۵۱۰۲۷۰
۳ نظر
۵۰۱۱
۳ نظر
۵۰۱۱
پ

اصولگرایان و خیال صندلی ریاست جمهوری

اصول‌گرایان و تحلیل‌گران سیاسی بر این باور بودند که بعد از اعلام نامزدی حجت الاسلام رییسی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم دیگر نامزدهای راست‌گرایان به احترام او از صحنه کنار می‌روند.

عصر ایران: اصول‌گرایان و تحلیل‌گران سیاسی بر این باور بودند که بعد از اعلام نامزدی حجت الاسلام رییسی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم دیگر نامزدهای راست‌گرایان به احترام او از صحنه کنار می‌روند.

رییسی با فرستادن شهردار مشهد به همایش جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یا همان «جمنا» اعلام کرد نامزد انتخابات خواهد بود اما بعد از نامزدی او برخی از چهره‌های شناخته شده اصول‌گرا اعلام کردند در صحنه خواهند ماند و به نفع هیچکسی از صحنه کنار نمی‌روند.

سعید جلیلی و مصطفی میرسلیم معروف ترین اصول‌گرایانی هستند که حاضر نیستند به نفع هیچکس از صحنه کنار بروند. این تصمیم مهم‌ترین ویژگی این سال‌های اصول‌گرایان است.

محافظه کاران سال‌هاست که ساز خود را می‌زنند و حاضر نیستند زیر یک چتر جمع شوند. بعد از درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی و حبیب الله عسگراولادی، عصر شیخوخیت یا همان ریش سفیدی در جریان اصول‌گرایی به پایان رسید. تمام چهره‌های شناخته شده اصول‌گرایی خود را لیدر اصول‌گرایان می‌دانند و حاضر نیستند حرف دیگران را پیذیرند.
امروز هر اصول‌گرا خود را اصول‌گرا تر از فرد دیگر می‌داند. همین امر باعث می‌شود خود را به دیگران برتر بداند و حاضر نباشد به نفع دیگران کنار برود.

«أنا رجــْلُ» مهم‌ترین شعاری است که آنها می‌دهند. سعید جلیلی خود را نماد تفکر اصول‌گرایی می‌داند. بر اساس همین اصل با خود می‌گوید چرا من کنار بروم و فردی مانند رییسی که تا به امروز هزینه‌ای برای اصول‌گرایی نداده است وارد صحنه شود.

برای فردی مانند سعید جلیلی باور پذیر نیست که با وجود او اصول‌گرایان بر سر فرد دیگری به توافق برسند و از او بخواند کنار برود.

داستان اصول‌گرایان در این سال‌ها داستان پیچیده‌ای شده است. اکثر محافظه کاران خود را در سطح ریاست جمهوری می‌دانند و همین امر باعث شده است دیگر گوش به سخن ریش سفیدان خود ندهند.

سال‌هاست که در آستانه هر انتخابات اصول‌گرایان تلاش می‌کنند به وحدت برسند. وحدت برای اصول‌گرایان تنها « یک کلمه» است که هیچگاه رنگ واقعیت به خود نمی‌بیند. آخرین انتخابات ریاست جمهوری که آنها بر سر یک نامزد به توافق رسیدند سال 76 و بر سر نامزدی ناطق نوری بود. انتخاباتی که سرانجامش پیروزی سید محمد خاتمی با بیست میلیون رای بود.

بعد از این انتخابات دیگر هیچگاه اصول‌گرایان طعم وحدت را نچشیدند و همیشه با چند نامزد وارد صحنه رقابت شده‌اند. آنگونه که از شواهد پیداست در این انتخابات هم آنها به وحدت نخواهد رسید و چند اصول‌گرا برای رقابت با روحانی وارد صحنه می‌شوند.

بزرگان اصول‌گرا نگران این نامزدی هستند. نامزدی که می‌تواند سبد رای اصول‌گرایان را بین هم تقسیم کند و زمینه ساز پیروزی روحانی شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    به نظر من بهتر که با هم کنار بیان والا مثل دوره پیش ميشه مردیم از بیکاری و رکود

  • بدون نام

    بیکاری و رکود نتیجه هشت سال ریاست جمهوری دولت هاله نور بوده و هست ، همینکه دولت روحانی تونست افتضاحات اون هشت سال رو جلوش رو بگیره ممنونش هستیم انشاالله در چهار سال دوم نتیجه زحمات این دولت رو ببینیم

  • علی

    جلیلی عزیز و میرسلبم بزرگوار حتما به جمنا میپیوندند زیرا میدانند در غیر اینصورت پیروزی فقط یک رویا بیش نیست و دقیقا مثل سال 92

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج