رفت و آمد نمایندگان ۱۲ رسانه آمریکایی در ایران و فعالیت آزادانه آن ها در حالی است که با فرمان رئیس جمهور آمریکا و تأیید دادگاه تجدیدنظر این کشور، حتی اتباع معمولی ایران هم از ورود به خاک آمریکا منع شده اند. اتفاقی که دوشنبه ۲۲ آبان، با رأی شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر آمریکا علیه حکم قاضی واتسون رخ داد و عملاً ایرانیان در کنار اتباعی چون سومالی، سوریه، لیبی، یمن و چاد جز در موارد خاص نمی توانند روادید آمریکا دریافت کنند.
روزنامه خراسان: رفت و آمد نمایندگان ۱۲ رسانه آمریکایی در ایران و فعالیت آزادانه آن ها در حالی است که با فرمان رئیس جمهور آمریکا و تأیید دادگاه تجدیدنظر این کشور، حتی اتباع معمولی ایران هم از ورود به خاک آمریکا منع شده اند. اتفاقی که دوشنبه ۲۲ آبان، با رأی شعبه نهم دادگاه تجدیدنظر آمریکا علیه حکم قاضی واتسون رخ داد و عملاً ایرانیان در کنار اتباعی چون سومالی، سوریه، لیبی، یمن و چاد جز در موارد خاص نمی توانند روادید آمریکا دریافت کنند.
حتی خبرنگاران ایرانی نیز اجازه ورود به آمریکا را ندارند و تنها دو رسانه ایران (ایرنا و صداوسیما) که در نیویورک هستند اجازه فعالیت دارند و این فعالیت نیز صرفا در محدوده سازمان ملل متحد (محدودیت تردد در شعاع ۴۰ کیلومتری (۲۵ مایلی) سازمان ملل ) وبا قواعد و محدودیت های شدید همراه است.
طبیعتاً اولین واکنشی که ممکن است به ذهن برسد لزوم مقابله به مثل ایران است. تاکنون آمار دقیقی از تعداد روادید ایران برای اتباع آمریکایی ارائه نشده، اما با توجه به این که اکثریت غالب مسافران آمریکایی به ایران، گردشگر هستند و بر اساس اظهارات مسئولان سازمان گردشگری، برآوردها از حضور سالانه حداکثر 2000 گردشگر آمریکایی در ایران حکایت دارد، تنها 12 هزار دانشجوی ایرانی با فرمان ترامپ دچار مشکل شده اند! بنا بر این با توجه به رفت و آمد کم اتباع آمریکایی به ایران، مقابله به مثل چندان بازدارنده نبوده و فایده ای ندارد.
بنا بر اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت ارشاد هم اکنون 12 رسانه آمریکایی در ایران نمایندگی دارند که شامل چهار تلویزیون انبیسی، سیانان، سیبیاس و ایبیسی، چهار پایگاه خبری آسوشیتدپرس، بلومبرگ، پلانس و یوپیآی و چهار نشریه تایم، وال استریت، نیویورک تایمز و لسآنجلس تایمز می شوند. بنا به اعلام یک منبع مطلع، این رسانه ها زیرنظر اداره کل رسانه های خارجی در وزارت ارشاد فعالیت دارند و در انجام فعالیت های خود محدودیتی ندارند. این البته به جز رسانه هایی است که به صورت موقت مجوز فعالیت دریافت می کنند و در یک بازه زمانی گروه خبری آن رسانه می تواند پس از دریافت مجوز به ایران سفر و گزارش های مورد نظر خود را تهیه کند. به عنوان نمونه وزارت ارشاد سال گذشته برای 9 خبرنگار از کشور آمریکا روادید مطبوعاتی زمان دار صادر کرده بود.
غرقی خبرنگار سابق واحد مرکزی خبر در نیویورک ، با بیان این که مصاحبه با شخصیت های ایرانی برای خبرنگاران آمریکایی کاملاً آزاد است، ادامه داد: در مقابل ما هیچ گاه نتوانسته ایم حتی با وزیر خارجه آمریکا مصاحبه کنیم، این در حالی است که آن ها به راحتی در نشست های خبری رئیس جمهور ما حاضر می شوند و به طرح مواضع رسانه های خود در قالب سوال می پردازند. وی همچنین با اشاره به شماره ملی خاصی که به شهروندان مقیم آمریکا داده می شود، تأکید کرد که این موضوع شامل خبرنگاران ایرانی نمی شود و این خود منشأ محدودیت های بسیاری از قبیل معاملات، اجاره منزل و ... می شود.
فضائلی کارشناس مسائل سیاسی و مدیر عامل اسبق خبرگزاری فارس، نیز در گفت و گو با خراسان، با اشاره به این که مسئله مقابله به مثل با فعالیت رسانه های آمریکایی در ایران، سال هاست مطالبه می شود، تأکید کرد: همان طور که در اقتصاد و سیاست با آن ها مقابله به مثل می کنیم، باید در حوزه رسانه نیز مقابله به مثل کنیم. فضائلی شجاعت تصمیم گیری در دولت را یکی از عواملی دانست که موجب می شود این نبود توازن به هم بخورد.
پرواضح است که هر اقدامی در این زمینه باید از مجلس شروع شود؛ برای این منظور از اصغر مسعودی نماینده فارس در مجلس و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی درباره ضرورت مقابله به مثل با محدودیت های رسانه ای در برابر آمریکا پرسیدم که او با اشاره به ضرورت قاطعیت در این موضوع، گفت: در هر زمینه ای که آمریکا با ما یک برخورد محدودیت آمیز داشته، ما هم باید در همان سطح و یا شدیدتر ورود کنیم.
همچنین پژمانفر نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی با منطقی دانستن اقدام روسیه در تصویب قانون اخیر، این پیشنهاد خراسان را که مجلس باید در این زمینه ورود کند تأیید کرد و گفت: محدودیت رسانه های آمریکایی را به شکل یک ماده واحده در مجلس پیگیری می کنم.
چه باید کرد؟
به نظر می رسد همان طور که ۲ نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اذعان دارند و با توجه به محدودیت شدیدی که برای رسانه های ایرانی در آمریکا وجود دارد و نیز نظر به اجرای قانون ممنوعیت ورود اتباع ایرانی به آمریکا دولت و مجلس باید به این موضوع ورود کرده و حداقل تا زمان حل مشکل شهروندان و رسانه های ایرانی، راه ورود رسانه های آمریکایی به کشور را سد کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
با این طرز عقاید جنگ طلبانه انتظار داری به امریکا راهت بدهند برو خدارو شکر کن که به کوچتون راهت میدن
پاسخ ها
کی جنگ طلبه ؟ کاش یه مشت باندازه آمریکاییها به وطنت تعصب داشتی
بهتره رورنامه نگارای ایرانی منجمله نجفی جونتون را هم از آمریکا اخراج کنند تا پول بیت المال برای این آقا حروم نشه.