آخرین وضعیت دارو بعد از حذف ارز مرجع
وزیر بهداشت در تشریح آخرین وضعیت تامین ارز دارو، گفت: تمهیدات بانک مرکزی و گمرک، باعث شده تا داروها با سرعت از گمرک ترخیص میشوند مگر داروهایی که مورد نیاز کشور نباشند.
دکتر محمدحسن طریقت منفرد در حاشیه همایش مدیران حقوقی دانشگاههای علوم پزشکی کشور گفت: از زمانی که ارز دارو مبادلهای شده است تامین ارز به خوبی روی غلتک افتاده، تولید کنندگان و واردکنندگان فعال شدهاند و ما مطمئن هستیم که مشکل دارو جایگاه جدی در کشور نخواهد داشت.
وی افزود: برخی اشکالات در سامانه ۱۴۹۰ به ما رسیده است که ظاهرا انواع مختلف بعضی از داروها پیدا نمیشود و به مشابهها خلاصه میشود که این مسئله به علت مشخص شدن ارز دارو و قیمت دارو بود که به سرعت در حال برطرف شدن است و آنطور که مسئولین سازمان غذا و دارو در گزارشات روزانه خود اعلام میکنند مشخص است که مشکلات از این وضعیت در حال خارج شدن است.
طریقت منفرد درباره وجود برخی اشکالات در ترخیص داروها از گمرک گفت: به دلیل تمهیداتی که بانک مرکزی و گمرک اندیشیدهاند حتی اگر ارز دارو از قبل پیش بینی نشده باشد و ال سیها گشایش نیافته باشد داروها با سرعت از گمرک ترخیص میشوند مگر داروهایی که مورد نیاز کشور نباشند.
وزیر بهداشت در ادامه به قانون منع دوشغله بودن پزشکان اشاره کرد و افزود: این قانون جزو مواد مترقی قانون پنجم توسعه است که پزشکان باید یا در بخش دولتی و یا خصوصی حضور داشته باشند که البته اجرای این امر بسترهای مورد نیاز خود را لازم دارد به طوریکه اگر پزشکان فقط در بخش دولتی فعالیت کنند باید حقوق و مطالباتشان پرداخت شود.
وی گفت: برای منع دو شغله بودن پزشکان برنامهای داریم که از بیمارستانهای داوطلب آغاز میشود که اگر مطالبات افراد تمام وقت را بتوانند پرداخت کنند جاذبهاش به حدی میرسد که تعداد این مراکز افزایش پیدا میکند.
طریقت منفرد ادامه داد: در این زمینه تعدادی از بیمارستانهای شهرستانهای تهران داوطلب شدهاند و شیوه نامه و تفاهم نامه آن با کارشناسی جدی به پایان رسیده است و مراحل مقدماتی آن طی شده و انتظار میرود این کار به سرعت انجام شود.
وی در خصوص پرداخت معوقات پزشکان عمومی گفت: در استانهایی که طرح پزشک خانواده اجرا میشود قرار است پرداختهای پزشکان عمومی در این استانها به روز شود. اینکه معوقات را به چه سرعتی بیمهها جبران کنند بستگی به پرداخت اعتبارات آنها از طریق خزانه دارد ولی در آینده در استانهایی که پزشک خانواده اجرا میشود حتی اگر بیمهها این معوقات را پرداخت نکنند با کمک اعتبارات پزشک خانواده و از ردیف بودجه پزشک خانواده این معوقات پرداخت میشود.
طریقت منفرد ادامه داد: بخش بهداشت و درمان از حیاتی ترین نیازهای مردم است و در این زمینه باید به لحاظ امکانات حقوقی و قضایی حمایتهای لازم و کافی از مردم صورت گیرد.
وزیر بهداشت افزود: قانون تعزیرات و قوانین وزارت بهداشت که مربوط به سال ۱۳۳۴ است وضعیتی که امروز میتواند به عنوان مشکل برای مردم مطرح بشود را پیش بینی نکرده که در این زمینه طرحی را در حال برنامه ریزی داریم تا کاستیها را برطرف نموده و حمایتهای لازم از مردم را در قانون جدید پیش بینی کنیم.
وی افزود: مردم باید این تضمین را داشته باشند که در بخش بهداشت و درمان حقوقشان رعایت میشود. حقوقی که بسیار متنوع است و از لحاظ مالی، کیفری و کرامت انسانی باید در نظر گرفته شود تا بیماران جز تحمل درد و رنج بیماری مسئله دیگری را متحمل نشوند.
وزیر بهداشت با اشاره به برخی از معضلات حقوقی در زمینه بهداشت و درمان گفت: عدم رعایت تعرفهها، دریافت اقلام غیرموجه و پیگیری نکردن نیازهای بیماران و در برخی مواقع خواستههای غیرفنی بیماران که به حق است از جمله حقوقی است که دیده نشده است.
طریقت منفرد ادامه داد: بر اساس همکاری بین کمیسیون بهداشت مجلس و وزارت بهداشت و وزارت رفاه راهکارهای کارشناسی را در مجلس طی میکنیم تا حد و مرز مجازاتها به صورت طرح و لایحه در مجلس ارائه شود.
وزیر بهداشت افزود: مجازاتها بر اساس قانون نظام پزشکی و وزارت بهداشت متنوع است ولی پشتیبانی قانونی در این زمینه وجود ندارد.
ارسال نظر