گوشت گوسفندی شناسنامهدار می شود
تشخیص انواع گوشت قرمز از گوسفند تا گوساله و بز که برای برخی از مصرفکنندگان با سختی همراه بود و بعضا زمینه سوء استفاده برخی قصابان و عرضهکنندگان این محصول را فراهم میکرد با اجرای طرح نشانهگذاری یا همان شناسنامهدار کردن لاشههای دامی تسهیل شده و بهتر است در سطح ملی نیز اجرایی شود.
مهدی ولیزاده - نماینده ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی - با اشاره به اجرای طرح نشانهگذاری لاشههای دامی با پلمبهای ویژه در این استان برای شناسایی راحتتر گوشت گوسفند از دیگر انواع دامهای سبک مانند بز خبه ایسنا گفت: این طرح در استان تهران نیز اجرایی شده است در واقع طرح نشانه گذاری لاشههای دامی با پلمبهای ویژه طرح بسیار مناسبی بود که از سال گذشته در استان آذربایجان غربی اجرایی شد که میتواند ضمن تسهیل شناسایی و تشخیص گوشت گوسفند از گوشت سایر دامهای سبک مانند بز برای مردم، از کشتار و عرضه غیر مجاز گوشت قرمز در بازار نیز جلوگیری کند.
وی افزود: این پلمبها قیمت چندانی ندارند و برای هر راس دام سبک، کمتر از ۱۰۰۰ تومان برای دامدار هزینه دارد؛ بنابراین شناسنامهدار شدن دامهای سبک هیچ تاثیری بر قیمت گوشت نخواهد گذاشت که نتایج آن در استان آذربایجان غربی قابل مشاهده است. هماکنون نیز این طرح در استان تهران در حال اجراست.
نماینده ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی استان آذربایجان غربی ادامه داد: مهر دامپزشکی روی لاشههای دامی حذف نشده اما این پلاکها و پلمبهای ویژه روی دست و پای لاشه دامی مورد نظر نصب میشود و مردم از این طریق به راحتی میتوانند هنگام خرید گوشت قرمز نوع آن را تشخیص دهند و برخی قصابیها که از عدم اطلاع و آگاهی مردم سوء استفاده میکنند دیگر نمیتوانند هر گوشتی را به عنوان گوشت گوسفندی به مردم بفروشند.
ولی زاده اعلام کرد: در پلمبهای ویژهای که برای لاشههای دامی در نظر گرفته شده، نوع گوشت، جنس گوشت و جوان یا پیر بودن لاشه دامی نیز قید شده که این طرح به راحتی میتواند در سطح ملی اجرایی شود و جلوی بسیاری از سوءاستفاده ها و کشتار و عرضه گوشت غیر مجاز را بگیرد.
البته ملکی - رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی - نیز در این باره اعلام کرد که پس از اجرای طرح نشانهگذاری لاشههای دامی، فروش و عرضه گوشت قرمز ساماندهی بهتری پیدا کرده و کمتر شاهد سوءاستفاده و تقلب در این زمینه هستیم، چرا که گوشت گوسفند از سایر لاشههای دامی به راحتی قابل تشخیص است.
نظر کاربران
باسپاس ازین اقدام خدا پسندانه در جلوگیری اجحاف بدلیل ندانستن اطلاع از نوع گوشت که معمولا میگن زود پز دیر پز چقدر بجاست روی بسته بندیهای عرضه در فرشگاها هم این پلاکهای شناسایی درج شود که یکی از اجحافهای روز مره همین گوشت های بسته بندی در جعبه های یکبار مصرفه که اگر رویش نوع گوشت زده شود عالیه
شما دعا کنید گوشت به دست مردم برسد شناسنامه پیشکشتان
گوشت میش پیره میدن هر یه کیلوش نیم کیلوش چربی
دولت با سو مدیریت و صادرات دام زنده به عراق و افغانستان و سوریه و دیگر کشورها باعث کمبود و گرانی گوشت برای مردم شده است.آنهایی که حقوق نجومی دریافت میکنند اگر قیمت یک کیلو گوشت به یک میلیون هم برسد مشکلی نخواهند داشت ولی مردم که گرفتار تحریم و فقر و مشکلات اقتصادی هستند نمیتوانند گرانی افسارگسیخته که همه شده است را تحمل کنند.