دستمزد پیشنهادی شورای عالی کار برای کارگران
عضو شورای عالی کار با بیان اینکه برآورد پیشنهادی ما برای حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۶ حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است گفت:کارگری که رضایت نداشته باشد بهره وری هم ندارد.
خبرگزاری تسنیم: عضو شورای عالی کار با بیان اینکه برآورد پیشنهادی ما برای حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۶ حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان است گفت: ما باید روند نزولی سبد معیشت را متوقف کنیم و پس از آن به رفع کاستی های آن بپردازیم.
خدایی گفت: ما اصلا نمی توانیم به سمت نرخ تورم برویم ، ارتقاء معیشت کارگران که مد نظر رهبری است کجا باید تحقق یابد ؟ این تکلیف در ماده ۴۱ قانون کارگری آمده است .
عضو شورای عالی کار با بیان اینکه با تأکید بر اجرای قانون کار گفت:زمانی که خواهان تصویب قانونی حمایت گر هستیم منظورمان قانونی است که تصویب شده و اجرای مصوبات آن حق مسلم کارگران است ، قبول داریم که بخش تولید کشور با مشکلاتی روبرو است اما این به بخش کارفرمایان مربوط می شود و کارگران نباید متاثر از مشکلات کارفرمایان باشند .
خدایی ادامه داد :هزینه های کارفرمایان در بخش های مختلف اقتصادی متشکل از ۴ و سه دهم درصد در بخش کشاورزی ، ۱۸ و ۴ دهم درصد در بخش صنعت ، ۷ درصد خدمات و ۲۱ و هفت دهم درصد خدمات اجتماعی است که متأسفانه این ارقام از سفره کارگران کنده می شود .
وی افزود : منکر نمی شویم که دولت هم وظایفی در قبال معیشت کارگران دارد اما بخش کارفرمایان در احقاق این حق بسیار کم کار است، مشکل آنها با قوای مجریه و مقننه و برخی سازمان هاست این به کارگران ارتباطی ندارد کارفرمایان باید مشکلاتشان را جای دیگری حل کنند .
خدایی میانگین صفر را در بهره وری کارگران تکذیب کرد و افزود : رضایت کارگر با بهره وری ارتباط مستقیم دارد . کارگری که رضایت نداشته باشد بهره وری هم ندارد این توقع زیادی است که ما بهره وری را به بهره کشی تبدیل کنیم ، ابتدا باید معیشت کارگران را تامین کنیم و سپس توقع ارتقاء بهره وری داشته باشیم .
*در تأمین معیشت دولت هم باید اقدام کند/ دولت در احقاق حق کارگران کم کار است
جمال رازقی جهرمی، عضو هیات مدیره اتحادیه کارفرمایان مهمان دیگر این برنامه بود که با تأکید بر اینکه معیشت کارگران مهم است گفت:آمارهایی که از بانک مرکزی دریافت کرده ایم نشان می دهد ۳۳ درصد از سبد هزینه های مسکن ، ۶ درصد آموزش و ۶و نیم درصد درمان بخشی از حقوق کارگران است ، طبق قانون این وظایف کارفرمایان نیست و دولت هم باید حرکتی انجام دهد.معتقدیم که حداقل حقوق نمی تواند معیشت کارگران را تامین کند .
رازقی در مورد رقم پیشنهادی این اتحادیه برای حداقل دستمزد کارگران در سال ۹۶ گفت : کارشناسان ما با افزایش دستمزد در حد نرخ تورم هم مشکل دارند ، اما حق کارگران است که مشمول این افزایش شوند به نظر ما حداقل دستمزد پیشنهادی اتحادیه کارگران زیر خط فقر است .
نماینده کارفرمایان گفت : سالیانی است که دولت خود را از حل موضوع دستمزد کارگران کنار کشیده در حالیکه شورای عالی کار شورای سه جانبه است اما دولت نقشی در آن ندارد ، دولتی ها باید پاسخگو باشند ما هم مدعی حق کارگران هستیم اما دولت کم کار است .
رازقی ادامه داد : دولت به جای آنکه بر روی اخذ مالیات از کارفرمایان بیش از پیش دقیق شود بهتر است به آمار بالای قاچاق که نوعی فرار مالیاتی محسوب می شود خیمه زند ، ۸۵ درصد مالیات کشور را بخش تولید تامین می کند چرا به تولید بها نمی دهید ؟
فعال کارفرمایی با بیان اینکه ما حامی رانت بگیران و قاچاقچیان نیستیم اظهار داشت: فقط خواهان اجرای قوانین مصوب هستیم، زیرا اولویت اقتصاد کشور حمایت از تولید داخل است . از آنجا که شورای عالی کار سه جانبه است دولت هم باید مراعات حال ما را کرده و سهم کارگران را متناسب با نرخ تورم افزایش دهد .
* کارگران امروز فقیر هستند/ بیکاری ۹۰ هزار نفری در بخش صنعت
علیرضا محجوب، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس مهمان تلفنی این برنامه بود که با بیان اینکه شکاف میان حداقل معیشت و حداقل دستمزد بسیار کند دستخوش تغییر و ترمیم است گفت: موضوع فقر بسیار مهم است زیرا امروزه فقر متوجه قشر کارگر جامعه است .
ویگفت : در دنیا حداقل دستمزد برای حد سیری یک کارگر حدود ۲ دلار تعریف شده که این رقم در کشورمان به ندرت رعایت می شود .
محجوب با بیان اینکه ۲۸ درصد سبد معیشت کارگران را مقوله غذا تشکیل می دهد ادامه داد : یک کارگر می تواند با حداقل دستمزدی که دریافت می کند فقط ذره ای از این نیاز را رفع کند .
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود : بخشودگی مالیاتی که از مصوبات امروز مجلس بود شامل همه کارمندان و حقوق بگیران کشور است که ۲۴ میلیون تومان در سال تعیین شده و باقی حقوق بگیران ۱۸ میلیون تومان سالانه را شامل می شود . کارفرمایان تا کی می خواهند از اجرای قانون سر باز زده و از پرداخت مالیات فرار کنند نمی شود که ما قانونی را تصویب کنیم که از سوی کارفرمایان مورد اجرا قرار نگیرد .
محجوب با بیان اینکه در بخش تولید صنعت امسال ۹۰ هزار نفر کاهش نیرو داشتیم به جای اینکه افزایش را شاهد باشیم افزود : ۴۰ درصد نیروی کار ما در بخش خدمات ، ۲۴ درصد در بخش صنعت و حدود ۱۶ درصد در بخش کشاورزی مشغول اند و ثروت در این بخش ها به طور متفاوتی جریان دارد .
نظر کاربران
پس هیچی! حقوق من با مدرک کارشناسی ارشد خیلی خیلی زیر خط فقره
عزیزم این حقوق 3 میلیونی کارگران رو من کارفرما باید بدم؟؟ من ترجیح میدم اخراجشون کنم تا این حقوق رو بدم. چون خودم اینقد درامد ندارم
پاسخ ها
کی تو رو کارفرما کرده ای بی بضاعت...
ماهی 3 میلیون به 4 تا کارگری که دارم میشه 12 تومن. من خودمو بکشم ماهی 4 تومن در نمیارم. منطقی حرف بزنین. فقط 800 دارم به کارگر میدم و 700 هم بیمه و مزایا و سنوات میدم.
خدایی یه چیزی بگین بگنجه........
اینا از این دوقرون دوزار مامالیات میگیرن واسه بودجه مملکتشون میان بهما ماهی 2600 تا 3300حقوق بدن....
مردموو کارگرا رو مسخره کردین؟
هدفتون از زدن حرفایی که میدونید عملی هم نمیشه چیه؟
بله باید کم کم یه کارگر ماهی 3500 حقوق داشته باشه.......ولی کو کجاس..اینهمهحرف میزنید جلسهمیزارید تهش 800 میشه 900
خجالت نمیکشید؟؟؟؟؟
مگه میدونید خجالت چیه؟
ما قشر کارگر گول شعارهای پوچو تخالی شما ها رونمیخوریم
من نوعی از آبان امسال حقوق نگرفتم کی جوابگو هست؟
چرا مملکت شده این که من کار کنم دستمزد هم نداشته باشم؟
2600 تا 3 میلیون پیشکش پایه حقوق و بکنن 1500 ما راضیم
اینهمه سال زحمت کشیدیم درس خوندیم با سابقه کاری 5 ساله هنوز حقوقمون پایه کارگریه
آدم شرمنده ی خودش میشه فقط!
همش دروغ.از پایه و اساس حرفاشون دروغه.بخدا با فگق لیسانس ابدارچی هستم.حتی جرئت نمیکنم تو اداره ای ک کار میکنم بگممدرکم چیه.چرا به ما طلم میکنین؟
ما که نمیگیم هممونو پشت میز بنشونین.حداقل حقوق درست و حسابی بهمون بدین.شرمندگی پیش زن و بچه میدونین یعنی چی؟؟؟؟
کتش صدامون به جایی میرسید
میتونیم این صفحه رو جز علاقمندیها تیک بزنیم و با هم قرار بذاریم و به این نتیجه برسیم ک سقف افزایش حقوق ۱۰۰تا۲۰۰هزارتومن بیشتر نمیشه.مطمئن باشین.این حرفا فقط دلخوشی بیخوده.ما که دیگه به گرسنگی و بی پولی عادت داریم
بازم سناريوي هر سال - اولش با 3.500 بعد يواش يواش ميارن رو 1.500
وقتی پای حقوق کارگر میرسه همه یاد حق کارفرما می افتن
اقتصاد خوابیده ایران ماله همین اضافه نکردن حقوق کارگره در نتیجه اکثریت جامعه قدرت خریدشون و از دست دادن
بعد از 3.5 برابری دلار درامد کارگر باید 3.5 برابر میشد که نشد
کارفرمای ایرانه همه چیز و برای خودش میخواد طمع سود بیشتر داره خفشون میکنه بنده برای 3 تا کارفرما کار میکنم ماهیانه 30 تا 70 میلیون سود خالص دارند مالیات سالانه ای که به دولت میدن خنده داره سالی 3 میلیون تمون
اونوقت وقتی 10 درصد میخوان بذارن روی حقوق کارگر داد و فغانشون اسمون و کر میکنه
هیچ قانون و ابزاری برای برقراری تعادل وجود نداره
که سطح رفاه در جامعه نزدیک به هم بشه
ایران بهش کارفرمایان دنیاست
نه مالیات میدید نه حقوق میدید فقط از این کشور پول در میارید برای همینه که 80 درصد فقیر و 20 درصد تیلیاردر شدن
۲۶۰۰ خخخخخخخخخ
چرا کارفرما های گدا متوجه نیستن.وقتی حقوق زیاد بشه قدرت خرید مردم هم افزایش پیدا میکنه قطعا تولید و راندمان افزایش پیدا میکنه.این یعنی دو سر سود .لطفا آدم باشید به آینده فکر کنید .من به عنوان یه کارفرما راضی به افزایش حقوق هستم ان شاءالله
آفایون کار فرما که توی مناقصه های دولتی باهم مسابفه میدن وازانواع واقصام رانت ها استفاده میکنندتا برنده مناقصه بشن فکر کارگرا رو نمیکنند وفقت به سود خودشون فکر میکنند وخودشون هم میدونند که چه سودی براشون داره ولی همش مینالند جلوی کارگر
نمیدانم با این دروغها چه عایدتان میشه بابا بخود خداقسم جواب خدا را باید در این دنیا وآندنیا بدید راه گریزی نیست ( ذره مثقال خیره بره و ذره مثقال سره یره،) خدا با کسی شوخی نداره
هرساله شورای عالی کار این مبلغ ها رو اعلام میکنه اما همش شعار هست خیلی از کارگرها مدارک دانشگاهی دارند اما در شرکت های دولتی یه پیمانکار میارن مثل دلال بین نیرو وشرکت های دولتی قرار میگیره وکلی پول الکی به جیب میزنه درحالی که میشه با حذف این پیمانکارها به دستمزد نیرو ها اضافه کرد.
فقط خواهشا نتیجش مشخص شد اطلاع بدین تا ازین ور سال به بدختیامون تو اونور سال عادت کنیم