چرا آمریکا ۷۰ برابر ایران برای سلامت مردم خود هزینه می کند؟
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه ارزیابان بلندپایه سازمان بهداشت جهانی، طرح تحول نظام سلامت را اقدامی مثبت و یکی از مدلهای موفق اعلام کردندف گفت: بی تردید کاهش پرداخت از جیب مردم مستلزم افزایش پرداختی دولت و بیمههاست.
وی ادامه داد: برای پاسخ به این سوال باید دید که وضعیت بیماریها در کشور ما چگونه است به عنوان مثال در کشور ما بابت درمان رایگان هر بیمار مبتلا به ایدز سالانه ۵۲ میلیون تومان میپردازیم. قاعدتاً این هزینه در کشورهایی که تعداد بیماران مبتلا به ایدز در آنها بالاست، با کشور ما فرق دارد. از طرف دیگر جامعه از حوزه سلامت انتظاراتی دارد مثلاً در مورد نارسایی کبد حداقل انتظار جامعه آن است که بیمار تحت عمل پیوند قرار گیرد.
معاون کل وزارت بهداشت در این باره افزود: در گذشته اغلب مرگهای کشور در خانه اتفاق میافتاد، این در حالیست که اکنون اغلب مرگها در بیمارستان است. ۲۵ درصد کل هزینههای کشور فرانسه صرف یک ماه آخر عمر افراد میشود. این در حالیست که این هزینهها برای افراد موثر واقع نمیشوند. بنابراین باید هزینههایی که در حوزه سلامت صورت میگیرد موثر باشند.
سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: بحث دیگری که برای پاسخ به این سوال مهم است، قیمت عوامل تولید در حوزه سلامت است. عامل اصلی تولید در حوزه سلامت نیز نیروی انسانی شامل پزشک، پرستار، بهیار و ... است. در کشوری مانند ما که با کمبود پزشک و پرستار مواجه است باید به سطح قیمت فعلی توجه شود به عنوان مثال درآمد لیسانسیههای حوزه سلامت از درآمد لیسانسیههای حوزههای دیگر بالاتر است. در این زمینه همچنین باید سایر اولویتهای کشور و همچنین عقب ماندگیهای حوزه سلامت را نیز در نظر بگیریم.
مردم به مراقبین سلامت در پایگاهها مراجعه کنند
حریرچی با اشاره به اینکه، مراقبین سلامت نیروهای لیسانسیه آموزش دیدهای هستند که خدمات بهداشتی و درمانی اولیه را به مردم ارائه میدهند، افزود: مراقبین سلامت در صورت لزوم مردم را به پزشکان خانواده ارجاع خواهند داد و تقاضا داریم که مردم به مراقبین سلامت در پایگاههای سلامت مراجعه کنند.
وی در ادامه صحبتهایش با تاکید بر نقش مراقبین سلامت افزود: امیدواریم تا پایان این دوره دولت و وزارت بهداشت حداقل ۹۰ درصد مردم تحت پوشش مراقبین سلامت قرار گیرند و ۹۰ درصد بیماریها شناسایی و خدمات مطلوب را دریافت کند.
به گفته حریرچی، در دهه ۶۰، بهورزها باعث افتخار ایران در ارائه خدمات در روستاها بودند. امیدواریم با طراحی صورت گرفته مراقبین سلامت در شهرها نیز همین نقش کلیدی را داشته باشند. مراقبین سلامت نیروهای لیسانسیه آموزش دیدهای هستند که خدمات بهداشتی و درمانی اولیه را به مردم ارائه میدهند و در صورت لزوم آنها را به پزشکان خانواده ارجاع خواهند داد. تقاضا داریم که مردم به مراقبین سلامت در پایگاههای سلامت مراجعه کنند. این روش یکی از مهمترین و اصلیترین کارهایی است که در حوزه پیشگیری از بیماریها انجام خواهد شد.
عقب افتادگی در زیرساختهای حوزه سلامت
قائم مقام وزیر بهداشت ادامه داد: در کشور ما طی سالیان متمادی هزینه مناسب در حوزه سلامت صورت نگرفته است، بنابراین زیرساختهای حوزه سلامت دچار عقب افتادگی جدی است. بنابراین قطعا نظام سلامت باید برای جبران عقب افتادگیهای خود، بیشتر هزینه کند.
حریرچی افزود: همچنین متوسط پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت در دنیا ۱۸ تا ۲۴ درصد است. امروز هیچ شکی نیست که سطح پرداختیهای قبلی مردم کشورمان در حوزه سلامت ۵۰ تا ۶۰ درصد بود که اکنون به ۴۰ درصد رسیده است. با وجود تمام اقدامات انجام شده هنوز هم پرداختیهای مردم در حوزه سلامت نسبت به معیارهای روز سلامت دنیا، بسیار زیاد است. بی تردید کاهش پرداخت از جیب مردم مستلزم افزایش پرداختی دولت و بیمههاست.
قائم مقام وزیر بهداشت در این باره ادامه داد: ۹۰ تا ۹۲ درصد هزینههای سلامت یا از جیب مردم تامین میشود یا از طریق دولت و بیمه ها و ۷ تا ۸ درصد مابقی نیز از سوی بیمههای تکمیلی ، خیریهها و ... تامین میشود. بنابراین اظهاراتی مبنی بر آنچه هزینه بیمهها در طرح تحول بالا رفته است، با فرض اینکه این اظهارات درست باشد، هنوز هم به سطح مطلوب نرسیده است. چرا که اگر هزینه بیمهها و دولت بالا رفته بود قاعدتا باید سهم مردم در پرداخت هزینههای سلامت پایین میآمد. البته این نکته را هم بگوییم که هزینه کردها باید موثر باشد.
ارزیابی مثبت سازمان جهانی بهداشت از طرح تحول نظام سلامت
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه به ارزیابی سازمان جهانی بهداشت از طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: ارزیابانی در سطح بسیار بالایی از سازمان بهداشت جهانی به ایران آمدند، این گروه حدود سه روز گذشته نتایج نهایی ارزیابیهایشان را ارائه دادند و در مجموع طرح تحول نظام سلامت را اقدامی مثبت و یکی از مدلهای موفق خواندند البته برای بهبود آن نیز پیشنهاداتی ارائه دادند که این پیشنهادات در جلسات مختلف و حتی در سطح دولت در حال بررسی است. به عنوان مثال این ارزیابان پیشنهاد دادند که پولهای حوزه سلامت تثبیت و علامتگذاری شود. اعمال تولیت وزارت بهداشت، تجمیع بیمهها، تغییر نظام پرداخت به پرداخت در ازای خدمت و همچنین گسترش مراقبین سلامت و پزشک خانواده از دیگر پیشنهادات این گروه ارزیاب است.
رشد ۷۱ درصدی اما ناکافی بودجه بیمه سلامت در سال ۹۶
وی در ادامه درباره حجم بدهی سازمان بیمه سلامت و انتقال این بدهیها به مجموعه وزارت بهداشت، به مذاکرات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: عمده بیمه شدگان بیمه سلامت افرادی هستند که کل حق بیمه آنها را دولت تامین میکند. ۱۰۰ درصد حق بیمه روستاییان و عشایر از طریق دولت تامین میشود. همچنین بیمه شدگان جدید هم کل حق بیمهشان از طریق دولت تامین میشود. بخشی از حق بیمههای کارکنان دولت نیز از سوی دولت و دستگاه مربوطه به عنوان کارفرما تامین میشود.
وی با اشاره به رشد ۷۱ درصدی بودجه بیمه سلامت در سال آینده ادامه داد: علی رغم این رشد بودجهای اما هنوز این رشد مکفی نیست. همچنین ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اوراق قرضهای که بابت بدهی بیمه سلامت در نظر گرفته شده هر چند رقم قابل توجهی است اما باز هم کافی نیست. در زمینه این اوراق دچار مشکل هستیم و تا کنون تنها درصد اندکی از آن برای بیمارستانها عملکرد داشته است.
حریرچی افزود: سازمان بیمه سلامت قول داده که تا هفته آینده ۱۰۰۰ میلیارد تومان دیگر به صورت نقدی بپردازد که امیدواریم این موضوع عملیاتی شود.
وی ادامه داد: برای مشکل بدهیهای سازمان بیمه سلامت دو اقدام میتوان انجام داد، ابتدا اینکه بودجه این سازمان درست و عملیاتی طراحی شود. در این راستا حق بیمه ۷ درصدی برای سال آینده در بودجه پیش بینی شده است که قدم مهمی است و میتواند مقداری از مشکلات بیمه سلامت را حل کند. بحث دیگر به هزینههای سازمان بیمه سلامت مربوط میشود که در این راستا نیز اقداماتی انجام خواهد شد. به عنوان مثال آمادگی داریم با انتقال بیمه سلامت به وزارت بهداشت و ا ختیاراتی که به دست میآوریم، نظام ارجاع را با اعمال سقفهای لازم عملیاتی کنیم. این موضوع را در دولت نیز مطرح کردهایم.
وی تاکید کرد: تکلیف ما نظام ارجاع است. به نظر میرسد در سازمان بیمه سلامت و خصوصا افرادی که بیمه رایگان دارند اجرای نظام ارجاع عملیاتیتر و سریعتر خواهد بود.
حریرچی در مورد طرح انتقال سازمان بیمه سلامت و واکنش شورای نگهبان، گفت: در این مورد شورای نگهبان ایرادی نگرفته است. البته اقداماتی انجام شد تا بتوانند در مجمع تشخیص مصلحت نظام این طرح را مغایر سیاستهای کلی نظام سلامت مطرح کنند، اما این موضوع در مجمع رای نیاورد.
تعرفههای پزشکی ۹۶
قائم مقام وزیر بهداشت درباره تعرفههای سال ۹۶ نیز گفت: سازمان نظام پزشکی پیشنهاداتی در این زمینه داشته است. شورای عالی بیمه هم اقداماتی را در این راستا انجام میدهد. تلاشمان آن است که بودجه مناسبی برای حوزه سلامت فراهم شود. اما اصل ما آن است که پرداختی از جیب مردم بالا نرود. ضمن آنکه افراد ارائه دهنده خدمت در حد معقول و قیمت تمام شده دریافتی داشته باشند.
مظلومانه و با اقتدار خدمت میکنیم
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان با اشاره به تاخیر یک ساله بیمهها در پرداخت مطالبات مراکز درمانی گفت: مجموعه وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی و بیمارستانها و مراکز درمانی مظلومانه اما با اقتدار و افتخار خدمت رسانی به مردم را ادامه میدهند. این در شرایطی است که در دریافتیهای بیمهای مان یک سال تاخیر داریم و در تخصیصهای بودجههای معمولی هم دچار مشکل هستیم. استراتژی وزارت بهداشت ادامه خدمت رسانی به مردم بدون ذرهای عقب نشینی از بستههایمان است. در جاهایی با عسر و حرج کار میکنیم. در عین حال از ارائه دهندگان هم تشکر میکنیم که با قوت تمام خدمت را ادامه میدهد.
تصویب انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت، در برنامه ششم
قائم مقام وزیر بهداشت درباره وضعیت سازمان بیمه سلامت و الحاق آن به وزارت بهداشت با توجه به بدهی این سازمان نیز توضیح داد: هنوز الحاق این سازمان به وزارت بهداشت ابلاغ نشده است، این پیشنهاد در برنامه توسعه ششم در مجلس تصویب شده است، البته شورای نگهبان چند ایراد به مباحث مربوط به بخش سلامت این برنامه گرفته است که شامل الحاق سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت نمی شود و به موارد دیگری مربوط است.
وی گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز درباره انتقال سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت رأی گیری کرد و مغایرت این مصوبه مجلس با قوانین کشور رأی نیاورد.
پرداخت هزار میلیارد تومان از بدهی سازمان بیمه سلامت در هفته آینده
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: تاکنون فقط یک مرحله و حدود هزار و ۶۴۰ میلیارد تومان به صورت نقدی از بدهی سازمان بیمه سلامت به وزارت بهداشت پرداخت شده و قرار است، حدود هزار میلیارد تومان دیگر آن هفته آینده به صورت نقدی به وزارت بهداشت پرداخت شود.
قائم مقام وزیر بهداشت درباره میزان رشد بودجه سازمان بیمه سلامت و همکاری این سازمان با وزارت بهداشت برای اجرای برنامه پزشک خانواده توضیح داد: رقم رشد بودجه سازمان بیمه سلامت به زودی اعلام میشود ولی با توجه به الحاق این سازمان به وزارت بهداشت در سال آینده، اختیارات کافی برای اجرای برنامه پزشک خانواده برای بیمه شدگان این سازمان که اغلب حق بیمه آنان را دولت میپردازد خواهیم داشت.
وی گفت: اجرای نظام ارجاع بدون فراهم کردن زیرساخت و تامین اعتبارات لازم امکانپذیر نیست و پیچیدگیهای زیادی دارد و باید به نحوی عمل شود که مغایرتی با سیاستهای کلی نظام سلامت نداشته باشد.
نظر کاربران
جوابش خیلی ساده هست:
توی آمریکا، دولت فدای مردم هست.
توی ایران، مردم فدای دولت.
خیلی ساده،آمریکا دنیا را برای ملت خودش میخواد....
چون مردمش را دوست دارد!!!؟
جواب:چون مسئولین امریکا دزد نیستن.....فقط..انسانن
چون اونا واسه مردمشون ارزش میذارن
این که میشه ۷ برابر. ما ۳۰ میلیارد دلار امریکا ۲۲۰ میلیارد دلار دوستان حساب کنید
چون ادم ارزش داره
آمریکاسالی واسه سلامت گوسفنداش 60میلیارددلارهزینه میکنه چون ارزون ترین خوراک توآمریکا گوشته واگه گوشت سالم نباشه چندبرابرشوتوسلامت برای مردمش هزینه کنه آمریکاگوسفند60میلیارد ایران انسان30میلیاردکه بازم دروغه بخدااگه ایناسالی30میلیارددلارتوسلامت هزینه کنن ...
تازه امریکا جمعیتش پنج برابر ایرانه
جمعیت امریکا 5 تا 6 برابر ایرانه.پس اگر آمریکا 7 برابر ایران هزینه میکنه یعنی تقریباً برابر ایران در حوزه سلامت هزینه میکنه.حالا با همین هزینه برابر بهترین بیمارستان ها بهترین درمانگاه ها و ایستگاه های سلامت و بهترین تیم های پزشکی از دنیا و خود آمریکا رو در آمریکا دور هم جمع کرده.و بهترین احترام رو میگذارند و بسیار مسئولیت پذیرند
توجه داشته باشید نهاد های بازرسی و نظارتی هم بسیار قوی عمل میکنند.
شرکت های بیمه ای هم عالی و مسئولیت پذیر هستند.
پس ما و آمریکا نسبت به جمعیتمون تقریبا برابر هزینه میکنیم.
ولی در ایران کاملا کیفیت بیمارستان و کادر پزشکی و مسئلیت پذیری و اصولا ارزش انسانی در حد صفر و وحشتناکه.
اینکه این آقا با این مسائل عوام فریب سعی در چه چیزی داره همگان میدونیم.
حالا شما پیدا کنید پرتقال فروش را.