۵۲۹۲۶
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

توصیف متفاوت ضرغامی از صداوسیما

صدا و سیما مثل مرغی است که در هر عروسی و عزایی سرش را می‌برند. ما در این سازمان با توجه به نیازها، یکسری محدودیت‌هایی داریم که باید به همه‌ی آنها پاسخگو باشیم؛ ضمن اینکه در حال حاضر ما ۱۶۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی اداره می‌کنیم و بسیاری از ساختارها را نیز خودمان تولید می‌کنیم.

خبرگزاری ایسنا: رییس سازمان صداوسیما در کنفرانس خبری که روز گذشته با خبرنگاران داشت‌، درباره‌ی موضوعات متفاوتی همچون شکل برگزاری مناظره‌های جمعی‌، قانون احقاق حق و اجرای آن در صداوسیما، حساسیت برنامه‌های مناظر‌ه‌یی، نقش مجری برنامه‌های مناظره‌یی و ... توضیحات مفصلی را ارائه کرد.

ضرغامی در ابتدای سخنان خود بنا به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر شکل مناظره‌های جمعی در تلویزیون، اعلام کرد: در ابتدا باید بگویم پخش مناظره‌های امسال همچون دوره‌ی گذشته به شکل زنده خواهد بود، قاعدتا دکور برنامه‌های مناظره‌یی به گونه‌ای خواهد بود که نامزدها در یک ردیف معقر یا محدبی که در تصویر تلویزیون می‌توانند خوب نمایش داده شوند، از زوایای مختلف پوشش داده می‌شود. همچنین در میان این دکور یک تریبون کوتاهی قرار داده شده که هر کدام از نامزدها پشت تریبون‌ می‌روند و صحبت می‌کنند.

گفت‌وگوهای مناظره‌ها واقعا شکل می‌گیرند

وی درباره‌ی کلیت برنامه‌های مناظره‌یی امسال، اینگونه توضیح داد: اول مناظره‌ها به این شکل آغاز می‌شود که در تایم چهار دقیقه هر یک از نامزدهای انتخاباتی ابتدا برنامه‌های خودشان را اعلام می‌کنند چرا که موضوع مناظره‌های امسال به نسبت دوره گذشته تخصصی‌تر است و به شکلی نیست که مثل مناظره‌های قبلی هر فردی درباره‌ی هر موضوعی صحبت کند؛ بنابراین احتمالا جلسه اول که اقتصادی خواهد بود، نامزدها برنامه‌های اقتصادی‌اشان را اعلام می‌کنند.

او گفت: همچنین در دور دوم مناظره‌ها که پاسخ به سوالات اساسی از سوی مجری و هم از سوی سایر نامزدهاست، می‌توانند معترض یکدیگر شوند و از هم سوال کنند. همچنین تمامی اشکالات در برنامه‌های مناظره‌یی توسط خود نامزدها مطرح می‌شود و مجددا یک فرصت کوتاهی به نامزدها داده می‌شود تا بیایند تا به سوال‌هایی که از آنها می‌شوند پاسخ دهند و از خودشان دفاع کنند.

ضرغامی تاکید کرد: مدیریت برنامه‌های مناظره‌یی به گونه‌ای خواهد بود که گفت‌وگوهای متقابل واقعا شکل بگیرند و همچنین اعضای شرکت‌کننده در جلسه در مقابل هم افکارشان را ارائه کنند تا مردم قدرت انتخاب پیدا کنند.

مناظره‌های جمعی جذابیت را بالاتر می‌برد

رییس سازمان صدا و سیما در طی صحبت‌های خود حُسن برگزاری مناظره‌های جمعی در تلویزیون را اینگونه خواند: خوبی کار مناظره‌های جمعی این است که مردم یک‌جا درباره‌ی یک موضوع خاص می‌توانند یک قضاوت جامعی نسبت به هر نامزد داشته باشند و در واقع یک نوع نگاه تطبیقی خواهند داشت؛ بنابراین معمولا وقتی مناظره‌ها محدودتر باشد، ممکن است به خاطر نامزد خاصی و یا تقابل خاصی که وجود دارد یا ندارد، بعضی از مناظره‌ها جذابیتی نداشته باشند؛ بنابراین اتفاق طبیعی است اما در همین حالت هم مناظره‌ها جذاب است و هم افرادی که رقیب یکدیگر هستند کنار یکدیگر قرار می‌گیرند و با هم چالش می‌کنند؛ بنابراین فکر می‌کنم مناظره‌های جمعی جذابیت را بالاتر می‌برد. ای بسا که یک نامزد خاص که به دلایلی نظراتش مهجور مانده در این مناظره بتواند بحث‌های خوبی مطرح کند و از دیگری که در موضوعی خاص مدعی است، سبقت بگیرد و صحبت‌هایش را انجام دهد که احتمال این اتفاق خیلی است.

ضرغامی افزود: در مناظره‌های جمعی یک نگاه کارشناسی منطقی همراه با لذت بردن از سوی مردم که احساس می‌کنند اطلاعات متنوعی از مناظره‌ها می‌گیرند یک نگاه همراه با عقلانیت هم به وجود می‌آید و در واقع افراد باید به یک دیگر پاسخ عقلانی بدهند وبا استدلال صحبت کنند و در واقع شرکت کنندگان در مناظره‌های جمعی به نوعی ناظر دیگری هم هستند و به مجری کمک می‌کنند که یک نظارت عمومی شکل بگیرد به همین خاطر به خاطر تخصصی شدن مناظره‌های امسال شخصا پیش‌بینی می‌کنم مناظره‌های این دوره از دوره‌های گذشته از جذابیت سازندگی و آگاهی بخشی بالاتری برخوردار خواهد شد.

هنوز نمی‌توانیم نام مجری مناظره را اعلام کنیم

همچنین او در پی کنفرانس خبری که با خبرنگاران داشت‌، درباره حساسیت برنامه‌های مناظره‌یی جمعی در تلویزیون توضیحاتی را ارائه داد.

ضرغامی گفت: اداره جلسه بر اساس شکل‌گیری مناظره و گفت‌وگوهای متقابل خواهد بود. درباره‌ی مناظره‌های گذشته به خاطر حساسیت‌های بسیار بالایی که در جامعه ایجاد شد، علی رغم اینکه دکتر پورحسین از مدیران برجسته و شخصیت‌های فرهنگی با سابقه هستند و امکان و توازن طرح مسائل متنوع در ورود مباحث آقایان گذاشتند، ولی منع شدند از اینکه احساس می‌شد ممکن است صدا و سیما بخواهد به نفع یکی از نامزدها دخالتی بکند؛ بنابراین به خاطر حساسیت بالا دکتر پورحسین سعی کرد در مناظره‌های قبلی جلسه را به صورت فرم اداره کند تا اینکه بعدا مشکلی پیش نیاید و حتی چندین بار هم از طرف نامزدی که سوال اضافه شد در مقابل طرف دیگری اعتراض کرد و جلسه باید اداره می‌شد اما این بار مناظره‌ها به این شکل نیست چرا که خود مجری باید جلسه را مدیریت کند.

وی درباره مجری برنامه مناظره‌یی امسال اعلام کرد: افراد با سابقه و با تجربه‌ای برای اجرای برنامه‌های امسال انتخاب شده‌اند اما هنوز به دلیل اینکه به قطعیت نرسیده نمی‌توانیم اسامی را اعلام کنیم ان‌شاء‌الله تا روز مناظره نام مجری هم اعلام می‌شود.

تعداد بالای نامزدها اجازه نمی‌داد مناظره‌ها را دو نفری برگزار کنیم

ضرغامی همچنین درباره آزادی مجری برنامه‌های مناظره‌ای امسال تاکید کرد: به مجری اجازه داده شده که در بحث‌های مناظره با نامزدها دخالت کند و متناسب با پاسخی که مطرح می‌شود و احیانا تعریزهایی که صورت می‌گیرد کاملا جلسه را مدیریت کند؛ ضمن اینکه وقتی مناظره به صورت جمعی شکل می‌گیرد، تا حد زیادی اشکالی که مربوط به دوره قبل بود اتفاق نخواهد افتاد.

وی با اشاره به برنامه‌های مناظره‌یی هم یادآور شد: از لحاظ زمان هم چاره‌ای نیست و قاعدتا به دلیل تعداد بالای نامزدها در برنامه‌های مناظره‌یی امکان این نبود که مناظره‌ها را دو نفری برگزار کنیم و حتی در گروه‌های چهار نفره بررسی‌هایی انجام شد ولی بعد‌ها فکر کردیم که شاید افراد به گونه‌ای چینش پیدا کنند که احساس رقابت و مناظره به وجود نیاید؛ بنابراین بهترین حالت همین هشت نفره و مناظره‌های جمعی در کنار یکدیگر بود.

رییس سازمان صداوسیما سپس اظهار کرد: در کل، مناظره‌ها قرار است هر بار سه و نیم الی چهار ساعت به طور زنده به روی آنتن بروند که به نظر ما آنقدر جذابیت دارند که هیچ گونه خستگی برای بینندگان ایجاد نخواهند کرد. ضمن اینکه در حال حاضر یکسری برنامه‌های گفت‌وگو محور همچون «۹۰» روی آنتن داریم که ساعت‌ها پخشش طول می‌کشد و هیچ خستگی برای مخاطب ندارد.

وی تاکید کرد: برنامه‌های مناظره‌یی جزو پربیننده‌ترین برنامه‌ها خواهند بود؛ چرا که در ساعت‌های مناسب پخش می‌شوند، بنابراین مخاطبان می‌توانند با دقت آنها را تماشا کنند.

قانون احقاق حق منتفی است

ضرغامی همچنین درباره لزوم اجرایی کردن قانون احقاق حق در انتخابات امسال، توضیح داد: در دوره‌ی گذشته قانونی بود که اگر یکی از نامزدها راجع به فرد دیگری که در جلسه‌ی مناظره حضور نداشت، مطلبی را مورد نقد قرار می‌داد در مقابل همان نامزد در یک فرصت به سوال‌ها پاسخ می‌داد. همچنین درباره‌ی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی که جزو نامزدها نبودند اما نسبت به آنها موضوعی ربط داده می‌شد. همانطور که من بارها تاکید کرده‌ام ما مشکلی نداشتیم و قصد داشتیم بعد از انتخابات فرصت‌ها را برای آنها فراهم کنیم تا به موارد مانده پاسخ داده شود ولی دیدیم ممکن است از شخصیت‌های مختلف دولتی و مسؤولان حقوقی گرفته تا مسؤولان اجرایی، از صحبت هر نامزد یک برداشتی داشته باشند و در شرایطی که توقع داشتند بیایند و به انتقادات پاسخ دهند، ممکن بود یک نفر در این باره یک کلمه به دیگری نقد کند یا حرفی بزند اما در مقابل پاسخ آن شاید یک ساعت وقت بخواهد؛ بنابراین به ترتیبی که ما حساب کردیم به این نتیجه رسیدیم که شاید ما باید به خاطر این مساله شش ماه معطل شویم تا درباره‌ی آنها احقاق حق صورت بگیرد. به همین خاطر این مساله منتفی شد.

او ادامه داد: در این مورد خاص چون در مناظره‌های امسال نامزدها به شکل جمعی حضور خواهند داشت، دیگر مساله‌ای نمی‌ماند که بخواهد بعدا به خاطرش فرصت گذاشت؛ بنابراین عملا این مساله منتفی است چرا که خود نامزدها حضور دارند بنابراین اگر نقدی هم باشد خودشان پاسخگو خواهند بود. البته هرچند که زمان مشخص است اما دستمان باز است و تا اذان هم وقت خوبی داریم اگر هم مدیریت جلسه لازم ببیند که برنامه‌ طولانی‌تر شود و نامزدها نکاتی را توضیح دهند، هیچ منعی وجود ندارد.

از وزیر کشور خواستم اسامی نامزدها را زود اعلام کند

رییس سازمان صداوسیما در ادامه با اشاره به محاسن مناظره‌های دو نفره در تلویزیون، تصریح کرد: ممکن است مناظره‌های دو نفره از یک لحاظ محاسنی داشته باشند، ولی عملا با هشت نامزد به خاطر محدودیت‌های زمان امکان‌پذیر نبود. مستحضر باشید زمان برای تبلیغات محدود است و ما تلاش زیادی کردیم که شورای نگهبان و وزارت کشور در آن حداقل‌هایی که نیاز داشتیم، اطلاع‌رسانی که ما بتوانیم از وقت حداکثر را استفاده کنیم. بنابراین جا دارد من شخصا در همین جا از وزارت کشور تشکر کنم چرا که در واقع از ۴۸ ساعت وقتی که برای بررسی در اختیار داشت استفاده نکرد و همان روزی که شورای نگهبان اسامی را اعلام کرد، به فاصله یکی دو ساعت وزارت کشور آنها را تایید کرد. اما اگر قصد داشت از حداکثر مهلت قانونی استفاده کند کار برای ما خیلی سخت‌تر می‌شد بر این اساس من خودم از وزیر محترم کشور درخواست کردم و از ایشان خواهش کردم که اگر مشکل خاصی وجود ندارد جواب‌ها را زود اعلام کنند تا ما بتوانیم برنامه‌ها را آماده کنیم.

صداوسیما مثل مرغی است که در هر عروسی و عزا سر بریده می‌شود

ضرغامی درباره‌ی اینکه انتخاب رییس‌جمهور آینده چقدر می‌تواند بر حوزه‌ی عملکرد صداوسیما و حل مشکلات مالی این رسانه تاثیرگذار باشد؟ به خبرنگار ایسنا گفت: امیدواریم رییس‌جمهور آینده با توجه به نیازهای اداره‌ی کشور نگاه عادلانه‌ای نیز به صداوسیما داشته باشد.

رییس سازمان صداوسیما که در نشستی خبری حاضر شده بود، پس از مراسم قرعه‌کشی تعیین نوبت حضور نامزدها در رادیو و تلویزیون در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه فکر می‌کنید انتخاب رییس جمهور آینده چقدر می‌تواند بر عملکرد صدا و سیما به ویژه بر بخش مالی تاثیرگذار باشد؟ خاطرنشان کرد: صدا و سیما مثل مرغی است که در هر عروسی و عزایی سرش را می‌برند. ما در این سازمان با توجه به نیازها، یکسری محدودیت‌هایی داریم که باید به همه‌ی آنها پاسخگو باشیم؛ ضمن اینکه در حال حاضر ما ۱۶۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی اداره می‌کنیم و بسیاری از ساختارها را نیز خودمان تولید می‌کنیم.

وی تصریح کرد: امروزه بخش زیادی در حوزه سریال‌سازی توسط خودمان انجام می‌شود؛ بنابراین کارهایمان در بعد داخل و خارج وسیع است؛ ضمن اینکه نیمی از درآمدهایمان از سازمان تامین می‌شود.

ضرغامی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه رییس جمهور آینده نگاه عادلانه‌ای به صداوسیما داشته باشد، به ایسنا گفت: در هر حال با توجه به وضعیت فعلی سازمان در بخش کمبود بودجه، امیدواریم رییس‌جمهور آینده با توجه به نیازهایی که اداره کشور به رسانه ملی دارد، نگاه عادلانه‌ای نیز به صدا و سیما داشته باشد.

بزرگترین ناظر بر انتخابات خود مردم هستند

همچنین ضرغامی در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران حاضر در جمع درباره‌ی اینکه آیا صدا و سیما بمانند چهار سال قبل به کاندیداها می‌پردازد؟ خاطرنشان کرد: روال ما در این باره در برنامه‌های مناظره‌یی همچون دوره گذشته خواهد بود همان‌طور که دوره‌ی گذشته روال بی‌طرفی در این زمینه انجام شد امسال هم به همان شیوه انجام می‌گیرد.

وی تاکید کرد: بی‌طرفی رسانه ملی نه فقط نگاه مدیریت سازمان صدا وسیما و دستور مقام معظم رهبری است که باید رعایت شود بلکه بزرگترین ناظر خود مردم هستند و اگر کوچکترین حرکتی در صدا و سیما در خصوص طرفداری یک نامزد خاص انجام بگیرد این مساله روشن خواهد بود و به نظر ما اعتماد مردم که بزرگترین سرمایه ماست چیزی نیست که بشود با این کارها معامله کرد و این اتفاق حتما اثر منفی دارد. ضمن اینکه اگر فردی خیال کند در رسانه و جایگاه ملی می‌تواند از یک نامزد خاص طرفداری کند، بداند که حتما اشتباه است چرا که تاثیرش معکوس خواهد بود.

از رییس‌جمهور خواستم از وقت قانونی‌اش صرف نظر کند

ضرغامی اضافه کرد: در مورد سال گذشته طبق مصوبه کمیسیون تبلیغات مجموعا حدود ۲۰ دقیقه نامزدها مستقیما معترض دکتر احمدی نژاد شده بودند که البته بررسی شد و من از آقای رئیس جمهور خواستم که اگر می‌توانند از وقت قانونی‌شان صرف نظر کنند تا شبهات این چنینی پیش نیاید. اما طبق قانون ایشان باید از حق قانونی خودش استفاده می‌کرد و سازمان صدا و سیما هم فضایی را مهیا کرد و طبق قانون در ۲۰ دقیقه پاسخ نامزدهای معترض را دادند. امسال هم درباره‌ی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی ما یک توجهی داریم و سعی می‌کنیم در حداقل‌های مساله در مورد اینکه اگر احساس تبلیغ شد، این کار انجام بگیرد و اگر یک نامزدی مسؤولیت حقوقی دارد و باید درباره حرفه‌اش اطلاع‌رسانی کند این مساله مشمول بسیاری از محدودیت‌های ما می‌شود.

او یادآور شد: ما حتی در سال ۸۸ خیلی از وزرا که افتتاحیه‌های زیادی داشتند با شخص من در بحبوحه انتخابات مشورت کردند و با اینکه منع قانونی وجود نداشت من به آنها گفتم که اگر پروژه‌های بزرگ شما در این مقطع افتتاح شوند ما به آنها خیلی محدود خواهیم پرداخت؛ بنابراین کار شما ممکن است ضایع شود اجازه دهید بعد از انتخابات به شکل کامل پوشش داده شود. آنها هم در مقابل صحبت‌های مرا پذیرفتند؛ ضمن اینکه امسال هم همین توجه را خواهیم داشت و سعی می‌کنیم اگر برنامه‌های جنبی داریم میان نماینده نامزدها مساوی باشد.

ضرغامی اعلام کرد: علاوه بر برنامه‌ای که به شکل قرعه‌کشی حضور کاندیداها در مناظره‌های تلویزیونی انجام شد، سعی می‌کنیم در بسته‌های خبری از نامزدهای محترم اخبار متنوع را نقل کنیم تا مردمی که قضاوت می‌کنند کوچکترین شائبه‌ای به وجود نیاید.

دخالت رسانه‌های بیگانه فرصت تبلیغی برای ماست

ضرغامی در ادامه درباره دخالت رسانه‌های بیگانه در انتخابات و همچنین مقابله با رسانه ملی توضیح داد: همان‌طور که در صحبت‌های قبلی‌ام اشاره کردم دخالت‌های نابه‌جایی که توسط دشمنان ملت انجام می‌گیرد و از طریق رسانه‌های آنها منعکس می‌شود، فرصت بسیار خوب تبلیغی برای ماست و من این را بدون تعارف می‌گویم یعنی دخالت‌هایی که آنها برای انتخابات ملت ایران می‌کنند، بهترین فرصت تبلیغاتی برای ماست. لذا اگر سران ضد انقلاب می‌آیند و از رسانه‌های خودشان مستقیم به مردم امر و نهی می‌کنند و به آنها دستور می‌دهند که در انتخابات شرکت نکنید، بهترین سوژه برای ما هستند که عین صحبت‌ها پخش می‌شود. شاید خیلی از وقت‌ها آنها خودشان هم باور نکنند که در یک رسانه منزوی که دارند ممکن است بیشتر از ۱۰ هزار مخاطب نداشته باشند، اما یک دفعه در یک برنامه پربیننده تلویزیونی که ده‌ها میلیون بیننده دارد صحبت‌هایشان را پخش می‌کنیم و آنها باید درس بگیرند که یک چیزی هست که ما صحبت‌های آنها را مستقیما پخش می‌کنیم.

رییس صدا و سیما در ادامه تاکید کرد: هر چه آنها مقابل ملت ایران موضع بگیرند و آنها را به مقابله با نظام دعوت کنند، نتیجه عکس خواهد داد؛ بنابراین عملا به خاطر عشق و علاقه مردم به نظام و آینده خودشان و توجهی که مردم به استقلال خودشان دارند، توجهی به صحبت‌های آنها نخواهند داشت؛ کما اینکه در این چند روز اظهارات متنوعی داشتند که من تمام آنها را می‌خواستم در این نشست بخوانم اما به دلیل کمبود وقت اشاره‌ای نکردم. تمام این صحبت‌ها دخالت آشکاری است که به عنوان مثال می‌خواهند بگویند شورای نگهبان نباید فردی را رد یا قبول کند.

وی افزود: در پاسخ به صحبت‌های آنها باید بگوییم که دوران این اتفاق‌ها گذشت و این عمر و نهی‌ها مربوط به زمان حکومت طاغوت بود و همانطور که رهبری هم فرمودند در زمان طاغوت آنها می‌آمدند و بدون اینکه هماهنگی کنند و یا ویزا بگیرند کشور را اشغال می‌کردند تا شاه ایران را احضار کنند. الان سلطنت‌هایی که می‌خواهند دایه‌ی بهتر از مادر شوند، بدانند که حکومت طاغوت چنین وضعی را داشت اما امروزه مردم پای صندوق‌ها می‌روند و سرنوشتشان را خودشان معلوم می‌کنند؛ بنابراین تبلیغات آنها هیچ سودی ندارد اما قاعدتا مسؤولان دیپلماسی کشور باید پیگیری کنند و از طرق قانونی تذکرات لازم را به آنها بدهند.

مستندهای تبلیغاتی از مناظره‌ها هم جذاب‌ترند

ضرغامی در این نشست درباره‌ی انصراف برخی از نامزدها از حضور در برنامه‌های تبلیغاتی صداوسیما و همچنین تغییر در تنظیم جدول برنامه‌ها، تاکید کرد: اگر نامزدی در حین زمان مقرر انصراف دهد، به طور طبیعی برنامه‌های آن نامزد در جدول حذف می‌شود و هیچ اتفاق دیگری نمی‌افتد. ما هم بنا نداریم جدول را برهم بزنیم البته اگر این اتفاق از قبل می‌افتد ممکن بود ما برنامه‌های جدولمان را بهتر و فشرده‌تر ببندیم اما اگر در طول این روزها که برنامه‌های انتخاباتی پخش می‌شود، این اتفاق بیفتد نامزدها حذف می‌شوند.

وی با اشاره به کلیت برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها در تلویزیون، توضیح داد: طبق قرعه‌کشی که انجام دادیم، خود نامزدها در برنامه‌های تبلیغاتی حاضر می‌شوند، خودشان را معرفی می‌کنند و صحبت می‌کنند اما در بعضی از برنامه‌ها مثل مستند‌ها خیلی از افراد که طرفدار نامزدها هستند همچون هنرمندان‌، ورزشکاران و غیره می‌توانند در مستندهای نامزدها شرکت کنند. به نظرم مستندها خیلی مهم هستند و شاید برخی از مستندها از مناظره‌ها جذاب‌تر شوند، به دلیل اینکه نامزدها در مستندات خود می‌توانند تصاویر متنوع‌تر و جذاب‌تری کار کنند و البته اصل اینکه طرفداران نامزدها یا نمایندگان گفت‌وگوهایی داشته باشند الان منتفی نیست کماینکه ما در هفته‌های گذشته سعی کردیم گفت‌وگوهایی را شکل دهیم که از جریانات مختلف سیاسی افراد مختلفی آمدند و درباره موضوعات مختلف گفت‌وگو کرده و بعضی‌ها که خودشان مشکل داشتند نیامدند. شاید در ادامه ما بتوانیم گفت‌وگوهایی در برنامه‌های روتین صدا و سیما شکل دهیم.

پخش سریال‌ها و فیلم‌ها متوقف نمی‌شود

ضرغامی همچنین درباره‌ی پرشور برگزار شدن انتخابات و حضور مردم و پرداخت به این مسائل از سوی صدا و سیما، خاطرنشان کرد: ما از مدت‌ها قبل از ۱۵ اسفند سال گذشته برنامه‌های تبلیغاتی انتخاباتی‌مان را آغاز کردیم و بیش از صد عنوان برنامه که هر کدام دارای قسمت‌های مختلف بودند از ابتدای سال تولید و پخش شدند. این روند با فشردگی بیشتری تا روز انتخابات ادامه خواهد داشت و همچنین تقریبا اکثر برنامه‌های رادیو و تلویزیون که مشخصا مربوط به ویژه برنامه‌های انتخابات نیستند در مساله انتخابات منعطف خواهند شد. همچنین برنامه‌های زنده‌، تولیدی‌، سیاسی‌، اجتماعی و ... هم به مساله انتخابات منعطف می‌شوند. سایر برنامه‌های سازمان صدا و سیما سر جای خود می‌مانند و پخش سریال‌ها و فیلم‌ها به گونه‌ای نیست که قطع شود. این برنامه‌به شکل یک مهندسی صنایع و کنترل پروژه طراحی شده است که همه شاخص‌ها در آن در نظر گرفته شده است و به طور عادلانه توزیع می‌شوند.

وی تاکید کرد: مهندسی این گونه برنامه‌ها یکی از سختی‌های این کار است که با برنامه‌های مختلف صدا و سیما تلاقی نداشته باشد و منجر به این نشود که برنامه‌های جذاب محدود و یا حذف شوند.

نظرات مردم را بیشتر دخالت می‌دهیم

وی در ادامه مهمترین کار تبلیغاتی صدا و سیما را حضور مردم در برنامه‌ها دانست و افزود: مهمترین کار تبلیغاتی ما حضور مردم در برنامه‌های انتخاباتی رفتن‌ آنها به تریبون‌ها و همچنین پخش صداها و نظرات مردمی است که صادقانه ذکر می‌شود؛ بنابراین حرف‌های مردم کوچه‌ و بازار که وقتی درباره‌ی انتخابات بدون پیچیدگی و همراه با سادگی صحبت می‌کنند، بیشترین نفوذ را در جامعه دارند بنابراین تلاش ما این است که در طول این مدت حضور مردم و بیان نظراتشان را بیشتر دخالت دهیم.

ضرغامی همچنین درباره‌ی ترکیب نامزدهای مناظره‌یی و سوالاتی که از نامزدهای اول مطرح می‌شود توضیح داد: اگر قرار باشد سوالاتی از قبل به نامزدها داده شود سعی می‌کنیم برای تمامی آنها به شکل مساوی و برابر این اتفاق بیفتد ممکن است بعضی‌ها علاقه داشته باشند روی یکسری موضوعات تمرکز داشته باشند بنابراین صدا و سیما سعی می‌کند با نامزدها همکاری کند و هیچ منعی ایجاد نخواهد کرد.

بازپخش مناظره‌ها حذف نمی‌شوند

رییس سازمان صداوسیما در ادامه در پاسخ به اینکه آیا این امکان وجود دارد که بخش‌هایی از صحبت‌های مناظره‌یی در بازپخش حذف شوند‌؟ اینگونه پاسخ داد: در بازپخش برنامه‌های مناظره‌یی امکان هیچگونه حذفی وجود ندارد و طبق قانون کمیسیون تبلیغات که خیلی هم سخت گرفته می‌شود و همین سختگیری‌ها خوب است ما همیشه یکی از بحث‌های جدیمان این است که نوار آماده شود و به پخش برسد اما اینکه قسمت‌هایی از مناظره در بازپخش بخواهد حذف‌ شود تا اینجا که من در حضور شما هستم هیچ خبری نیست و عملا چنین اتفاقی امکان ندارد اما اگر کمیسیون تبلیغات به یک نتیجه خاصی رسید که یک کلمه یا جمله به دلیل خاصی تکرارش در بازپخش ضرورت نداشته باشد در اینجا ما تابع نظر قانونی کمیسیون تبلیغات هستیم و هرچه را که آنها تصویب کنند همان را انجام می‌دهیم اما فکر نمی‌کنم چنین اتفاقی بیفتد.

ضرغامی در پایان سخنان خود درباره‌ی اینکه اگر صلاحیت کاندیداهای رد صلاحیت شده در تجدید نظر تایید شود، آیا در برنامه‌های تبلیغاتی نامزدها حضور خواهند داشت؟ توضیح داد: تاکنون راجع به این مساله که اگر کاندیدایی رد صلاحیت شده تایید شود و بخواهد در مناظره‌ها شرکت کند، چیزی به ما اعلام نشده و هیچ خبری نداریم ولی قاعدتا هر اتفاقی که از سوی شورای نگهبان بیفتد و نامزدها تصمیم بگیرند برای حضور و یا عدم حضورشان چیزی را اعلام کنند ما طبق قانون موظف هستیم شرایط رسانه‌ای را برای آنها فراهم کنیم؛ ضمن اینکه برنامه‌های تبلیغاتی از امشب چهارم خرداد ماه آغاز می‌شود و تصورم این است که برنامه‌ها به شکلی که برنامه ریزی شده اجرا می‌شود.

حاشیه‌های مراسم قرعه‌کشی نوبت حضور نامزدها در رادیو و تلویزیون

- در بخش قرعه‌کشی نامزدها شماره ۱۵ و آخر به سعید جلیلی، دبیر فعلی شورای امنیت ملی رسید که از سوی حاضران و ضرغامی به ۵+۱ تشبیه شد.

- گوی شماره ۱۳ به علی اکبر ولایتی اختصاص یافت که نماینده او آن را به یمن ۱۳ رجب گرفت.

- در این مراسم پسر جوان محمد غرضی به عنوان نماینده پدرش در مراسم حضور داشت و روز پدر را هم تبریک گفت.

- ضرغامی در حین اجرای مراسم که به صورت زنده از شبکه خبر هم پخش می‌شد، به اجرای بهتر برنامه کمک و در پخش تلویزیونی همکاری می‌کرد. رییس صداوسیما در مقاطعی به حاضران یادآور می‌شد که جلوی دوربین نایستند تا مردم بهتر شاهد تصاویر باشند یا از نامزدها می‌خواست تا گوی‌هایشان را درست مقابل دوربین نگه دارند تا بینندگان به طور کامل شاهد مراسم باشند.

- پس از برگزاری مراسم قرعه‌کشی، ضرغامی با خبرنگاران کنفرانس خبری برگزار کرد که در آن یکی از خبرنگاران روز پدر را به ضرغامی تبریک گفت و وی خطاب به حضار با خنده گفت: البته برای ما روز پدربزرگ هم هست!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج