کابینه دوازدهم را شاید نتوان آرمانیترین کابینه مدنظر رئیس جمهوری و منطبق با شعارها و وعدههای وی دانست اما نباید از نظر هم دور داشت که این کابینه در جهات بسیاری همسو با سیاستهایی است که قبلاً توسط آقای روحانی اعلام شدهاند.
مسعود پزشکیان در روزنامه ایران نوشت: کابینه دوازدهم را شاید نتوان آرمانیترین کابینه مدنظر رئیس جمهوری و منطبق با شعارها و وعدههای وی دانست اما نباید از نظر هم دور داشت که این کابینه در جهات بسیاری همسو با سیاستهایی است که قبلاً توسط آقای روحانی اعلام شدهاند.
در واقع باید گفت که کابینه معرفی شده فعلی در دایره «مقدورات» سیاسی و غیرسیاسی رئیس جمهوری از معدل قابل قبول و مناسبی برخوردار است. در شرایط فعلی سه مشخصه کلی را میتوان به عنوان شاخصههای مثبت برای کابینه آقای روحانی برشمرد؛ پیش از هر چیز انطباق گرایشها و تمایلات فکری کابینه بر مشی اعتدال است.
هر چند شاید از نظر بسیاری از هواداران اصلاحطلب دولت بهتر میبود که کابینه دوازدهم رنگ و بویی اصلاحطلبانهتر میداشت اما در واقعیت صحنه سیاسی این امکان نیز باید مورد توجه قرار گیرد که حرکت یک کابینه با گرایش اصلاحطلبانه با موانع و سدهای بیشتری مواجه میشود. به عبارتی در شرایطی که کشور ما همچنان نیازمند یک اجماع سیاسی است، تعادل گرایشهای سیاسی در کابینه دوازدهم درست در مسیر همین اجماعسازی قرار دارد.
خصوصاً آنکه ائتلاف سیاسی شکل گرفته میان اصولگرایان معتدل، اعتدالیون و اصلاحطلبان پیش از این بر سر به قدرت رساندن سلف همین دولت در سال ۹۲ ایجاد شده بود. از منظری دیگر هر چند منتقدان دولت به متوسط سنی کابینه معرفی شده ایراداتی جدی را وارد میکنند اما سؤال اساسی این است که خالی کردن مراکز اصلی تصمیمگیری کشور از چکیده تجربه مدیریتی چهار دهه گذشته در شرایط فعلی آیا اقدامی سنجیده است؟
عموماً در انتقادات بر لزوم جوان سازی دولت تأکید میشود اما هیچ گاه توجه به این امر صورت نمیگیرد که در دولتی که مدعی پایین آوردن متوسط سن مدیران کشور بود، چه بر سر منابع و استعدادهای ما آمد. اتفاقاً تجربه بالای اعضای کابینه در شرایط فعلی خود یکی از عوامل ثبات بخش به موقعیت کشور است. نقطه قوت سوم کابینه دوازدهم هم این است که شاکله و چارچوب آن درست در مسیر دولت یازدهم قرار دارد و تغییرات ایجاد شده را میتوان در راستای اصلاحات اجرایی دید.
این به عبارتی روی دیگر ثبات دولت در سیاستگذاری و تعیین استراتژی عمومی کشور است. دولت دوازدهم تمام مهرههای کلیدی دولت قبل را حفظ کرده و در باقی پستها روی به تغییر آورده است. اما در کنار این سه شاخصه مثبت باید به مورد بسیار پراهمیتی نیز اشاره کرد و آن هم پشتیبانی مدیریتی از کابینه پیشنهادی است. وزیران معرفی شده توسط رئیس جمهوری هر چقدر هم توانمند، کارآمد و متخصص باشند، باز هم تنها جمع محدود و معدودی هستند که به صورت طبیعی امکان اشراف بر همه مسائل را ندارند.
اینجاست که کلیت دولت دوازدهم باید بیش از دولت قبل متوجه چینش مدیرانی که دنباله اجرایی وزیران هستند، باشد. جوانگرایی، استفاده از ظرفیت زنان و اقلیتها، توجه به مسائل منطقهای و در نظر داشتن موضوعات مهمی مانند آمایش سرزمین و از این دست مسائل درست در همین ردهها معنا و مفهوم خود را پیدا میکنند.
به عبارتی قسمت اعظم کارآمدی کابینه دوازدهم در گرو کارآمد بودن این بخش از مدیریت کشور است. بر همین اساس شایسته است که ناظران، دولتمردان، نمایندگان و همه افراد جامعه با همان حساسیتی که کار تعیین ترکیب کابینه دوازدهم را دنبال کردند، بر چینش بقیه مدیران کشور در راستای اهداف این کابینه و رئیس جمهوری هم حساسیت نشان دهند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
نظر کاربران
کدام سیاست، بیکاری، بدبختی، فقر، رکود...
مگه برای خلق اینها همسویی و غیر همسو میخواهد
یک بیسواد هم میتوانست مملکت را به این روز درآورد.