رییس ستاد انتخابات کشور :
حلال و حرام خواندن رای، توهین به مردم است
رییس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ناظران شورای نگهبان صورتجلسه نهایی ۶۲ هزار و ۳۸۱ شعبه را امضا کرده اند، گفت: زیبنده نیست که با این وضع و با این ساختار اجرایی انتخابات و حضور ناظران، اینگونه از تریبونها استفاده شود و بگویند تخلفات یا جرمی واقع شده است.
وی ادامه داد: در هر انتخاباتی از جمله انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه نقطه نظراتی مطرح میشود، به زعم ما مجریان هم در تمهید مقدمات و هم در اجرای انتخابات آنچه را در وسع داشتیم به منصه ظهور گذاشتیم.
**هم شعبه اضافه کردیم و هم رای بیشتری نسبت به سال ۹۲ اخذ شده است
رییس ستاد انتخابات کشور درباره برخی اظهارنظرها و آمار منتشر شده مبنی بر اینکه تعداد صندوقهای اخذ رای کافی نبوده است، گفت: در سال ۱۳۹۲، ۵۸ هزار و ۷۵۰ شعبه اخذ رای داشتیم که این تعداد در سال ۱۳۹۶ به ۶۲ هزار و ۳۸۱ شعبه افزایش پیدا کرد یعنی سه هزار و ۶۳۱ صندوق اضافه شد.
احمدی افزود: معمولا در روستاها جای افزایش صندوق نیست، چون چارچوب روستاها روشن است، عموما و عمدتا این افزایش شعب در شهرهای بزرگ بود.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۲ که از ساعت هشت صبح انتخابات آغاز شد و بعد از ساعت ۲۴ نیز رای کسانی که در شعبه بودند گرفته شد ۳۶ میلیون و ۸۲۵ هزار و ۵۱۳ رای اخذ شد، اما در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ که تا ساعت ۲۴ رای اخذ شد و پس از آن غیرقانونی بود و رایها اخذ نشد، ۴۱ میلیون و ۳۴۶ هزار و ۵۴۵ رای اخذ کردیم که این نشان میدهد هم شعب اضافه کردیم و هم رای بیشتری گرفته شده است.
** هیچ شعبهای بدون ملزومات انتخابات از جمله تعرفه نبوده است
رییس ستاد انتخابات کشور درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر کم بودن تعرفهها گفت: برای تمام شهرستانها به تعداد واجدین شرایط رای دهنده و بعضا بیشتر از آن، تعرفه ارسال کردیم و فرمانداران و بخشداران با همین نسبت بین شعب، تعرفه توزیع کردند، هیچ شعبهای بدون ملزومات انتخابات از جمله تعرفه نبوده است.
**تاخیر در شروع اخذ رای به هیچ وجه خارج از عرف انتخابات گذشته نبوده است
احمدی درباره برخی اشکالها گرفته شده مبنی بر تاخیر در شروع اخذ رای در برخی شعب افزود: این موضوع را رد نمیکنیم؛ به دلیل اینکه اعضای شعبه عموما از مردم عزیز انتخاب میشوند و حداقل سه ناظران شورای نگهبان، نماینده فرماندار، نماینده بازرس و محافظان صندوق در شعب حضور دارند ممکن است در برخی شعب تاخیری در شروع وجود داشته باشد، اما به هیچ وجه خارج از عرف انتخابات گذشته نبوده است.
وی ادامه داد: مثلا اگر نماینده فرماندار یا یکی از ناظران دیر بیایند، آن شعبه نمیتواند کار خود را شروع کند، اما به هیچ وجه خللی در اجرای انتخابات نبوده است.
**به ازای هر ۴۵ ثانیه یک رای اخذ شده است
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: براساس آماری که محاسبه کردیم در کل کشور به طور متوسط در هر ۸۰ ثانیه یک رای گرفته شده است و، چون در روستاها تا ساعت ۱۸ یا ۲۰ رای گیری تمام میشود و در شهرها ادامه پیدا میکند، در یک محاسبه تقریبا به ازای هر ۴۵ ثانیه یک رای اخذ شده است.
** زمینه تخلف را به حداقل رساندیم
احمدی همچنین به سیستم تشخیص هویتی الکترونیکی که در تمامی شعب اخذ رای وجود داشت اشاره کرد و افزود: این سیستم برای جلوگیری از آرای تکراری بود یعنی افراد با شناسنامههای مردگان و داشتن چند شناسنامه المثنی نمیتوانستند رای دهند، اگر فردی دارای دو شناسنامه المثنی به نام خودش بود با وجود این سیستم وقتی وارد شعبه اخذ رای دوم میشد بلافاصه به او میگفتند این شماره ملی رای داده است.
وی ادامه داد: این اقدام از باب افزایش امنیت و جلوگیری از رای تکراری بود و کار بسیار خوبی بوده است.
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: وقتی در هر شعبهای نماینده فرماندار، ناظران شورای نگهبان و نیروی پلیس باشند و خود مردم هم هستند و این دستگاه تشخیص هویت نیز باشد به طور طبیعی زمینه تخلف را میل به صفر میکند یعنی به حداقل میرساند.
**شاید برخی گزارشها ناشی از مسایل غیر از اخذ رای باشد
احمدی افزود: ممکن است بعضی از مطالبی که دوستان به نام تخلف به آن اشاره میکنند که من از آن اطلاع ندارم، چون گزارش را ندیدم، مربوط به گزارشهای ناشی از مسایل غیر از اخذ رای باشد.
وی ادامه داد: البته بعضی گزارشها را هیات نظارت شورای نگهبان برای ما ارسال کرده است که تک تک این گزارشها بررسی شده و ممکن است آن چیزی که در گزارشها بوده ناشی از مسایل غیر از اخذ رای باشد که قطعا همینطور است.
**امضای ناظران شورای نگهبان پای صورتجلسه ۶۲ هزار و ۳۸۱ شعبه
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در پای صورتجلسه نهایی هر شعبه علاوه بر عوامل صندوق و نماینده فرماندار، ناظر شورای نگهبان نیز امضا میکند یعنی در ۶۲ هزار و ۳۸۱ شعبه امضای ناظر شورای نگهبان پای آرای قرائت شده است.
احمدی افزود: این زیبنده نیست که با این وضع و با این ساختار اجرایی انتخابات و حضور ناظران از تریبونها اینگونه استفاده شود و بگویند تخلفات یا جرمی واقع شده است.
**بر پایه گزارشهای بی تاثیر بر نتیجه انتخابات، به حماسه مردم خدشه وارد نکنیم
وی افزود: ضمن احترام به همه عزیزانی که حق دارند اظهارنظر و انتقاد کنند، اما از آنان خواهش میکنم که وقتی مردم ما این عظمت را آفریدند و بر اساس کلام گهربار رهبرمعظم انقلاب اسلامی مشارکت حداکثری را رقم زدند چرا باید بر پایه گزارش هایی که قطعا تاثیری در نتیجه انتخابات ندارد هم افکار عمومی و هم بعضی از چشمانی که از بیرون به ما دوخته شده را به سمتی ببرند که نسبت به این کار بزرگ خلل یا خدشهای وارد شود.
**حلال و حرام خواندن رای مردم توهین به ملت است
رییس ستاد انتخابات کشور درباره سخنان مطرح شده درباره حرام و حلال بودن رای گفت: این فرمایش یکی از عزیزان است که من او را فرد باتقوایی میدانم، گفته شده بود که آرای یک نامزد حلال بوده است؛ این گفته با فرمایش رهبر معظم انقلاب که میفرمایند حتی اگر کسی را قبول ندارید، اما بخاطر کشور و نظام بیایید، در تضاد است و به نوعی توهین به ملت تلقی میشود.
احمدی افزود: فکر میکنید با استفاده از این واژه که بررسی کنید تعداد آرای یکی بالا برود و یکی پایین بیاید، دیگران نسبت به شورای نگهبان چه قضاوتی میکنند؟ ما که به دیانت و امانت داری و رعایت حق الناس این عزیزان اطمینان داریم.
وی ادامه داد: اگر اشکال و گزارشی است حتما به مرجع ذیربط ارسال کنند، ولی وقتی این را در افکار عمومی مطرح میکنیم عدهای واقعا شیطنت میکنند و این حرفها را میگیرند و میگویند نکند در گذشته اینطور آرا را جا به جا کرده اند که قطعا برای کشور و انقلاب ما ضرر دارد.
**برای ما فرقی بین این نامزد و آن نامزد وجود ندارد
رییس ستاد انتخابات کشور درباره اظهارنظر یکی از نامزدها که گفته است برای ۱۰ درصد از نمایندگان او برای حضور در پای صندوقها کارت صادر نشده بود، گفت: اگر به ۹۰ درصد کارت دادیم چرا به ۱۰ درصد کارت ندهیم؟ من این موضوع را بررسی کردم که دارای دو اشکال عمده بود، قانون میگوید پنج روز قبل باید اسامی نمایندگان نامزدها به فرمانداران داده شود که بعضی از این لیستها ۲۴ یا ۴۸ ساعت مانده به زمان اخذ رای به فرمانداران اعلام شد یا مدارک این عزیزان ناقص بوده است.
احمدی افزود: بینی و بین الله برای ما فرقی بین ۱۰ درصد با ۹۰ درصد و این نامزد و آن نامزد وجود ندارد.
وی ادامه داد: بعضی از نکات جزئی را مطرح میکنند که چرا اسم این نامزد جلوتر و اسم نامزد دیگر عقبتر بوده است، لیستی که شورای نگهبان در تایید صلاحیت نامزدها داده بود ترتیب و تقدمی داشت که بر اساس حروف الفبا بود و ما نیز بر اساس همان اعلام کردیم.
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: گفتند این اسامی نامزدها دیر رفته است، ما باید تا روز پنج شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه صبر میکردیم و ببینیم کسی انصراف میدهند یا نمیدهند که با دو انصراف مواجه شدیم و اسامی نهایی را پنج شنبه به سراسر کشور آگهی کردیم.
احمدی افزود: یکی از نامزدها گفته بود مشهوریت او را نیز بنویسیم که این کار را روز پنج شنبه کردیم و جمعه صبح و بعدازظهر نیز بر آن تاکید کردیم.
وی ادامه داد: مطرح کردند در ۱۰۰ شهر به دلیل اینکه یکی از نامزدها رای کمتری داشته است، تعرفه کمتری ارسال کرده اید، لیست را بررسی کردیم که به طور متوسط بالای ۱۱۰ درصد تعرفه به همان شهرهایی که ادعا میکردند فرستاده بودیم.
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در تمام جلسات با فرمانداران و بخشداران یک کلید واژه داشتم و آن این بود که بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب و وظیفه قانونی که همان بی طرفی و بی نظری، انتخابات سالم، رعایت مر قانون، انتخابات پرشور و نشاط و مشارکت حداکثری است، گام برداریم.
احمدی افزود: به فرمانداران و بخشداران تاکید کردم که عاقبت خود را فدای دنیای کسی نکنید حتی از یک رای مواظبت کنید تا خللی در آن نباشد که خواهش من این است این را از فرمانداران و بخشداران سوال کنید.
وی ادامه داد: به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات کشور به بدنه اجرایی انتخابات، استانداران، فرمانداران و بخشداران خسته نباشید میگویم و دست همه کسانی که در انتخابات رای دادند را میبوسم، واقعا افتخار ملی ایجاد کردند و آفریدند.
**آیا جایگاه بیان تخلفات تریبونها است؟
رییس ستاد انتخابات کشور گفت: در روز اخذ رای در ستاد انتخابات کشور بودم و هر مطلبی به من به صورت نامه یا شفاهی یا پیامک منتقل شد بلافاصله به استانداران و هیات بازرسی منتقل کردم، بالاخره یک کار ملی انجام شده است؛ اگر یک تخلفی گزارش شده آیا جایگاه آن تریبونها است؟ هر اشکالی است به مرجع ذیربط انتقال دهید تا بررسی کند.
احمدی افزود: از بزرگانی که تریبون در دست دارند و قلم به دست میگیرند خواهش میکنم حداقل از قبل از ما سوال کنند و اگر پاسخ ما قانع کننده نبود آن وقت مسایل را به نحوی مطرح کنند که خدای نکرده آسیبی به نظام و انقلاب وارد نشود.
**استاندار کرمان استعفا نداده و سرکار خود است
وی در ادامه در خصوص استعفای رزم حسینی استاندار کرمان نیز گفت: آقای رزم حسینی سه چهار ماه قبل صحبتی با وزیر کشور کرده بود و آقای وزیر به او گفته بود فعلا کاریمان را برای انتخابات انجام دهیم.
وی ادامه داد: امروز این موضوع را از وزیر کشور سوال کردم که تکذیب شد و وزیر گفت: چنین چیزی نیست و آقای رزم حسینی سرکار خود هستند.
نظر کاربران
انشالله که همینطوره و تخلفی صورت نگرفته!
خیلی جالبه ایشون توقع دارن وقتی بعداز 4 سال تعداد واجدین شرایط بیشتر میشه تعداد آرا و شعب اخذ رای زیاد نشه اونم تو این انتخاباتی که دوقطبی بود.
من نمیدونم این آقایون تریبون بدست چرا بر طبل آزادی میکوبند بعد رای مردم آزاده را حرام میدانند!!!!!!
جناب وزارت کشور. اولا هر کسی آرا مردم را حلال و حرام میکند قطعا بر ضد مردم است و معلوم الحال. اما فرمودید که هر ۴۵ ثانیه یک رای اخذ شده که باید بگویم کاملا اشتباه است. من در چهار نوبت به شعب محل زندگی خود مراجعه کردم و هر بار حدود یکساعت منتظر شدم و در این یک ساعت دیدم که فقط ۵ الی ۷ نفر وارد شعبه شدند. دوستانمان در داخل شعب همانند لاکپشت کار میکردند و دائما در حال نوشیدن آب معدنی و چای بودند که اگر کمی سریع تر میبودند تا ساعت ده شب کار تمام میشد. لطفا آمار کشکی ندهید.