۶۵۹۲۶۱
۱۹ نظر
۵۰۱۷
۱۹ نظر
۵۰۱۷
پ

حجاریان: با حذف انگلیسی، همه قاری نخواهند شد

وب سایت جماران در یادداشتی به قلم سعید حجاریان نوشت: احمد فردید، به طعنه زبان انگلیسی را «زبان حمال‌های هنگ‌کنگ» می‌نامید و در عوض زبان آلمانی را به‌عنوان زبانی فاخر و فخیم برای مباحث عمیق فلسفی و جامعه‌شناسی معرفی می‌کرد. سخن او از یک لحاظ درست بود چرا که هنگ‌‌کنگ سال‌ها مستعمره انگلستان بود و باراندازی برای توزیع کالا به شمار می‌رفت و باربران آنجا با زبان انگلیسیِ دست‌ و‌ پا شکسته‌ کار خود را پیش می‌بردند.

وب سایت جماران در یادداشتی به قلم سعید حجاریان نوشت: احمد فردید، به طعنه زبان انگلیسی را «زبان حمال‌های هنگ‌کنگ» می‌نامید و در عوض زبان آلمانی را به‌عنوان زبانی فاخر و فخیم برای مباحث عمیق فلسفی و جامعه‌شناسی معرفی می‌کرد. سخن او از یک لحاظ درست بود چرا که هنگ‌‌کنگ سال‌ها مستعمره انگلستان بود و باراندازی برای توزیع کالا به شمار می‌رفت و باربران آنجا با زبان انگلیسیِ دست‌ و‌ پا شکسته‌ کار خود را پیش می‌بردند.

چرا راه دور برویم، تاکسی‌‌رانان دوبی که عمدتا اهل جنوب پاکستان هستند هم به انگلیسی مسلط‌‌‌اند. اساسا زبان امپراطوری بریتانیا که خورشید در آن غروب نمی‌کرد، و هند و چین و استرالیا و کانادا و آمریکا و نیوزلند و مالزی و اندونزی و بخش اعظمی از خاورمیانه زیر نگین او بود، طبیعتا جهان‌شمول شده است پس فعلا چه بخواهیم و چه نخواهیم زبان ارتباطات، تجارت، و علم در جهان ما، انگلیسی است.

البته که باید گفت هم زبان انگلیسی فاخر داریم که در ادبیات شکسپیر متجلی است و هم زبان انگلیسی پیش‌پاافتاده که حمال‌های هنگ‌هنگی بدان تکلم می‌کنند. متأسفانه زمانی که ما نوجوان بودیم، کتاب انگلیسی‌مان متعلق به خانم ناهید درّی بود؛ کتابی که زبان ما را باز نکرد چرا که نویسنده به اندک کلماتی بسنده کرده بود؛ زبان عربی‌مان را هم از رشید شرتونی و کتاب‌اش «مبادی العربیه» آموختیم که آن هم به کارمان نیامد و عاقبت مجبور شدیم از طرق دیگری رفع حاجات خود بکنیم.

زبان فن است؛ مانند شنا و مادامی که فرد در آن نیفتد، فن را فرا نمی‌گیرد و به همین خاطر است که می‌گویند زبان را باید در محیط فرا گرفت؛ مانند شنا که نمی‌شود آن را از کتاب آموزشی آموخت و لاجرم باید به آب زد.

این که چرا آموزش و پرورش در بخشنامه‌ای اعلام کرده است در مدارس آموزش زبان انگلیسی متوقف شود در حالی که همه می‌دانند «العلم فی الصغر کالنقش فی الحجر» کاری است ناشدنی. چرا که موسسات خصوصی حی و حاضر هستند و خانواده‌ها فرزندانشان را در خارج از ساعات آموزشی به این موسسات خواهند فرستاد زیرا می‌دانند در آینده همین طفل اگر بخواهد با ابزارهای تکنولوژیک دست و پنجه نرم کند یا ادامه تحصیل دهد سخت به زبان انگلیسی محتاج است.

اینکه ادعا شود آموختن انگلیسی مانع از انس فرزندان‌ با فرهنگ فارسی خواهد شد، سخن عجیبی است! مگر طفل زیر دوازده سال چقدر از مدرسه تأثیر می‌پذیرد؟ یا اینکه اساسا مدارس چقدر در فرهنگ‌سازی نقش دارند؟ می‌دانیم اطفال در این سنین عمدتا از خانواده خود، فرهنگ و زبان مادری را می‌آموزند و این امری است که کاملا از حیطه نظارت دولت خارج است. خانواده‌ای که دلبسته به فرهنگ زادبوم خود است طبعاً آن را به نسل‌های بعدی خود منتقل می‌کند و خانواده‌ای که از این فرهنگ دل کنده است،‌ همان مسیر را پیش پای طفل خود می‌گذارد.

گمان نرود که با حذف زبان انگلیسی همه فرزندان ایران، قاری قرآن خواهند شد، به تعبیر خواجه شیراز که می‌گوید: «حافظا می خور و رندی کن و خوش باش ولی / دام تزویر مکن چون دگران قرآن را» از قرآن ابزاری برای ریا و تزویر ساخته‌اند، چه انتظاری داریم که کودکان به سمت قرآن پیش بروند و زبان انگلیسی را رها کنند. ما در این چهل سال به قدری از فرهنگ دینی و اسلامی‌مان بی‌رویه و بدون پشتوانه چِک کشیده‌ایم، که دیگر انبان‌مان خالی است و دیگر چِک‌مان را با هزار امضاء و تضمین و قسم و آیه نمی‌خرند. قرآن در کشور ما مهجور است و به قول سعدی که می‌گوید:‌ «بزرگ‌زادۀ نادان به شهروا مانَد / که در دیار غریبش به هیچ نستانند» مانند ارز رایج در کشوری غریب است که در این دیار آن را نمی‌خرند.

امروز باید به این پرسش پاسخ دهیم که چرا فرهنگ ایرانی اسلامی تا این حد غریب و مهجور واقع شده که در ایران خودمان خریدار ندارد و اطفال ما زبان دوم و سوم که فرانسه و آلمانی باشد را فرا می‌گیرند، اما اندک اقبالی به فارسی و عربی نشان نمی‌دهند. با این روال شاید دور نباشد روزی که زبان فارسی سلیس را در تاجیکستان، بلندی‌های پامیر، گوشه‌ای از هند، اوستیا یا بدخشان پیدا کنیم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • amir

    من کسی هستم که به سفر زیاد میرم و همیشه شرمنده میشم که به زبان انگلیسی تسلط ندارام این قانون اشتباه است فقط با این کار خیلی ها مثل من میشن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عزیز برادر خودت باید زحمت میکشیدی یاد میگرفتی این وظیفه ی دولت نیست تا کمک کنه شما تو تفریحات خارجی تون راحتتر باشین

    • یعقوب خلیلی قوشچی

      حرفم با آقایی که میگه دولت نباید به شما انگلیسی یاد میداد
      لطفا بگید به پاکستانیها یا هندیها و بنگلادشیها کی انگلیسی یاد داده؟حتما خودشون رفتن تو کلاسهای خصوصی یاد گرفتن بعد رفتن دبی تاکسی برونن
      اگه دولت مسوول شغل و درآمد و رفاه و آموزش و مسکن و حمل و نقل و ....نیست ممکنه بفرمایین دولت مسوول چیه

  • بدون نام

    این همه ما تو مدرسه انگلیسی خوندیم واقعا چه تاثیری داشت؟هیچی.همون بهتر حذف کردن . اینجوری پدر مادرا بچه هاشونو تو کلاس های آموزشی معتبر تر ثبت نام میکنند پولشون رو هم به مدیرای مفت خور مدارس نمیدن

    پاسخ ها

    • یعقوب خلیلی قوشچی

      همه ما انگلیسی رو از راهنمایی به بعد خوندیم اونم بیشترش قواعد بود و ....کی به ما از ابتدایی انگلیسی یاد داد اونم مکالمه شو؟
      چطو از اول فارسی یاد میدن که غیر از ایران وافغانستان هیچ جای دیگه ای اعتبار نداره ولی انگلیسی که زبان بین المللیه ر نباید از ابتدایی یاد داد؟

  • بدون نام

    فقط میخان بگن ما مخالف غرب هستیم.وگرنه پشتوانه نداره این حرکت.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دقیقا فقط فکر می کنن کسی نمی فهمه همین مخالفین غرب بچه هاشونو برای ادامه تحصیل و زایمان و ....میفرستند آمریکا و اروپا و...
      این حرفا ماله مردم عادی و ژن معمولیاس

  • مرتضی

    کج سلیقه گی تا کجا!!!!

  • بدون نام

    داریم یواش یواش با شیب کم به قرون وسطا بر میگردیم بسلامتی

  • علیرضا

    متأسفانه سال‌هاست که جامعه ما از افراد چاپلوس وبله قربان گو رنج می‌برد !!!

  • هیهات من الذله

    این هم از اقای بطحایی وزیر وزین اموزش پرورش

  • طوسی

    در زبان انگلیسی از پاکستان هم عقبیم یک عراقی روانتر از ما انگلیسی حرف میزند زمانی برایم پیش آمد علیرغم داشتن مدارک عالی با توریست انگلیس در ارومیه برای پیداکردن مسافرخانه به زبان بین المالکی اشاره حرف میزدم خیس عرق وشرمگینی.

  • بدون نام

    طبق معمول پاک کردن صورت مسئله

  • بدون نام

    بابا از ابتدایی حذف کردن ن اینک کلا حذف شده...اونهمه پول ک مدارس میگیرن بابت همیناس خوب ...الان دیگه پولو میدن کلاسای بیرون چ فرقی کرده چرا الکی شلوغش میکنید...بعدم آموزش پرورش ممنوع کرد......بابا یکم فکر خانواده ها هم باشید اوناییکه دو وچندقلو دارن....بابا هم همش الکی مخالفت....اه اه اه

  • بدون نام

    احسنت که گل گفتی
    کدام زبان جانشين انگلبسی میشود در مکالمات و متون اموزشی و علمی؟
    خود عربها هم انگلبسی صحبت میکنن و جالب اینکه کاسه داغتر از اش میشویم هميشه

    همین کلمات عربی را از زبان فارس حذف کنید تا بچه ها در مدرسه دچار دوگانگی نشوند

  • بدون نام

    حالا تو مدارس نزارن کسی که علاقه داشته باشه جدا میره کلاس و موسسه یاد میگیره

  • بدون نام

    اگه به نظر کارشناسان کار بلد!!!!وفوق تخصص آموزش و نه پرورش ، تدریس زبان انگلیسی به دردمان نمی خورد ،
    انصافا و وجدانا یکی بیاید و جواب دهد که کدام تدریس چه درسی به دردمان خورده است ،
    مضاف الیه ، تانژانت ، سینوس ، حرفه و فن ، و..
    بگذارید کنار این کج سلیقه گی ها و دشمنی های کور و بی پایه و اساس را ،
    به نظر آقایان صاحب نظر زبان گینه بی صاحب ( بی سائو ) یا شورشیان روهینگا یا بومیان آمازون در چه حدی است ؟
    بولیوی و .....

  • بدون نام

    این نیز حرکتی ضد تو سعه است و جوانان فردا را باید پاسخگو باشید .
    هرچند ما که در دبستان و حتی دبیرستان شاهی زبان یاد نگرفتیم

  • بدون نام

    در سوعد در مهد کودک یعنی از یک سالگی علاوه بر زبان سوعدی دو.ز بان هم به بچه ها یاد میدهند خارجی باشند زبان مادری یکی از انهاست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج