۶۳۰۲۴۰
۵۰۰۹
۵۰۰۹
پ

پست‌دادن به بازنشسته‌ها

شباهت نجفی و قالیباف

روزنامه شرق - معصومه اصغري: سريال پست‌گرفتن بازنشستگان در شهرداري همچنان ادامه دارد. اين در حالي است که بر اساس قانون چنين اقدامي غيرقانوني و ممنوع است، با اين حال اگرچه قوانين براي قاليباف و نجفي يکي است اما هر دو آنها نشان داده‌اند در بي‌تفاوتي نسبت به اين بخش از قانون شبيه هم عمل مي‌کنند.

روزنامه شرق - معصومه اصغري:

سريال پست‌گرفتن بازنشستگان در شهرداري همچنان ادامه دارد. اين در حالي است که بر اساس قانون چنين اقدامي غيرقانوني و ممنوع است، با اين حال اگرچه قوانين براي قاليباف و نجفي يکي است اما هر دو آنها نشان داده‌اند در بي‌تفاوتي نسبت به اين بخش از قانون شبيه هم عمل مي‌کنند. چه آن روز که شهردار سابق ٦٠٠ نيروي بازنشسته را از نهادهاي نظامي به شهرداري آورد و چه حالا که شهردار جديد پشت سر هم به بازنشستگان مسئوليت و سمت مي‌دهد.

محمدباقر قاليباف که در ١٢ سال شهردار تهران بودن تعداد زيادي از مديران بازنشسته از جمله نظاميان همراه خود را از نيروي انتظامي دوباره به کار گرفت، تنها مديري نبود که در به‌کارگيري نيروهاي پابه‌سن‌گذاشته پيش‌قدم بود و قبل از او و بيرون از شهرداري و در دولت هم اين روند کمافي‌السابق ادامه دارد. در اين مورد به‌خصوص اما قاليباف مديري پيشروتر هم بود چراکه نه به اندازه شهردار جديد تهران قول و شعار براي جوان‌گرايي داده بود و نه اين‌قدر از او انتظار مي‌رفت. قاليباف ١٢ سال قبل به عنوان اصولگرايي پيشرو و نوگرا فکرهايي براي تبديل جوانان به مديراني در قالب سازماني مطلوب خودش داشت و اين‌گونه بود که از همان سال اول کارش در بهشت تا همين انتخابات ٩٦ مديران جوان زيادي را در سطح مديران محلي و منطقه‌اي و معاونت و مشاورت خود پرورش داد که حالا براي خودشان مديراني قابل شده‌‌اند. مديراني آن‌قدر قابل که شهردار جديد تهران که به‌شدت دچار کمبود مديران کارا و در سن معقول مديريتي است، ترجيح داده هنوز هم از همان مديران استفاده کند. اين همان اقدام مهمي بوده که اصلاح‌طلبان در دو دهه قبل و زماني که قدرت را در دست داشتند، انجام ندادند. عادت حذف از درون اصلاح‌طلبان، عدم توجه به نيروهاي داخلي و جوان و تمايل به پدرخواندگي‌کردن در اصلاح‌طلبان نه‌تنها اصلاح نشده كه کماکان هم ادامه دارد و حتي نمونه‌هايي از تسري آن به نسل‌هاي جديد و ژن‌هاي خوب به مديريت رسيده هم ديده مي‌شود.

شوراي شهر تهران درباره مسئله به‌کارگيري بازنشستگان در سمت‌هاي مديريتي همانند بسياري از موضوعات در اين سال‌ها در حد تذکر پيش رفته است و به نظر مي‌رسد با توجه به دامنه اختيارات بالاي شهردار تهران کاري بيشتر از تذکر هم از دستشان برنمي‌آيد. در دوره چهارم احمد حکيمي‌پور، به قاليباف درباره ٦٠٠ بازنشسته‌اي که از ارگان‌هاي نظامي و انتظامي به شهرداري دوباره به‌کارگيري شده بودند، تذکر داد. او بهمن ٩٢ به نقل از قاليباف گفت: «شهردار تهران قول داده بود» اين نيرو‌ها (بازنشستگان به کار گرفته‌شده) تا پايان مهرماه از شهرداري تهران بروند «اما تاکنون اقدامي نکرده است». او به حضور ۶۰۰ نفر از بازنشستگان نهادهاي نظامي و انتظامي در بخش‌هاي مديريتي شهرداري تهران اشاره کرده و گفته بود: «اينجا بلديه است نه نظميه».

بسياري از اعضاي شوراي شهر تهران همانند همين دوره پنجم با استناد به اينکه انتصابات شهردار تهران حوزه اختيارات شهردار است، درباره اين موضوع اظهارنظري نکردند و هنوز هم نظري درباره آن ندارند اما در اين ميان برخي هم اعتراض به انتصاب مديران مسن و بازنشسته را به پشتوانه رأيي که از مردم گرفته‌‌اند و خواسته‌هايي که تاکنون پيگيري مي‌شود، ادامه مي‌دهند. موضوع اعتراض به انتصابات محمدعلي نجفي از همان اولين انتصابات شروع شد. موضوعيت اعتراض‌ها متفاوت بود و از عدم تغيير و جابه‌جايي مديران فدايي قاليباف شروع مي‌شد و به عدم به‌کارگيري نيروهاي جوان اصلاح‌طلب هم مي‌رسيد.

هفته سوم شهريور، يعني حدود دو هفته پس از انتخاب شهردار تهران و تغييرات مديريتي که او رقم زد، اعضاي شوراي شهر تهران در صحن علني شورا نسبت‌به انتصابات اعتراض را شروع کردند. شهربانو اماني و حجت نظري درباره سن و سال افراد منصوب‌شده تذکري آرام و منطقي را بيان کردند اما محمد عليخاني با بياني صريح خطاب به نجفي گفت: « قانون‌مداري، شعار و وعده اصلي فهرست اصلاح‌طلبان شوراي شهر بوده است و بايد به آن تمکين کنيم. براساس قانون، به‌کارگيري بازنشستگان در شهرداري تهران ممنوع است، اما سه نفر از معاونان شهردار که به‌تازگي منصوب شده‌اند، بازنشسته هستند». اين اعتراض نسبت به انتخاب سميع‌الله حسينى‌مکارم - معاون مالى و اقتصاد شهري، محسن پورسيدآقايى - معاون حمل‌ونقل و ترافيک و مهدى حجت - معاونت شهرسازى و معمارى شهردار تهران بود که در همان جلسه محسن هاشمي در واکنش به عليخاني به‌طعنه گفت: «‌بهتر بود شهردار تهران آن يکي ديگر از معاونان خود را نيز بازنشسته معرفي مي‌کرد». حالا به نظر شهردار تهران حرف رئيس شورا را گوش داده است.
اعضاي شوراي پنجم پس از اين اعتراضات جلسه‌اي غيرعلني هم با شهردارشان داشتند و در آن جلسه مفصل درباره انتصابات صحبت کرده بودند اما شواهد و عملکرد اين‌گونه نشان مي‌دهد که شهردار چندان به اين اعتراضات توجهي نداشته و کار خودش را مي‌کند. اعضاي شورا در جلسه ديروز شوراي شهر تهران دوباره به اين انتخاب اعتراض کردند در حالي که بيستم آبان پايان مهلت سازمان بازرسي کل کشور در به‌کارگماردن بازنشستگان در پست‌هاي مديريتي بود. اگرچه علي اعطا و برخي ديگر از اعظاي شورا اين استفساريه را مربوط به شهرداري تهران به عنوان نهاد عمومي نمي‌دانند و بايد ديد نظر سازمان بازرسي به نظر اعضاي شوراي شهر نزديک است يا نه!

محمد عليخاني، عضو شوراي شهر تهران درباره اين موضوع صراحتا اعلام کرد «‌تذکرها داده شده و آقايان بايد خودشان پاسخ‌گو باشند. مي‌گويند در قانون استثناهايي وجود دارد و شهرداري بايد بررسي کند که اين معاونان مشمول اين استثنا مي‌شوند يا خير؛ مثلا يکي از استثناها اين است که بايد آن فرد جانباز ٧٠ درصد باشد که شايد اين دوستان هستند. ما خبر نداريم».

البته علي اعطا، سخنگوي شوراي شهر تهران، گفته است که براساس ماده ۷۱ قانون خدمات کشوري سمت‌هايي ازجمله رؤساي سه قوه، معاون‌اول رئيس‌جمهوري، نواب مجلس و اعضاي شوراي نگهبان، استانداران، سفرا و معاونان وزرا مي‌توانند بازنشسته باشند. براساس قانون تقسيمات کشوري اگر مستخدمان رسمي در معاونت شهرداري پايتخت باشند، مشمول به‌کارگيري معاونان وزرا هستند که بلامانع است.

با وجود اين، محمدعلي نجفي در نامه‌اي به محسن هاشمي که اعتراض کتبي محمد عليخاني درباره به‌کارگيري بازنشسته‌ها را براي شهردار تهران ارسال کرده بود، توضيح داده است که «در تاريخ ١٢ آبان سال جاري به معاونت‌ها، مناطق، سازمان‌ها و ادارات تابعه شهرداري تهران دستور داده شده تا نسبت به پايان فعاليت و خدمات افراد بازنشسته اقدام کنند. شهردار تهران نامه خود را چند روز قبل به محسن هاشمي داده و از ١٢ آبان هم بيش از يک هفته گذشته؛ اما دو روز قبل شهردار تهران شخصا معاوني را انتخاب و معرفي مي‌کند که بازنشسته است. زهرا نژادبهرام در گفت‌وگويي گفته است: «ما هنوز نمي‌دانيم که ايشان بازنشسته هستند يا نه. ان‌شاءالله بايد تکليف بازنشستگي ايشان مشخص شود و سپس درباره عملکرد و توقعاتي که شورا نسبت به معاونت دارد، گفت‌وگو کرد؛ زيرا طبق مصوبات ديوان عالي اعضايي که بازنشسته هستند، نبايد در اين‌گونه سمت‌ها قرار بگيرند».

درهمين‌حال روز گذشته و در پايان بيست‌ويکمين جلسه شوراي شهر تهران محسن هاشمي‌رفسنجاني، رئيس شوراي شهر، در پاسخ به اين پرسش که تکليف به‌کارگيري معاونان بازنشسته در شهرداري تهران به کجا رسيد و آيا او اطلاعي از نامه آقاي نجفي، شهردار تهران، درباره به‌کارنگرفتن اين نيروها در شهرداري دارد يا خير، گفت: بنده اطلاعي از اين نامه ندارم؛ چراکه اين نامه در زمان برگزاري جلسه امروز شوراي شهر تهران به کارتابل ارسال شده است و از محتواي آن بي‌اطلاع هستم. او گفت:‌ قطعا پس از خواندن نامه آقاي نجفي مي‌توانم پاسخ لازم را به خبرنگاران ارائه دهم.

به گزارش «شرق»، آنچه درحال‌حاضر شهردار تهران را در معرض سؤال‌هايي جدي قرار مي‌دهد، نه انتخاب افرادي پير و بازنشسته و از جامعه مردان بلکه بي‌توجهي به خواسته‌ها و مطالبات رأيي ميليوني و بي‌سابقه است. انتخاب‌هايي که نه‌تنها امروز تهران و تهراني‌ها را قرار است مديريت کنند؛ بلکه روي رأي دوره‌هاي بعدي انتخابات مجلس شوراي اسلامي، شوراي اسلامي شهر تهران و حتي رياست‌جمهوري تأثير مستقيم دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج