۵۸۸۲۶۲
۶ نظر
۵۰۱۰
۶ نظر
۵۰۱۰
پ

پس‌ لرزه کاهش نرخ سود در بازار اجاره مسکن

در پی اعلام کاهش قطعی نرخ سود سپرده های بانکی از ماه جاری، برخی فایل های رهن کامل مسکن کمیاب شده و فایل های رهن و اجاره به سود افزایش اجاره بها و کاهش ودیعه تغییر یافته اند.

خبرگزاری مهر: در پی اعلام کاهش قطعی نرخ سود سپرده های بانکی از ماه جاری، برخی فایل های رهن کامل مسکن کمیاب شده و فایل های رهن و اجاره به سود افزایش اجاره بها و کاهش ودیعه تغییر یافته اند.

تعدادی از آژانس های معاملات املاک در پی کاهش نرخ سود سپرده های بانکی و به درخواست مالکان، اقدام به تغییر فایل های رهن کامل و تغییر آن به سود اجاره بها کرده اند.

اگرچه مدت کمی از آغاز این روند گذشته، با این حال واحدهای مسکونی مناطق گران قیمت که پول ودیعه مسکن یا رهن کامل آنها با مبالغ بالای ۲۰۰ میلیون تومان بودند، جزء نخستین واحدهای مسکونی هستند که از سوی مالکان با تغییر وضعیت رهن به اجاره روبه رو شده اند.

محسن فریور از مشاوران املاک منطقه عباس آباد تهران با بیان اینکه واحدهای آپارتمانی با متراژ بالا و ودیعه های سنگین طی چند روز گذشته مرتبا با تقاضای تبدیل از سوی موجران و مالکان روبه رو شده اند، به خبرنگار مهر گفت: به عنوان نمونه مالک یکی از واحدهای مسکونی ۱۹۳ متر مربعی در خیابان خردمند شمالی با ۸ سال ساخت و آسانسور و پارکینگ که برای ملک خود، ۲۰۰ میلیون تومان رهن کامل سفارش ایجاد فایل داده بود، اولین مشتری این بنگاه معاملات ملکی بود که بعدازظهر دیروز خواستار تغییر این فایل به ۱۰۰ میلیون تومان و اجاره ماهیانه ۳ میلیون تومان شد.

علیرضا گنج دست مشاور املاک منطقه میرداماد نیز در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره تبدیل رهن و اجاره گفت: از زمانی که زمزمه های کاهش سود سپرده های بانکی و مقابله با مؤسسات مالی و اعتباری به گوش می رسید، تغییر سفارش موجران برای تبدیل فایل های رهن کامل به رهن و اجاره به اخذ اجاره های سنگین آغاز شده بود اما از روز سه شنبه که این اتفاق قطعی شده، بسیاری از موجرانی که فایل های رهن کامل سفارش داده بودند، در پی تغییر آن هستند. حتی در یک مورد مستأجر به صورت شفاهی با موجر به توافق رسیده بود، اما قبل از عقد قرارداد، موجر شرایط اجاره ملک خود را تغییر داد که مستأجر از پس هزینه های اجاره آن برنمی آمد. این آپارتمان ۱۷۵ متر مربعی در میانه خیابان ظفر و با ۵ سال ساخت قرار دارد که مالک، سفارشِ فایل کردن این مورد به صورت رهن کامل به مبلغ ۳۵۰ میلیون تومان را ارائه داده بود؛ اما در حال حاضر این ملک به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان ودیعه و ماهیانه ۶ میلیون تومان اجاره بها فایل شده است که به علت گران بودن این مبلغ، چندان با اقبال مشتری مواجه نیست.

مهرداد میری از مشاوران املاک میدان فردوسی تهران نیز با بیان اینکه به دلیل نزدیک بودن این بنگاه معاملات ملکی به بازار صرافان، بسیاری از موجران گفته اند قصد دارند تا بخشی از مبالغ دریافتی از مستأجران بابت پول ودیعه مسکن را به بازار ارز منتقل کنند چراکه بانک ها دیگر سودهای بالا به سپرده ها نمی دهند.

یافته های میدانی خبرنگار مهر نشان می دهد این تبدیل ودیعه به اجاره بها هنوز برای املاک ارزان تر رونق چندانی ندارد؛ چراکه بسیاری از موجران و مالکان واحدهای کوچک از بیم ناتوانی مستأجران در پرداخت اجاره بها، مجبورند ودیعه مسکن از آنها اخذ کنند؛ به خصوص که طرفداران واحدهای مسکونی ارزان تر اکثرا از اقشار متوسط یا کمتر هستند که توانایی پرداخت مبالغ بالا به عنوان اجاره بها را ندارند.

ارسلان دوست محمدی مدیر مشاور املاک خیابان آذربایجان (جنوب غرب پایتخت) در گفت وگو با خبرنگار مهر در خصوص تغییر اجاره بها در این منطقه گفت: اگرچه بسیاری از مالکان واحدهای مسکونی این منطقه به افزایش اجاره بها مایل هستند، اما از آنجایی که خود آنها به این مبالغ نیازمندند و با اجاره بهای اخذ شده از مستأجر، زندگی می گذرانند، نمی توانند مدت طولانی برای یافتن مستأجر منتظر بمانند؛ به همین دلیل بعد از مدتی که واحد مسکونی آنها خالی ماند، مجددا مبلغ پیشنهادی خود را کاهش داده و فایل جدیدی برای آن سفارش می دهند. به خصوص که اکثر متقاضیان سکونت در این محله، زوج های جوانی هستند که پول پیش خوبی برای شروع زندگی تهیه کرده اند اما درآمد مکفی برای پرداخت اجاره بها در مبالغ بیش از ۱ میلیون تومان را ندارند.

یکی از مشاوران املاک منطقه استاد نجات اللهی با بیان اینکه به نظر می رسد تغییر فایل های رهن کامل به رهن و اجاره، می تواند سرآغاز افزایش اجاره بها باشد، به خبرنگار مهر گفت: نا به سامانی این بازار در حدی است که حتی برخی از موجران قانون نانوشته تبدیل یک میلیون تومان رهن به ۳۰ هزار تومان اجاره بها را در تبدیل رهن کامل به رهن و اجاره بها رعایت نکرده و خواهان افزایش اجاره بهای بیشتر هستند. با این حال با توجه به اینکه متقاضیان کمتری را در مناطق مرکزی تهران به دلیل اعمال طرح ترافیک و استقرار دوربین های کنترل خیابان ها شاهدیم، بنابراین چنین خواسته های غیرمنطقی مالکان واحدهای مسکونی با استقبال مشتریان روبه رو نمی شوند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • مسعود

    اول ایتکه این حساب و کتابهای مالی واسه کلانشهرهاست که انسانیت در آنها مرده و دوم اینکه چاره ای نبست باید از این مرحله گذر کنیم..

  • بدون نام

    کجا دانند حال ما سبک بالان ساحل ها

  • بدون نام

    بدبخت ما مستاجر ها هیچ کس به فکر ما نیست ، پس کی می خوان نرخ سود وام های خودشون و پایین بیارن نرخ اوراق 17.5 درصد کی قراره پایین بیاد !!!

  • بدون نام

    این قدر دروغ نگید . یکساله ١۵ درصد هست چیز جدیدی نشده .

  • بدون نام

    مستجران را بهانه کرده اید . سود بانک ها باید بیشتر از اینها پایین بیایید. بیکاری کشور را فلج کرده

  • ملودی

    باید قانونی رو در نظر بگیرند که کسانی که بالای 100 میلیون دارند سودهای پایین بگیرند نه اینکه همه سودهارو پایین بیارند و مردمی که با این سودها دارند با بدبختی زندگی می کنند بدبخت تر از روز قبل بشن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج