۶۶۹۱۷۸
۳ نظر
۵۰۰۴
۳ نظر
۵۰۰۴
پ

چه عاملی می‌تواند نفت را ۱۰۰ دلاری کند؟

اگر کسی فکر کند که آخرین گزارش چشم انداز آژانس بین المللی انرژی و سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده نسبت به بازار نفت خوشبینی است،حتی این خوشبینی از بهتر از پیش بینی هاست.

خبرآنلاین: اگر کسی فکر کند که آخرین گزارش چشم انداز آژانس بین المللی انرژی و سازمان اطلاعات انرژی ایالات متحده نسبت به بازار نفت خوشبینی است،حتی این خوشبینی از بهتر از پیش بینی هاست.

تحلیلگران بازار نفت انتظار دارند که تقاضا برای نفت حام در سال جاری ۱.۷ میلیون بشکه در روز رشد کند و درست به دلیل همین پیش بینی هم می گویند، قیمت نفت برنت می تواند تا سال ۲۰۱۹ به ۱۰۰ دلار در هر بشکه برسد.

طبق گزارش هایی که کارشناسان انرژی منتشر کرده اند،آنچه سبب می شود که قیمت ها رشد کند،کاهش تولید نفت شیل خواهد بود.کمی سخت است که خریداران بخواهند با این نرخ ها نفت خریداری کنند، اما به هر حال اگر به خاطر داشته باشید که تولیدکنندگان ظرفیت ۱.۸ میلیون بشکه نت در روز را دارند و اوپک و روسیه برای کاهش تولیدآماده اند،این پیش بینی امکان پذیر خواهد بود. اما مشاوران توصیه می کنند که رشد تقاضا را باید برای امسال تقویت کرد.به عبارت دیگر،این رشد تقاضا باید به روزانه ۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد تا پیش بینی ها برای افزایش قیمت محقق شود.

این شرایط حتی با وجودی امکان پذیر خواهد بود که روسیه و ایالات متحده آمریا بتوانند با این پیش بینی کنار بیایند،اما به نظر می‌رسد که مقامات دولتی روسیه تصمیم به افزایش تولید درمیادین نفت شرق سیبری دارند.

البته احتمال اینکه اوپک و روسیه توافق خود را برای ادامه کاهش تولید نفت ادامه بدهند،همچنان بحث برانگیز است، به این دلیل که شاید توافق کاهش تولید که یک برنامه اصلی است،ادامه پیدا نکند.

با این وجود،اگر تقاضای جهانی به سرعت رشد کند،آیا کسی تشکیک می کند که کارتل نفتی و شرکایش نسبت به شرایط تازه انعطاف نشان ندهند؟ این احتمال سخت است.

اما این تقاضا چقدر رشد خواهد کرد؟طبق بررسی های انجام شده، رشدتقاضا واقعی نیست.با این حال،اقتصاد جهانی در حال رشد است و همین عامل سبب شده تا قیمت های موجود به نوعی مورد حمایت باشد،بنابراین پیش بینی ها برای کوتاه مدت حکایت از آن دارند که تقاضا برای نفت خام پایدار اس تو همچنان پتانسیل کشش قیمت ها وجود دارد.

جولیان لی تحلیل گر مسایل انرژی به بلومبرگ می گوید:«رشد قیمت ها می تواند بر رشد تقاضا اثر داشته باشد،از سویی قیمت های پایه نفت از زمان آغاز فعالیت خود یعنی از ماه ژوئن بیش از ۵۵ درصد افزایش یافته که این موضوع می تواند پایانی برای خرده فروشی نفت باشد.»

اما این همه اتفاق نیست؛ در حالی که لی تایید می کند که قیمت های بالاتر بر تقاضای نفت در اروپا و آمریکای شمالی تاثیر دارند، سوخت گران قیمت هم در کشورهای در حال توسعه که عامل رشد جهانی هستند،قابل توجه است.

بنابراین لی تاکید می کند که دولت ها با افزایش قیمت نفت،یارانه های انرژی را کاهش می دهند و حالا که قیمت ها مجددا رو به رشد گذاشته،قیمت نهایی هم بالاتر خواهد رفت و این امر موجب می شود که دولت ها به طور ناگهانی در فعالیت های اقتصادی دخالت کنند زیرا ظرفیت افزایش قیمت هرآنچه بدان اشاره شد،وجود دارد.

این شرایط شامل گاز،این سوخت جایگزین هم می شود.کشورهایی که درصد زیادی از سرمایه خود را در زیر ساخت های گاز طبیعی سرمایه گذاری کرده اند- مثلا چین،گاز تاکنون برایشان ارزان بوده اما بازار به زودی با تقاضا مواجه شده و قیمت ها نوسان خواهد یافت و به نظر می رسد که آنها با کسری بودجه برای تامین منابع گاز رو برو شوند.این شرایط برای پروژه های LNG استرالیا که سرمایه گذاری زیادی برای خودروهایی با سوخت گاز طبیعی شده،اتفاق خواهد افتاد.قیمت های بالاتر بیش از انتظار مردم است و در نتیجه حمل و نقل عمومی توسعه خواهد یافت.

صندوق بین المللی پول در آخرین چشم انداز اقتصادی جهان پیش بینی کرده که رکود بعدی دور از انتظار نیست.

مایک لینچ تحلیل گر انرژی هم می گوید:«این پیش بینی قابل تحقق نیست، زیرا بازار سهام ایالات متحده حالا در اوج رشد تاریخی خود قرار دارد و این شانس برای برنت ۱۰۰ دلاری است.»

کشورهای صادرکننده نفت طی دهه‌ها وابستگی به این منبع درآمدی، اکنون در آستانه پیک تقاضا ‏در جهان به فکر نفت‌زدایی از اقتصاد خود افتاده‌اند و در این مسیر نیز عربستان سردمدار «اقتصاد ‏منهای نفت» است اما واقعیت این است که آنها برای پوشش هزینه‌های خود به‌طور میانگین نیازمند ‏نفت ۸۸ دلاری هستند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اون موقع نفت ما خوب پول میده در عوضش اختلاس ها ده برابر میشود..چون اگه صد دلار هیچ به هزار دلار هم بره نفت برای ملت ما سودی نداره چون مدیران نجومی بگیر حقوق ماهانه پنجاه میلیونیشون میشود پانصد میلیون و وام بگیر های آغا زاده ها که بدون حتی وثیقه وام های میلیاردی میگیرن اون موقع وام های هزار میلیاردی میگرن بازم دست ملت خالیه

  • عدالت

    قابل توجه مسئولینی که میخواهند اختلاس کنن

  • خدا

    انشااله بشه 1000دلار چی عاید مردم میشه؟همیشه همه چی نداریم!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج