وقتی مالکان به هیچ صراطی مستقیم نیستند
تغییرات قیمتی بازار رهن و اجاره که گاه از هیچ قانون و منطقی تبعیت نمیکند، به یکی از دغدغههای اصلی مستأجران تبدیل شده، امری که طمع مالکان را برای افزایش نرخ اجاره به دنبال داشته است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: تغییرات قیمتی بازار رهن و اجاره که گاه از هیچ قانون و منطقی تبعیت نمیکند، به یکی از دغدغههای اصلی مستأجران تبدیل شده، امری که طمع مالکان را برای افزایش نرخ اجاره به دنبال داشته است.
این روزها اوضاع و احوال بازار مسکن نسبت به روزهای قبل داغ تر شده، به طوریکه بسیاری از مستأجران از داغی این بازار حال و روز خوشی ندارند.
بی انصافی مالکان این روزها باعث شده که مستأجران قید آپارتمان دلخواه خود را زده و مجبور شوند که به سراغ خانه های قدیمیتر و یا ارزانتر بروند. بسیاری از مشاوران املاک نیز معتقدند که طمع مالکان بیشتر شده و کسی جلودار آنها نیست.
یکی از مشاوران املاک واحد غرب تهران به مشکلات مؤسسات مالی اشاره کرد و گفت: بازار رهن و اجاره امسال بسیار بالا رفته و میزان رهن روند صعودی گرفته و کسی نمی تواند جلودار این افزایش قیمت باشد.
وی در ادامه افزود: در این محدوده میزان رهن و اجازه مسکن از نرخ تورم جلو زده و حدود ۲۰ درصدی افزایش یافته است.
در ادامه یکی دیگر از مشاوران املاک واقع در شمال تهران ب با اشاره به اینه میزان اجاره ها بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته، گفت: با سابقه ۱۰ ساله ای که در این حوزه دارم به نظر می رسد که قیمت ها همچنان رشد داشته باشد.
وی در ادامه افزود: اگر سال گذشته قیمت رهن یک واحد ۱۰۰ متری ۱۰۰ میلیون تومان بود، امسال میزان رهن کامل آن به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده و به نظر می رسد این قیمت ها همچنان افزایش یابد.
یکی دیگر از مشاوران املاک گفت: در حال حاضر بازار مسکن به ویژه بازار رهن و اجاره هیچ قانونی نداشته و این بازار به دست مالکان افتاده است، در این میان مشاوران املاک نمی توانند هیچ اقدامی بکنند و اگر با این قیمت ها مخالفت کنند، مالکان آگهی خود را به مشاور املاک دیگری می سپارند.
مشاور املاک دیگری با اشاره به اینکه قیمت های اجاره به ویژه در شرق تهران دچار افزایش شدید قیمتی شده ، گفت: به دلیل تراکم جمعیتی که در این محدوده است، قیمت ها به صورت نجومی افزایش یافته است.
طبق شواهد یک واحد ۸۰ متری نوساز واقع در محدوده قیطریه ۲۱۰ میلیون تومان برای رهن کامل و یک واحد ۷۶ متری واقع در محدوده پونک ۳۰ میلیون تومان ودیعه و یک میلیون ۷۰۰ هزار تومان اجاره گذاشته شده است.
همچنین یک واحد ۸۰ متری واقع در قلهک ۱۱۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه یک میلیون تومان اجاره و یک سوئیت ۲۸ متری واقع در شهرک ژاندارمری ۲۰ میلیون تومان ودیعه و ماهانه ۸۰۰ هزار تومان اجاره گذاشته شده است.
براساس این گزارش بازار مسکن امسال درحالی از نیمه اردیبهشت ماه مطابق با روال هر سال شاهد افزایش عرضه حجم قابل توجهی از فایلهای موجران به متقاضیان اجاره است که در این فضا، چرخش سودبانکی از نرخ ۱۵ درصدی به نرخ افراطی، اثر آنی خود را بر بازار اجاره مسکن به شکل محسوس نشان میدهد و منجر به اصلاح فرمول تعیین اجاره بها در بازار مسکن شده است. یافتههای میدانی از روند فعلی بازار اجاره از بازگشت محسوس فایلهای رهن کامل و رهن و اجاره متعارف به بازار مسکن خبر میدهد.
برمبنای تحقیقات صورت گرفته از بازار اجاره مسکن، هم اکنون روزانه دست کم هزار فایل اجاره آپارتمان با ویژگیها، متراژ و مشخصات گوناگون در مناطق ۲۲ گانه پایتخت از سوی موجران و واسطهها به بازار مسکن عرضه میشود که دستکم ۴۵۰ فایل از این تعداد با فرمول رهن کامل یا وزن متعارف رهن و اجاره ماهانه به مستأجران معرفی شدهاند.
از میان این ۴۵۰ فایلی که روزانه با شرایط قیمتی دقیق به بازار اجاره عرضه میشوند، تعداد فایلهای رهن کامل هم اکنون از ۲۰ درصد فراتر رفته است. هر چند سایر فایلها که میزان، شرایط و نحوه پرداخت اجارهبها در آنها مشخص نشده ، در اغلب موارد فایلهایی هستند که پتانسیل عرضه در قالب رهن کامل یا نسبت متعارف رهن و اجاره را دارند. موجران این دسته از آپارتمانها که حدود ۵۵ درصد از کل فایلهای عرضه شده در هر روز به بازار اجاره را به خود اختصاص میدهند تعیین اجاره بها و نحوه پرداخت آن را منوط به «مذاکره حضوری» با مستأجر و اطلاع از شرایط او کرده اند.
از این بابت این فایلها نیز در اغلب موارد فایلهایی هستند که امسال یا با شرایط رهن کامل به مستأجران واگذار میشوند یا موجر نسبت متعارفی از رهن و اجاره ماهانه را برای آنها تعیین میکند. این در حالی است که برخلاف سال گذشته تعداد فایلهای اجاره مسکن که با شرایط پرداخت ۱۰۰ درصد اجازه ماهانه به بازار مسکن عرضه میشدند، بسیار محدود است.
در این میان مستأجران تنها کسانی هستند که همیشه برای هر تغییر بانکی کوچک آسیب دیده و در نهایت مجبورند با افزایش اجاره بها موافق کنند. بنابراین دولت باید پی هر اقدام بانکی در ابتدا زمینه های لازم را برای کنترل بازار اجاره به کار گیرد تا شاهد چنین آسیب هایی به مستأجران نباشیم.
نظر کاربران
مستاجر روز به روز نحیف میشه ولی بعضی از آقایان روز به روز گردنشون....
تعزیرات حکومتی با به این معزل ورود کنه
این که کاری ندارد جلسه بگذارید و تصویب کنید درست میشود؟!
همه ی این حرف ها دروغه. بنده یه آپارتمان دارم که پدر مرحومم برام تهیه کرده تا بعد ازدواج اونجا زندگی کنم و الان 8 سالی هست که در رهن واجاره است و تو سه سال اخیر فقط به قیمت قبلی اجاره رفته نه بیشتر و امسال که مجبور شدیم رهنشو تغییر بدیم تقریبا 100 تومن کمتر از پارسال اجاره رفت و البته بنگاه هم یه 600 تومنی ازمون برید
اجاره نشینی خوش نشینی ! چرا اونور ماجرا رو نمیبینید ؟؟؟ میرین تو یه آپارتمان 700 میلیون تومنی میشینین و 1200 اجاره میدین که خیلی خیلی از سود بانکی هم کمتره و هزار جور خرج و مالیات با مالکه. خیلی از مستاجرا هستند که پول خرید خونه رو دارن ولی با این قیمتای نامتناسب ترجیح میدن مستاجر باشن و پولشونو تو بانک بزارن یا تو کار بندازن
پاسخ ها
درسته همینه
بدون نام۱۲:۴۸ :شما چطورادعامیکنیدکه تمام اینادروغه؟ مگه توی این مملکت زندگی نمیکنید؟من مشاور اجاره ی مسکن هستم وبه شرافتم قسم بعضی وقتها ازبیرحمی بعضی مالکین و نداری بعضی ازمستاجرین ادم بغض میکنه!شایدچنددرصدکم مالک مثل شما منصف و نوعدوست هم باشن ولی دیگه انگشت شمارهستندواخراینکه این جمله اخرتون که گفتیدازمن ۶۰۰ تومن بریدن جمله بسیارزشتی هستش!طبق تعرفه یک چهارم اجاره بهای ماهیانه کمیسیون املاک هستش
این از بی توجه ای و رانت خواری و مافیای این موضوع است. وقتی نظام مشاورین املاک و امور صنفی دست روی دست میگذارد و برنامه مدونی ندارد و فقط به فکر درامد . حال از هر راهی است هیچوقت درست نمیشه. بی عدالتی در این خصوص روی اقتصاد جامعه بسیار تاثیر دارد . اصولا در ایران هیچ ارگانی بفکر درست کردن بنا 1 کار را ندارد همیشه دنبال راه غلط مسئول پیشین خود میباشد و در اخر مسئولیت نیز امارهای غلط تسلیم مسئول بالاتر میدهد.
اجاره مسکن یا قیمت نرخ رهن مسکن ابدا وبه هیچوجه گران نیست وافزایش قیمت حق قانونی این صنف بوده چون ۴۰ سال حکومت های شبه اسلامی ضرر های ناگهانی وهنگفتی به مالکان وارد کردهاند.
چرا سانسور؟!!!
مگر صاحب خونه مسئول گرانیه: مستاجر پول خودشا ۳۰سودش ولی خونه فرض۴۰۰ملیونی که دستش هزار هزینه تعمیر داره مالیات غیره نمیبیه بعدش خیلی از اینها خونه خودش داده اجاره سودش میگیره انوقت انتظار داره مردم خونشا بهش مجانی بده کسیکه مستاجر واقعه هم از صاحب خونه داضی هم صاحب خانه از اون
مالکان از بی قانونی سو استفاده می کنند