زیباکلام: شناخت جوانان از انقلاب کم شده
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: هرچه از سال ۵۷ میگذرد جوانان با نسل انقلاب احساس ناآشنایی میکنند.
خبرگزاری فارس: صادق زیباکلام عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در میزگرد انقلاب اسلامی و چالشهای پیشین و پیش رو که عصر امروز با حضور عبدالله گنجی، امیرحسین ثابتی، حسین نقاشی و زیباکلام در مرکز همایشهای رازی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، گفت: شاید من اشتباه میکنم، ولی فکر میکنم یکی از نکات جالبی که در ایران به صورت منظم در حال رخ دادن است، فاصلهای است که بین نسلهای پس از انقلاب با نسل انقلاب رخ میدهد، یعنی دهه شصتیها و دهه هفتادیها چیزی زیادی از انقلاب نمیدانند و این جمعیت روبه افزایش است.
وی افزود: جمعیت جوان احساس غریبی و ناآشنایی با انقلاب دارد و بین نسلهای پس از انقلاب با نسل انقلاب فاصله پیش آمده است، با توجه به تبلیغات دهه فجر و زمانهای دیگر که حکومت از تریبونهای مختلف مانند صداوسیما، سریالها و نماز جمعه، ولی درک نسلهای پس از انقلاب از ماهیت انقلاب کمرنگتر میشود.
زیباکلام ادامه داد: البته بحث مخالفت را مطرح نمیکنم، بلکه میگویم شناخت نسل جوان از انقلاب کمتر است، مانند کشتی که از ساحل دور میشود. تجربه من این است ولی شما میتوانید مخالفت کنید و بگویید که اینگونه نیست. من فقط یک سوال ساده مطرح کردم و گفتم هرچقدر از ۲۲ بهمن ۵۷ دورتر میشویم شناخت از انقلاب برای نسلهای جوان کمتر میشود و در اینجا بحث اینکه من طرفدار انقلابم، طرفدار آمریکا هستم یا طرفدار تیر چراغ برق هستم، موضعیتی ندارد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: میتوانید بگویید اگر یک نظرسنجی صورت بگیرد، آیا نسلهای جوان میتوانند اهداف انقلاب را تحلیل کنند؟ بنده فکر میکنم با وجود تبلیغات شبانهروزی ولی فاصله ذهنی جوانان با ۲۲ بهمن افزایش یافته است، زمانی که انقلاب در جریان بود، شاه معتقد بود که این انقلاب اصالت ندارد و خودجوش و مردمی نیست، بلکه آمریکاییها و انگلیسیها وضع را بههم ریختند و برای این اعتقاد خود دلایلی هم داشت.
وی گفت: اگر از شاه میپرسیدیم که اعلیحضرت چرا شما چنین فکر میکنید، حتماً سلسله دلایلی میآورد. حالا من نمیدانم شاه در بهشت است یا جهنم، ولی میدانم که اگر حالا هم از او بپرسیم که اعلیحضرت آیا فکر میکنید این انقلاب برنامه آمریکا و انگلیس بود، با تمام وجود میگوید با این شرایط مملکت بیش از گذشته به این مسئله اعتقاد دارم.
زیباکلام عنوان کرد: سال ۵۷ فقط شاه و تعدادی از سران رژیم پهلوی این تصور را داشتند، ولی مردم عادی چنین فکری نمیکردند، اما حالا با گذشت ۳۸ سال از انقلاب اگر نظرسنجی کنید میبینید خیلیها مانند شاه فکر میکنند و ما بهجای اینکه از واقعیت جامعه فرار کنیم خوب است که اینها را ببینیم و بگوییم چرا به این صورت شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: در ۳۸ سال پس از انقلاب هر گاه که در مورد یک مسئله فقط حکومت تصمیم گرفته، پس از آن جنگ و جدل شده، برای مثال در مورد جنگ با عراق فقط حکومت تصمیمگیری کرد و حاصلش این شد که پس از ۲۷ سال از پایان جنگ هنوز به دنبال این هستیم که چه کسی باعث شد امام(ره) قطعنامه ۵۹۸ را قبول کند و هنوز عدهای آیتالله هاشمی را متهم میکنند. صحبتها و بحثهای هستهای هم از آنجا شروع شد که از سال ۸۲ که مجاهدین گفتند ایران در حال انجام فعالیتهای هستهای است فقط حکومت تصمیمگیری کرد و ما هم فقط حق داشتیم بگوییم هستهای حق مسلم ماست. در حالی که باید اجازه داده شود افراد در مورد مسائل مختلف صحبت کنند، ولی من فکر میکنم جامعه ما تب دارد و جامعه سالمی نیست.
نظر کاربران
آقای زیبا کلام مردم فقط در کوچه بازار میتوانند اظهار نظر کنند و آنهم بی اثر است.
مردم ما کشور و آینده آن را و انقلاب خود را دوست دارند اما وقت آن رسیده است که جواب این پرسش داده شود ما چقدر به اهداف انقلاب دست یافتیم.
برو بابا تازه به دوران رسیده....میخوای یه جوری خودتو نشون بدی...آخه کسی بهت بها نمیده مجبوری ادا در بیاری
زیبا گفتی زیبا کلام
جالب بود وموافقم بانظردكتر.
این حرفها به زیباکلام نمیاد. مثلا خودت از انقلاب چی میدونی؟
واقعیت است که مردم از انقلاب فاصله گرفته اند .ولی چ فایده مسولان قبول نمی کنند وباتمام قوا میگویند مردم همانند اوایل انقلاب در صحنه هستند.
شاید هم برعکس اخوی
کی دیگه واسه ما جوونای بیکار او بی پول او بدبخت ارزش غائل هست.طوری نیست همش میگذره اما من یکی او دنیا جلو همتونا میگیرم.
با شما و تمام حرفهای شما که عین واقعیته موافقم
دانشكاه علوم پزشكي ايران !!!!