ماليات بر درآمد جايگزين ماليات بر مصرف
با وجود اينكه ٩٠ درصد داراييها در اختيار قشر ثروتمند قرار دارد، اما ميزان مالياتي كه اين طبقه ميپردازند محدود به ٢ درصد ميشود. اين در حالي است كه بر اساس آمارهاي بانك مركزي ٤/٢٢ درصد از مالياتي كه در ٧ ماهه سال جاري كسب شده است از بخش ماليات بر ارزش افزوده (ماليات بر مصرف) بوده است.
در صورتي كه اين فرار مالياتي به حداقل رسيده و وصول شود، درآمد دولت از بخش مالياتي افزايش قابل توجهي مييابد. به نظر ميرسد دولت بايد جاي دريافت ماليات از مصرف تكيه اصلي مالياتي را بر درآمد بگذارد. چنين رويهاي كه به اقتصاد كنزي مشهور است در انگلستان وجود داشت. به اين ترتيب بهداشت، درمان و آموزش رايگان بود و نرخ مواد مصرفي به دليل يارانههاي دولتي در پايينترين حد ممكن. درآمد افراد به راحتي مخارجشان را تامين ميكرد.
دولت گذشته با افزايش نرخ گاز و پرداخت يارانه نقدي به خانوارها موجب شد علاوه بر اينكه هزينههاي زندگي افزايش یابد، ٤٥ هزار تومان پرداختي به تمام مردم حتي بخشي از هزينههاي كلان زندگي را تامين نكند. از سويي ديگر اقتصاد ايران دچار رکود تورمي شد. ادامه چنين روندي بسترساز بسياري از مشكلات كنوني است. البته دولت تدبير و اميد رويه صحيحي را در اداره و كنترل شاخصهاي اقتصادي در پيش گرفته است كه به نظر ميرسد با ادامه آن اقتصاد كشور در مسير مناسبي قرار گيرد. چنانچه شاهد كاهش و كنترل نرخ تورم، رشد مثبت اقتصادي و... هستيم.
نظر کاربران
کارمندان و کارگران مالیات همیشگی و مستمر میدهند.
شما آقای اقتصاددان اگرهمچین فامیلی داشتی میتونستی مشکلشوحل کنی چه خوبه خودتون میگید هزینه های کلان زندگی را تامین نکند راست گفتی
دولت گذشته با افزايش نرخ گاز و پرداخت يارانه نقدي به خانوارها موجب شد علاوه بر اينكه هزينههاي زندگي افزايش یابد