سبحانی: مردم در ۱۳ سال اخیر فقیرتر شدند
ستادتمام اقتصاد دانشگاه تهران تصریح کرد: درآمد سرانه مردم از ۵۷میلیون ریال سال ۱۳۸۳ بر اساس ارقام مقدماتی به ۵۵میلیون ریال در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است؛ و درحالیکه ارزش دلار طی ۱۳ سال بیش از ۴برابر شده درآمد سرانه مردم بیش از ۳درصد کاهش داشته است.
خبرگزاری تسنیم: ستادتمام اقتصاد دانشگاه تهران تصریح کرد: درآمد سرانه مردم از ۵۷میلیون ریال سال ۱۳۸۳ بر اساس ارقام مقدماتی به ۵۵میلیون ریال در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است؛ و درحالیکه ارزش دلار طی ۱۳ سال بیش از ۴برابر شده درآمد سرانه مردم بیش از ۳درصد کاهش داشته است.
حسن سبحانی، اقتصاددان و نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی در یادداشتی نوشت:
محاسباتی که بر مبنای دادهها و آمارهای رسمی بانک مرکزی قابل انجام است، نشان از آن دارد که به هر دلیلی و از جمله ادلهای که قبلاً بارها و بارها مطرح کردهام اندازه تولید در کشور نهتنها بالا نیست، که پایین و کم است.
تولید در هر کشوری حاکی از میزان کوشش و تلاش دماغی و فیزیکی مردم کنار سرمایهگذاریهای جدید آنهاست که باید با افزایش بهرهوری پشتیبانی شود. در اقتصاد بهرهور، مردم با استفاده از عوامل تولید در اختیار خود، بیشتر از آنچه قبلاً تولید میکردند تولید میکنند. بدیهی است سیاستهای دولتها و زمینهسازی آنها برای رفع موانع تولید، شرط لازم توفیق در این مسیر است که با علاقه و حتی عشق به تولید و کار از طرف مردم، شرط کافی خودرا هم ساماندهی کرده سهم مردم از تولید و درآمد را بالا برده و بهتدریج رفاه آنها را افزایش میدهد، رفاهی که خود شرط لازم برای ورود به عرصه پیچیده ولی خواستنی توسعهیافتگی است.
تصویری از آنچه در این ارتباط، اقتصاد ایران با آن روبهروست بهخوبی میتواند فراهم نشدن شرایط لازم منجر به توسعهیافتگی در اقتصاد ایران را بهخصوص در دهه اخیر برملا نماید. اگر قیمتهای سال ۱۳۹۰ را برای محاسبه ارزش کالاها و خدماتی که اقتصاد کشور در سالهای مختلف تولید کرده است در نظر بگیریم و بر اساس آن درآمد ملی سرانه، یعنی درآمد هر فرد در یک سال را بهطور متوسط سنجش نماییم به این نتیجه میرسیم که درآمد سرانه مردم از ۵۷ میلیون ریال سال ۱۳۸۳ به ۷۱میلیون ریال در سال ۱۳۸۷ و ۶۲میلیون ریال در سال ۱۳۹۱ و ۵۹میلیون ریال در سال ۱۳۹۳ تغییر کرده و بر اساس ارقام مقدماتی به ۵۵میلیون ریال در سال ۱۳۹۵ کاهش یافته است.
چنانچه این تغییرات در درآمد سرانه مردم را بهنرخ آزاد دلار محاسبه کنید آنگاه ابعاد بیرونقی تولید در کشور وحشتناکتر میشود. ارزش هر دلار آمریکا در سال ۱۳۸۳ مبلغ ۸۷۴۷ ریال و در سال ۱۳۹۵ مبلغ ۳۶۴۳۶ ریال بوده است، یعنی درحالی که ارزش دلار طی ۱۳ سال بیش از ۴ برابر شده است در همین مدت درآمد سرانه مردم بیش از ۳ درصد کاهش داشته است.
فقط تغییر هوشمند رویکردها و بازسازی و بروز کردن آنها، کنار افزایش سرمایه اجتماعی است که میتواند با مرارت و ریاضتی بهاندازه یک دهه، توان تولیدی ملتی باهوش و دارای سابقه تمدن را افزایش قابل اعتنایی بدهد و ارزشهای دینی او را هم از این طریق مددرسانی نماید.
نظر کاربران
خخخ..خوب شد گفتی من که نمیدونستم
این هم یه شغل دیگه برای خواص
بشینن حساب کتاب کنن ببینن مردم چقدر فقیر تر شدن
افتخاری برای دول آقای احمدی نژاد و روحانی
ما کمرمون زیر این همه تورم شکست
اعداد و ارقام شما هم دردی دوا نمیکنه
فکری به حال این مردم محجوب و شریف کنید
آخ گفتی مسئولین باید حالیشون بشه ولی همه یک الکی سخنرانی میکنن میرن پی کارشون کیه که این موضوع رابفهمه یکی مسکن میگیره ماهی یک وخورده ای باید قسط بده آخه باید اینجوری بشه ازهمین مسکن بگیر تابرس بههر کی که بچه محصل داره
بیشتر مردم از شهرستان به کلانشهرها هجوم آورده اند از بی درآمدی چرا باید من روستایی از امکانات شهری محروم باشم چرا باید در کشور خودم از حق نفت محروم باشم و در فقر دست و پا بزنم
دلیلش تو هشت سال طلایی احمدی نژاد بود که نتیجه اش بعدها معلوم شد و خزانه ای موند بدون پول و پشتوانه اثراتش هم با گرانی و رکود و تورم آوار شد رو سر مردم همیشه در صحنه که بهشون همیشه افتخار می کنید
فکر نمی کنم در هیچ کشوری مردم برای گذران زندگی اعضای بدنشان را بفروشند