آمریکا و روسیه در صدر صادرکنندگان سلاح
یک پژوهشگاه صلح در سوئد روز پنجشنبه نوشت: آمریکا و روسیه طی پنج سال گذشته نیمی از سلاح جهان را تامین کرده اند که نشان می دهد عملیات انتقال سلاح، از زمان جنگ سرد در دهه ۹۰ میلادی، بیشترین حجم را داشته است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، مرکز پژوهشی صلح «سیبری» واقع در سوئد، تاکید کرد که واردات سلاح در قاره آسیا و در راس آنها هند و نیز در منطقه خاورمیانه که عربستان بزرگترین واردکننده در این منطقه است، رشد قابل ملاحظه ای را داشته است.
گزارش این مرکز پژوهشی تاکید دارد: هند واردات 13 درصد از کل سلاح جهان را در بین سال های 2012 تا 2016 از آن خود کرد و عربستان با سه برابر کردن واردات خود نسبت به سال های 2007 تا 2011 میلادی، با 8 درصد رتبه دوم را کسب کرد.
براساس این گزارش، هند ۶۸ درصد از واردات سلاح خود را از روسیه تامین کرد که این میزان پنج برابر واردات دهلی نو از واشنگتن است.
مرکز پژوهشی صلح سیبری سوئد پیش بینی کرده است که هند همچنان با توجه به آن که در توسعه صنعت اسلحه سازی داخلی موفقیت چندانی را نداشته است، همچنان به عنوان اولین واردکننده باقی بماند.
پس از کشورهای هند و عربستان، چین، کشورهای امارات متحده عربی و الجزایر مقام های بعدی واردکنندگان سلاح را به خود اختصاص داده اند.
منطقه آسیا و اقیانوسیه 43 درصد از مجموع واردات را بین سال های 2012 تا 2016 را به خود اختصاص داد و آمار و ارقام حاکی از آن است که سفارش کشورهای ویتنام، اندونزی و فیلیپین برای تامین ناو، هواپیمای جنگی و زیردریایی افزایش یافته است.
«پیتر ویزمن» پژوهشگر برجسته برنامه سلاح و قراردادهای نظامی در مرکز پژوهشی سوئدی در این باره می گوید: اکثریت کشورهای خاورمیانه در پنج سال گذشته، متمایل به آمریکا و اروپا بوده اند و همین امر سبب شد تا این کشورها و در چارچوب تلاش برای دستیابی به توان پیشرفته نظامی، در مقام اول کشورهایی باشند که سلاح خود را از آمریکا و اروپا تامین می کنند.
براساس این گزارش که سهم کشورهای خاورمیانه از واردات سلاح را 29 درصد از کل واردات سلاح در جهان اعلام می کند، روند انتقال سلاح در جهان، در مقایسه با دوره پنج ساله گذشته 2007 تا 2011 حدود 8.4 درصد افزایش نشان می دهد.
سهم آمریکا از مجموع صادرات سلاح به کشورهای جهان که بیش از ۱۰۰ کشور را شامل می شود، ۳۳ درصد است که شامل هواپیماهای جنگی و سامانه های دفاع موشکی است.
در مقابل، روسیه سلاح های خود را تنها به 50 کشور صادر کرد و یک سوم این تجهیزات راهی هند،ویتنام، چین و الجزایر شد و به این ترتیب توانست 23 درصد از صادرات سلاح را نصیب خود کند.
پس از آمریکا و روسیه، کشور چین که با ۶.۲ درصد صادارت سلاح مقام سوم را به خود اختصاص داده است، کشورهای فرانسه، آلمان و انگلیس در رده های بعدی قرار گرفتند.
سهم اروپا از واردات سلاح 11 درصد است که این میزان نسبت به سال های 2007 تا 2011 و پس از کاهش بودجه نظامی کشورهای این قاره، کاهش محسوسی را نشان می دهد.
از سوی دیگر، واردات سلاح در آمریکای لاتین به ویژه در ونزوئلا و کلمبیا، کاهش شدیدی را نشان می دهد، این درحالی است که وضعیت مکزیک دقیقا برعکس بوده و شاهد رشد واردات سلاح بود.
واردات سلاح در آفریقا نیز با کاهش روبرو شد، به گونه ای که تنها کشور الجزایر نیمی از واردات سلاح این قاره را به خود اختصاص داده است.
نظر کاربران
جالب اینجاست که اکثرمصرف کنندگان سلاح کشورهای جهان سوم ومسلمان میباشد.
یکی از وارد کنندگان ایرانه