روسیه، زرادخانه هسته ای خود را نابود نمی کند
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در کنفرانس خلع سلاح هسته ای مسکو اعلام کرد که این کشور زرادخانه هسته ای خود را نابود نخواهد کرد.
لاوروف روز جمعه در نشست دو روزه خلع سلاح هسته ای در مسکو خاطرنشان کرد: نگران هستیم با نتایج نامطلوب به کنفرانس بازنگری پیمان ان.پی.تی که قرار است سال ۲۰۲۰ برگزار شود، نزدیک شویم. اقدامات مخرب برخی کشورها که توافق در باره سند نهایی کنفرانس قبلی بازنگری را نقض کردند، ضربه ای جدی به این پیمان بین المللی وارد کرد.
وی افزود: این وضعیت شمار زیادی از کشورها را به سوی طرح قرارداد منع سلاح های هسته ای سوق داد که اخیرا تنظیم و برای امضا گشوده شده است.
لاوروف همچنین اظهار کرد: موضع روسیه در این مورد برای همه آشکار است و قصد پیوستن به قرارداد منع سلاح های هسته ای را نداریم.
وی ادامه داد: به نظر می رسد، طرفداران این قرارداد از جمله کمپین بین المللی منع سلاح هسته ای که به تازگی جایزه صلح نوبل را دریافت کرده به باور خود از اهداف نیکی برای منع سریع سلاح اتمی پیروی می کند.
وزیر خارجه روسیه گفت: اما این واقعیت را از یاد نمی بریم که نابودی کامل زرادخانه اتمی فقط در شرایط همه گیری کامل و با تامین امنیت برابر برای همه کشورها از جمله قدرت های هسته ای ممکن است و در پیمان ان.پی.تی هم به این موضوع اشاره شده است.
وی افزود: سند قرارداد منع سلاح اتمی گشوده شده برای امضا، دور از این واقعیت ها است که ضرورت توجه به تمامی عوامل تاثیرگذار بر ثبات راهبردی را نادیده می گیرد و ممکن است نظام منع گسترش سلاح اتمی را بی ثبات کند، زیرا پیامد آن غیرقابل پیش بینی تر شدن اوضاع بین اللمللی خواهد بود.
لاوروف همچنین خاطرنشان کرد: در مورد برخی اجزای نظام موجود منع گسترش سلاح هسته ای نیز اتفاق نظر وجود ندارد که از جمله دورنمای ایجاد محدوده عاری از جنگ افزارهای اتمی در خاورمیانه و تجهیزات حمل این سلاح ها مبهم است.
وزیر خارجه روسیه در پایان گفت: ایجاد چنین محدوده ای در خاورمیانه در قطعنامه سال 1995 پیش بینی شده بود، اما به دلیل نبود توافق در مورد آن هنوز حرکتی صورت نگرفته است.
به گزارش ایرنا، انبارهای سلاح های هسته ای جهان تا آغاز سال ۲۰۱۶ شامل ۱۵ هزار و ۱۹۵ کلاهک است که نزدیک ۱۰ هزار کلاهک در حالت انتظار برای انهدام و پایان عمر قرار دارند.
آمارهایی که سازمان های علمی آمریکا منتشر کرده اند، نشان می دهد خطرناکترین این سلاح ها سه هزار و 800 کلاهک است که اکنون در حالت نظامی قرار دارد.
روسیه و آمریکا بیشترین تعداد کلاهک ها را دارند و سهم هر کشور ۴ تا ۴ هزار و ۵۰۰ کلاهک و بمب اتمی است. انگلیس، چین و فرانسه نیز مسلح به چنین جنگ افزارهایی هستند.
رژیم صهیونیستی نیز بیش از 200 کلاهک اتمی در اختیار دارد که تهدید بزرگی برای امنیت منطقه خاورمیانه محسوب می شود.
نشست دو روزه خلع سلاح هسته ای امروز با حضور هیات های ۴۰ کشور از جمله ایران به ریاست عباس عراقچی معاون وزیر خارجه در مسکو گشایش یافت که برجام و بررسی دورنمای بازنگری پیمان ان. پی. تی تا سال ۲۰۲۰ از موضوع های اصلی دستور کار اعلام شده است.
برگزاری این نشست با حضور بیش از 200 مقام و کارشناس دست اندرکار امور انرژی هسته ای، ایمنی اتمی و جلوگیری از گسترش جنگ افزارهای هسته ای از کشورهای مختلف توسط مرکز انرژی و امنیت روسیه برنامه ریزی شده است.
بررسی وضع اجرای پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای (ان.پی.تی) و دورنمای بازنگری آن تا سال ۲۰۲۰ از موضوعات اصلی نشست خلع سلاح هسته ای مسکو است.
پایداری توافق ها در چارچوب برجام و نقش تلاش های دیپلماتیک چندجانبه برای حل و فصل بحران هسته ای در شبه جزیره کره نیز دو موضوع دیگر دستور کار نشست مسکو اعلام شده است.
عراقچی رییس هیات ایرانی صبح پنجشنبه برای مذاکره با مقام های روسی و شرکت در این نشست وارد مسکو شد.
ارسال نظر