اعلام كانديداتوري يك ارتشي براي انتخابات رياست جمهوري
روزهاي آخر دولت احمدي نژاد بود كه رييسپيشين ركن دوم ارتش، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در دست گرفت. مردي از تبار رزمندگان دوران دفاع مقدس كه تا پيش از اين خدمت به نيروهاي مسلح را به سمتهاي اجرايي و دولتي ترجيح داده بود.
سرتیپ محمدحسننامی، با اشاره به اینکه در زمان جنگ با وجود مشکلات فراوانی که گریبانگیر کشور بود توانستیم از معضلات با موفقیت بگذریم، تشریح کرد: در دوران دفاع مقدس وحدت ملی میان مردم و مسئولان به اوج خود رسیده بود و در آن زمان بود که همه گروهها با هر عقیده، ایدئولوژی و نگاه سیاسی، به میدان آمدند و برای یک هدف والا که دفاع از اسلام وکیان ایران اسلامی بود از منافع شخصی و جناحی گذشتند.
این فرمانده دفاع مقدس ادامه داد: در آن دوران، بار سنگین دفاع از کشور بر عهده مردم بود و ملت نیز با اتکا بر آن وحدت ملی که در جامعه وجود داشت، توانستند از عهده دشمنان برآیند و سرانجام پیروز نهايی، مردم شجاع و غیرتمند ایران عزیز بودند.
وحدت ملي، نياز كشور
نامی افزود: امروزه نیز بیش از هر روز دیگر به وحدت ملی و اتحاد در جامعه نیازمند هستیم و یکی از ضروریترین مولفههایی که در کشور باید پیگیری شود، وحدت ملی است و عواملی که ما را به اتحاد نزدیک میکند.
وزیر ارتباطات دولت دهم با اشاره به مولفه دیگری که این روزها باید برای پیشرفت کشور به آن توجه کنیم، گفت: ایجاد اعتماد میان مردم ومسئولان از مولفههایی است که در این بازه زمانی، کشور به آن نیاز دارد. اگر اعتماد میان مردم و مسئولان نیز تقویت شود، میتوانیم به سمت بهبود در امور کشور حرکت کنیم.
لزوم برابري قانوني
معاون اسبق ستاد مشترک ارتش، سومین و اصلیترین مولفهای که کشور برای رفع مشکلات به آن نیاز دارد توجه به اجرای دقیق نظم وقانون عنوان و تاکید کرد: در کشور ما همه باید در برابر قانون یکسان باشند و بینظمی و بیقانونی یک آفت است و هر کشوری که نتواند نظم و قانون را برقرار کند در پیشرفت، ایجاد رفاه و اشتغال و توسعهپایدار موفق نخواهد بود.
این استاد دانشگاه گفت: با توجه به حاکمیت مطلوبی که امروز در کشور وجود دارد و محور این حاکمیت رهبر معظم انقلاب است، ما باید این نظم و قانون را حول محور ولایت برقرار کرده و در همین راستا حرکت کنیم تا به موفقیت نهايی برسیم.
ايران و مولفههاي يك قدرت جهاني
نامی در ادامه با انتقاد از بیتوجهی به نعمتها و فرصتهایی که در کشور وجود دارد، تشریح کرد: ایران اسلامی از لحاظ منابع و ویژگیهایطبیعی دارای امکانات و نعمات فراوانی است و از سوی دیگر نیز وجود نیروهای انسانی جوان، کارآمد و خلاق، خود از برکاتی است که نصیب هر کشوری نمیشود. ما باید از این داراییها و نیروهای مفید استفاده کرده تا به افق درخشان برنامه ۱۴۰۴دست یابیم.
رییس پیشین سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، به مولفههای قدرت جمهوریاسلامی اشاره کرد و گفت: ژئوپولتیک، علم تولید قدرت است آنهم بر اساس نیروی انسانی وشناختی است که یک کشور باید از محیط جغرافیایی خود داشته باشد وایران با توجه به نیروی انسانی ارزشمند و تحصیل کرده و همچنین جغرافیای بینظیري که دارد میتواند به موفقیتهای چشمگیری در منطقه وجهان دست پیدا کند و نباید اجازه دهیم پتانسیلهای موجود از دست برود. اکنون ایران بهعنوان قدرت برتر منطقه همه ظرفیتهای لازم برای تبدیل شدن به یک قدرت جهانی را دارد.
فوريت آمايش سرزميني
عضو انجمن ژئوپولتیک ایران در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم آمایش سرزمینی در ایران نیز اشارهکرد و افزود: ما در کشور باید به آمایش ملی بپردازیم چون یکی از حلقههای مفقوده توسعه و عمران ایران عدم اجرای برنامه آمایش ملی است.
وی ادامه داد: این آمایش یعنی ایجاد یا برقراری نسبت منظم میان انسان، فعالیت و فضا که در یک محدوده جغرافیایی میباشد که چنین نسبت منظمی در کشور ما نیست.
مسئول گروه ژئوپلیتیک مرکز مطالعات راهبردی به مشکلات ناشی از نبود آمایش ملی اشارهکرد و گفت: برای مثال حدود یک سوم جمعیت کشور به مرکزیت تهران به شعاع ۱۴۸ کیلومتر قرار گرفته و لذا شهری مانند تهران با مشکلات فراوانی از قبیل ترافیک، آلودگیهوا، ناهنجاریهای اجتماعی و هزاران معضل دیگر روبهرو شده است. بدون شک این مشکلات ناشی از بیتوجهی به آمایش ملی است. اگر به این موضوع مهم توجه میشد، مردم امروز در پایتخت با مشکلات اینچنینی مواجه نبودند، پس یک برنامه نویسی سرزمینی مناسب، بسیار ضروری است تا کل کشور در مسیر سریع پیشرفت و توسعه قرار گیرد.
ريیس مجمع خیرین سلامت تهران افزود: یکی از موارد مهم، توزیع عادلانه درآمدهای عمومی در کل کشور است تا همه از آن بهصورت یکسان بهرهمند شوند.
وی همچنین به ضرورت برنامههای دراز مدت کارآمد حداقل در ۵۰ سال آینده اشاره كردکه کشوررا با نظم و قانون در مسیر آمایشی حرکت دهد تا همه مردم به رفاه برسند و مشکلی در جهت اشتغال، ازدواج و رفاه همه وجود نداشته باشد.
اجراي اقتصاد مقاومتي با نظم و قانون
وزیرارتباطات دولت دهم، گفت: اقتصاد مقاومتی که رهبرمعظم انقلاب به آن اشاره فرمودند در راستای توجه به امکانات داخلی است و ما با یک برنامه ریزی بهینه و مشخص، به همراه اجرای نظم و قانون میتوانیم در همین مسیر به موفقیتهای بسیاری دست پیدا کنیم.
سرتیپ نامی به دخالتهای بیجا در برخی امورمردم وکشور نیز اشاره کرد و گفت: جوانان تحصیل کرده در کشور ما کم نیستند و خود این عزیزان با پشتیبانی و حمایت میتوانند از امکانات طبیعی کشور استفاده و برای خود اشتغال ایجاد کنند و کشور را به جلو برانند.
وی ادامه داد: این نکته را فراموش نکنید که مردم کشور ما مردمی دانا،مومن و بینظیر هستند که در تمامی بحرانهای گذشته با قدرت به میدان آمدند و تا پای جان از کشور و اسلام دفاع کردند.
كار را به مردم بسپاريم
این استاد ژئوپولتیک تاکید کرد: کارهای دولتی را باید به دست مردم سپرد. چرا که در این بازه زمانی، فعالیتهایی که توسط دولتها صورت میگیرد هم هزینه سنگینی دارد و وهم دیر به نتیجه میرسد. هرکاری را که مانند دفاع مقدس به مردم سپردیم، در آن موفق شدیم پس چرا از این تجربه گرانبها استفاده نکنیم؟
نامی گفت: در زمینه فرهنگی نیز ما باید به فرهنگ اسلامی-ایرانی خود متکی باشیم و اجرای آن را به عهده مردم بگذاریم تا به نتیجه برسد و برای موفقیت در زمینه فرهنگی و اجتماعی نباید شیوه اجرا را دولتی کنیم.
محمدحسننامی در بخشی از سخنانش به معضلات اصلی اقتصاد نیز پرداخت و گفت: اقتصاد علمی به تنهایی کارآیی ندارد و باید اقتصادی که در دستور کار قرار میگیرد، هم علمی و هم تجربی باشد. ما باید بازار را به بازاریها، کشاورزی را به کشاورزان، تجارت را به تجار واگذار کنیم تا صاحبان عرصههای مختلف با علم و تجربهای که دارند مشکلات آن بخشها را حل کنند.
وی با اشاره به اینکه نباید از ظرفيتها چشمپوشی کرد، ادامه داد: از این طریق میتوانیم به مشکلات کشور غلبه کنیم و حتی با تواناییهایی که داریم به یک قدرت جهانی تبدیل شویم.
ملت را ازخود بدانيم
ريیس مجمع خیرین سلامت تهران در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت تغییر نگاه به مردم تاکید کرد و گفت: ما باید به گونهای زندگی کنیم که مردم ما را از خود بدانند و به این موضوع اعتقاد داشته باشیم که آنها ولی نعمتان هستند تا به ما نزدیک شوند. اگر ما یکدستگی را میان مردم و مسئولان در کشور به وجود آوریم، ملت در مواقعگوناگون در کنار نظام میایستاند. ملت شریف و بزرگ ایران نظام اسلامی را از آن خود میدانند.
وی یا دآور شد: در بازههای زمانی مختلف که بحرانهایی برای کشور ایجاد شد اگر مردم نبودند، هیچ کس نمیتوانست وضعیت را درست کند و مسئولان باید بدانند که در این بین نباید نقش مردم را در اداره کشور نادیده بگیرند.
نامی گفت: قدر جوانان را باید دانست و این نیروی جوان سرمایه عظیمی است که باید از آن به بهترین نحو استفاده کرد. بنده هر وقت به جوانان این مرز و بوم نگاه میکنم، لذت میبرم. باید پیوستگی با جوانان حفظ شود و اگر کنار آنها نباشیم نمیتوانیم درک مشخصی از نیازمندیهای آنها داشته باشیم.
وی ادامه داد: باید نیازمندیهای مردم و جوانان را بشناسیم و درست نیست با وجود امکاناتی که داریم مردم ما برای ازدواج و اشتغال با مشکل روبهرو باشند.
حذف انحصار طلبي
وزیر دولت دهم تاکید کرد: میتوانیم انحصارطلبیرا در کشور حذف کنیم و اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را پیش ببریم باید به امکانات داخلی چشم بدوزیم.
ديپلماسي باز جهاني
رییس گروه ژئوپولتیک در بخش دیگری از سخنانش به مسائل بینالمللی نیز اشاره کرد و گفت: آسیبهای مختلفی در آینده در منطقه ما به وجود خواهد آمد و بدون شک تروریستها به اقدامات خود در این محدوده ادامه خواهند داد ولی ما با وجود مولفههای اقتداری که داریم میتوانیم جلوی این جریان را گرفته و به کار خود با قدرت ادامه دهیم.
وی ادامه داد: در عرصه بین المللی، سیاست ما این است که روابط خود را با همه کشورهای جهان غیر از رژیم صهیونیستی ادامه و توسعه دهیم و در این راستا باید به فکر بهبود روابط با کشورهای اسلامی باشیم. اگر روابط ما با این کشورها همانطور که دشمنان میخواهند به سمت واگرایی برود، هر دو طرف ضربه خواهیم خورد. برای مثال اگر عربستان نادانی میکند و متوجه نیست که چگونه باید برخورد کند، ما نباید مانند آنها برخورد کنیم که اگر به این مسیر برود آسیب خواهد خورد.
این فرمانده دوران دفاع مقدس افزود: خوشبختانه در کشور ما امنیت برقرار است ولی باید به فکر کشورهای مسلمان نیز باشیم و همانطور که مردم کشور خودمان باید به ما اتکا کنند، کشورهای مسلمان نیز باید به ما تکیه داشته باشند.
فضاي مجازی تهدید نيست
این استاد دانشگاه به مولفههای امروز ژئوپولتیک در دنیا اشاره کرد و گفت: تا سال ۲۰۰۰ مولفههای اقتصادی، نظامی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در اولویت بود ولی بعد از این سال مولفه محیط زیست به آن اضافه شد و از سال ۲۰۱۰ مولفه مهم و تاثیرگذار فضای مجازی به یک مولفه مهم تبدیل شدهاست.
وی گفت: ما نباید این فضاي مجازی را تهدید بدانیم بلکه بایستی از فرصتهای آن در این زمینه استفاده کنیم. مردم ما سرشار از استعداد هستند و ما باید از حضور چشمگیر آنها در این فضای مجازی استفاده بهینه کرده و از این طریق به موفقیتهایی در عرصههای توسعه فرهنگ ایرانی در جهان دست پیدا کنیم.
دوري از سياستزدگي
وزیر ارتباطات دولت دهم، اشتغال را اولویت اصلی کشور برشمرد و تاکید کرد: نیرویهای انسانی بالاترین سرمایه ما هستند و ایدههای با ارزشی در این نیروهای انسانی نهفته شدهاست که نباید از آنها چشم پوشی کرد و بدانیم که ایده گرانبهاترین چيز در جهان امروز است و باید توانست از این مهم در کنار منابع طبیعی عظیم کشور به بهترین نحو استفاده کرد.
وی گفت: ما باید به گونهای برخورد کنیم که مردم احساس کنند این کشور و سرمایههای موجود متعلق به آنهاست و اگر در اين مسیر پیشبرویم و این حس در میان مردم ایجاد شود، خود ملت دست به کار شده و برای بهبود مسائل کمک میکنند. سرتیپ نامی افزود: اما در این بین برخی مشکلات مانند سیاستزدگی وجود دارد که سبب میشود تا مردم از مسئولان فاصله بگیرند و احساس غریبی کنند. مسئولان باید همانگونه که رهبر معظم انقلاب به همه اقشار جامعه به یک چشم نگاه میکنند، آنها نیز همان رویکرد را داشته باشند و از این مسیر حتما به موفقیتهای چشمگیر میرسیم.
نظر کاربران
بدم نمیاد رای بدم
باید ببینیم برنامش چیه
رفیق احمدی نژاده!؟
خوبه عالیه رای میدم.هر چی باشه از روحانی بهتره