۵۴۱۲۲۹
۳ نظر
۵۰۱۸
۳ نظر
۵۰۱۸
پ

هشدار درباره تب کنگو: جگر خام نخورید

رئیس سازمان دامپزشکی با اعلام اینکه کشتار دام در مکان‌های غیربهداشتی و قطعه بندی گوشت در این شرایط یکی از عوامل شیوع بیماری از جمله بیماری تب کریمه کنگو است، از فعال شدن شورای ساماندهی کشتارگاه ها در سراسر کشور خبر داد.

خبرگزاری تسنیم: رئیس سازمان دامپزشکی با اعلام اینکه کشتار دام در مکان‌های غیربهداشتی و قطعه بندی گوشت در این شرایط یکی از عوامل شیوع بیماری از جمله بیماری تب کریمه کنگو است، از فعال شدن شورای ساماندهی کشتارگاه ها در سراسر کشور خبر داد.
مهدی خلج گفت: شورای ساماندهی ارتقای کیفیت ساختار بهداشتی کشتارگاه‌ها به منظور جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک انسان و دام در استانداردی سراسر کشور ایجاد شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه شورا‌ها جلوگیری از کشتار غیرمجاز و غیربهداشتی دام در کشور است افزود: از آنجا که یکی از مهمترین راههای انتقال بیماری‌های مشترک انسان و دام کشتار غیر بهداشتی است بنابراین نظارت بر کشتارگاه‌ها و تشویق سرمایه گذاران به احداث کشتارگاههای صنعتی از اولویت‌های سازمان دامپزشکی کشور است.
وی گفت: کشتار دام در مکان‌های غیربهداشتی و قطعه بندی گوشت در این شرایط یکی از عوامل شیوع بیماری از جمله بیماری تب کریمه کنگو است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: شوراهای ساماندهی ارتقای کیفیت ساختار بهداشتی کشتارگاه‌ها در سراسر کشور از کشتار غیربهداشتی و فعالیت کشتارگاههای غیرمجاز جلوگیری خواهند کرد.
خلج از شهروندان و روستاییان خواست از ذبح دام در مکان هایی غیر از کشتارگاههای مجاز خودداری کنند.
وی گفت: بیماری تب کریمه کنگو به راحتی از دامی که مبتلا بوده از طریق خون و جگر آن قابل انتقال است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: ویروس بیماری تب کریمه کنگو در جگر دام حدود 40 روز باقی می‌ماند بنابراین از خوردن جگر نیم پخته و خام جدا خودداری کنند.
خلج گفت: سازمان دامپزشکی مانند سالهای گذشته دستورالعمل سم پاشی را برای مقابله با انگل‌ها و کنه‌ها در مناطق مختلف کشور اجرا کرده است.
وی افزود: گرچه اعتبارات سازمان دامپزشکی محدود است و قیمت سم مخصوص مقابله با کنه‌ها و انگل‌ها نیز بالاست سازمان دامپزشکی سم مورد نیاز را خریداری و برای مقابله با ین عوامل بیماری زا دام‌ها و جایگاه‌های استقرار ان‌ها را در مناطق مختلف کشور سم پاشی کرده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در مناطقی که تلفات انسانی ناشی از بیماری تب کریمه کنگو گزارش شود گروههای سازمان دامپزشکی تمرکز بیشتری برای سم پاشی دارند.
خلج افزود: برای اجرای برنامه مبارزه با بیماری‌های دامی و انگل‌های خارجی سال گذشته اعتباری معادل ۶۶ میلیارد تومان اختصاص یافت و امسال نیز در صورت تصویب مجلس این رقم به ۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که رقم خیلی محدودی است.
وی گفت: بتازگی دولت در نامه‌ای از مجلس درخواست افزایش ۳ برابری اعتبار برای پایش و مقابله با ۱۸۱ عامل بیماری زا و مبارزه با انگل‌های خارجی را ارائه داده است که امیدواریم اختصاص یابد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین خطاب به اظهارات برخی از کارشناسان در خصوص ورود بیماری تب کریمه کنگو از مرز شرقی کشور تصریح کرد: ویروس و عامل بیماری تب کریمه کنگو در تمام مناطق کشور وجود دارد و مختص به منطقه خاصی نیست.
خلج افزود: استان سیستان و بلوچستان از زمان شیوع بیماری دامی تب برفکی به عنوان منطقه قرنطینه تحت نظارت سازمان دامپزشکی است و به هیچ عنوان دام از این مناطق خارج نمی‌شود.
وی درباره آمار ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو گفت: در سال ۸۹ براساس گزارش‌های وزارت بهداشت ۱۵۴ نفر به بیماری مبتلا شدند که منجر به فوت ۲۸ نفر شد این آمار در سال ۹۴ به ۶۰ مورد ابتلا و ۶ نفر فوتی منجر شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور ارتقای روشهای مدیریت و شبکه مراقبت بهداشتی را مهمترین علت کاهش امار مبتلایان به بیماری تب کریمه کنگو دانست و افزود: از انجا که حشره کنه عامل انتقال بیماری به انسان است و این حشره بطور طبیعی در عرصه‌های طبیعی کشور وجود دارد از گردشگران می‌خواهیم در زمان حضور در مراتع و عرصه‌های طبیعی با استفاده از پمادهایی که حشرات را دور می‌کند خود را از گزش این حشره محافظت کنند.
وی همچنین از دامداران و روستاییان خواست هنگام شیردوشی از کشتن کنه با دست خودداری و در زمان پشم چیزی نیز از دستکش استفاده کنند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور تاکید کرد: روستاییان از دست زدن به لاشه گوسفندی که تلف شده خودداری کنند، چون کنه‌ها تا زمانی که بدن میزبان گرم است همانجا باقی می‌مانند.
خلج درباره تاریخچه بیماری تب کریمه کنگو در کشور و در کشورهای خارجی گفت: این بیماری از 43 سال قبل در کشور و جهان شناسایی شده و این ویروس قابل حذف نیست و در طبیعت به پایداری رسیده است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • آرش آریایی

    مگر کسی هم پیدا میشه که جگر خام بخوره؟

  • دکتر مرادی

    نه تنها جگر خام، بلکه جگر حتی کبابی نیم پز و .. هم بیماری رو منتقل میکنه. نه تنها جگر گوشت هم منتقل میکنه. راههای پیشگیری: 1) نگهداری گوشت در یخچال ودمای صفر تا 4 درجه به مدت 24 ساعت و دل جگر و قلوه 48 ساعت . 2) پخت کامل گوشت و جگر 3) حتما از ماسک و دستکش هنگام خرد کردن، شستن و ... گوشت استفاده کنید. 4) یکی از روشهای انتقال هم کنه است که بیشتر دامداران و روستاییان و عشایر و کارگران کشتارگاه احتمال ابتلا از این طریق رو دارند.
    لطفا بررسیهای بیشتری درباره این بیماری انجام بدید.
    از آپارات میتونید کلیپهای جالبی از این بیماری به دیت بیارید.

  • بدون نام

    آیا کسی هست جیگر خام بخورد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج