۴۶۵۴۶۷
۸ نظر
۵۰۱۰
۸ نظر
۵۰۱۰
پ

عماد افروغ: زمانه عوض شده و دخترها عاشق پسرها می شوند

این ٩٨ فیلم به من فهماند فقط اینها مسئله ما نیست. منازعات خانوادگی و سوءظن‌ها از واقعیات جامعه ما به شمار می‌روند. نکته جدیدی که کشف کردم جهت محاورات عاشقانه از پسر به دختر به دختر از پسر تبدیل شده که هشداردهنده است، یعنی جای عاشق و معشوق عوض شده است. این نکته به همه دردمندان می‌گوید اتفاقی در جامعه در حال رخ‌دادن است.

خلاصه ای از مصاحبه عماد افروغ یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر در مورد حواشی «کاناپه» و «امپراتور جهنم» با روزنامه شرق.

- خیلی متأسف شدم این فیلم(کاناپه) که مضمون خانوادگی و اجتماعی داشت و در دفاع از جایگاه و مظلومیت پدر بود، از مسابقه خارج شد!

- به نظرم مشکل برخی فیلم‌ها از جمله خانه پدری که آن را دیده‌ام با اصلاحات جزئی قابل حل است.

- معتقدم «آشغال‌های دوست‌داشتنی» با اصلاحات جزئی قابل اکران است.

شرمنده نیستم

- برخی از فیلم‌ها را گفتیم چون عجله‌ای است ببینیم. اما اگر این فیلم این‌قدر ناقص است چرا فرستادند؟ با توجه به اینکه آقایان ما را متصف به خیلی چیزها کردند! اجازه دهید در همین حدی که دیده‌ایم بگویم این کار مصداق حمله بد است. دفاع و حمله دو روی یک سکه است. آن کس که بد دفاع می‌کند، بد هم حمله می‌کند و برعکس. حمله خوب، یعنی توجه ریشه‌ای و مبنایی به ابعاد مختلف واقعیات و قضایا. این سروصداها آن‌هم در جشنواره فجر و از سوی کسانی که ادعای انقلابی‌بودن دارند، کمی عجیب به نظر می‌رسد. ابتدای صحبت‌هایم گفتم خوشحالم می‌بینم این استقبال در دهه فجر انقلاب اسلامی صورت می‌گیرد. اما اینکه فیلم‌مان را پس بگیریم چه معنایی دارد؟ اگر جماعت هیئت انتخاب ترسو بودند باید از عوامل و سروصدا‌ها و هجمه‌های آنها می‌ترسیدند و فیلم را به بخش مسابقه جشنواره راه می‌دادند!
- اگر مسئولان جشنواره اهل مصلحت نبودند این فیلم به بخش غیررقابتی هم راه نمی‌یافت، حداقل به خاطر نقص‌هایش. پس ما را متصف به ترسوبودن نکنید. گفتند اینها تحت‌تأثیر دیپلماسی سیاسی و رسانه‌های عربی هستند. زمانی که این فیلم دیده می‌شد بی‌خبر از این مقولات بودیم، هنوز هم روحمان بی‌خبر است. عوامل اصلی فیلم به ما بگویند از کجا می‌توانیم به این اطلاعات دست بیابیم.

- سربسته بگویم همه در برابر قانون یکسانند. نمی‌شود چیزی برای کسی حرام اما برای دیگری مباح باشد. این چه امتیازی است که برای بعضی‌ها که در حاکمیت هستند موجه باشد و برای دیگران نه! ممکن است به لحاظ اجتماعی حساسیت‌ها نسبت به کسی که سابقه انقلابی دارد کمتر شده باشد اما به معنای قانونی‌‌‌بودن آن نیست. به‌هرحال بحث شخص بنده درباره فیلم بیشتر مضمونی بود. در حدی که در فیلم دیدم واقعیت‌ها درباره داعش و حامیان منطقه‌ای و برون‌منطقه‌ای این گروه تروریستی دیده نمی‌شد. درحالی‌که آمریکا خود معترف به دست‌داشتن در شکل‌گیری داعش است، در فیلم به آن اشاره‌ای نشده است!

مشکل را در عدم مقاومت برخی از اصحاب فرهنگ و هنر می‌دانم. جایی خودشان گرفتار می‌شوند که نباید بشوند.

- فرصت مغتنمی بود که ٩٨ فیلم را یک‌جا ببینم. به این معنا نیست که این فیلم‌ها را منفک از تاریخ سینما و منفک از جامعه بدانیم. این فیلم‌ها می‌توانند عقبه جشنواره‌های گذشته را هم با خودشان حمل کنند. فرصت مغتنمی برای آشنایی با بزرگان سینما بود. واقعا سینما را آینه تمام‌نمایی از جامعه می‌دانم. خواسته یا ناخواسته دردهای جامعه را منعکس می‌کنند که برای جامعه‌شناس فرصت مغتنمی است. بنده دغدغه زیادی درباره فقر، اعتیاد، بی‌کاری و فساد اقتصادی داشتم اما این ٩٨ فیلم به من فهماند فقط اینها مسئله ما نیست. منازعات خانوادگی و سوءظن‌ها از واقعیات جامعه ما به شمار می‌روند. نکته جدیدی که کشف کردم جهت محاورات عاشقانه از پسر به دختر به دختر از پسر تبدیل شده که هشداردهنده است، یعنی جای عاشق و معشوق عوض شده است. این نکته به همه دردمندان می‌گوید اتفاقی در جامعه در حال رخ‌دادن است.


پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ناشناس

    داداش میدونی چیه آخه پسرهادل رباترهستن زمونه عوض نشدانسانهاهستن که عوض شدن تودورای ماکه اینطورنبودپسرمیفتاددنبال دخترمثل جریان موش وگربه اماالان دخترهاپسرهاروناکارمیکنن امان ازدست دخترها یاحق

    پاسخ ها

    • سلی

      دلربا اعتماد به سقف

  • ناقوس

    معلومه که اتفاقی درحال رخ دادنه!اگه این طوری پیش بره به جای پسرها.بیچاره دخترها برای خواستاری اقدام میکنند.دلیل ازدواج نکردن جوانان همش برمیگرده به این اوضاع بداقتصادی.اجتماعی.روانی و...امیدوارم پدرومادران هم برای دخترانشان فشارنیارندتادخترهاآمادگی لازم برای شروع کردن زندگی تو این دوره زمونه رو داشته باشند.

  • بدون نام

    از دستاوردهای برجامه

  • پسرباکلاس

    سلام نه عزیزم برجام فرجام نکنیدمن به عنوان یه پسرمهریم سنگینه دخترخانم های که میاین خاستگاریم بدونیدمن مشکل پسندم زن بیکارنمیخام خانمم بایدپدرشم پول دارباشه وارثیشوباخودش بیارگفته باشم الکی نریدشیرینی بخریدبیاین بای دوستان

  • بدون نام

    مشکل از اونجایی بیشتر شد یخچال پانصد هزاری شد دومیلون تومان پرلید شش تومانی شد بیست و یک تومان دزی نهادینه شد دکل گم شد و هزاران هزار منتها ادم کو آدم چیز فهم

  • بدون نام

    واقعاً خدا رحم کنه،،،،،، همه چیز وارونه شد،،،،،،

  • امید

    .....بعد اینکه دختر عاشق پسر شه یا برعکس اصلا عیبی نداره تازه شایدم بهتر باشه این که پسر همیشه انتخاب میکنه به نظرم درست نیست باید به جنس مخالف هم این فرصت داده بشه تا حق انتخاب داشته باشه...ما در شیرایط و جامعه ایی بسیار حساس و بدی قرار گرفتیم ...اینقدر مشکل هست که موندم دیگه چی بگم خودتون حساب کتاب کنید به قول دوستمون یخچال 500 تومنی شده 4 تومن ...خدا خودش رحم کنه.. .............

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج