روز چهارشنبه، بازار ارز صحنه تقابل معاملهگران افزایشی و کاهشی دلار در آستانه محدوده ۳هزار و ۹۷۰ تومان بود. در پنجمین روز هفته، قیمت دلار تا نزدیکی محدوده یاد شده بالا رفت ولی تا ساعت ۳ بعدازظهر نتوانست از آن عبور کند و در نهایت با قیمت ۳ هزار و ۹۶۸ تومان به کار خود پایان داد.
روزنامه دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه، بازار ارز صحنه تقابل معاملهگران افزایشی و کاهشی دلار در آستانه محدوده ۳هزار و ۹۷۰ تومان بود. در پنجمین روز هفته، قیمت دلار تا نزدیکی محدوده یاد شده بالا رفت ولی تا ساعت ۳ بعدازظهر نتوانست از آن عبور کند و در نهایت با قیمت ۳ هزار و ۹۶۸ تومان به کار خود پایان داد.
این در حالی بود که شاخص ارزی تحتتاثیر ۳ عامل افزایشی رشد نرخ حواله درهم، بالا بودن ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق و هیجانات روانی دلالان پیرامون سخنرانی ترامپ قرار داشت. برخی بازیگران بازار اعتقاد داشتند نوسانات احتمالی بازارهای جهانی تحتتاثیر سخنرانی ترامپ ممکن است روز پنجشنبه به بازار داخلی نیز سرایت کند، در نتیجه سعی داشتند به استقبال آن بروند.
با این وجود، حجم ارز مناسب موجود در بازار مهمترین عاملی بود که در برابر نیروهای افزایشی ایستادگی کرد. احتیاط معاملهگران در نقاط انتهایی محدوده ۳ هزار و ۹۶۰ تومان دیگر عامل مقاوم در برابر افزایش نوسانات بود. دامنه نوسانات شاخص ارزی در حالی در روزهای اخیر کاهش یافته که در روزهای ابتدایی ماه، تغییرات قیمت در مقاطعی به بالای ۷۰ تومان رسیده و در آذر نیز نوسانات بیشتری تجربه شده بود.
در همین راستا، مرکز پژوهشهای مجلس به تازگی در گزارشی ریشه افزایش نوسانات دلار در آذر را بررسی کرده و عواملی مانند افزایش جهانی ارزش دلار، انتخابات آمریکا و افزایش فصلی تقاضای ارز تجاری و مسافرتی و عرضه نشدن بخشی از ارز غیرنفتی در فصل پایانی سال میلادی را در بالا رفتن دامنه نوسانات موثر دانسته است. «دنیای اقتصاد» مشروح این گزارش را در روزهای آینده بررسی و منتشر خواهد کرد. در پنجمین روز هفته، سکه تمام بهار آزادی روز افزایشی را تجربه کرد که نتیجه آن ورود به کانال یک میلیون و ۱۹۰ هزار تومان بود. روز چهارشنبه، سکه با ۱۲ هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۱۹۵ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، ادامه رشد بهای اونس در بازارهای جهانی و رسیدن به آستانه محدوده هزار و ۱۹۰ دلار تا ساعت ۳ بعدازظهر مهمترین عامل زمینهساز رشد بهای فلز گرانبهای داخلی بود.
رشد انتهای وقت
در ابتدای پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با شیب تندی در مسیر کاهشی قرار گرفت، ولی در ادامه روز توانست از کف ابتدایی فاصله بگیرد. روز چهارشنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۹۷۰ تومان آغاز کرد که افزایشی ۳ تومانی نسبت به قیمت بسته شده روز سهشنبه داشت. با وجود رشد ابتدایی، قیمت دلار تنها برای لحظات کوتاهی در محدوده۳ هزار و ۹۷۰ تومان نوسان کرد و به سرعت راه کاهشی را در پیش گرفت که تا ابتدای محدوده ۳ هزار و ۹۵۰ تومان ادامه یافت. پس از رسیدن دلار به این محدوده، افزایشیهای بازار وارد عمل شدند و با بالا بردن میزان تقاضا، قیمت این ارز را تا نقطه ۳ هزار و ۹۶۸ تومان بالا آوردند. به گفته فعالان، رشد نرخ حواله درهم، بالا بودن ارزش دلار در منطقه سلیمانیه عراق و هیجانات روانی دلالان پیرامون سخنرانی ترامپ سه عاملی بودند که بیشترین تاثیر را در افزایش تقاضا داشتند.
در پنجمین روز هفته، دلالان بازار ارز سعی داشتند با جوسازی پیرامون سخنرانی ترامپ که قرار بود شب گذشته برگزار شود، قیمت دلار را دچار نوسان کنند. رشد نرخ حواله درهم تا آستانه مرز هزار و ۱۰۰ تومان یکی از مهمترین عواملی بود که افزایشیهای بازار را جهت بالا بردن هیجان یاری میکرد. با تمام این تفاسیر، روز چهارشنبه میزان حجم ارز موجود در بازار به اندازهای بود که راه را بر قدرت نمایی دلالان بست. البته در ساعات انتهایی روز و پس از تعطیلی صرافیهای بانکی، دلالان تحرکات خود را بالا بردند و در مقاطعی توانستند قیمت را وارد محدوده ۳ هزار و ۹۸۰ تومان کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر