۵۱۰۸۹۸
۷ نظر
۵۰۰۳
۷ نظر
۵۰۰۳
پ

جنگ با ايران، يعني شکست

رفتار و گفتار دولت ترامپ موجب شده است که جهان احساس خطر کند. تظاهرات منظم انجام‌شده در واکنش به سياست‌هاي ترامپ موجب شده نگاه‌ها از تهديدي بسيار جدي‌تر منحرف شود، اين تهديد چيزي نيست جز جنگ با ايران. آيا ترس از اين تهديد از خود تهديد بزرگ‌تر است؟

وقایع اتفاقیه نوشت: رفتار و گفتار دولت ترامپ موجب شده است که جهان احساس خطر کند. تظاهرات منظم انجام‌شده در واکنش به سياست‌هاي ترامپ موجب شده نگاه‌ها از تهديدي بسيار جدي‌تر منحرف شود، اين تهديد چيزي نيست جز جنگ با ايران. آيا ترس از اين تهديد از خود تهديد بزرگ‌تر است؟ پاسخ اين پرسش چندان روشن و مشخص نيست. قطعا آمريکايي‌ها و غيرآمريکايي‌هايي که به ايجاد جهاني صلح‌آميز باور داشته و معتقدند که ترامپ هيچگاه وارد يک جنگ هسته‌اي با روسيه نخواهد شد، بايد کمي تأمل کنند. واقعيت غم‌انگيزي که در اين ميان وجود دارد، اين بوده که سياست خارجي ايالات‌متحده پيوسته است. بخش مهمي از اين پيوستگي، همان جنگ و دشمني با ايران است که از ۳۸ سال پيش آغاز شده و همچنان نيز ادامه دارد.
ماهيت اين خصومت و دشمني در طول زمان تغيير کرده است. شکست در (کودتاي نوژه) براي ازبين‌بردن جمهوري‌اسلامي ايران، آن‌هم در اوايل تشکيل اين نظام، کمک به صدام حسين، ديکتاتور مخلوع عراق و ارائه کمک‌هاي اطلاعاتي و تسليحات کشتار جمعي براي قتل‌عام ايرانيان در طی جنگ هشت‌ساله ايران و عراق، کمک به ايجاد و ترويج گروه تروريستي «مجاهدين خلق» (منافقين)، آموزش و نيروگيري براي گروه تروريستي جندالله به منظور انجام حملات تروريستي در ايران، اعمال تحريم‌ها، راه‌اندازي حملات سايبري، همچون حمله سايبري استاکس‌نت و فهرستي ادامه‌دار از اقدامات آمريکا عليه ايران که همگي نشان از تداوم اين جنگ دارد. از زمان جيمي کارتر، سي‌ونهمين رئيس‌جمهوري آمريکا که نيروهايش را در خليج‌فارس مستقر کرد، تقريبا همه رؤساي‌جمهوری بعدي ايالات‌متحده آمريکا، ايران را به اقدام نظامي تهديد کرده‌اند.
اگرچه در تمامي اين سال‌ها گزينه نظامي همواره جزء گزينه‌هاي روي ميز آمريکا بوده است اما بااين‌حال، تاکنون تمام دولت‌هاي ايالات‌متحده درباره رويارويي نظامي با ايران، عاقلانه رفتار کرده و از آن اجتناب کرده‌اند. در سال ۲۰۰۲، جورج دبليو بوش، رئيس‌جمهوري وقت آمريکا، تلاش بسياري کرد تا وارد يک درگيري نظامي با ايران شود؛ حتي در همان سال‌ها، تمرينات نظامي زيادي با هدف شبيه‌سازي جنگ ايران و آمريکا تحت عنوان «چالش هزاره» انجام شد. اين تمرينات نظامي نتيجه‌اي نداشت، جز آنکه ناتواني آمريکا در پيروزي دربرابر ايران را نشان داد. اين موضوع موجب ايجاد ترس و دلهره بسياري شد زيرا مسئله فقط به نيروهاي دفاعي توانمند ايران باز نمي‌گشت بلکه آگاهي از اين واقعيت بود که ايران قادر بود با بستن تنگه‌هرمز هرگونه حمله‌اي را تلافي کند و اين امر، يکي از نقاط قوت و بازدارنده ايران محسوب مي‌شد.
اهميت تنگه هرمز نيز بر کسي پوشيده نيست زيرا روزانه در حدود ۱۷ ميليون بشکه نفت از اين گذرگاه باريک اما استراتژيک در سواحل ايران انتقال داده مي‌شود که اين رقم معادل ۳۵ درصد از کل صادرات دريايي نفت خام جهان را تشکيل مي‌دهد؛ بنابراين واضح است که هرگونه حادثه‌اي در اين تنگه مي‌تواند تأثيرات مخرب و ويرانگري بر اقتصاد جهان داشته باشد. ايالات‌متحده که از اين واقعيت به خوبي آگاه بود نيز در طی اين سال‌ها، رويکردي چندسويه را براي مقابله و رويارويي نهايي با پتانسيل نظامي ايران در نظر گرفت و برنامه‌هايي را در‌اين‌راستا به اجرا درآورد. اين برنامه‌ها شامل ترويج روايت‌هاي نادرستي از يک تهديد خيالي و غيرواقعي به نام تسليحات هسته‌اي ايران و همکاري اين کشور با تروريسم مي‌شد و اين درحالي است که ايران، خود همواره و براي چندين دهه قرباني تروريسم بوده است.
انتشار اين روايت‌هاي غيرواقعي و ساختگي، ايالات‌متحده را قادر ساخت تا دوستان و متحدان خود و همچنين دشمنان ايران را براي مقابله با اين کشور گرد هم آورد و به‌دنبال مسيرهاي جايگزيني براي تنگه هرمز بگردد. آنها در اين راه به يک نقشه دوم رسيدند: مسير غرب آفريقا و يمن، مسيري که به‌واسطه جنگ يمن و حضور تروريست‌هاي بوکوحرام در نيجريه درحال‌حاضر به آشوب کشيده شده است.
جنگ با ايران هيچگاه گزينه اول نبوده است. انديشکده نومحافظه‌کار واشنگتن در مقاله‌اي تحت عنوان «چالش‌هاي پيش‌روي ايالات‌متحده در زمينه انجام اقدامات نظامي پيشگيرانه»، اين‌گونه استدلال مي‌کند که آمريکا تنها با داشتن يک حکومت مطيع و فرمانبردار در تهران به شرايط ايده‌آل خود مي‌رسد. در اين مقاله از دولت آمريکا خواسته شده تا به جاي درگيري مستقيم با ايران، دست به ترور دانشمندان اين کشور، به‌کارگيري نرم‌افزارهاي مخرب، ارائه پنهاني و مخفيانه طرح‌هايي با ايرادات اساسي به ايران، خرابکاري، استفاده از ويروس‌ها و... را در دستور کار قرار دهد.
جالب اينجاست که تمام راه‌هاي ارائه‌شده در اين مقاله به‌طور کامل و درنهايت دقت اجرا شد. در سال ۲۰۱۵ ميلادي، برنامه جامع اقدام مشترک يا همان برجام از طريق شيوه‌هاي ديپلماتيک به دست آمد و به‌اين‌ترتيب، تقريبا تمامي جهان نفسي راحت کشيد زيرا امضاي اين توافق موجب کاهش خطر جنگ با ايران شد. در برجام، ايران توانست در ازاي لغو تحريم‌هاي بين‌المللي عليه خود، محدوديت‌هايي را بر برنامه هسته‌اي‌اش اعمال کند. اما با روي‌کارآمدن دولت جديد آمريکا به رهبري ترامپ شرايط تغيير کرد.
ترامپ کمپيني انتخاباتي را براي تغيير در واشنگتن به راه انداخت و در سخنراني‌هاي خود به‌طور مداوم به تحقير اوباما و توافق هسته‌اي پرداخت. بااين‌حال، روشنفکران اندکي به اظهارات او در میان مبارزات انتخاباتي توجه کردند اما همان‌طور که مشاوران ترامپ نيز همواره عنوان کرده‌اند، اسلام دشمن شماره يک ترامپ است و پس از آن ايران، چين و روسيه قرار دارند.
ايدئولوژي کساني که ترامپ آنها را براي خدمت در دولتش برگزيده، به خوبي منعکس‌کننده شخصيت او است و نشان از عزم او براي حمايت و تداوم همان سياست‌هاي خارجي پيشين ايالات‌متحده آمريکا دارد. مايکل فلين، مشاور امنيت ملي سابق ترامپ که مدتي قبل از سمت خود استعفا کرد، معتقد بود که دولت اوباما اجازه ظهور داعش را داده است. جيمز متيس، رئيس پنتاگون نيز در اين رابطه گفت: «به نظرم، داعش چيزي جز بهانه ايران براي ادامه فساد در منطقه نيست!» بنابراين مي‌توان نتيجه گرفت که شوراي امنيت ملي آمريکا معتقد است که اوباما داعش را به وجود آورده است.
زماني که در ۲۸ ژانويه ترامپ با امضاي حکمي اجرايي، خواهان طرح‌ريزي نقشه شکست داعش در ۳۰ روز شد، در ايالات متحده، انگليس، فرانسه و استراليا، تکاپو براي شبيه‌سازي جنگ با ايران در خليج‌فارس آغاز شد و اين درحالي است که ايران خود در جبهه مقابل داعش قرار دارد. زماني که ايران بر‌اساس قوانين بين‌المللي دست به انجام برخي آزمايش‌هاي موشکي زد، ايالات‌متحده به دروغ ايران را به نقض و تخطي از تعهداتش در برجام متهم کرد و با همين بهانه، تحريم‌هاي جديدي را عليه اين کشور اعمال کرد. ترامپ معامله‌گري خودخوانده است که با وعده ايجاد مشاغل جديد توانست به کاخ سفيد راه يابد اما او در عوض، تحريم‌هاي جديدي را عليه ايران وضع کرد؛ تحريم‌هايي که از طريق منع تجارت با ايران، مشاغل بيشتري را از آمريکايي‌ها مي‌گيرد و ايرانيان را تشويق به خودکفايي کامل مي‌کند تا زنجيره‌اي از استعمار نو به‌طور کامل پاره شود.
آيا اين همان معامله‌اي است که ترامپ وعده‌اش را داده بود؟ اما سؤالي که در اينجا مطرح مي‌شود، اين است که آيا احتمال يک رويارويي نظامي در زماني نه‌چندان دور با ايران وجود دارد؟ اگر عقل و منطقي وجود داشته باشد، پاسخ به اين سؤال قطعا منفي خواهد بود اما باوجود رئيس‌جمهوري همچون ترامپ و ژنرال‌هايش نمي‌توان احتمال اين امر را رد کرد. اگرچه آمريکا در سال‌هاي متمادي خود را براي يک رويارويي نظامي احتمالي با ايران آماده کرده و شرايط و الزامات لازم براي اين واقعه را نيز فراهم آورده اما اين راه، همواره آخرين گزينه و راه چاره آمريکا بوده است.
دليل اين امر نيز نه به اين خاطر است که نخبگان سياسي آمريکا به‌دنبال جنگ با ايران نبودند، به اين علت است که اين جنگ هيچ برنده‌اي ندارد. ايران به مدت هشت سال نه با عراق، بلکه به‌طور مجازي با تمام جهان جنگيد. آمريکا و متحدانش بودجه‌هاي جنگ صدام را تأمين مي‌کردند و برايش تسليحات نظامي ازجمله سلاح‌هاي کشتارجمعي و کمک‌هاي اطلاعاتي فراهم مي‌آوردند. در آن دوران، ايران به‌تازگي انقلاب را پشت سر گذاشته بود، ارتش اين کشور از نظم چنداني برخوردار نبود و جمعيتش تقريبا يک‌سوم امروز بود. باوجود تمامي اين شرايط، ايران پيروز ميدان جنگ با عراق شد. دولت‌هاي زيادي در ايالات‌متحده به اين نتيجه رسيده‌اند که گرفتن يک دهکده از ايران به معناي ازبين‌رفتن دهکده جهاني خواهد بود. زمان آن رسيده که به ترامپ يادآوري کنيم که نمي‌خواهيم دهکده خود را از دست بدهيم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • نادرنژاد

      ترامپ یک دیوانه تمام عیار است،هیچ کاری از او بعید نیست ممکن است یک جانبه و غافلگیرکننده وشبانه به ایران حمله هوایی کند،البته اسرائیل و عربستان هم به طور غیر مستقیم و پنهانی او را همراهی خواهند کرد،اسرائیل ممکن است از چند بمب اتم هم استفاده کند تا جنگ طولانی نشود و حداکثر ده روزه تمام شود.

    • مرتصی

      آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند

    • بدون نام

      خدانکنه.زبونتوگازبگیر

    • علی باقری

      با سلام..جنگ با ایران یعنی جنگ جهانی سوم..همین بس یعنی هیچ کشوری در امان نیست

    • حمید

      خخخخ جنگ با ایران یعنی شکست خخخخخخ

    • بدون نام

      خدا کنه جنگ جهانی سوم و پشت سرش چهارم با هم باشه

    • نادر

      ملت ایران بارها و بارها اعلام نموده است که طالب و خواهان جنگ نبوده و نخواهد بود واگر کسی مثل صدام بدستور اربابش آمریکا یی ها دست به چنین کاری احمقانه ای بزند دنیا را واسش جهنم واقعی خواهیم کرد همان روزهای آغازین جنگ تحمیلی اسرائیل غاصب و تکفیری ها ی عربستان سعودی را از صفحه روزگار محو خواهد شد

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج