چرا معتادان به مصرف مجدد ترغیب میشوند؟
یک کارشناس ارشد مطالعات اجتماعی و رفتارشناس گفت: فرد معتاد قدرت تصمیمگیری را از دست می دهد و نمیتواند مصرف مواد را با نیروی اراده خود قطع و یا کنترل کند اما میتوان با استفاده از تکنیکهای مختلف توانبخشی شناختی به وی آموخت تا به درستی تصمیم بگیرد.
ایسنا نوشت: یک کارشناس ارشد مطالعات اجتماعی و رفتارشناس گفت: فرد معتاد قدرت تصمیمگیری را از دست می دهد و نمیتواند مصرف مواد را با نیروی اراده خود قطع و یا کنترل کند اما میتوان با استفاده از تکنیکهای مختلف توانبخشی شناختی به وی آموخت تا به درستی تصمیم بگیرد.
محمدرضا ایمانی گفت: اعتیاد یک بیماری شناختی است و مهمترین عواملی که باعث بروز آن میشود، نیز شناختی هستند، ولع مصرف مواد مخدر با تمام اجزایش یک پدیده کاملا شناختی و هیجانی است و کنترل هیجان یکی از زیر مجموعههای عملکرد شناختی میباشد.
او گفت: ما با سیستم شناختی خود، هیجان را کنترل میکنیم پس میتوانیم ولع مصرف مواد را هم کنترل کنیم، بنابرین یکی از مهمترین، بهترین و موثرترین راهکارها استفاده از تکنیکهای علوم اخلاق شناختی و رفتارشناسی از جمله روشهای توانبخشی- شناختی میباشد، ما میدانیم فرد معتاد نمیتواند خودش را کنترل کند و به سمت موادمخدر که یکی از علل مصرفش هیجان است، بازمیگردد اما معتقدیم میتوان کنترل هیجان شناختی را با تکنیک به افراد معتاد آموزش داد.
این رفتارشناس گفت: عدم قدرت تصمیمگیری و قضاوت صحیح مشکل دیگر فرد معتاد است، فرد معتاد عموما نمیتواند عواقب ناخوشایند کاری را که انجام میدهد، ارزیابی کند اما میتوان با استفاده از تکنیکهای مختلف توانبخشی شناختی به وی آموخت تا به درستی تصمیم بگیرد.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، ایمانی گفت: این تکنیکها نه تنها برای درمان و بازتوانی بلکه برای پیشگیری از اعتیاد بسیار موثر هستند یعنی میتوان با آموزش و به صورت اقدامات پیشگیرانه این توانمندیهای شناختی را در افراد مستعد و حتی افرادی که با توجه به شرایط محیطی در خطر اعتیاد قرار دارند افزایش داد و به موقع پیشگیری کرد.
نظر کاربران
معتادان را باید زندانی کرد وانجا حتی سیگار هم نباید به انها برسد. ترک اجباری به نفع خودشان و همه است.
داروهای ترک اعتیاد بی فایده است
گناه نکرده اگه میتونست خب ول میکرد نمیتونه..بهترین راه حل استفاده از تجارب خارجی ها یا المانی ها
همه اینها چرته بدن حتی خودش تولید مورفین داره ولی مصرف کننده باعث تخریب بخش کنترل صحیح مورفین بدن خود می شود و به همین علت هستش که هر روز نیاز خود می داند یک معتاد وخود آموختار انسان است و به اعتیاد با جنبه بیماری نگرش کنید نه بزه کار و مجرم شما بیمار را درمان می کنید یا به زندان می فرستید باید در فرد معتاد خلاء آن را جویا شد افراد خودآموختار بیشتر افرادی احساسی و آسیب پذیر جامعه بوده اند که در برابر مشکلات خود تسلیم مواد به بهانه فرار از مشکل خود شده اند پس نیازمند توجه و درمان هستند نه توهین و زندان
پاسخ ها
موافقم ... ضمنا در افراد با سابفه مصرف طولانی .. بخشهایی از مغز قادر ترشح هورمون و مخدرهای طبیعی نیستن و روند بازسازی نزدیک به یکسال طول میکشد .. اقای رفتارشناس ! از تجربیات کنگره شصت بیاموزید و دنبال ترک و وارد ساختن شکنجه و شوک به بیمار ( معتاد) بینوا بپرهیزید .. درمان و بازسازی تدریجی و بدون فشار به بدن و اعصاب بیمار روندیست که کنگره شصت راه انرا یافته .. برید بیاموزید !
۲۰سال تریاک مصرف میکردم اول متادون درمانی زیرنظر پزشک انجام دادم متوجه شدم دارم به متادون وابسته میشدم به این نتیجه رسیدم باکمک همسرم متادون را کنار گذاشتم ۷سال پاک پاکم فقط خود فرد باید بخاد بنظرم کمپ چاره درمان نیست فقط قطع ارتباط با رفقای معتاد البته اگر گفت رفیق
چرا دانشگندان ما یک درمان موثر برای این بیماری فراگیر پیدا نمیکنند؟
اما جواب تیتر شما. چون معتاد بعد از ترک میبیند همه مشکلاتش همچنان هست و بعلاوه دردسر ترک و اعصاب خوردی را هم باید یدک بکشد. عوامل معتاد شدن مثل بیکاری فقر یکنواختی نبود تفریح و مشغولیت سالم همچنان دورو بر او وجود دارد