بعد از تغییر و تحولات سیاسی ایران در سال۹۲ برخی از فعالان سیاسی دو جناح که از عقلای جناح اصلاحطلب و اصولگرا بودند، به نوعی موضوع لزوم توجه به وحدت ملی بینکنشگران سیاسی در ایران را مطرح کردند.
روزنامه آرمان: بعد از تغییر و تحولات سیاسی ایران در سال۹۲ برخی از فعالان سیاسی دو جناح که از عقلای جناح اصلاحطلب و اصولگرا بودند، به نوعی موضوع لزوم توجه به وحدت ملی بینکنشگران سیاسی در ایران را مطرح کردند.
تاکید بر لزوم وحدت ملی پیرامون منافع ملی بین جناحهای سیاسی میتواند آغازگر گفتوگوهای ملی باشد؛ گفت وگوهایی که میتواند آغازی برای آشتی ملی تلقی گردد تا دو جناح سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا بتوانند در زمین بازی اخلاقی به زیست سیاسی ادامه دهند و به سوی توسعه سیاسی حرکت کنند. از این جهت قطع ارتباط اصلاحطلبان با حاکمیت بزرگترین صدمه این جناح سیاسی است و باید پذیرفت که در صورتی میتوان به گسترش اندیشه اصلاحطلبی اهتمام ورزید که اصل این گفتمان از سوی حاکمیت پذیرفته شود و اصلاحطلبی به عنوان روشی برای اصلاح مشکلات امروز جامعه از جمله مشکلات اقتصادی و اجتماعی به رسمیت شناخته شود.
استراتژی اصلاحطلبان تغییر نکرده است
در راستای گفتوگوهای ملی، محمدرضا تابش در مورد احتمال تغییر استراتژی اصلاحطلبان برای انتخابات سال آینده در نبود آیتا...هاشمی گفت: استراتژی اصلاحطلبان بعد از فوت آیت ا...هاشمی تغییری نکرده است، ما در هر صورت اقدامات، فعل و انفعالات، سازوکارها و برنامهریزیهایی را که داشتیم، با تمام قدرت ادامه میدهیم. تابش ادامه داد:
آیتا...هاشمی شخصیت بزرگی بود که همه جناحها وگروهها در جمهوری اسلامی از وجود وی نفع میبردند و خلأ وجودیشان برای همه احساس میشود، ما نیز داغداریم که ایشان به عنوان پشتوانه محکم در صحنهها حضور ندارند، اما ایشان ارتباط ارگانیک و تعریف شدهای با جریان اصلاحطلب نداشت.
درصدد ارتباط مستقیم با رهبری هستیم
این عضو شورای عالی اصلاحطلبان همچنین در مورد سخنان اخیر سخنگوی حزب کارگزاران نیز که خواستار ارتباط مستقیم اصلاحطلبان با مقام معظم رهبری بعد از درگذشت آیتا...هاشمی شده بود، گفت: بسیاری از چهرههای اصلاحطلب که مورد شناخت و وثوق رهبری نیز هستند، ملاقات و ارتباط با ایشان دارند، اما این ارتباط نزدیک نیست و ما در صدد هستیم که این ارتباط برقرار شود. وی تاکید کرد: ما باید تلاش کنیم که این ارتباط نزدیک اتفاق بیفتد، زیرا این عدم ارتباط برای ما ضعف و خلأ است و از آن طرف باعث سوء استفاده جریان رقیب میشود. وی بیان کرد: این تقاضا از سوی گروهها و طیفهای مختلف اصلاحطلب خدمت ایشان ارائه شده است، انشاءا... که مورد پذیرش قرار گیرد ومکانیزم آن را نیز باید خود ایشان تعیین کنند که به چه صورتی باشد.
تاکید اصلاحطلبان بر تقویت ارتباط با رهبری
آنچه تابش گفته است، پیش از آن و پس از رحلت آیتا...هاشمی از سوی حسین مرعشی عضو شورای مرکزی کارگزاران چنین بیان شده بود:«در شرایط کنونی رهبر معظم انقلاب تنها شخصیتی هستند که از نسل یاران نزدیک حضرت امام(ره) باقی ماندهاند.در نتیجه اگر تا دیروز آیتا...هاشمی به نیابت از نظام با برخی از گروههای سیاسی در ارتباط بود و حلقه اتصال این گروهها به نظام سیاسی تلقی میشد، امروز تنها شخصیت بارزی که میتواند این خلأ را پر کند رهبرانقلاب است.
به همین دلیل در خواست این است که مسئولیتهای مدنی و سیاسی آیتا...هاشمی از این پس به حوزه رهبری نظام منتقل شود و مقام معظم رهبری در صورت صلاحدید در این زمینه دستورات لازم را امر فرمایند.در شرایط کنونی بخشی از گروههای سیاسی انتظار دارند که پس از رحلت آیتا...هاشمی ارتباط این گروهها به صورت مستقیم با مقام معظم رهبری برقرار شود.» و همچنین جواد امام فعال سیاسی اصلاحطلب هم چندی پیش گفته بود:«رهبری متعلق به یک جریان و حزب سیاسی نیست. القاکنندگان این تفکر، ولو اینکه خود را اصولگرا و حتی ذوب در ولایت بدانند، خائن به نظام و رهبری هستند».
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر