۶۵۸۹۷۸
۱۹ نظر
۵۰۰۴
۱۹ نظر
۵۰۰۴
پ

تصمیم عجیب مجلس برای درآمدزایی دولت

کمیسیون تلفیق در مصوبه ای جنجالی یکی از راههای درآمدزایی دولت را فروش کالاهای انبارشده در سازمان اموال تملیکی اعلام کرده و فعالان اقتصادی به شدت نگران قاچاق فروشی دولت در سال ۹۷ هستند.

خبرگزاری مهر: کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی که این روزها را سخت و نفسگیر برای بررسی لایحه بودجه سال ۹۷ کل کشور می گذراند روز یکشنبه در مصوبه ای جنجالی تصمیم گرفت تا برای دولت در سال آینده به نحوی درآمدزایی کند که مابه ازای فروش کالاهای متروکه در انبارهای سازمان اموال تملیکی شرایطی را فراهم نماید که منابع حاصله به سمت رونق تولید و اشتغال پیش رود غافل از آنکه فعالان اقتصادی، خود نگرانی عرضه کالاهایی در بازار هستند که در رقابتی به شدت نابرابر همواره لطمه های سنگینی را به پیکره تولید وارد کرده است.

موضوع از آن قرار است که قرار است کالاهای در انبارمانده سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی که به نوعی کالاهای قاچاق کشف شده هستند، از سوی دولت در بازار داخلی کشور فروخته شده و درآمد حاصل از آن صرف اشتغالزایی در سال ۹۷ شود.

حال اما فعالان اقتصادی می گویند که اصولا نباید اجازه ورود کالاهای قاچاق را داد چه رسد به اینکه چراغ سبزی در اختیار دولت قرار گیرد که مسیر فروش کالاهای قاچاق را روشن می سازد و به نوعی دولت را قاچاق فروش می کند.

مهمتر آنکه، مقام معظم رهبری بارها و بارها نسبت به ضرورت جلوگیری از ورود کالاهای قاچاق به کشور هشدار داده اند و حتی در یکی از سخنرانی های اخیر خود خواستار آتش زدن کالاهای قاچاق کشف شده گردیده اند به نحوی که ایشان تاکید کردند که کالاهای قاچاق باید آتش زده شود تا ریسک واردات آن برای قاچاقچیان به حداکثر برسد و با آتش زدن این کالاها به نوعی قاچاقچی متوجه شود که هیچ راهی برای بازگشت این کالاها به بازار وجود نداشته و دیگر قاچاق برایش مقرون به صرفه نیست و به هیچ عنوان راهی برای عرضه آن در بازار ندارد.

اما اکنون کمیسیون تلفیق مصوبه ای داشته که بر مبنای آن اجازه چشیدن طعم فروش کالاهای قاچاق به دولت داده شده و دولت یک قاچاق فروش می‌شود؛ این در حالی است که هیچ یک از واردکنندگان، صادرکنندگان و فعالان اقتصادی اجرای چنین مصوبه ای را جایز ندانسته و آن را به ضرر منافع ملی و حمایت از تولید داخلی عنوان می کنند.

آنها در گفتگو با خبرنگار مهر به صراحت اعلام می کنند که ورود درآمد حاصل از فروش کالاهای قاچاق به اقتصاد ایران ، آنهم بصورت رسمی، یک امر مذموم است اما بدتر از آن فروش این کالاها از سوی دولت و نگرش درآمدزایی در این خرید و فروش است.

عباس آرگون عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: مصوبه روز یکشنبه کمیسیون تلفیق بسیار جای تعجب داشت چرا که اصولا مجلس باید سازکارهایی را تدوین کند که ورود کالاهای قاچاق به اقتصاد ایران به حداقل ممکن برسد نه اینکه آن را به رسمیت شناخته و اجازه فروش این کالاها را هم به دولت بدهد.

وی می افزاید: مجموعه راهکارهایی باید در اقتصاد ایران بکار گرفته شود که واردات به صورت غیررسمی برای واردکنندگان مقرون به صرفه نباشد و تولید داخل از محل قاچاق کالا نبیند. این در شرایطی است که اکنون رقابت نابرابری را برای کالاهای ایران رقم زده و زمینه ساز رقابتی نبودن تولید شده است.

همچنین علیرضا مناقبی رئیس مجمع واردات نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز تعجب نسبت به مصوبه کمیسیون تلفیق می گوید اصولا کالای قاچاق و واردات غیررسمی یک تخلف محض و آشکار از سوی قاچاقچیان است که به هیچ عنوان نباید به رسمیت شناخته شود در حالی که با مصوبه کمیسیون تلفیق به نظر می رسد که این کالاها به رسمیت شناخته شده و تخلف نیستند در حالی که خلاف اگر خلاف است برای همه باید در نظر گرفته شود و واردات کالاهای قاچاق نیز مطابق قانون یک تخلف کاملا آشکار است که اگر قرار باشد دولت، آن را در بازار عرضه کرده و بفروشد تولید داخلی را تضعیف کرده است ضمن اینکه همان کالا قدرت رقابت را از کالاهای وارداتی خواهد گرفت چرا که حقوق و عوارض گمرکی پرداخت نکرده و بسیار ارزان تمام شده است.

وی می افزاید: اما و اگرهای زیادی در خصوص فروش کالاهای قاچاق به ذهن متبادر می‌شود به این معنی که دولت با چه مکانیزمی قرار است این کالاها را قیمت گذاری کند و شیوه فروش آنها در بازار چه خواهد بود؟ این در شرایطی است که مقام معظم رهبری نیز بارها تاکید کرده اند که باید کالاهای قاچاق به آتش کشیده شوند و حال مشخص نیست که مجلس با چه انگیزه ای فروش کالاهای قاچاق برای دولت را آزاد کرده است.

مناقبی اظهار داشت: دولت به جای حمایت از تولید ملی اگر قرار باشد که کالای قاچاق بفروش ومنابع آن را صرف ایجاد اشتغال نماید به طور قطع اشتغال موجود را هم از دست خواهد داد. بنابراین باید در وهله اول باید به فکر حفظ اشتغال موجود بود و پس از آن بتوان با سرمایه گذاری و جذب منابع مالی، زمینه های افزایش تولید و اشتغالزایی را فراهم کرد.

رئیس مجمع واردات معتقد است که دولت نباید به هیچ عنوان زیر بار اجرای این مصوبه کمیسیون تلفیق رود و به نظر می رسد نمایندگان در صحن علنی مجلس نیز نباید به این مصوبه رای دهند چرا که به هر حال هر موردی که تصویب شود مجری آن مهم است و روسیاهی فروش کالاهای قاچاق به طور قطع برای دولت خواهد ماند. پس بهتر است که دولت هم زیر بار اجرای چنین مصوبه ای نرود و حتی اجازه تصویب نهایی آن را هم ندهد.

به گزارش مهر حال باید منتظر ماند و دید که صحن علنی مجلس در مقابل چنین مصوبه ای چه واکنشی نشان خواهد داد و فروش کالاهای قاچاق از سوی دولت بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق چقدر نظر مثبت نمایندگان را به خود جلب خواهد کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    درآمد حاصل از آن صرف اشتغالزائی شود!!!!!!!!

  • بدون نام

    چقد بنده خداها به مخشون فشار آوردن,جنسای قاچاقو بفروشن تاکمک دولت بشه , ای خدا بعضی چقد مغز فندقی هستن

  • کریم

    منابعی که باید صرف اشتغالزایی شوند مشخص هستند مالیات ، گمرک ، تامین اجتماعی و... چرا کار رو به جایی رسوندید که مثل ... توی گِل موندید؟

  • سرزمین آبادی

    در طول تاریخ مجلس این تصمیم بسیار شجاعانه و عاقلانه و درست بوده و ای کاش مایملک اختلاس گران و دزدهای دولتی را همین طور می کردند

  • بدون نام

    خدایا مردم دارن خر میکننتیتر میزنن به خاطر درامد دولت سالهای پیش شما جه طوری درامد داشتین مایگیم جلیو هرچی قاچاق بگیرین چه بر سرملت خواهد امدخداداند کهشما چه نقشه ای دارین فعلا هر چی وارد میکنه درامد داره بعدا اون حاضر نیست برا یاشتغال بده اخه یعنی اینقدر فکرتون مشغول اشتغال جوانان است ماشغل نمیخواهیم جیب مارانزنه

  • صدای ملت

    کدوم تولید...کدوم اشتغال....همش بهونست....
    میخوان همرو نقد کنن برا پر کردن حساب هاشون...

  • بدون نام

    چه عجب !!یک نفر تصمیم کل مجلس ود ولت رازیرسوال میبرد ومیگوید آن اجناس راآتش بزنند .داداش قرار نیست که دولت خود قاچاقچی بشود قرا راست آن جنسها که ازقبل کشف شده به قیمت مناسب دراختیار عمده فروشهای بازار قرار گیرد
    ش

  • بدون نام

    دولت برای کنترل قاچاق هزینه می کند و عزیزان ما در این را به شهادت می رسند ولی دلیلی ندارد که این سرمایه عظیم را آتش بزنیم و آلودگی زیستی درست کنیم
    مثلا اگر آتش زده شود مشگل قاچاق یا بیکاری جوانان حل می شود پس بهتر است این سرمایه در پر کردن گوشه ای از مشکلات دولت و مردم هزینه شود
    چرا دولت این همه سال این اموال را از بین می برد می توانست به کمیته امداد و بهزیستی تحویل دهد تا به دست نیازمندان برسد
    خیالتان راحت اگر همین محصولات قاچاق و جنس ارزان چینی نبود همین تولید کنندگان داخلی دمار از روزگار ملت در می آورذند با بودن یک سری سواستفاده گر و خودرو سازان ما دیکر داعش و دشمن نمی خواهیم

  • بدون نام

    فقط استان قدس میتونه مشکلات رو حل کنه فراموش نکنید

  • ایرانی

    به نظر بنده بهتر اینه که،کالاهایی که به صورت قاچاق وارد میشه.از قاچاقچیها نگیرن.ولی در عوض جریمه سنگین ویا زندان براشون در نظر بگیرن.تا انگیزه برای واردات قاچاق کم بشه.اجناس قاچاق هم توسط خود وارد کننده تو بازار پخش میشه.ودولت هم خودشو درگیر دپو کردن اجناس
    نکنه،تاهم نیاز به نگهداری نداشته باشه هم اجناس خراب نشه.وکلی هم هزینه بابت نگهداری وپرسنل مربوطه نشه.

  • بدون نام

    باید دید که اصلا این کالاهای انبار شده دقیقا چیه که بفهمیم عرضه اونا میتونه اسیب بزنه به تولید داخل یا نه.مثلا چند وقت پیش بود یه سری ماشین مدل بالای قاچاق کشف شده بود.یا ممکنه اون کالا مواد اولیه بعضی صنایع باشه که توی داخل خیلی تولید نشه به هر حال اینطوری نمیشه نظر داد.
    و من اصلا نمیفهمم اینکه دولت درامد رو صرف اشتغالزایی بکنه یعنی چی.

  • بدون نام

    دولت برای درامدزایی باید از خرج هاش کم کنه.حقوق مدیران و مسئولان دولتی رو کم بکنن کلی درامد برای دولت ایجاد میشه

  • بدون نام

    بابا بچه 17ساله من از اقتصاد بیشتر میدونه تا اینا بسه دیگه

  • بدون نام

    چرا دولت برعکس میگن بیکاریم اجازه ورودمهاجرافغانی میدکاراشغال کردن

  • بدون نام

    "بنام خدا" ایندفعه اگر بتوانید حتی با این پول کاری انجام دهید .بعد چکار می خواهید بکنید؟بظر من تمام ارگانهای وابسته مالی به دولت باید برنامه ریزی کنند ا_ از ریخت وپاش های اضافی جلوگیری کرده وهمه چیز تحت حساب باشد2- هر ارگانی یک کار تولیدی داشته باشد تا مخارجش را حدالامکان بر اورده کند.3-حذف مرحله به مرحله یارانه (خیلی از مردم ما به این پول نیازی ندارند.)

  • بدون نام

    "بنام خدا" ایندفعه اگر بتوانید حتی با این پول کاری انجام دهید .بعد چکار می خواهید بکنید؟بظر من تمام ارگانهای وابسته مالی به دولت باید برنامه ریزی کنند ا_ از ریخت وپاش های اضافی جلوگیری کرده وهمه چیز تحت حساب باشد2- هر ارگانی یک کار تولیدی داشته باشد تا مخارجش را حدالامکان بر اورده کند.3-حذف مرحله به مرحله یارانه (خیلی از مردم ما به این پول نیازی ندارند.)

  • بدون نام

    چرا آتش زدن به فقرا وپابرهنه ها بدهید . به کشورهای دیگر بفروشیدوپولش را یا به فقرا ویا به بیکاران ویا به خزانه بدهید. کسی از پول بدش نمی آید.

  • يوسف

    واقعا از اين اظهار نظرهاىآبكى چه بايد كرد ؟ اموالى كه بهرحال ارز مملكت براى واردات آن صرف شده آتش بزنيم تا به توليد داخل كمك كنيم ؟ آن قاچاقى كه گفته شده بايد آتش زد مواد مخدر است نه كالاهايى كه ميتواند مشكل جمعى را حل كند . اين اظهار نظرها مث آن فرداست كه براى عصبانى كردن همسايه بچه خودش را كتك ميزند. قرار نيست دولت اين اجناس را خودش بفروشد بلكه توسط سازمانهايى مثل بهزيستى عمل ميشود . اگر اين اموال بايد سوخته شود پس بنياد بركت كه تاكنون اينكارهاراانجام ميداد چكاره است ؟ حالا كه قرار است درآمد آن صرف اشتغال شود عده اى عصبانى ميشوند وبراى توليد داخلى اشك ميريزند

  • بدون نام

    ببن کیا رو کجاها فرستادیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج