قطر به بازرگانان ایرانی ویزا نداد
نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه با بیان اینکه قطریها به هیأت تجاری ایران ویزا ندادند، گفت: تا وقتی زیرساختهای صادراتی توسط دولت فراهم نشود صادرکنندگان بخش خصوصی نمیتوانند کاری انجام دهند.
خبرگزاری فارس: محمدرضا فرشچیان امروز در نشست خبری انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر ایران که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، گفت: کاهش صادرات در ۶ ماه قبل توسط دستاندرکاران صادرات اعلام شد و زمانی که دولت در یک و نیم سال قبل اعلام کرد که قرار است نرخ ارز تک نرخی شود ما به آنها اعلام کردیم که نه تنها اکنون، بلکه حتی ۱۰ سال آینده هم تا شرایط و ابزار این کار فراهم نباشد این کار نباید انجام شود.
نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر ایران افزود: با وجود تورم موجود در کشور نمیتوان صادرات را افزایش داد زیرا با وجود تورم ۹ یا ۱۰ درصدی در کشور و تورم صفر درصدی در خارج کشور این اختلاف باید از جیب تولیدکنندگان پرداخت شود و این امر باعث میشود که تولیدکننده از انگیزه تولید خارج شود.
وی با بیان اینکه تولید و صادرات دو بال مکمل یکدیگر هستند، گفت: هدفگذاری صادرات به عهده ما صادرکنندگان نیست بلکه ما فقط میتوانیم مشکلات را بیان و تعریف کنیم و سیاستگذاران و اجرا کنندگان باید برای حل آن تصمیمگیری کند.
نایب رئیس انجمن صادرکنندگان نمونه با بیان اینکه دولت به خواستههای ما صادرکنندگان توجه نمیکند، گفت: بعد از تحریمهایی که اتحادیه اروپا بر بازار روسیه اعمال کرد بازار روسیه برای سومین بار در اختیار ایران قرار گرفت اما ما نتوانسیم از این بازاری که فرصت صادرات کالاهایی مثل خشکبار، میوه و سبزیجات را به آنجا داشتیم استفاده کنیم و دلیل آن بود که ما نتوانستیم دولت را توجیه کنیم که پرداخت دو جانبه بین روبل و ریال برقرار شود.
فرشچیان اظهار داشت: طی صحبتهایی که با بانک مرکزی انجام دادیم بیان شد که مشکل اصلی صادرکنندگان پرداختها است و اگر پرداختها تسهیل شود ما هم میتوانیم صادرات به روسیه انجام دهیم.
وی افزود: مشکل ما در برقراری ارتباطات تجاری با روسیه این بود که به دلیل تحریمها نه ایرانیها میتوانستند نقل و انقال پول انجام دهند و نه روسها میتوانستند این کار را انجام دهند و این مسائل و مشکلات عمیقتر از آن است که صادرکنندگان بتوانند مشکلات را حل کنند.
وی در مورد از دست رفتن بازار قطر هم اظهار داشت: وقتی که قطریها به ایرانیها ویزا نمیدهند صادرکنندگان چگونه میتوانند برای صادرات در بازارهای آنها حضور یابند.
فرشچیان اظهار داشت: وقتی شرایط اقتصادی وسیاسی مهیا نباشد نمیتوان کار انجام داد. وقتی استانداردهای لازم در کشور خودمان برای معاملات در بازار کشورهای دیگر تعریف نشده است چگونه بخش خصوصی میتواند کار کند.
وی افزود: بخش خصوصی به دنبال یارانه و اینگونه مسائل نیست بلکه ما میگوییم با قوانین و وسایل ۳۰ سال قبل نمیتوان صادرات کرد و باید قوانین به روز شود.
نظر کاربران
هی دیگه میوه وترباربراش صادر کنی
کار بسیار خوبی کرد. (شاید بعضی ها بیدار شن)
پاسخ ها
انگار ویزا میداد میخواستند چیکار کنند ؟ اینقدر عرضه داشتند که بازار های قطر را فتح کنند ؟؟ خیر اونها فقط دو سه قلم جنس رو در بدترین وضعیت وبا قیمتی که فقط کمی بالاتر از ایرانه میفروشن طوریکه خیلی وقتها خوراک دامها میشه
این ها در درجه اول همه از بی عرضگی و عدم اتحاد و یکپارچگی بخش خصوصی و فعالان بازار است که نمیتوانند متحد و یکصدا از دولت مطالبه کنند و دولت کند و ضعیف را همراه خود کنند تا از فرصت ها بهترین بهره برداری بشود. بخش خصوصی اگر قوی باشد حتی نیازی به دولت ندارد و خودش میتواند به قطر فشار بیاورد یا برای تصاحب بازار های عراق و روسیه و قطر اقدامات موثر و حمایتی انجام دهد
مشکل اینجاست که همه فکر میکنند کسی باید بیاید مشکلات ما را حل کند !!!! بیشتر از هر کسی خود ما مقصر هستیم. آقایان تاجر و تولید کننده و صادراتی و غیره همه بلدند در فضای مجازی همه جا بچرخند اما بلد نیستند با هم مرتبط بشوند انجمنی به راه بیاندازند و برای منافع جمعی خودشان کار کنندو بروند نمایشگاه های خارجی. با سفارتخانه ها ارتباط بگیرند . با تجار خارجی و بنگاه های اقتصادی خارجی مرتبط شوند. نماینده تجاری بفرستند جاهای مختلف . با نمایندگان مجلس و دولتی ها مرتبط شوند. این کار ها را هیچوقت نکرده اند و نمیکنند و فقط منتظرند که یک نفر بیاید و برایشان درست کند. کار گروهی در حد صفر
صادر کننده های ایرانی حرف از کیفیت پایین محصولاتشان که نمیزنند و اینکه وظیفه ی خودشان است درستش کنند! اگر جنس خوب داشته باشی میان دنبالش و میخرن و میبرن
عزیزان فعال در صادرات اینقدر گند زده اند که جای هیچ دفاعی ندارند. بار ها محصولات بی کیفیت یا با بسته بندی اشتباه تاریخ مصرف اشتباه غلط دیکته ای! و صد ها ایراد دیگر را به بازار های خارجی رسانده اند و باعث دردسر و آبروریزی شده اند چون هنوز در اصول ابتدایی مدیریت و کنترل کیفیت و شناسایی بازار هدف وبازارسنجی درجا میزنند
پاسخ ها
عزیزان دولتی هم زیاد دارند کوتاهی میکنن
اگه مدیریت وسیاست قوی باشه حتی جنس بنجل هم مثل جنس
های چینی به فروش میره اگه دولت با حمایت از صنایع و راست و ریس کردن قیمت ارز و دادن تشویقیه های زیاد به تولید کننده ها باعث کم شدن هزینه تولید بشه اون وقت خیلی از مشکلات حل میشه