۴۸۶۱۸۸
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

پادشاه سعودی به مالزی می رود

ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی در تور آسیایی خود روز یکشنبه آینده در صدر هیات ۶۰۰ نفره وارد مالزی می شود تا در میان ناکامی های خود در منطقه خاورمیانه، در جنوب شرق آسیا نمایش یارگیری اجرا کند.

خبرگزاری ایرنا: ملک سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان سعودی در تور آسیایی خود روز یکشنبه آینده در صدر هیات ۶۰۰ نفره وارد مالزی می شود تا در میان ناکامی های خود در منطقه خاورمیانه، در جنوب شرق آسیا نمایش یارگیری اجرا کند.

پادشاه عربستان پس از بیش از ۵ دور سفر 'نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی به ریاض قصد دارد پاسخ سفرهای نجیب را با یک سیاه لشکر بدهد تا بتواند از این طریق در دوره بحران ریاض نمایش جدیدی اجرا کند و برنامه اش را در میان شکست ها مثبت جلوه دهد.

'عنیفه امان' وزیر امور خارجه مالزی روز جمعه، حج و سهمیه زائران مالزی را از محورهای مذاکرات دو طرف اعلام کرد و گفت نجیب تون رزاق در دیدارهای رسمی با پادشاه عربستان مسائل مربوط به همکاری های دوجانبه و یافتن راه های بالقوه برای توسعه همکاری ها در آینده را مورد بحث قرار می دهد.

انتظار می رود نشست نخست وزیر مالزی و 'ملک سلمان' روز دوشنبه پس از نشست هیات های دو کشور برگزار شود و پادشاه عربستان مورد استقبال پادشاه مالزی نیز قرار گیرد.
پادشاه عربستان در حالی به مالزی سفر می کند که هر دو کشور از نظر اقتصادی در شرایط نامناسبی به سر می برند و آرامکو اخیرا طرح سرمایه گذاری مشترک چند میلیارد دلاری خود را با شرکت ملی نفت وگاز مالزی (پتروناس) به تاخیر انداخت.

از سوی دیگر مالزی یکی از کانون های اصلی گسترش وهابیت و افراطی گری توسط عربستان است و این شرایط هوشیاری بیشتر مقامات این کشور جنوب شرق آسیا را می طلبد و گرنه با هشدارهایی که تحلیلگران و کارشناسان منطقه داده اند منطقه جنوب شرق آسیا می تواند کانون بعدی بحران افراط گرایی و داعش باشد که ریاض پشتیبان مالی آن است.

'سید فرید العطاس' جامعه شناس مالزیایی و استاد دانشگاه ملی سنگاپور معتقد است در درگیری ایدئولوژی بین احزاب سیاسی مالزی، علائم هشدار دهنده ای نسبت به یک نوع اسلام افراطی بنام 'وهابیسم' که بین گروه های اصلی و هدایت کننده مالزی نفوذ کرده است، وجود دارد.

'دنیس ایگنانتیوس' دیپلمات ارشد بازنشسته مالزی نیز یگانه عامل افراطی گری را وهابیت می داند و معتقد است: به طور آشکار، رشد این نوع افراطی گری در خلاء اتفاق نیفتاده است و ریشه آن نیز در منطقه جنوب شرق آسیا نیست. شمار قابل توجهی از متخصصان امنیتی بر این باورند وهابیت توسط عربستان سعودی به منطقه جنوب شرق آسیا صادر شده است.
وی تاکید دارد: وهابیت به عنوان مذهب رسمی عربستان، یک تفسیر نظامی، کوته بینانه و زهرآگین از اسلام است که در قرن هجدم محمدبن عبدالوهاب در عربستان آن را بنیان گذاشت و مورد پذیرش خاندان سعودی قرار گرفت.

از سوی دیگر برخی تحلیلگران اعتقاد دارند عربستان به سمت تضعیف در یارگیری و همپیمان پیش می رود و اکنون چشم به جنوب شرق آسیا دارد تا از این منطقه همپیمانانی بیاید و این سفرها با هیات های چند صد نفره را در کانون توجه برای تبلیغات خود قرار دهد.

عربستان سعودی دومین شریک تجاری مالزی در خاورمیانه است. تجارت بین دو کشور با افزایش 19.8 درصدی در سال 2016 به نسبت سال 2015 به 13 میلیارد و 120 میلیون رینگیت (حدود سه میلیارد دلار) رسید.

حدود ۶۰ درصد از کل صادرات مالزی به عربستان سعودی مربوط به روغن پالم و محصولات کشاورزی مبتنی بر این محصول، و بقیه مربوط به تجهیزات و ماشین آلات و قطعات، غذای فرآوری شده و محصولات الکتریکی و الکترونیکی است.

این نخستین سفر 'ملک سلمان' به مالزی پس از آن است که 23 ژانویه سال 2015 میلادی به عنوان هفتمین پادشاه عربستان به تاج و تخت رسید.

'ملک عبدالله عبدالعزیز آل سعود' نیز فوریه سال ۲۰۰۶ به مالزی سفر کرد و 'ملک فیصل عبدالعزیز آل سعود' نیز ژوئن سال ۱۹۷۰ به مالزی سفر رسمی داشت.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    عجب این دوکشور از لحاظ اقتصادی بدی به سر میبرن دروغ کمتربگین اگه عربستان از لحاظ اقتصادی بد بود جز گروه جی ۲۰نبود انگار بعضیا چشم دیدن پیشرفت کشورهارو ندارن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج