«فلسطین»، از کتاب درسی لبنانی ها حذف شد
حذف سه درس مربوط به فلسطین از کتاب تاریخ عمومی مدارس لبنان به مثابه عادی سازی پنهان با رژیم اسرائیل به شمار می آید.
مصوبه حذف فلسطین از کتاب های درسی لبنان در سپتامبر ۲۰۱۶ به تایید «الیاس بوصعب» وزیر آموزش و پرورش لبنان رسید و اکنون اجرایی شده است، به این معنی که مدارس این کشور بر اساس آن سه درس مربوط به فلسطین را حذف و یک مطلب نیم صفحه ای تحت عنوان «اردن و مساله فلسطین تا سال ۱۹۶۷» را جایگزین آن کرده اند.
کمک مالی مشروط انگلیس به لبنان
ریشه این اقدام به کمک مالی برمی گردد که دولت انگلیس در سال ۲۰۱۴ در راستای حمایت از چاپ کتاب های درسی دانش آموزان به وزارت آموزش و پرورش لبنان پیشنهاد داد به این عنی که کتاب جغرافیا تنها به این دلیل که در نقشه درج شده در آن نام «فلسطین اشغالی» و نه «اسرائیل» نوشته شده بود، از این کمک ها مستثنی شد.
پس از مدتی، انگلیس اعلام کرد، «هبه» و کمک مالی تصویب شده از طریق موسسه «ادیان» به وزارت آموزش و پرورش پرداخت خواهد شد؛ موسسه ای که جزء سازمان های غیر دولتی است که با حمایت سفارت انگلیس در بیروت، برنامه های فرهنگی مشکوکی تحت عنوان «فرهنگ صلح» را اجرا می کند.
اندکی پس از آن دولت لبنان با واگذاری بخشی از مسئولیت های خود در اصلاح و تغییر کتاب های درسی به موسسه «ادیان»، مجال را ا برای دخالت این موسسه در محتوای کتاب های درسی فراهم آورد.
در همین ارتباط «یوسف مرعی» مسئول واحد بسیج تربیتی حزب الله گفت، درباره این اقدام مشکوک، به الیاس بوصعب وزیر آموزش و پرورش اعتراض کرد که تا کنون حاصلی نداشته است و اجرای این طرح در مدارس لبنان همچنان ادامه دارد.
نظر کاربران
جانان من اندوه لبنان کشت ما را...!
احتمالا لبنانیها دیدن فلسطین به مناقشه ی پنجاه ساله ی خود با اسراییل پایان داده, برای همین خواستن کاسه ی داغتر از آش نشن...!
کجای کاری هخامنشیان هم از تاریخ بچه های مدرسه ما حذف کردن.
همون خوابی که ۲۰۳۰ برای ما دیده.