۵۰۱۸۷۱
۴ نظر
۵۰۰۷
۴ نظر
۵۰۰۷
پ

تفاوت پیام‌ نوروزی اوباما و ترامپ

رئیس جمهور جدید آمریکا برخلاف سلف‌اش به ارسال پیام کتبی تبریک عید نوروز اکتفا کرد پیامی که البته تفاوت های عمده ای با پیام های نوروزی اوباما داشت.

نامه نیوز: رئیس جمهور جدید آمریکا برخلاف سلف‌اش به ارسال پیام کتبی تبریک عید نوروز اکتفا کرد پیامی که البته تفاوت های عمده ای با پیام های نوروزی اوباما داشت.

دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا روز گذشته پیامی کتبی به مناسبت فرا رسیدن عید نوروز ارسال کرد، پیامی که فاقد هرگونه عنوان سیاسی بود و صرفا به عید نوروز و ایرانیان و فرارسیدن فصل بهار اشاره داشت.

در این پیام آمده است: نوروز در زبان فارسی به معنی روز جدید است و مناسبتی است برای جشن گرفتن آغازهای جدید، حسی که به خصوص برای بسیاری از ایرانیانی که طی چند دهه گذشته به آمریکا آمده‌اند تا در سرزمین آزادی شروع تازه‌ای را تجربه کنند، پر معنی است.

اشاره ترامپ به ایرانیان و حضور آنها در آمریکا در حالی است که رئیس جمهور جدید آمریکا در نخستین هفته های ورود به کاخ سفید فرمان اجرایی منع ورود شهروندان ایرانی و ۵ کشور مسلمان دیگر را امضا کرد، فرمانی که با اعتراضات گسترده و واکنش های بسیاری مواجه و در نهایت با حکم قاضی فدرال آمریکا لغو شد.

در بخش دیگری از این پیام آمده است: من به عنوان نماینده مردم آمریکا برای مردم ایران و همه کسانی که در سراسر جهان عید نوروز را جشن می‌گیرند وقار و ثروت آرزو می‌کنم.

پیام تبریک عید نوروز دونالد ترامپ فاقد هرگونه عنوان و پیام سیاسی خطاب به مردم و دولت ایران بود، این در حالی است که باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا که سنت ارسال پیام تبریک عید نوروز را پایه گذاری کرد و هشت سال متداول پیام تبریک ویدئویی را برای مردم ایران ارسال می کرد. پیام های اوباما اما علاوه بر تبریک عید نوروز و اشاره به فرا رسیدن فصل بهار همراه با تهدید و هشدار بود.

نگاهی به نخستین پیام تبریک اوباما نشان می دهد که رئیس جمهور سابق به دنبال تحت فشار قرار دادن تهران و در پیام دوم به دنبال مذاکره با مقامات ایران است. مذاکره به همراه تشدید تحریم های بین المللی علیه ایران.

اوباما در پیام های نوروزی خود مهمترین مسائل مربوط به ایران را تشریح می کرد و به آن می پرداخت و در این راستا ادعاها و اتهاماتی را نیز مطرح می کرد.

اوباما که از دستیاران و مشاوران ایرانی در کاخ سفید استفاده می کرد تلاش داشت ارتباط دیداری و شنیداری خوبی با مخاطبان ایرانی خود برقرار کند، اقداماتی چون پهن کردن سفره هفت سین در کاخ سفید و خواندن حافظ و تبریک عید به زبان فارسی.

سه پیام آخر عید نوروز اوباما به ایران اما حال و هوای متفاوت داشت، پیام هایی که همزمان با روی کار آمدن دولت حسن روحانی و آغاز مذاکرات هسته ای و به ثمر رسیدن برجام همراه بود و نویدبخش باز شدن صفحه جدیدی در روابط ایران با غرب بود.

مقایسه پیام های تبریک اوباما و ترامپ نشان می دهد که ترامپ همچنان وارد فضای سیاسی و دیپلماتیک میان کشورها نشده است و به همین خاطر به دادن یک پیام تبریک در قالب فرهنگی اکتفا کرده است. باید دید لحن و نوع پیام های تبریک ترامپ در سال های آتی چگونه خواهد بود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ایرج

    برین خوش باشین .کسیکه ورود ایرانیها را به کشورش ممنوع کرد حالا چون در پیام نوروزیش که مربوط به کشورهای متعددی نیز بوده است نوروز را تبریک گفته نور امیدی در دلتان روشن شده است .

  • امید صالحی

    اصلادلیلی نداره یه ایرانی به کشوردشمنش سفرکنه.اقامت بگیره.غربیها توطول تاریخ دشمن ما ایرانیها بودند.ازاولین امپراطوری پارس تاهمین الان

  • بدون نام

    این پیام جای تامل وتفکردارد شایدهم بقول معروف اگر خدا خواهد عدو سبب خیر می گردد

  • عبدالله

    هرکس در امریکا رییس جمهور شود وابسته به یک لابی صهیونیستی است و بعضی کارها مثل این کار(پیام نوروزی) از انها خواسته می شود و موظف به اجرای ان هستند. این کار برای این است که همان بخش خیلی کوچک از بدنه ایرانیها که خودباخته و غربگرا هستند را برای روز مبادا در کنار خود نگهدارند.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج