روز گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان«سوءاستفاده انتخاباتی دولت از اقشار محروم» تلاش نمود تا با انتخاباتی جلوه دادن برخی اقدامات اقتصادی دولت از جمله افزایش ۵۰ درصدی میزان مستمری مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره)، اقدامات دولت را شوی انتخاباتی نشان دهد.
روزنامه آرمان- سعیدگیتی آرا: روز گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان«سوءاستفاده انتخاباتی دولت از اقشار محروم» تلاش نمود تا با انتخاباتی جلوه دادن برخی اقدامات اقتصادی دولت از جمله افزایش ۵۰ درصدی میزان مستمری مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره)، اقدامات دولت را شوی انتخاباتی نشان دهد.
این خبرگزاری همچنین، در روزهای اخیر نیز با انتشار گزارشی پیرامون افزایش دو الی سه برابری یارانه فقرا، دولت روحانی را یکی از مخالفان اصلی پرداخت یارانه معرفی کرده بود. این درحالی است که مخالفت دولت روحانی با پرداخت یارانه، نه برای اقشار کم درآمد و ضعیف جامعه، بلکه برای طبقات ثروتمند بود. دولت حتی به منظورجلوگیری از تضییع حق مردم نیازمند دریافت یارانه، کمپینی داوطلبانه برای انصراف از دریافت یارانه تشکیل داد و حساسیت خود را نسبت به عدم انجام هرگونه اقدام غیرعقلانی و عجولانه برای حذف یارانه اقشار کم درآمد نشان داد. این اولین بار نیست که منتقدان، دولت حسن روحانی را مورد انتقاداتی از این دست قرار میدهند و بهطور حتم انتقادات تخریبی آنان، همچون داستانی دنباله دار در این انتخابات نیز ادامه پیدا خواهد کرد. شاید کم نباشند تحلیلگرانی که معتقدند این دوره از انتخابات ریاست جمهوری، تفاوتی آشکار با سایر دورهها دارد و دلیل آن هم حجم بالای تخریبها علیه دولتی است که ۴ سال بر سر کار بود.
دولتی که با آغاز فعالیتش، نه تنها ویرانههای بهجا مانده از دولت پیش را افشا نکرد بلکه درصدد ترمیم این ارثیه ناصواب و بهبود شرایط اقتصادی کشور برآمد. به عقیده برخی، شاید بهتر بود به جای آنکه دولتمردان تدبیر و امید در برابر خرابیهای ناشی از اقدامات دولت سابق سکوت اختیار کنند، به شفافسازی و برملا کردن ناکارآمدیهای آنان میپرداختند تا برای مردم عیان شود افرادی که امروز مدعیان سهم فقرا در کشور هستند، چه کارنامهای از خود به جا گذاشتند و کشور را در چه وضعیتی به مردان روحانی تحویل دادند.
دولت قبل چه کرد؟
در همین حال، ضعف در حوزه اطلاع رسانی دولت نیز، باعث شده تا برخی اصولگرایان با سر دادن همان شعارهای تکراری و عوام فریبانه، دولت فعلی را آماج حملات خود قرار دهند. و با صدایی رساتر از گذشته، خود را حامی فقرا و دولت را مقابل این قشر معرفی کنند. این سوال بارها تکرار شده که آیا اصولگرایان منتقد روحانی حامی فقرا هستند؟ برای پاسخ این سوال نیازمند بازبینی عملکرد دولت متبوع اصولگرایان در دوران قبل هستیم. رئیس دولت قبل نه تنها به هشدارهای مکرر کارشناسان اقتصادی در حوزه اقتصاد بیاعتنا بود، بلکه تاکید میکرد در حوزه اقتصاد «معجزه» کرده است. پس از پایان دولت دهم اما مجلس و دولت دکتر حسن روحانی، گزارشات تکان دهندهای درباره تخلفات آن دوران منتشر کردند.
هویت مدعیان حمایت از محرومان و منتقدان دولت روحانی
در همین راستا بر هیچ کس پوشیده نیست که مدعیان امروز حمایت از فقرا و منتقدان دولت حسن روحانی طیفی هستند که در دوران ۸ ساله دولت اصولگرا به موجب حضور در مناصب مختلف اجرایی، سکوت اختیار کردند و تلاش داشتند تا با حرکت در هر مسیری، جایگاه مدیریتی خود را حفظ کنند. آنان در زمانی که تمامی منتقدان «طرح تحول اقتصادی» دولت قبل را طرحی ویرانگر میخواندند که میتوانست آینده کشور را با بحران جدی مواجه کند، گوشهای خود را محکم گرفته بودند و هیچ صدایی نمیشنیدند. هیچ یک از حامیان امروز فقرا و مدعیان ایجاد شغل در کشور، آن هنگام که کارشناسان اقتصادی در رسانهها، از بروز تورم ۱۴۰ درصدی ناشی از اقدامات اقتصادی «دولت قبل» ابراز نگرانی میکردند، عکسالعملی نشان نمیدادند. حال که وضعیت اقتصادی کشور، با صرف تلاش اقتصادی بیوقفه تیم کارشناسان دولت روحانی، به وضعیت کنترل و ثبات رسیده است، عدهای با گرفتن ژست منجیگری، تلاش میکنند خود را مورد اقبال و توجه مردم قرار دهند.
به طور حتم، وضعیت معیشتی میتوانست دشوارتر باشد اگر دولتمردان یازدهم، سیاست تعامل با جهان و حل موضوع هستهای را دستور کار خود قرار نمیدادند. اینکه رئیس جمهور چنین آگاهانه و مجدانه از برجام به عنوان «سند افتخار ملی» یاد میکند بدین خاطر است که این توافق توانست علاوه بر به رسمیت شناختن حق هستهای ایران، دریچههای مغفول سرمایهگذاری و تجارت را باز کند. نباید فراموش کرد که به سبب ماجراجوییهای دولت سابق و تحریمهای پس از آن بود که سهم ایران از نفت خلیج فارس کاهش یافت و کشورهای عرب منطقه توانستند از اختلافات میان غرب و ایران به نفع خود امتیازات بزرگی را کسب کنند. دولت دکتر روحانی اما با وجود آنکه شعار «آوردن نفت بر سر سفرههای مردم» را مطرح نکرد، تمامی تلاش خود را در این چهارساله وقف افزایش درآمدهای نفتی و غیر نفتی کرد تا دولت بتواند از آن طریق، طرحهای معطلمانده اقتصادی را تکمیل کند. همچنین دولت روحانی اهل کلنگزنیهای تبلیغاتی پروژههای عمرانی نبود اما همه سعی خود را کرد تا وعدههای اجرانشدنی و ناممکن دولت قبل را پیگیری و اجرا کند.
حمایت از فقرا، به مثابه شعار انتخاباتی
متاسفانه برخی جریانات سیاسی در این سالها نشان دادند که حمایت از اقشار ضعیف و مبارزه با هرگونه فساد را تنها برای گرفتن ژست و شعارهای تبلیغاتی خود دوست دارند و افرادی که سالیان دراز در عین داشتن منصب اجرایی موثر، هیچ گامی در جهت تحقق شعارهای خود برنداشته بودند امروزه مدعی نجات کشور در حوزههای مختلف سیاسی و اقتصادی شدند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر