۴۸۵۲۲۴
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

نگرانیم سعید جلیلی رأی اصولگرایان را بشکند

وضعیت اصولگرایان هر روز پیچیده تر از قبل می‌شود، آخرین تحولات جریان اصولگرا می گوید ۵۰ شخصیت اصولگرا تاکنون به جبهه مردمی نیروهای انقلاب معرفی شدند تا نهایتا یک نفر به عنوان نامزد نهایی انتخاب شود، با این وجود زمزمه ها هنوز از همراه نبودن سعید جلیلی روایت می کند.

خبرآنلاین: وضعیت اصولگرایان هر روز پیچیده تر از قبل می‌شود، آخرین تحولات جریان اصولگرا می گوید ۵۰ شخصیت اصولگرا تاکنون به جبهه مردمی نیروهای انقلاب معرفی شدند تا نهایتا یک نفر به عنوان نامزد نهایی انتخاب شود، با این وجود زمزمه ها هنوز از همراه نبودن سعید جلیلی روایت می کند.

غلامرضا مصباحی مقدم نسبتا به وضعیت اصولگراها در انتخابات سال ۹۶ خوشبین است اما از بابت آنکه جلیلی به جمنا نپیوست اظهار نگرانی می کند و می گوید: اگر او کاندیدا شود اما وارد مجموعه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی نشود، رأی نمی آورد ولی رأی اصولگرایان را نیز می شکند.

مناقشه دیگر اصولگرایان بحث انتخاب بین اصلح و صالح رأی آور است که سخنگوی جامعه روحانیت مبارز یادآور می شود: قطعا صالح رأی آور اولی بر اصلح رأی نیاور است. ما می خواهیم انتخابات را ببریم و برای بردن انتخابات نباید مبتلا به مفاهیم ناپخته شد.

برخی از اصولگراها معتقدند جمنا به جایی نمی رسد، از طرفی گفته می شود آقای زاکانی مسئولیتی که برای ساماندهی نیروهای استانی داشت به نفع خود بهره برداری کرده چون قرار بود کسانی از استان ها در گردهمایی سراسری اصولگرایان شرکت کنند اما به نظر می رسد از آنجا که با آقای زاکانی مرتبط بودند قریب به اکثرا می خواستند رأی به حمایت از کاندیداتوری زاکانی بدهند، شما اطلاع دارید ماجرا چه بوده است؟

من هم این را شنیدم در جلسات هم مطرح شده اما نمی دانیم چقدر صحت داشته باشد.

می گویند آن شبکه استانی که آقای زاکانی برای جبهه مردمی نیروهای انقلاب راه اندازی کرد می خواهد منحل اعلام شود و شبکه استانی آقای رضایی جایگزین آن شود

من نشنیدم.

خودتان به وضعیت اصولگراها در سال ۹۶ خوشبین هستید؟

نسبتا خوشبینم.

یعنی کاندیدای رأی آور مقابل آقای روحانی دارید؟

البته الان فرد خاصی مدنظر نیست ولی سازوکاری که پیش بینی شده این سازوکار انشاءالله به کاندیدای رأی آور می رسد چون اگر درست پردازش شده باشد می شود گفت یک جامعه نمونه شکل می گیرد. جامعه نمونه کمک می کند که تعداد بیشتر و گسترده تری برای انتخابات به میدان بیایند یعنی منحصر به احزاب و شخصیت های اصولگرا نباشد.

ولی این مستلزم آن است که مردم کاندیدای اصولگرایان را بشناسند.

حتما باید بشناسند. اگر نشناسند که فایده ای ندارد.

یعنی در مدت زمانی که باقی مانده و با همین سازوکاری که می گویید باید نامزد اصولگرایان یکی در سطح آقای قالیباف باشد یعنی یک درجه ای از شناخت عمومی نسبت به او وجود داشته باشد؟

طبعا شبیه به این.

اما رأی آقای قالیباف بعد از حادثه پلاسکو تا حدی ریزش کرده است؟

شخص آقای قالیباف لزوما مطرح نیست.

اما می گویند جبهه مردمی نیروهای انقلاب روی کاندیداتوری قالیباف هم جدی هستند؟ لااقل به عنوان یک کاندیدای اصلی

واقعا این طور نیست، اینها حدس هایی است که مطرح می شود. أقای قالیباف در این داستان نقشی ندارد.

افکار عمومی نیز همین طوری نگاه می کنند؟

مهم این است که ما از پس پرده خبر داریم. آقای قالیباف در این داستان نقشی ندارد. اگر او مجموعه را طراحی می کرد یا هواداران او پشت پرده بودند یک بحث مطرح بود اما هیچ کدام از این دو حالت وجود ندارد. ممکن است این حرکت به این نتیجه برسد که از آقای قالیباف حمایت کند همان طور که ممکن است از کسی دیگر حمایت کند، مهم این است که شاخص های تعریف شده بر افراد تطبیق و به کنگره ۳ هزار نفری ارائه شود از آنجا هر کسی بیرون بیاد معلوم می شود وفاق بیشتری بر نام او وجود دارد حالا این فرد چه کسی باشد خیلی برای خودمان نیز معلوم نیست.

شما احساس نگرانی نسبت به یکسری کاندیداها دارید؟ مثلا سعید جلیلی خودش مخالف رویه جبهه مردمی نیروهای انقلاب است.

بله نگرانی وجود دارد. اگر بنا باشد او کاندیدا شود اما نخواهد وارد مجموعه جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی شود، رأی نمی آورد ولی رأی شکن است.

یعنی رأی اصولگرایان را می شکند؟

بله. ما اصلا نگاهمان به رقیب نیست بلکه به حوزه نیروهای انقلابی نگاه می کنیم. ما آقای جلیلی را یک فرد انقلابی می شناسیم در این شکی نیست از افراد شاخص هم است ولی اگر بنا باشد وارد این چرخه نشود و از این طریق شانس خودش را به آزمایش نگذارد و مستقل ورود کند یقینا از کیک نیروهای انقلاب بهره برداری خواهد کرد. یعنی سهمی از آرای آن مجموعه را به خودش اختصاص می دهد.

اما آقای باهنر می گوید اگر آقای جلیلی به مکانیزم جبهه مردمی نیروهای انقلاب نپیوندد ۳۰۰ تا ۶۰۰ هزار رأی بیشتر نمی آورد.

آقای روحانی با ۲۵۰ هزار رأی بالای حدنصاب آرا رئیس جمهور شد پس معلوم می شود ۶۰۰ هزار رأی هم کم نیست. سر جای خود ۳۰۰ هزار رأی هم می تواند در نتیجه انتخابات اثرگذار باشد.

سال ۹۲ روی دو کلمه اصلح و رأی آور خیلی صحبت شد طیف آقای سعید جلیلی و جبهه پایداری گفتند کاندیدای ما اصلح است به رأی آوری او کاری نداریم، به نظر می رسید در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ خیلی روی این دو واژه صحبت نشود اما همچنان اعضا و دبیرکل جبهه پایداری تأکید بر انتخاب اصلح می کنند. یعنی اگر نامزد رأی آوری منتخب جبهه مردمی باشد اما اصلح نباشد جبهه پایداری در این سازوکار نخواهد آمد.

مفهوم کار سیاسی برای بعضی دوستان مشخص نیست. ما کار سیاسی انجام می دهیم. کار سیاسی اقتضا می کند به نتیجه آرا نیز توجه کنیم. اگر به خروجی توجه کنیم این سخن که "ما روی اصلح تکیه می کنیم آن هم اصلح از زاویه دید ما" اصلا بی معنا است چون ممکن است از زاویه دید دیگران اصلح کس دیگری باشد. آنچه مهم است و در مباحثاتی که قبلا بود صالح رأی آور اولی بر اصلح رأی نیاور است. ما می خواهیم انتخابات را ببریم و برای بردن انتخابات مفاهیم یادشده ناپخته است.

سال ۹۲ وقتی آقای روحانی رأی آورد آقای عسگراولادی گفتند روحانی خیرالموجودین بود ممکن است در سال ۹۶ به جایی برسید که آقای روحانی می تواند خیرالموجودین اصولگراها هم می تواند باشد؟

ما امروز با آقای روحانی سربسته رو به رو نیستیم با چهار سال تجربه کاری مواجهیم. واقعیت آن است که عملکرد دولت یازدهم بسیاری از مردم را راضی نکرده و نگرانی از این است که چهار سال دیگر نیز به همین منوال بگذرد. یک زمانی ما ویژگی های شخصی افراد را ملاحظه می کنیم ای بسا چنین تعبیری را استفاده کند اما یک زمانی کارآمدی دولت را می بینیم و به آن توجه داریم. حرف اول ما این است که یک فردی به میدان بیاید که توانایی های بالاتری دارد. بحث جبهه بندی ها و جناح بندی ها اولویت ما نیست. واقعا ما نگران اصل نظام هستیم. نگرانیم مردم از اصل نظام سرخورده شوند و برخی نشانه های نگران کننده وجود دارد.

اما به لحاظ عملی و ایجابی اصولگراها خروجی موفقی داشتند که بگویند مردم به روحانی رأی ندهید به نامزد ما رأی بدهید؟

اتفاقا اصولگراها می گویند ما نه، مردم به میدان بیایید بگویید چه کسی توانایی دارد.

شما باید به مردم الگو و نمونه معرفی کنید.

مصداق را مردم تعیین کنند، چه بهتر.

این طوری مردم سردرگم نمی شوند؟

وقتی به افکار عمومی مراجعه شود سردرگمی بی معنا ست.

یک دفعه افکار عمومی دوباره شبه احمدی نژاد را انتخاب کنند آن زمان چه اتفاقی می افتد؟

احمدی نژاد که به میدان رقابت وارد نمی شود.

الان برخی مطرح می کنند چرا باید به مردم ۴۵ هزار و پانصد تومان ماهانه یارانه بدهیم دلار هزار تومان در زمان اجرای این قانون، امروز به ۴ هزار تومان رسیده و باید این رقم ۴ برابر شود. یعنی کسانی این طور به میدان می آیند...

این حرف چیزی جز فریب افکار عمومی نیست. یارانه های نقدی نه چهار برابر بلکه من می گویم ۱۰ برابر شود.

خود با این صحبت شما رأی می آورید؟

نه این وعده احمقانه ای است سئوال مهم این است که از کدام منبع می خواهد این رقم پرداخت شود. هر کسی چنین وعده ای کند نخبگان جریان اصولگرا جلوی او می ایستند چون مهم مدیریت کشور است به طوری که نظام کارآمدی خود را نشان دهد. کسی که وعده چندبرابر کردن یارانه نقدی را بدهد در واقع سخنش پاشنه آشیل اصل نظام خواهد بود بنابراین ما برای رسوا کردن او به میدان می آییم.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • للی

    اقای جلیلی تک روی عاقبت خوشی ندارد مخصوصا جناب عالی یک بار هم تجربه کرد هاید پس لازم و لازم است که برای رضای خدا به جمع دوستان بپیوندید خدا خیرت بده

  • بدون نام

    چه باشه و چه نباشه خیالتون راحت سبدتون پاره است رای ندارید خودتون رو خسته نکنید

  • جلیلی

    کدام دوستان ؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج