علت سکوت شورا در قبال تخلفات شهرداری
شهردار تهران ۲۰ شهریور ماه بود که در احکام جداگانه ای پست های مدیریتی این نهاد را برای چهار سال آینده تعیین کرد ابقای برخی مدیران در سمت خود و انتخاب برخی مدیران انتقادهایی را به دنبال داشت.
شاهد انتقاداتی نسبت به انتصابهای اخیر در شهرداری تهران هستیم، شما دلیل این انتقادات را چه میدانید و ارزیابی شما از این انتصابات چیست؟
سایر افراد نظیر بنده که در شورای شهر هستم چنین مسئولیتی ندارم و در این زمینه وظیفه ای هم برعهده ندارم. بنابراین انتصاب مدیران شهرداری هم حق آقای نجفی است و هم مسئولیتی بردوش اوست که باید پاسخگوی عملکرد مدیرانش باشد. پس اگر مدیرانی مناسب و متناسب با چارت تشکیلاتی برگزیند می تواند بهتر پاسخگو باشد اما اگر چنین کاری انجام نشود طبیعتا با مشکلاتی روبرو خواهد بود.
شما اشاره کردید به مشورتهایی که آقای نجفی برای انتصابهای مدیرانش از آنها استفاده کرده است، این مشورتها با چه کسانی انجام شده؟ آیا با شورای شهر نیز مشورتی درباره انتصابها شده است؟
ایشان نظرات مشورتی شورای شهر را هم دریافت کردند و بسیاری از اعضای شورای شهر افرادی را به ایشان پیشنهاد دادند. آقای نجفی چندی پیش به بنده گفتند که "اسامی ۸۰۰ نامزد پیشنهادی بر روی میز کار بنده است که طبیعتا باید از میان اینها انتخاب کنم". بنابراین ایشان هم با اعضای شورای شهر مشورت کردند وهم با احزاب و گروهها و بدنه شهرداری. اتاق فکری که ایشان برای ارزیابی کردن و سبک و سنگین کردن این نامزدها دارند به ایشان کمک می کند که از چه نیروهایی استفاده کنند. ممکن است که برخی انتقادها به همان اتاق فکر وارد باشد. اما همانطور که گفتم انتخاب مدیران از اختیارات ایشان است و شهردار باید پاسخگوی عملکرد مدیرانش باشد.
دو شهردار زن نیز از سوی شهردار تهران انتخاب شدند، اگر چه در گام اول حضور زنان در عرصه های مختلف از جمله مطالبات مردم است اما این دو شهردار مشی سیاسی متفاوتی با آنچه که مردم در انتخابات ها انتخاب کردند، دارد. این موضوع را شما چطور ارزیابی می کنید؟
آقای نجفی در ایام ارائه کردن برنامه و معرفی خود در شورای شهر قبل از اینکه شهردار شوند اعلام کردند که انتصابهایشان، انتصابهای سیاسی نخواهد بود بلکه به مسئله تجربه و تخصص بهای جدی خواهند داد. اگر این موضوع که ایشان اعلام کرده بودند را ملاک قرار بدهیم نباید انتظار داشته باشیم مدیری که ایشان انتخاب می کنند حتما یک فرد اصلاح طلب تمام عیار باشد. البته ایشان در آن ایام اعلام کردند که اصلاح طلبان را ترجیح می دهند اما تاکید ایشان و شرط لازم برای قرار دادن یک فردی در مسئولیت را تجربه و تخصص آنها در نظر گرفتند.
اگر این حرف آقای نجفی را مبنا قرار بدهیم که بنده نیز با آن موافقم، باید دید مدیرانی که ایشان انتخاب کردند دارای تجربه و تخصص لازم هستند؟ البته بنده اطلاعات زیادی در این خصوص ندارم اما دو شهردار خانم از بدنه شهرداری و شاغل در شهرداری تهران بودند و تجربه کار در حوزه مدیریتی خود را داشتند لذا اگر از این زاویه به موضوع نگاه کنیم به نظر می رسد که انتقادی به کار آقای نجفی وارد نباشد.
مطالباتی که مردم در انتخابات داشتند چه می شود؟ زمانیکه مردم در انتخابات ها از اصلاح طلبان حمایت می کنند شاید تمایلشان این باشد که در بدنه مدیریتی نیز از اصلاح طلبان استفاده شود، یعنی هیچ فرد اصلاح طلب دیگری نبود که بخواهند از او استفاده کنند؟ اینکه افرادی از مدیران قبل در سیستم باقی بمانند را به صلاح می دانید؟ فکر نمی کنید که در ادامه مسیر این انتخابها مشکلاتی را ایجاد کند؟
ما خدمات اجتماعی و خدماتی که به مردم باید ارائه شود را نباید با عینک اصلاح طلبانه خودمان نگاه کنیم. به نظر بنده اگر با دید عام نگاه کنیم و همانطور که برای یک امر پزشکی و مشاوره مالی به متخصص مراجعه می کنید برای اداره کردن یک منطقه یا یک معاونت شهرداری باید شرط لازم را تخصص و تجربه درنظر بگیریم. البته طبیعتا اگر که این فرد علاوه بر داشتن تجربه و تخصص اصلاح طلب هم باشد می تواند یک امتیاز تلقی شود و ما اطمینان بیشتری حاصل کنیم که با یک رویکرد اصلاح طلبانه می تواند خدمات را ارائه کند و این باعث خوشحالی است.
تحقیق و تفحص از شهرداری تهران بالاخره و بعد از آنکه در شورای قبل و مجلس رد شد، در شورای شهر پنجم به تصویب رسید، نظر شما در این خصوص چیست؟
اگر حرکتهای خوبی انجام شده بود قطعا ادامه خواهد داشت و اگر هم شاخص ها تنزل پیدا کرده بود و اقدامات مناسبی انجام نشده بود طبیعتا باید مدیریت فعلی جایگاهشان را به افرادی بدهند که بتوانند شهر را بهتر اداره کنند.
کمیسیون های تخصصی شورای شهر در مقطع مناسب به دنبال تحقیق و تفحص از شهرداری هستند
با توجه به اینکه پیش از این تحقیق تفحص از شهرداری تهران در شورای شهر چهارم و مجلس دهم رای نیاورد، شورای شهر پنجم قصد ندارد تخلفاتی که در طی 12 سال گذشته در شهرداری تهران اتفاق افتاده را به مردم اعلام کند؟
بحث تحقیق و تفحص الویت الان ما نیست، الویت ما ارائه یک تصویر از وضعیت موجود و حل کردن مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم. اما تحقیق و تفحص به عنوان حقوق مردم در زمان مناسبی انجام خواهد شد.
رابطه شورای شهر و شهرداری باید رابطه ناظر و مجری باشد
برای تعامل سازنده با شهرداری تهران با توجه به اینکه شهردار و شورا هم سو با یکدیگر هستند، چه باید کرد؟
از همین حالا ما این کار را به صورت جدی شروع کردیم و قرار است که گزارشات نظارتی به صورت منظم از بخش های مختلف شهرداری گرفته شود تا نظارت بر اجرای بودجه، نظارت بر برنامه 5 ساله دوم و هم دقت در حسابرسی ها که در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار دارد، به درستی انجام شود.
علت رشد تخلفات در دوره 12 ساله قالیباف سکوت اکثریت شورای شهر در مقابل تخلفات شهرداری بود
در دوره 12 ساله شهرداری آقای قالیباف چه اتفاق افتاد که شاهد رشد چشمگیر تخلفات بودیم؟ شما دلیل اصلی را چه می دانید؟
به نظر من عامل اصلی رشد تخلفات در این زمان به دلیل سکوت اکثریت قاطع اصولگرایان به استثنای یک نفر و تعدادی از اصلاح طلبان در مقابل تخلفاتی که در شهرداری صورت می گرفت ، بود و نتیجه آن را الان می بینم.
ماجرای خرید تبلت و ماشین برای اعضای شورای شهر
در حال حاضر یکسری انتقادها به اعضای شورای شهر پنجم وارد است به دلیل خرید ماشین و تبلت، پاسخ شما به این انتقادات چیست؟ آیا در ادوار قبل هم چنین خریدهایی انجام می شد؟
در دوران قبل هم این کار انجام می شد منتها با این تفاوت که در دوره های قبل تنها خودروها در مالکیت شورای شهر بود اما در حال حاضر تبلت های خریداری شده نیز برچسب اموال شورای شهر را دارد. کل مبلغی که برای خرید خودرو و تبلت صرف شده یک بیست هزارم بودجه سال جاری شهرداری تهران است.
از زمان آغاز بکار رسمی شوراهای شهر پنجم تاکنون، تعامل میان اعضای شورای شهر را چطور ارزیابی می کنید؟
علیرغم اینکه اکثر اعضای شورای شهر تجربیات گذشته در این حوزه را ندارند اما بسیار پر انرژی و بانشاط کارشان را انجام می دهند. شورای پنجم در زمانی که رسما و قانونا کارش را شروع نکرده بود توانست 31 جلسه غیر رسمی 21 نفره و ده ها جلسه کمسیون برگزار کند و با جدیت کامل وارد کار شد. در حال حاضر نیز تصور می کنم اگرچه اعضای شورای شهر تنها موظف هستند که در جلسات شورای شهر و کمیسیون ها شرکت کنند اما در عمل تقریبا تمام اعضا تمام وقت در حال فعالیت برای کارهای مرتبط با شورای شهر هستند.
تشکیل جمعی از مجلس، دولت، شورای شهر و شهرداری برای حل مشکلات شهر تهران
تعاملی که اعضای شورای شهر تهران با نمایندگان تهران دارند، در چه زمینه ای است و چقدر می تواند برای شهر تهران و مردم تهران مفید باشد؟
بحث ها در جمع نمایندگان تهران در مجلس و شورای شهر تاکنون نتیجه خیلی خوبی داشته و یکی از بحث های مطرح شده، مدیریت واحد شهری است که مشترکا در این جمع پیش می رود. تامین درآمد پایدار برای اداره شهر تهران و جلوگیری از شهر فروشی-تراکم فروشی- مقوله دیگری است که این مجموعه به آن می پردازد. من فکر می کنم که با هم فکری و همدلی که وجود دارد کارهای خوبی انجام خواهد شد.
نظر کاربران
به نظر شما عمده این تخلفات مربوط به قوم وخویش های خود شواریی ها نبوده؟