نرخ سود، پای ۱۰ بانک را به هیات انتظامی باز کرد
مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی از ارسال پرونده ۱۰ بانک به هیات انتظامی خبر داد و گفت: هم اکنون، احکامی برای بانکهای متخلف صادر شده است.
علی نصیری نقش بازارها و از آن جمله بازار سرمایه را در تحقق انضباط در بازار پولی و مالی موثر دانست و گفت: هنگامی که گزینههای دیگری در بازارهایی مانند بازار سرمایه و مالی، برای سپرده گذاری که در بازار پولی به دنبال سود بالا است، در دسترس باشد، این امر موجب بالا رفتن نظم و انظباط در بازار پولی می شود؛ چراکه بانک ها و موسسات اعتباری به تنهایی نمی توانند انضباط پولی را حاکم کنند و این امر نیازمند عزمی همگانی است.
مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی در خصوص کاهش نرخ سود بانکی و تأثیرات آن بر اقتصاد ملی افزود: با کاهش سود سپردههای بانکی، بهای تمامشده پول برای بانک ها کاهش می یابد و متعاقب آن، انتظار میرود تسهیلات با نرخ سود پایینتری در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد؛ بر این اساس شورای پول و اعتبار به عنوان سیاست گذار پولی، سیاست های پولی را در سال های گذشته و از آن جمله سال ۱۳۹۵ مشخص کرده است.
وی تصریح کرد: به موجب تصمیمات، شورای پول و اعتبار نرخ سود علیالحساب سپرده حداکثر ۱۵ درصدی را برای بانک ها و موسسات اعتباری تعیین کرده و نرخ سود تسهیلات غیرمشارکتی و مشارکتی نیز، حداکثر ۱۸درصد معین شده است. این نرخ ها از ۱۴تیرماه سال ۹۵ ابلاغ شده و از ۱۶ تیرماه همان سال نیز برای بانک ها و موسسات اعتباری لازم الاجرا شد؛ بنابراین تمام بانکها فارغ از دولتی و یا غیردولتی بودن، ملزم هستند بدون استثناء، این موارد را رعایت کنند و در صورت بروز تخطی نیز اعمال موارد قانونی در دستورکار بانک مرکزی قرار دارد.
مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی پرداخت سود بالا را نشان از عدم مدیریت صحیح نقدینگی در بانک ها و موسسات اعتباری دانست و گفت: سپرده گذاران باید به این نکته توجه کنند که سایر نهادهایی که بدون مجوز بانک مرکزی مشغول به فعالیت هستند، به هیچ وجه عنوان فعالیتشان مورد تائید بانک مرکزی نیست و از نظر بانک مرکزی، این کار خلاف قانون است که قطعاً تبعات جبران ناپذیری را برای آنها به همراه خواهد داشت؛ علاوه بر این، در صورتی که بانک ها و موسسات اعتباری مجاز نیز، از نرخ سود مصوب تخطی کنند و نرخ های بالایی را بپردازند، این امر را می توان ناشی از مخاطراتی دانست که بانک ها با آن روبرو هستند.
وی ادامه داد: پرداخت نرخ سود بالا حاکی از عدم مدیریت صحیح نقدینگی بانک ها و موسسات و نیز پیچیدگیهایی است که بانک ها با آنها روبه رو هستند.
این مقام مسئول بانک مرکزی با بیان اینکه فهرست بانک ها و موسسات اعتباری مجاز بر روی وب سایت بانک مرکزی قرار دارد گفت: مشتریان میتوانند با مراجعه به وب سایت بانک مرکزی به نشانی www.cbi.ir به فهرست بانک ها و موسسات اعتباری مجاز دست پیدا کنند که در این قسمت، بر اساس مالکیت بانک ها اعم از خصوصی و دولتی، اسامی موسسات اعتباری و بانک ها ذکر شده است.
مدیر نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی با بیان اینکه در هیچ کجای دنیا تضمینی برای اینکه بانک ها و موسسات اعتباری مجاز دچار مشکل نشوند، وجود ندارد، تصریح کرد: آنچه در این باره حائز اهمیت است، مدیریت صحیح در هنگام بروز مشکل است. بر این اساس صندوق ضمانت سپرده ها تشکیل شده است. بانک ها و موسسات اعتباری مجاز با پرداخت حق عضویت، عضو این صندوق می شوند و این صندوق، سپرده ها را تا سقف معینی ضمانت میکند.
نصیری از ارسال اسامی ۱۰ بانک و موسسه اعتباری به دلیل تخطی از نرخ سود مصوب به هیات انتظامی خبر داد و گفت: موسسات و بانک هایی که از نرخ سود مصوب عدول می کنند، حسب قانون پولی و بانکی کشور، به هیئت انتظامی ارجاع داده می شوند و این هیات آرای خود را در این باره صادر می کند.
وی اظهار داشت: در همین ارتباط پرونده بیش از ۲۰ بانک و موسسه اعتباری با موضوعات مختلف و از این میان ۱۰ بانک و موسسه اعتباری با موضوع تخطی از نرخ سود بانکی به هیئت انتظامی ارجاع و هم اکنون احکامی نیز در این خصوص برای آنها صادر شده است.
نظر کاربران
آخه کجای دنیا یه موسسه مالی میتونه به صورت غیرقانونی دم و دستگاه راه بندازه و اقدام به جذب سرمایه کنه؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!! خدایاااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
با این وضعت گرانی ومن هم وامثال من با کمی پس اندازی که داریم به چه کسی اعتماد کنیم .بازم بانک قابل اعتماد تر است .خواهشا سود بانک ها رو کار نداشته باشید .با این وضعت تازه باید سی درصد بدهند ن که هر روز کمتر ش کنه .خواهشا این پیام رو بزارید
پاسخ ها
انقدر خودخواه نباشید ،لطفا درک کنید که این سودها به ضرر کشور و در نتیجه به ضرر همه ما هستند. کشورهای غربی هیچکدوم بانک هاشون سود نمیدن به سپرده ها،این سودها باعث میشن بانکها به جای سرمایه گذاری در تولید ،تو بخش دلالی سرمایه گذاری کنند و واسطه گری و گرونی تو کشور بیشتر شه
واقعا سود تسهیلات بالاست و بانک مرکزی هم هیچ کاری نمی کنه می گن نرخ بهره بانکی۱۸ درصد ولی روی کاغذ که میاد حدود۲۶ تا۳۰ درصد است
خب من به شخصه تصمیم دارم پولم رو بردارم تا همین جا هم چیزی که میدادن خنده دار بود و ارزش نداشت پولم بخوابه تو بانک
میرم طلا میخرم میذارم گوشه خونه بمونه من یه دختر هستم قصد ازدواج ندارم و یه سرمایه کوچکی گذاشتم برای آینده ام از طرفی هیچ تجربه و اطمینانی برای سرمایه گذاری ندارم ولی با این شرایط نمیذارم بهره شو یه عده مفت خور ببرن طلاش می کنم میذارم تو خونه هر چقدر سود یا ضرر کردم پای خودم
پاسخ ها
پس بی نام عزیز وقتی طلا میخری حتما طلای کهنه بگیر که ضرر نکنی
سود بانک ها را کمتر کنید تا سرمایه گذاری بیشتر بشه . بیکاری کمتر