۶۲۷۸۸۱
۱ نظر
۵۰۰۴
۱ نظر
۵۰۰۴
پ

زنان پشت چراغ قرمز وزارت كشور

٢٣ استاندار از ٣١ استاندار دولت حسن روحاني تاكنون در دولت دوازدهم مشخص شده‌اند و نام هيچ زني در ميان آنان نيست.

روزنامه اعتماد: ٢٣ استاندار از ٣١ استاندار دولت حسن روحاني تاكنون در دولت دوازدهم مشخص شده‌اند و نام هيچ زني در ميان آنان نيست. انتصاب وزير زن يكي از مطالبات جدي حاميان حسن روحاني در ايام انتخابات رياست‌جمهوري بود؛ مطالبه‌اي كه كمتر كسي تصور مي‌كرد محقق نشود. اما در روزي كه رييس‌جمهوري براي معرفي كابينه به مجلس رفته بود؛ گفت كه او مي‌خواسته وزير زن بگذارد اما «نشد.»
بعد از آنكه هيچ زني به وزارت نرسيد، رييس‌جمهور در پيوست احكام وزرا به آنان تاكيد كرد از زنان، جوانان و اقليت‌ها در سمت‌هاي اجرايي استفاده كنند. برخي وزراي دولت همچون بيژن زنگنه و حسن قاضي‌زاده‌هاشمي اين پيوست را جدي گرفته‌اند و از ميان زنان، قائم‌مقام و معاون وزير برگزيده‌اند.
بجز پيوست احكام وزرا، بر مبناي برنامه ششم توسعه و آيين‌نامه مصوب شوراي عالي اداري در تيرماه امسال، قرار است تا پايان برنامه پنج‌ساله ششم ٣٠ درصد مديريت‌هاي كشور به زنان برسد. يكي از وزارتخانه‌هاي مهمي كه بايد در اين زمينه پيشرو باشد؛ وزارت كشور است با شمار زيادي پست مديريتي ستاد در وزارتخانه و استان‌ها. اما «سالي كه نكوست از بهارش پيداست»، وزارت كشور تاكنون در اين زمينه كمترين تحرك را داشته است.
فرهمندپور: نظر آقاي وزير مثبت است

آنچه روشن است اينكه نه‌تنها دولت دوازدهم وزير زن ندارد بلكه استاندار زن هم نخواهد داشت. فهيمه فرهمندپور، مشاور وزير كشور در امور زنان و خانواده چند روز پيش‌تر در حاشيه دومين نشست مشاوران امور زنان دستگاه‌هاي اجرايي، درباره اينكه آيا دولت حسن روحاني استاندار زن خواهد داشت يا نه؛ به «اعتماد» گفت: «تا الان كه استاندار زن نداشته‌ايم. من گزينه‌اي را هم سراغ ندارم كه براي استانداري مطرح شده باشد.» فرهمندپور انتصاب چهار فرماندار، سه معاون استاندار و ٥٠ بخشدار را از ميان زنان در دولت يازدهم، در تاريخ كشور «بي سابقه» ارزيابي كرد و گفت: «در دولت يازدهم اتفاقات بسيار خوبي رخ داده اما ما را قانع نكرده است. سه معاون استاندار خيلي كم است اما خب قبلا حتي يك نفر هم منصوب نشده بود. ما بايد متوجه روندها باشيم.» روندي كه مشاور امور زنان وزير كشور آن را اميد‌بخش مي‌داند و براي اثباتش از نگاه مثبت «رحماني‌فضلي» براي انتصاب معاون زن در اين وزارتخانه مي‌گويد: «نظر آقاي وزير خيلي مثبت است و معتقدند ما بايد در انتصاب زنان جهش داشته باشيم. ولي اينكه چه اتفاقي بيفتد را بايد صبر كنيم.»

افق روشني براي عملكرد وزيركشور متصور نيستم
در شرايطي كه مشاور امور زنان وزير كشور، نگاه رحماني فضلي به انتصاب زنان را «خيلي مثبت» ارزيابي كرد؛ پروانه سلحشوري، رييس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي، در گفت‌وگو با «اعتماد» از وزير كشور براي بي‌توجهي به انتصاب زنان انتقاد كرد. او گفت: «آقاي رحماني‌فضلي در جلساتي كه پيش از كسب راي اعتماد با نمايندگان مجلس برگزار مي‌شد هم به صراحت با انتصاب زنان به عنوان استاندار مخالف بودند. ايشان مي‌گفتند از دست ما بر‌نمي‌آيد و اجازه نمي‌دهند و اين طور دلايل كه خب از نظر ما قابل قبول نبود.»

به گفته سلحشوري، وزير كشور پس از كسب راي اعتماد هم نتوانسته است انتظارات نمايندگان را در حوزه زنان برآورده كند: «متاسفانه ايشان اصلا همكاري نمي‌‌كنند. ما بارها تلاش كرديم كه به صورت حضوري در اين باره با ايشان گفت‌وگو كنيم كه اين فرصت هم مهيا نشده است. در شرايط فعلي افق روشني را براي ايشان متصور نيستم.» رييس فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي براي سخنش دليل هم دارد: «حتي خانم ژاله فرامرزيان يكي از زنان شايسته وزارت كشور است هم به جاي ارتقا در اين وزارتخانه، در وزارت ورزش سمت گرفتند.» سلحشوري در عين حال با تحسين وزراي بهداشت، راه، ورزش و جوانان و نفت براي انتصاب زنان در سطوح بالاي مديريتي اين وزارتخانه‌ها، از رايزني با وزير علوم براي انتصاب زنان شايسته به عنوان رييس دانشگاه خبر داد.

متاسفيم كه براي حداقل‌ها بايد تلاش كنيم
طيبه سياوشي، ديگر نماينده مجلس هم به «اعتماد» گفت: «متاسفانه ساختار مديريت كشور هنوز ظرفيت پذيرش انتصاب زنان را ندارد. همه در حد حرف زدن از زنان مي‌گويند ولي در عمل ما با يك توسعه نامتوازن در كشور روبه‌رو هستيم به اين دليل كه از وجود زنان استفاده نشده و آنها ناديده گرفته شده‌اند.» سياوشي مي‌گويد انتصاب زنان به عنوان بخشدار، فرماندار و استاندار صرفا يك كار سياسي نيست بلكه نشانه‌اي از توسعه متوازن است كه كمك مي‌كند زنان هم در تصميم‌گيري كشور نقش پررنگ‌تري ايفا كنند. او درباره كم‌كاري وزارت كشور در اين باره گفت: «بارها تماس گرفته‌ايم كه با وزير كشور صحبت كنيم. اميدواريم در سطح معاونت اجتماعي وزارت كشور و مديريت بحران شاهد انتصاب زنان باشيم. در اين حوزه‌ها زنان توانمند زيادي وجود دارند و به اندازه كافي مي‌توان مصداق معرفي كرد.»
اما آيا مي‌توان اميدوار بود كه زمينه انتصاب زنان بيش از گذشته فراهم شود؟ رييس فراكسيون زنان مجلس معتقد است براي هموار كردن زمينه حضور زنان كار دشواري در پيش است: «واقعا عجيب است كه بايد براي حداقل‌ها اين همه تلاش كنيم. قوانين نانوشته زنان را محروم مي‌كند. نهادهاي مختلف خودشان را صاحب حق مي‌دانند كه در اين باره دخالت كنند. انگار اراده‌اي وجود دارد كه هر چه تلاش مي‌كنيم مي‌خواهند به نتيجه نرسد. اين سطح از مقاومت در برابر اين خواسته عمومي جاي تاسف دارد.» سلحشوري درباره الزام برنامه ششم براي سهم ٣٠ درصدي زنان هم گفت: «اين يك هدف است كه محقق شدنش به عوامل مختلفي بستگي دارد اما حتي اگر ٥٠ درصدش هم محقق شود باز هم مي‌توان اميدوار بود.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    وقتی رییس جمهور عرضه نداره و توپو میندازه تو زمین وزیر انتظار دیگه ای هم نميشه داشت

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج