نشان از سرمایهگذاری مفید برای افزایش علم است.
سیف با اشاره به وجود ۳۲۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور، یادآور شد: ۴۰ پارک علم و فناوری در سطح کشور وجود دارد که در ۱۷۸ شهر مستقر هستند.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم با اشاره به آمار فارغالتحصیلان رشته مهندسی، گفت: در بین کشورهای دنیا، ایران پنجمین کشور در تربیت مهندس در دنیا است. با وجود مالکیت بیشترین نفتوگاز جهان، ذخایر معدنی ناب، بیش از ۵۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی و موقعیت جغرافیایی خاص، از این امکانات برای پیشرفت و ارتقای صنعت استفادهای نمیکنیم.
سیف به چالشها و بحرانهای موجود در کشور اشاره و اظهار کرد: رشد بیکاری، آلودگیهای محیطزیست، کاهش منابعآبی، مسائل اقتصادی، بهرهوری و کارآیی نامناسب در بخش صنعت و کشاورزی و سرانه بالای مصرف و انرژی بخشی از بحرانهای موجود است.
وی با بیان اینکه نرخ بیکاری دانشآموختگان دانشگاهی ۱۸.۵ درصد است، تأکید کرد: بیشترین جمعیت کشور در دهه ۶۰ وجود داشته و معضل اصلی افراد این دهه، بیکاری است.
مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم افزود: کل بیکاران کشور ۳ میلیون و ۲۵۸ هزار نفر است که از این تعداد یک میلیون و ۹۳۶ هزار و ۴۰۷ نفر بیکار دانشگاهی هستند.
وی به راهحلهای موجود در جامعه برای رفع بیکاری و افزایش کارآیی دانشگاهها اشاره و تأکید کرد: ساماندهی وضعیت اشتغال در کشور، بهبود کیفیت نیروی کار، بهبود فضای کسبوکار، کاهش تصدیگری دولت و نهادها، استفاده بهینه از بازارها و نیازهای کشور و مدیریت صحیح فضاهای بینالمللی بخشی از راهکارها است.
سیف در پایان خاطرنشان کرد: در گذشته دانشگاهها در مسیر آموزش و سپس به سمت پژوهش در حرکت بودند و امروزه از دانشگاهها انتظار ایجاد اشتغال و تولید ثروت میرود.
نظر کاربران
هر روز یک آمار میدن بیرون .... خدا وکیلی خودتون به این طنزی که راه انداختین خندتون نمیگیره .... از خدا بترسید و دروغ نگویید
زنده باد ایران قطب اصلی فرهنگ و قدرت جهانی تمام جهان هم نمیتوانند مقابل ایران ایستادگی کنند
آفرین به آین آمارتون...من نمیدونم این تعدادآمارراازکجا میارین..مملکت که بااین دروغ پیشبره وای به بعدش...
مدیران نادان= کشور ویران
۱۰برابراینم بیسواد های کشورمان بیکارن که باعثش. افغانیا مهاجرخارجی ۱۰ملیون شغلهارواشغال کردن اقتصاد مملکت وخراب وخرابترکردن
اقای نوبخت تحویل بگیر.فقط زودبیا تکذیبش کن.زودباش دیگه
ارواح عمت دو میلیون
یک سوال دولت اعلامذکردهذاماربیکاران سه م نفرخوب دومیلیون دانشگاهی وفقط یک م غیردانشگاهی ؟
مدیران دانا= تک تک افراد در رفاه وامنیت
دکتر مملکت این امار الکی رو از کجا اوردی بجای این حرفهای بیهوده وبه درد نخور از کشورهایی مثل ترکیه مالری اندونزی الگو بگیر وسخنرانیت لااقل مفید باشه.
چهل سال را هو عوضی رفتی استاد قلابی وگرنه حال و روز ما بدبختها این نبود
نخیر یه صفر کم گفتین