ملازهی: هدف بارزانی بالابردن قدرت چانهزنی است
کارشناس و پژوهشگر مسائل منطقه معتقد است که در این مقطع هدف بارزانی از برگزاری همه پرسی، اعلام استقلال کردستان عراق نیست بلکه هدف او بالا بردن قدرت چانه زنی سیاسی وبا دست پر وارد مذاکره شدن با بغداد است.
خبرآنلاین: کارشناس و پژوهشگر مسائل منطقه معتقد است که در این مقطع هدف بارزانی از برگزاری همه پرسی، اعلام استقلال کردستان عراق نیست بلکه هدف او بالا بردن قدرت چانه زنی سیاسی وبا دست پر وارد مذاکره شدن با بغداد است.
۲- خود کردها که آنرا حق طبیعی و قانونی خود میدانند واز آن حمایت میکنند جز اقلیتی که آنهم اصل استقلال کردستان را قبول دارند زمان آنرا مناسب نمیداند.»
ملازهی در ادامه افزود: «اما موضوع کردی پیچیده تر از این حرفها است. خاورمیانه در آستانه تحولات جدید در ساختار ذهنی وعینی قدرت است نظم بر آمده از معاهده سایکس پیکو به پایان تاریخی اش نزدیک شده است. در نظم احتمالی جایگزین، کرد عنصر مهم وتعیین کننده ای شده است. عدم درک این واقعیت ریشه بحران های آتی است. بارزانی اگاهانه حرکتی را به پیش می برد که به آرمان کردی پیوند دارد. اما در این مقطع هدف بارزانی از برگزاری همه پرسی، اعلام استقلال کردستان عراق نیست بلکه هدف او بالا بردن قدرت چانه زنی سیاسی وبا دست پر وارد مذاکره شدن با بغداد است.»
این کارشناس خاورمیانه درباره اهداف این تصمیم بیان کرد: «با این حال استقلال کردستان عراق هدف نهایی است، در این شکی وجود ندارد . کردها تقریبا مناطقی را که ادعای مالکیت تاریخی دارند از داعش پس گرفته اند. کرکوک منابع نفتی آن مهمترین این مناطق است که بازانی گفته امیدوار است در رفراندم شرکت داده شود وانرا بخشی از اقلیم کرد کند. بنابراین بارزانی همه پرسی را که حیثیتی شده انجام خواهد داد ولی بعید است اعلام استقلال کند. مخالفت ها در منطقه وشرایط بین الملل را در نظر خواهد گرفت.»
ملازهی درباره تصمیم بارزانی در خصوص استقلال اقلیم گفت: «بارزانی با برگذاری رفراندوم نقش تاریخی پیدا می کند. عقب نشینی خود کشی سیاسی است عقب نخواهد نشست. او به تاریخ نظر دارد و قهرمان ملی شدن. بنابراین همه پرسی برگزار میشود، مگر آنکه اتفاق فوق العادل نظیر جنگ وبر کناری روبرو شود که بعید است. رفراندوم مقدمه استقلال میتواند باشد ولی در شرایط کنونی استقلال نیست. مخالفت منطقه ای وجهانی تاثیری ندارد.»
این کارشناس در آخر افزود: «در پایان بهار عربی واستقرار نظم جدید در خاورمیانه مساله کردی وضعیت جدیدی خواهد داشت حداقلش فدرالی ودر صورت شکست طرح فدرالی همه کردها به کردستان بزرگ فکر خواهند کرد، قطع نظر از عملی بودن یا نبودن آن کشور هایی که با مساله روبرو هستند دیر یازود با این واقعت روبرو خواهند شد.»
نظر کاربران
یک کارشناس واقعی پیدا شد بالاخره
پاسخ ها
پاسخه.دندان.شگنه.کردها.رو.ندیده.اوردغان.
کرد ها هنوز پاسخ دندان شکن اردوغان رو ندیدند.وقتی ترکیه به شمال عراق حمله کرد کرد ها هیچ کاری نکردند.باز هم کاری نمی کنند.
شكست استقلال اقليم كردستان پافشاری واصرار غیر قانونی کردها را در معرض نابودی وتسویه حساب نسل کشي قرار خواهد داد 8 مليون كرد ناخواسته يا خود خواسته درگیر نزاع وجنگ خواهند شد وبین سالهای 2018 تا 2025تلفات مليوني خواهند داد