۴۹۶۹۸۳
۲ نظر
۵۰۱۱
۲ نظر
۵۰۱۱
پ

تكرار هم‌ پيماني عارف با روحاني

با خنده رو به خبرنگاران می‌گوید: «شما دود سفید را ندیدید؟!» محمدرضا عارف، رئيس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بعد از حدود دو ساعت و ربع از جلسه خارج شد و به جمع خبرنگاران آمد و اعلام کرد با رأی‌‌گیری که به اتفاق آرا انجام شد، حسن روحانی، نامزد جریان اصلاحات در انتخابات رياست‌جمهوري آينده است.

روزنامه شرق: با خنده رو به خبرنگاران می‌گوید: «شما دود سفید را ندیدید؟!» محمدرضا عارف، رئيس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بعد از حدود دو ساعت و ربع از جلسه خارج شد و به جمع خبرنگاران آمد و اعلام کرد با رأی‌‌گیری که به اتفاق آرا انجام شد، حسن روحانی، نامزد جریان اصلاحات در انتخابات رياست‌جمهوري آينده است.
این همانن دود سفیدی بود که از دودکش اصلاح‌طلبان بیرون آمد. شورای عالی سیاست‌گذاری دیشب بیش از دو ساعت در یک جلسه فوق‌العاده درباره اعلام حمایت از نامزدی روحانی جلسه گذاشت. این جلسه به گفته عارف، در امتداد جلسه هفته گذشته شورا برقرار شده بود؛ چراکه در آن نشست، اعضا به تصمیم‌گیری نرسیده بودند. اما در نشست شب گذشته که با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد، بعد از استماع نظرات مختلف، حمایت از روحانی در دستور کار شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان قرار گرفت. جلسه‌ای که به گفته عارف، قرار بود کوتاه باشد و یک‌ساعته؛ با‌این‌حال، هریک از اعضا درحالی از نشست خارج شدند که لبخندی بر لب داشتند. رئيس فراكسيون اميد مجلس هم البته به همین نکته توجه نشان داد و قبل از آنکه نشست مطبوعاتی کوتاه خود را آغاز کند، رو به خبرنگاران گفت از چهره‌ها مشخص نبود که نتیجه چیست؟!
بعد هم گفت که اصلاح‌طلبان معمولا در نشست و نقد صریح و قاطع هستند و بعد از نشست‌ها و نقد‌ها تعدیل می‌شوند. بعد اعلام کرد صبح سه‌شنبه هم اعضای فراکسیون امید با روحانی دیدار خواهند کرد. دیداری که در محل نهاد ریاست‌جمهوری در پاستور انجام می‌گیرد. عارف ادامه داد از امروز در کل کشور وارد حرکت جدی خواهیم شد؛ البته نه اینکه وارد تبلیغات انتخاباتی بشویم، بلکه می‌خواهیم وارد مباحث سیاست‌گذاری و کلان انتخابات بشویم. یکی از مباحثی که به نظر می‌رسید در این جلسه مورد توجه قرار گرفته باشد، بحث «نامزد پوششی» بود. موضوعی که چند وقتی است در محافل خبری و سیاسی درباره آن صحبت می‌شود. حزب اعتدال و توسعه و حامیان دولت، از جمله مخالفان سرسخت این موضوع هستند؛ هرچند تا به این لحظه آنچه از اظهارنظرهای فعالان اصلاح‌طلب برمی‌آید، این است که آنها هنوز به جمع‌بندی دراین‌زمینه نرسیده‌اند. موافقان معتقدند برای درنظرگرفتن هرگونه احتمالی که حضور روحانی در عرصه انتخابات را ناممکن کند، باید گزینه مناسب جایگزینی باشد؛ اما مخالفان بر این عقیده‌اند که حضور گزینه پوششی صرفا برای گرم‌کردن انتخابات یا هر توجیه دیگری، تنها به شکستن آرای روحانی می‌انجامد.
از عارف در همین باره سؤال کردم؛ اینکه در این جلسه در‌این‌باره بحثی صورت گرفت یا نه که در جواب گفت: نمی‌توانیم هیچ فردی را از کاندیداشدن منع کنیم. حتی نزدیک‌ترین دوستان اگر خود را صالح و توانمند می‌دانند کاندیدا می‌شوند. گروهی نظرشان این است که ما نباید کاندیدا داشته باشیم؛ در مقابل دوستانی می‌گویند جریان اصلاحات بزرگ است و ما باید چهره‌ای معرفی کنیم. اما در نهایت برای روز رأی‌گیری با یک نامزد واحد وارد عرصه خواهیم شد و قبل از ثبت‌نام، نظر شورای عالی را با حفظ احترام به حقوق فردی افراد اعلام می‌کنیم. او درباره این احتمال که کاندیدای پوششی در چه شرایطی از حضور در رقابت انصراف خواهد داد هم گفت: در ذات اصلاحات این است که وقتی خرد جمعی تصمیم‌گیری کرد، به آن احترام بگذاریم. در جریان اصلاحات مرجع تصمیم‌گیرنده شوراست و موضع شورا هم حمایت از یک نامزد است. با‌این‌حال تا روز انتخابات کسی را از حضور منع نخواهیم کرد؛ البته در جلسه امروز در‌این‌باره تصمیم‌گیری نکردیم و قبل از ثبت‌نام نامزدها نظر شورای عالی سیاست‌گذاری را درباره نامزد پوششی به طور رسمی اعلام خواهیم کرد.
مردم پاسخ عملکرد یک‌سویه صداوسیما را پای صندوق‌های رأی می‌دهند
عارف در پاسخ به خبرنگار ایلنا درباره برنامه‌های صداوسیما در تخریب دولت و تریبون‌دادن به نامزدهای احتمالی جریان اصولگرا یادآور شد: توقع ما این است که رسانه ملی واقعا ملی بماند. از آنها توقع داریم که عملکرد یک‌سویه خود را در عرصه‌های سیاسی قبل، حتی انتخابات ۹۲ یا حتی شب‌های ۹۴ بازنگری کنند. رسانه ملی در جایگاه منافع ملی عمل کند و به سمت یک جریان میل پیدا نکند و اگر هم چنین میلی پیدا کنند مردم در انتخابات پاسخ آنها را خواهند داد.
او درباره برنامه اصلاح‌طلبان برای مواجهه با تخریب‌ها علیه روحانی عنوان کرد: البته ما عادت کردیم و یاد ندارم انتخاباتی برگزار شده باشد و ما مورد تخریب قرار نگیریم؛ حتی در انتخابات گذشته به لیست انگلیسی متهم شدیم. ما می‌خواهیم برنامه‌های خود را مطرح کنیم و سعی داریم درباره دستاوردهای دولت روحانی در سخنرانی‌ها مردم را آگاه کنیم. ما نقدهای جدی داریم و امیدواریم با طرح نقدها کارایی ما بیشتر شود. او در پاسخ به این سؤال که اگر بخواهید در جلسه امروز نقد صریحی را به رئيس‌جمهور درباره مطالبات بدنه اجتماعی جریان اصلاحات بگویید، نقد شما چه خواهد بود، گفت: راهبرد ما نقد منصفانه است و هرگز به سمت تخریب نمی‌رویم. ما دولت داشتیم و مشکلات را می‌دانیم و بنا نداریم از دور بگوییم لنگش کن. می‌خواهیم نقد درون‌گروهی و مؤثر باشد.
ستاد اصلاح‌طلبان و روحانی در تهران یکی است
عارف در پاسخ به سؤالی درباره ستادهای انتخاباتی روحانی گفت:‌ ستاد آقای روحانی مأموریتش انتخابات ریاست‌جمهوری است. ما دو سناریو داریم. یکی اینکه در استان‌ها یک ستاد به طور مشترک با روحانی داشته باشیم که مأموریت آن هم انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر باشد و ما هم یک ستاد مستقل برای شوراها داشته باشیم. در‌این‌باره در استان‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد. سناریوی دوم هم این است که روحانی یک ستاد داشته باشد و شورای عالی سیاست‌گذاری هم برای انتخابات ریاست‌جمهوری و هم شوراها مجموعا یک ستاد تشکیل دهند. در‌این‌باره در استان‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد. او درباره وضعیت ستاد در تهران هم گفت: در شهر تهران احتمالا یک ستاد بزنیم؛ ستاد روحانی و اصلاح‌طلبان در شهر تهران یکی خواهد بود که در این ستاد هم اعضای شورای عالی سیاست‌گذاری، هم نمایندگانی از فراکسیون امید و هم اعضای ستاد روحانی خواهند بود.
نگاهی به شکل‌گیری شورای عالی سیاست‌گذاری
تلاش برای فتح کرسی‌های مجلس دهم بعد از پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری، دومین هدف اصلاح‌طلبان برای بازگشت به ساختار حاکمیت بود، تلاش برای این منظور هم از روزهای ابتدایی سال ٩٤ کلید خورده بود. رایزنی برای رسیدن به راهکاری که بتواند صندلی‌های سبز مجلس را از حضور نمایندگان جریان رادیکال خارج کند. آنها که باید مشاوره می‌دادند، مشخص بودند، سیدمحمد خاتمی و هاشمی‌رفسنجانی، راهکار هم مشخص شده بود؛ «تشکیل شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» فقط مانده بود تأیید رئيس دولت اصلاحات که گفت: «با تشکیل این شورای‌ عالی موافقم و مبارک است و بسیار مفید و سازگار خواهد بود. اجرای آن هماهنگی و انسجام بیشتری بین اصلاح‌طلبان به وجود خواهد آورد و تدبیر بهتری را در امور خواهد داشت».
قبل از تشکیل شورای سیاست‌گذاری
قبل از آنکه شورای ‌عالی سیاست‌گذاری تشکیل شود، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و نیز کمیته راهبردی اصلاح‌طلبان که ریاست آن بر عهده موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات بود، فعالیت‌های مربوط به انتخابات در جریان اصلاح‌طلب را پوشش می‌دادند. این کمیته از دل شورای مشورتی رئيس دولت اصلاحات بیرون آمد و وظیفه آن هم تبیین راهبردهای انتخاباتی بود و قرار بود در تهران و شهرستان‌ها، احزاب، نقش‌آفرین اصلی باشند؛ اما ظاهرا برای جلوگیری از هرگونه موازی‌کاری احتمالی، شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تشکیل شد تا در ماه‌های باقی‌مانده به انتخابات همه امور انتخاباتی را در یک مسیر هدایت کند. ترکیب این شورا را شورای راهبردی اصلاح‌طلبان، دبیران‌ کل احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، احزاب جدیدالتأسیس که هنوز به عضویت شورا درنیامده‌اند و احزاب در شرف‌ تأسیس تشکیل می‌دادند. ترکیب این شورا در ابتدا ١١ نفر عضو حقیقی و ٢١ نفر عضو حقوقی بود که همان دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب بودند.
تعیین ریاست
بعد از تشکیل شورا و پیوستن اعضا به آن نوبت انتخاب رئيس و هيئت‌رئيسه و نیز چینش ارکان و تعیین چارت شورا بود. برای انتخاب ریاست شورا، اعضا با چالشی مواجه نشدند. از ابتدا هم نام محمدرضا عارف به عنوان تنها گزینه ریاست بر شورای سیاست‌گذاری تعیین شده بود و همین اتفاق نیز افتاد. اولین جلسه شورای‌ عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان ١٧ آبان ٩٤ با حضور تمامی دبیران کل احزاب اصلاح‌طلب، اعضای شورای راهبردی، نمایندگان چهار حزب اصلاح‌طلبی که به‌تازگی اضافه شده‌ بودند و نیز نمایندگان محمدرضا عارف برگزار شد. ماحصل اولین نشست، انتخاب هیئت‌رئیسه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان بود و در این انتخاب، محمدرضا عارف به اتفاق آرا، به‌‌عنوان رئیس برگزیده شد؛ اگرچه برخی از فعالان اصلاح‌طلب از قبل هم اعلام کرده بودند که برای ریاست عارف نیازی به رأی‌گیری نخواهد بود.
تعیین اعضای هيئت‌رئیسه و آیین‌نامه و البته تعیین کمیته‌های سه‌گانه از دیگر برنامه‌های شورای‌عالی سیاست‌گذاری بود. این کمیته‌ها عبارت بودند از سیاست‌ها و راهبردها، تعامل و رایزنی و امور استان‌ها. نتیجه تلاش‌های شورای سیاست‌گذاری در آستانه انتخابات مجلس دهم، منجر به وحدتی در جریان اصلاح‌طلب شد که اولین نمونه آن در انتخابات ریاست‌جمهوری ٩٢ رخ داده بود. به‌همین‌دلیل هم برای ادامه فعالیت برای مجلس از عنوان «گام دوم» استفاده شد و نتیجه آن هم رسیدن به ائتلاف امید بود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    درود بر روحانی

  • بدون نام

    زنده باداحمدی ورهبری عزیزیاورفقرا

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج