۶۲۵۶۶۳
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

کودکان معتاد در خواب حمایتهای بهزیستی

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) در حالی که از سم زدایی چند باره دوکودک با اعتیاد شدید به شیشه با پیگیری‌های این جمعیت خبر داد از عدم همکاری بهزیستی و اورژانس اجتماعی(۱۲۳) برای ساماندهی چنین کودکانی پس از ترخیص آنها از بیمارستان انتقاد کرد و گفت که همین امر عاملی برای بازگشت کودکان معتاد به چرخه اعتیاد، خودزنی و فرار از منزل شده است.

خبرگزاری ایسنا: مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) در حالی که از سم زدایی چند باره دوکودک با اعتیاد شدید به شیشه با پیگیری‌های این جمعیت خبر داد از عدم همکاری بهزیستی و اورژانس اجتماعی(۱۲۳) برای ساماندهی چنین کودکانی پس از ترخیص آنها از بیمارستان انتقاد کرد و گفت که همین امر عاملی برای بازگشت کودکان معتاد به چرخه اعتیاد، خودزنی و فرار از منزل شده است.

طراوت مظفریان، به تشریح وضعیت زندگی، دو کودک ۱۵ ساله با اعتیاد شدید به مخدر شیشه و درگیری آنها با انواع آسیب‌های اجتماعی پرداخت که در این گزارش با نام مستعار «حامد» و «امین» از آنها یاد می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه این دو کودک ساکن روستای ده‌شاد بالا شهریار هستند، گفت: این دو کودک از طریق طرح کوچه‌گردان عاشق و سرکشی خانوارها شناسایی شدند.

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) ادامه داد: سال گذشته در این طرح متوجه شدیم، پسر یکی از خانواده‌ها دو سال از ترک تحصیلش می گذرد. امسال در ادامه این طرح خانواده مذکور را دوباره پیدا کردیم اما متاسفانه متوجه شدیم حامد که دو سال از ترک تحصیلش می‌گذشت، سه سال اعتیاد به شیشه داشته و علائم ظاهری مصرف موادمخدر در وی آشکار و بدلیل وضعیت نامناسب روحی و روانی خانه‌نشین شده است.

مظفریان با بیان اینکه این کودک از ۱۲ سالگی به دلیل نیاز مالی خانواده و از کارافتادگی پدر مجبور به کار در باغ‌ها و چوپانی شده بود گفت: بنا به اظهارات کودک و اهالی آن منطقه، چوپانی که کودکان را برای این شغل جذب می‌کند، آنها را به مواد شیشه معتاد می‌کند که شب تا صبح بیدار بمانند، گذشته از اینکه پیش‌بینی می‌شود مسلما این کودکان مورد سوء استفاده‌های دیگر نیز قرار می‌گرفتند، روی بدن این کودک جای سوختگی با سیگار و ادوات مصرف موادمخدر محرز است.

وی با هشدار نسبت به اینکه در آن منطقه کودکان بسیاری چوپانی می‌کنند و اعتیاد کودکان در آنجا زیاد است، ادامه داد: با توجه به وجود آیین‌نامه وزارت بهداشت برای بستری کودکان معتاد در بیمارستان‌ها به منظور سم‌زدایی و انجام روند درمان روانی آنها، حامد را به بیمارستان‌های بسیاری برای بستری شدن بردیم اما آنها از پذیرش وی امتناع می‌کردند. یکی از پیش‌شرط‌های پذیرش بیمارستان ها اختلالات روحی روانی کودکان معتاد عنوان می‌شود این در حالی است که حتی بیمارستان روزبه نیز حامد را پذیرش نکرد.

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) با تاکید بر اینکه آثار خودزنی‌های متعدد به روی دستان و بدن حامد به وفور دیده می‌شود، از پذیرش وی توسط بیمارستان امام حسین (ع) خبر داد و گفت: شرط این بیمارستان نیز برای پذیرش این کودک وجود علائم روانپزشکی در حالت اورژانسی بود که با توجه به خودزنی و دعواهایی که انجام داده بود، بالاخره توانستیم وی را بستری کنیم.

مظفریان ادامه داد: هرچند طول مدت سم‌زدایی ۱۰ روز است اما به دلیل خودزنی‌های شدید، بیش از ۳۰ روز این کودک در بیمارستان بستری شد.

وی با تاکید بر اینکه به دلیل آنکه حامد بعد از ترخیص از بیمارستان به شرایط محیطی آن منطقه برنگشته و دوباره دچار اعتیاد به شیشه نشود، گزارشی به دادگستری استان تهران ارائه کردیم که سریعا نامه‌ای به دادستانی شهریار دادند تا از طریق بهزسیتی این کودک جذب و ساماندهی شود.

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) افزود: علی‌رغم پیگیری‌های بسیار بهزیستی با بهانه‌های بسیاری وی را جذب نکرد لذا حامد پس از ترخیص و بازگشت به محیط ،مصرف مواد را از سر گرفت که باز به دلیل خودزنی‌ها و اعتیاد شدید وی را به بیمارستان بردیم؛ این بار ۱.۵ ماه بستری و بعد ترخیص شد. همین روند از بهزیستی پیگیری اما باز هم از پذیرش وی خودداری شد و این کودک باز مصرف را از سر گرفت تا اینکه ۱۰ روز پیش باز به بهزیستی گزارش کردیم این کودک علاوه بر خودزنی، چاقوکشی نیز کرده است.

مظفریان با اشاره به تماس‌های متعدد خانواده حامد با بهزیستی شهریار و اینکه خانواده خواستار رسیدگی به وضعیت کودکشان از طریق خدمات بهزیستی و مشاوره‌های این سازمان شده‌اند، گفت: بهزیستی پیش از فرار حامد پیگیری و مراجعه نکرد و در حال حاضر این کودک با اعلام اینکه قصد رفتن به "قم" را دارد، پس از چاقو کشی به‌روی پدرش، از خانه خارج و هیچ‌کس از وضعیت وی اطلاعی ندارد.

وی با بیان اینکه حامد در گفت‌وگو با مددکاران عنوان می‌کرد یک دوستی هم سن خودش به نام «امین» دارد که وی نیز اعتیاد شدیدی به شیشه دارد گفت: بیشتر از دو ماه در بیابان‌های شهریار به دنبال امین کودکی که از سنین زیر ۷ سالگی اعتیاد به مواد مخدر داشت را با کمک نامادری‌اش یافتیم و به بیمارستان برده و تحت درمان قرار دادیم.

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) با اشاره به وضعیت نابسامان خانواده امین به لحاظ طلاق پدر و مادرش همچنین اعتیاد شدید پدر و نامادری‌اش به موادمخدر گفت: پس از تلاش‌های بسیار موفق شدیم امین را نیز در بیمارستان امام حسین (ع) بستری کنیم، اما وی شناسنامه نداشت که همین امر باعث شد از طریق دادگستری موضوع را پیگیری کنیم تا هزینه‌های بیمارستان صفر شود.

مظفریان با انتقاد دوباره از عدم همکاری بهزیستی با این جمعیت برای ساماندهی کودکان معتاد تاکید کرد: همان مشکلاتی را که برای ساماندهی حامد داشتیم، با امین نیز پیدا کردیم. با نامه‌نگاری از طریق دادگستری و دادستانی در حال پیگیری وضعیت امین از طریق بهزیستی بودیم تا توسط این سازمان از بیمارستان ترخیص شود، اما بهزیستی از پذیرش وی امتناع و عنوان کرد که پس از ترخیص وی را به پزشکی قانونی ببرید همچنین محلی برای نگهداری چنین کودکانی به منظور دور بودن از محیط آسیب‌زا نداریم.

وی به تماس‌های مکرر با سامانه ۱۲۳ نیز اشاره کرد و گفت: هربار با این سامانه تماس می‌گرفتیم ما را ارجاع می‌دادند به سامانه بهزیستی شهریار اما آنها نیز تلفن را یا قطع می‌کردند و یا اینکه می‌گفتند ما کودک را از بیمارستان تحویل نمی‌گیریم و باید اعلام می‌کردید تا وی را از بیابان ساماندهی می‌کردیم نه بیمارستان!.

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) با اشاره به نامه‌نگاری با بهزیستی کشور درخصوص مشکلات ایجاد شده اظهار کرد: امین در حالی که سم‌زدایی شده است در حال حاضر سرپناهی ندارد. علی‌رغم تمام تلاش‌هایمان برای درمان این کودک، در نهایت بیمارستان برای آنکه هزینه هتلینگ افزایش نیابد، با وجود اطلاع از حکم دادستانی، کودک را بدون اطلاع داوطلبان جمعیت تحویل خانواده اش دادند.

مظفریان با انتقاد از اینکه هیچ‌گونه رابطه همکاری بین نهادهای متولی ساماندهی کودکان معتاد وجود ندارد، از اعتیاد چند کودک دیگر از جمله دختر ۹ ساله و برادر ۱۲ ساله‌اش در جاده‌های اطراف بهشت‌زهرا (س) و سایر کودکان خبر داد و گفت: بهزیستی یا این کودکان را ساماندهی نمی‌کند و یا با نوع رفتارش باعث شده کودکان و خانواده‌ها با دیدن خودروهای ۱۲۳ فرار کنند؛ این در حالی است که برای پذیرش این کودکان توسط بیمارستان ها نیز مشکلات زیادی داریم.

وی ادامه داد: در سمینار تخصصی سال ۱۳۹۳ در مورد اعتیاد کودکان در محلات معضل‌خیز در خصوص وضعیت اعتیاد کودکان و وجود بیش از ۱۰۰ کودک معتاد شناسایی شده هشدار دادیم اما ما را به سیاه‌نمایی متهم کردند؛ وضعیت کنونی طوری شده که در حال حاضر در هر محله چندین کودک معتاد می‌بینیم.

مسوول طرح مادرانه جمعیت امام علی (ع) همچنین به جای خالی آموزش و پرورش برای پیگیری وضعیت کودکان ترک تحصیل کرده و جامانده از تحصیل در اطراف شهرها اشاره کرد و گفت: اگر بهزیستی پرسنل و بودجه کافی و برنامه کارآمد برای ساماندهی کودکان ندارد، می‌تواند موضوع را اطلاع‌رسانی کند تا مشکلات بودجه‌ای خود را رفع کند نه آنکه رفتاری غیر روشن با NGOها داشته باشد.

مظفریان در پایان به جای خالی ستاد مبارزه با موادمخدر برای ساماندهی اعتیاد کودکان و دور یک میز جمع کردن نهادهای مسوول اشاره کرد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج