۶۳۸۳۰۳
۶ نظر
۵۰۱۷
۶ نظر
۵۰۱۷
پ

از هر سه زن تهرانی، یکی در معرض خشونت

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته در استان تهران از هر ۳ زن، یک نفر در معرض خشونت قرارگرفته است.

خبرگزاری فارس: معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: طبق تحقیقات صورت گرفته در استان تهران از هر ۳ زن، یک نفر در معرض خشونت قرارگرفته است.

فرید براتی در دومین همایش ملی منع خشونت علیه زنان در دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با اشاره به انواع خشونت علیه زنان گفت: متأسفانه بخش‌هایی از خشونت‌ها نادیده گرفته‌شده است و ما اطلاعات و آمار دقیقی در این مورد نداریم چراکه بسیاری از زنان خشونت انجام‌شده را گزارش نمی‌دهند.

وی افزود: اگر واقع‌بینانه نگاه کنیم بخشی از جامعه ما را زنان روسپی تشکیل می‌دهند، مشکلات زنان دارای کار جنسی در کشور در هیچ جا دیده نمی‌شود، درواقع جمعیت پنهانی هستند که ما به شکل قانونی و شرعی آن‌ها را قبول نداریم؛ اما حضور آن‌ها در جامعه دارای آثار و تبعات است.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خشونت و سوءاستفاده جنسی در محیط کار را نوعی دیگر از خشونت دانست و تأکید کرد: خشونت‌ها یا سوءاستفاده‌های جنسی در محیط‌های کار برای بانوان صورت می‌گیرد اما این موارد در تحقیقات دیده نمی‌شود و بیشتر تحقیقات انجام‌شده جزء تحقیقات دانشجویی یا دانشگاهی است.

وی افزود: برای ارزیابی کامل خشونت علیه زنان، در برنامه ششم توسعه، تحقیقی را در سطح کشور به‌منظور استقرار سامانه رصد آسیب‌های اجتماعی تحت عنوان «سراج» آغاز کردیم که به‌صورت پایلوت در بین جمعیت عمومی مناطق ۲۲ گانه تهران اجرا شد.

براتی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده در تهران ۲۷ درصد زنانی که موردتحقیق بودند، به‌نوعی دچار خشونت شده بودند، حدود ۶ درصد نیز دچار خشونت جنسی و ۸ درصد خشونت عاطفی و روانی را مطرح کرده بودند.

وی اظهار کرد: در واقع می‌توان گفت در تهران اغلب خشونت‌ها خشونت روانی است و از هر ۳ زن، یک زن دچار خشونت شده است؛ این در حالی است که در برخی از استان‌ها خشونت علیه زنان بیشتر از تهران است چراکه به لحاظ فرهنگی و سایر شرایط، وضعیت زنان در شهر تهران، خیلی بهتر از مناطق دیگر کشور است.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور یادآور شد: خشونت علیه زنان برگرفته از فرهنگ مذکر و مردسالار است در واقع تاریخ کشور ما جامعه مردسالار بوده است، متأسفانه آنچه تا به امروز در فرهنگ ادبیات در مورد عشق داریم نیز به‌جای روابط عاطفی بین زن و مرد بیشتر مردانه است.

وی اظهار کرد: خشونت در جامعه، مجزا از سایر اشکال آسیب‌ در جامعه نیست، بنابراین کار وسیع را می‌طلبد و در کنار فرهنگ‌سازی و آموزش‌های همگانی باید بر روی جمعیت‌هایی که بیشتر مورد خشونت قرار می‌گیرند؛ متمرکز شویم، اصلی‌ترین بحث در مورد مقابله با خشونت علیه زنان، بحث‌های پیشگیرانه و تأکید بر فرهنگ‌سازی و آموزش‌های همگانی است.

براتی با اشاره به تغییر شیوع ایدز در کشور خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته یکی از اساسی‌ترین وجوه انتقال ایدز ، اعتیاد تزریقی بود که با توجه به مداخلات صورت گرفته توانستیم تا حدی این موضوع را کنترل کنیم؛ اما اکنون میزان انتقال ایدز در کشور از راه روابط جنسی ناایمن یک تا دو درصد از راه انتقال به طریق اعتیاد تزریقی پیشی گرفته است.

وی افزود: ما اغلب قربانیان را مقصر می‌دانیم درحالی‌که باید زنان آسیب‌دیده و متقاضی مصرف مواد مخدر را تحت حمایت قرار دهیم؛ در همین راستا و به‌منظور توانمندسازی این گروه از زنان، مراکز اسکان موقت دختران و زنان خشونت دیده راه‌اندازی شده است.

معاون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: پیش‌ از این مراکز دولتی در استان‌های مختلف وجود داشت و آدرسشان را نیز فقط قاضی و ناجا داشت که مداخلات مددکاری و اجتماعی و اقدامات لازم حسب مورد صورت می‌گرفت اما اخیراً با توجه به تغییرات انجام‌شده این خانه‌ها به خانه‌های امن تبدیل شدند که در حال حاضر ۲۸ خانه امن در کشور وجود دارد که بیشتر آن‌ها به بخش غیردولتی مطمئن واگذارشده است و در این مدت مراجعان بسیار زیادی داشتند که نگران‌کننده است.

براتی تأکید کرد: اخیراً تحقیقی در ۱۷ استان روی زنان روسپی مصرف‌کننده مواد انجام شد و در یک نمونه ۸۰۰ نفری، تقریباً ۴۰ درصد آن‌ها برای دریافت خدمات به مراکز مراجعه می‌کنند و همچنین اخیراً در تهران مراکز مادر و کودک برای زنان مصرف‌کننده تمایل به ترک اعتیاد دارای فرزند کوچک فعال‌شده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تو رو خدا نزنید این حرفها رو همینطوریش زنها پدر مردها رو دراوردن کدوم خشونت همه مردا تو تهران زن ذلیلن دیگه دنیا دست زنا افتاده شما امار میدین والا ما هم تو همین شهری که امار میدین داریم زندگی میکنیم زنها کاری نیست که نکنن .

  • دیدبان

    همه چیز فصلی شده .این هفته هم به اشکال مختلف خانمها سوژه شدن .شبکه مجازی .مطبوعات .همایش جلسه .اخرش همه چی سرجاش محفوظه .....البته وقتی ما در دنیا رتبه سوم عصبانیت داشته باشیم . خشونت درخانواده ها چیز عجیبی نیست .

  • بدون نام

    بیشترش ازفقروبیکاری محتاط میشن

  • بدون نام

    كاملا درسته

  • بدون نام

    برو بابا دلت خوشه ... این زنا رو هر چی بیشتر بهشون میدون بدی ، بیشتر طلبکار میشن.یکی نیست از خشونت علیه آقایون صحبت کنه.مهریه ی میلیاردی ، خونه آنچنانی ، لباس مارک ، تفریح فلان جا و هزار تا کوفت و زهرمار دیگه.واقعا یه دختر که اوج دغدغش شکستن ناخوناشه ، چه میفهمه استرس و فشار تو زندگی یعنی چی؟چه میفهمه خشونت یعنی چی؟

  • محمد

    قابل توجه نویسنده این خبر :
    آیا در حقشون داره ظلم میشه اصلا قابل باور و درک نیست!
    دخترا و زنها از پشت اجاق گاز در اومدن و تمام کارای لوکس و فانتزی رو دست گرفتن و ازطرفیم اگه تو این بیشوهری ی خواستگارم براشون بیاد میلیونی برای طرف سکه میبرن و بقول اون دوستمون زمانیم که ناخنشون بشکنه تمام دردسرشون. میشه اون ناخن و بقیه موردا. .... حالا با ی حساب سر انگشتی به حقشون داره ظلم میشه؟!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج