۵۳۲۴۴۵
۳۵ نظر
۵۰۰۳
۳۵ نظر
۵۰۰۳
پ

آرای قالیباف، به این ۳ دلیل به سبد رئیسی نمی رود

محمدباقر قالیباف تصمیم گرفت خود را برای بار سوم در برابر آرای عمومی قرار ندهد و پیش از اینکه مقبولیتش در نزد جامعه مورد سنجش قرار گیرد صحنه را ترک کرد. او طی بیانیه ای اعلام کرد از ابراهیم رئيسی حمایت خواهد کرد و از طرفدارانش هم خواسته به تولیت آستان قدس رضوی رای دهند.

پایگاه خبری انتخاب - سعید جعفری: محمدباقر قالیباف تصمیم گرفت خود را برای بار سوم در برابر آرای عمومی قرار ندهد و پیش از اینکه مقبولیتش در نزد جامعه مورد سنجش قرار گیرد صحنه را ترک کرد. او طی بیانیه ای اعلام کرد از ابراهیم رئيسی حمایت خواهد کرد و از طرفدارانش هم خواسته به تولیت آستان قدس رضوی رای دهند.

اما پرسش اینجاست آیا این مهم محقق خواه شد یا آنطور که برخی از اصولگرایان، مخالف انصراف قالیباف بودند، همه این آرا به سبد رئيسی منتقل نخواهد شد؟

سبد آرای قالیباف کجاست؟

برای تحلیل این امر باید به جامعه هدف و سبد رای محمدباقر قالیباف توجه داشته باشیم. شهردار تهران برخلاف حجت الاسلام رئيسی نامزد ایدئولوژیکی به شمار نمی رفت و در تمام این ۱۲ سال که برای رسیدن به پاستور تلاش می کند، سعی کرده چهره ای تکنوکرات و مدیری کارآمد از خود به نمایش بگذارد. هرچند در اینکه آقای شهردار تا چه اندازه در این امر موفق بوده تردیدهای جدی وجود دارد اما به هر حال طرفداران او، نه به واسطه انگاره های عقیدتی، که به دلیل شعارهایش و همچنین جنس عملکردی که در شهرداری از خود بر جای گذاشته طرفدار او بوده اند. ضمن اینکه بخشی از طبقات ضعیف جامعه هم با توجه به وعده هایی که قالیباف داده و برای آنها جذاب بوده در این سمت قرار گرفته اند. این در حالیست که کسانی که طرفدار افرادی تکنوکرات هستند طبیعتا تمایل چندانی به آقای رئيسی ندارند، چرا که ایشان هیچ سابقه اجرایی نداشته است. ضمن اینکه با توجه به حمایت تشکیلاتی اصولگرایان، به ویژه بخش های تندروتر این جریان که نماد آن جبهه پایداری است، آرای عقیدتی مختص سبد ابراهیم رئيسی بوده است.

بر این اساس و با عنایت به تفاوت جنس رای قالیباف و رئيسی انتقال صد در صدی این آرا به حساب تولیت آستان قدس دور از انتظار است. هرچند قالیباف طی روزهای اخیر به ویژه پس از مناظره سوم ریزش آرای شدیدی را مشاهده کرده و طبق اعلام نظرسنجی ها از حدود ۲۵ درصد به کمتر از ۲۰ درصد نزول داشته است اما با این وجود به سه دلیل مشخص نمی توان واریز کل آرای قالیباف به رئيسی را محتمل دانست.

۱ - نخست اینکه شخص آقای رئيسی و همچنین مشاوران و اطرافیانشان از طبقه جریان های ایدئولوژیک به شمار می روند.

۲ - بخش اعظم مردان رئيسی همان وزرای دولت محمود احمدی نژاد هستند و با عنایت به سابقه مخدوش آن دوران و البته انتقاداتی که قالیباف همیشه نسبت به عملکرد دولت های نهم و دهم داشته، بعید است طرفداران او، امروز راضی شوند به همان تیم رای دهند.

۳ - نکته سوم اینکه همانطور که اشاره شد، آرای قالیباف ایدئولوژیک نبوده که حالا با توصیه او، کاملا به حساب رئيسی منتقل شود، آنها مدیریت شهردار را واجد صلاحیت دانسته اند نه اینکه قالیباف را به عنوان رهبر یک جریان قبول داشته باشند که با یک تکرار کردنش هرآنچه او توصیه کرد را عملی کنند. ضمن اینکه سابقه مدیریتی از رئيسی در دست ندارند که بخواهند صرفا با توصیه قالیباف نام سید ابراهیم رئيسی را بر روی تعرفه های رای بنویسند.

بیداری آرای خاموش

این البته تمام قصه نیست. نکته دیگری که انصراف قالیباف تعیین می کند، بیدار کردن آرای خاموش و همچنین بی تفاوت ها است. به این ترتیب که برخی چنین تصور می کردند «همانطور که همه روسای جمهور در تاریخ جمهوری اسلامی دو دوره ای بوده اند، این بار هم چنین خواهد بود» آنها با تاکید بر این استدلال ذهنی و تاریخی، خود را درگیر فضای انتخابات نکرده و در مقابل اصرارها برای حضور فعال تر و مشارکت به سود حسن روحانی مقاومت کرده اند. اما این انگاره تا ظهر امروز ادامه داشت. پس از بیانیه انصراف قالیباف، آنها که حاضر نیستند رئيس جمهوری جز حسن روحانی را در پاستور ببینند، احساس خطر می کنند، چرا که می بینند کل جریان مقابل برای شکست نامزد اعتدال و اصلاحات متحد شده است. در نتیجه این احساس خطر تعداد بیشتری از کسانی که آنها را «بیخیال یا خوش خیال ها» می توان نامید، پای صندوق های رای حاضر خواهند شد.

ضمن اینکه بزرگترین سرمایه جریان اصلاح طلبی در ایران، مشارکت بالا است. تمام تلاش کمپین روحانی در هفته های اخیر، راضی کردن مردم به حضور در پای صندوق های رای است. این کار هرچند تا اندازه زیادی عملی شده، ولی کنار رفتن قالیباف و احتمال حضور رئيسی بیش از همیشه این کمپین حضور بیشتر پای صندوق های رای را تقویب خواهد کرد. یعنی دقیقا همان چیزی که روحانی به دنبالش بود. (۱۱+۱ برای دولت دوازدهم)

در نتیجه به نظر می رسد در یک تحلیل کلی، همانطور که برخی از اصولگرایان ارشد، مخالف کناره گیری قالیباف بودند، این اتفاق در نهایت به ضرر «جبهه متحد نیروهای انقلاب» تمام شود. راهبردی که البته برای مقابله و پیشگیری با شکستی که از نظر آنها قطعی می آمد طراحی شد، اما ظاهرا این راهکار هم شانس چندانی برای تغییر معادلات انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ ندارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تحلیل عالی و منطقی بود آفرین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      حتما به سبد روحانی میرود؟
      جمع کن بابا با این تحلیلای مسخره تون

    • بدون نام

      11:27
      خودت جمع کن بابا!!
      درود بر اعتدال و روحانی

    • بدون نام

      به سبد روحانی نمی رود چون اهداف قالیباف و روحانی درتصاد هستن

  • بدون نام

    قالی باف رایی نداشت دید بهتره قبل از ضایع شدن بره کنار،خخخخ

  • بدون نام

    خوش باش با توهماتت تا جمعه خخخخخخ

    پاسخ ها

    • بدون نام

      جمعه رو خوب اومدی!! دوباره ایران

    • زرتاک

      خخخخخخخخ آره دیگه شما چهار درصدی ها اینو نگید چی بگید آخر هفته روحانی دیگه رفته هههههههه

  • بدون نام

    لایک به روحانی

  • دراكولا تا به تا

    بيخيال، خوش خيال يا معترض؟!

  • بدون نام

    نه انتظار داری بره تو سبد روحانی که کلا تو مناظره داشتن به هم حمله می کردند,دلتو صابون نزن رای خودش گفته بدید به رییسی

  • بدون نام

    که میرود.....

  • محمد

    اره به نظر منم انصراف قالیباف برخلاف نظر اصولگرا ها به نفع روحانی است

  • بدون نام

    روحانی حمایتت می‌کنیم

    پاسخ ها

    • من

      بیخود میکنید

    • مسعود

      خودت بیخود میکنی بی تربیت

  • بدون نام

    جنگ روانی...

  • جویا

    بحمدلله تحلیل های اینچنینی باعث توهم جبهه اصلاحات شده واقعیت روز جمعه ای است که همه اقشار معترض به وضع موجود از رای خود برای هر کسی بجز روحانی استفاده میکنند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اینو راست میگی کسی که معترض این دولت است هیچ گاه به روحانی رای نخواهد داد یکیش خود من

  • بدون نام

    کسی که قالیباف مد نظرش بوده محال ممکن که به روحانی رای بده.احتمالش بیشتره که به رییسی رای بده به خاطر نزدیک بودن نظرات.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      درسته

  • الا

    چرا چرت میگی.من رایم قالیبافبود ولی الان رییسیه

    پاسخ ها

    • دختربابام

      منم همین طور

  • بدون نام

    مثلا ریسی بشه ریسمان چه گلی برسرمان میزند..سیاست دولت روحانی از بدو تشکیل برمبنای اعتدال ووسط بود ومخالفین زیادی در دولت داشت..

  • علی قنبری

    تحلیل خوبی بود به نظرم. درود.

  • فردین کنش لو

    هموطنان عزیز (زبونم لال)تصور کنید که یک سال از ریاست جمهوری رییسی گذشته،ایران عزیز ما شبیه چه کشوریه؟کا؟

  • مصطفی همدانی

    جناب جعغری ،استدلال جنابعالی فقط در بخش آرای خاموش وفقط دررابطه با شهر تهران درست هستش ودر سایر نقاط کشور اینگونه نیست ومطمئن باشید بالای هشتاد درصد سبد رأی قالیباف بهدحساب آقای رئیسی ریخته خواهد شد

    پاسخ ها

    • محسن

      اینا فراموش کردن ایران فقط تهران نیست،ما شهرستانی ها هم هستیم.آقای روحانی تو اردبیل به ما قول داده بود راه آهن بکشه به این قول عمل نشد، حالا ما هم باقطار میخوایم رای مون رو واسه این دولت بفرستیم

  • بدون نام

    رای ما رئیسی

  • بدون نام

    اخه کدوم عقل درست که طرفدار اقای قالیباف باشد به رحانی رای میدهد درجایی که اقای رییسی هست

  • بدون نام

    راس ما فقط سید ابراهیم ریسی

  • علی

    آخه این چه تحلیلیه.هر فرد عاقلی این نکته رو میفهمه که :
    اولا رئیسی و قالیباف هر دو از حزب اصولگرا هستن پس موندن جفتشون (مثل دوره قبل) فقط مو جب پخش شدن آرای حامیان اصولگرا ها میشه.
    ثانیا خود قالیباف گفته که من از رئیسی حمایت میکنم و از حامیانش خواست که به رئیسی رأی بدن.
    ثالثا از الان هم معلومه که قالیباف تو کابینه رئیسی حضور داره.
    رابعا شاید تعداد کمی از حامیان قالیباف به رئیسی رأی ندن ولی عمرا به مخالف سرسختش که روحانی باشه رأی بدن.
    تحلیل شما مثل اینکه بگی انصراف جهانگیری به نفع روحانی نیست.

  • بدون نام

    خیلی اشتباه می کنید اکثریت قاطع بلکه همه آرای قالیباف درسبد رای رئیسی قرارخواهدگرفت بجز اندکی اگربه هدررود چراکه طرفداران قالیباف افراد باتفکرانقلابی ورویکردضداستکباری دارند وتوجه جدی به تولیدداخل حل مشکل باتکیه به توان داخلی معتقدهستند امیدی به برجام های توخالی ندارند می دانند آمریکا دنبال سلطه گری برایران وتسلیم نمودن است بقیه بهانه ای بیش نیست.

  • باقریان

    تو نمی خواهد نگران باشی

  • فقط رئیسی

    اتفاقا میرود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج