۴۳۳۱۹۹
۵۰۰۶
۵۰۰۶
پ

نگاهی به خروجی نشست ۱۷۱ اوپک

سازمان اوپک که بسیاری تحلیلگران بازار نفت از زوال عمرش سخن می‌گفتند پس از سال‌ها با کنار گذاشتن اختلافات داخلی، تصمیمی تاثیرگذار گرفت تا با جهش ۱۰ درصدی قیمت نفت، بار دیگر در بازار قدرتنمایی کند.

خبرگزاری ایسنا: سازمان اوپک که بسیاری تحلیلگران بازار نفت از زوال عمرش سخن می‌گفتند پس از سال‌ها با کنار گذاشتن اختلافات داخلی، تصمیمی تاثیرگذار گرفت تا با جهش ۱۰ درصدی قیمت نفت، بار دیگر در بازار قدرتنمایی کند.

نشست صد و هفتاد و یکم عادی اوپک هرچند عنوان "عادی" را یدک می‌کشید، اما قطعا یکی از خاص‌ترین و مهم‌ترین نشست‌های تاریخ این سازمان بود. جایی که چشم همه فعالان بازار نفت به ان خیره شده بود تا مشخص شود بالاخره این سازمان با اجماع و تصمیمی مشترک بازهم بر قدرت خود مهر تایید می‌کوبد یا با ادامه اختلاف‌های داخلی، حکم پایان عمر خود را صادر می‌کند.

اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز چهارشنبه برای اولین بار از سال ۲۰۰۸ بدین سو توافق کردند که صادرات نفتی این سازمان را کاهش دهند و این اتفاق پس از آن روی داد که عربستان ضربه‌ای بزرگ به تولیدات نفتی خود را پذیرفت و از درخواست خود از رقیب دیرینش، ایران برای کاهش صادرات نفتی صرف نظر کرد. این یعنی اوپک پس از هشت سال بالاخره تولید نفت را کاهش داد تا بازهم افسار بازار نفت را در دست بگیرد.

در همین حال، روسیه که در اوپک عضویت ندارد، برای نخستین بار در ۱۵ سال گذشته اقدام به کاهش تولید نفت خود خواهد کرد تا در راستای افزایش قیمت نفت به اوپک کمک کند. پس از آن که ریاض با ایران به توافق دست یافت و همچنین عراق پذیرفت که صادرات خود را محدود کند، قیمت نفت خام برنت با افزایش بیش از ۹ درصدی به ۵۰ دلار رسید.

آمریتا سن، کارشناس مسائل اوپک می‌گوید، اوپک به افراد بدبین ثابت کرد که نمرده است. این اقدام تعادل بازار و مقابله با اشباع در بازار جهانی نفت را تسریع خواهد بخشید.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان در آستانه اجلاس اوپک گفته بود، این کشور آمادگی پذیرش «ضربه‌ای بزرگ» به تولیدات خود را با هدف دستیابی به توافق دارد.

وی پس از اتخاذ تصمیم کاهش تولیدات اوپک به خبرنگاران گفت: فکر می‌کنم امروز، روز خوبی برای بازارهای نفت است. امروز، روز خوبی برای صنعت است. امروز باید روز خوبی برای اقتصاد جهانی باشد. معتقدم این تصمیم به رشد اقتصاد جهانی کمک خواهد کرد.

در حال حاضر، اوپک یک‌سوم تولیدات نفتی جهان را در اختیار دارد و بر اساس توافقی که به تازگی حاصل شده، قرار است تا ژانویه ۲۰۱۷ تولید ۳۳.۶ میلیون بشکه در روز این سازمان، ۱.۲ میلیون بشکه کاهش داشته باشد. براساس توافق‌های حاصل شده، بیشترین سهم از کاهش تولیدات نفتی مربوط به عربستان خواهد بود که حدود نیم میلیون بشکه در روز است. در همین حال، متحدان سعودی‌ها از جمله امارات، کویت و قطر نیز بر اساس توافق جدید در تولیدات خود کاهش خواهند داشت.

این در حالی است که مطابق با توافق حاصل شده تهران اجازه خواهد داشت که تولیدات نفتی خود را در مقایسه با گذشته افزایش دهد که این مسأله پیروزی بزرگی برای ایران به شمار می‌رود؛ ایرانی که از مدت‌ها پیش تأکید داشته که باید سهم خود را در بازار نفت که در دوران تحریم‌های غرب از دست داده بود، بازپس گیرد (بیشتر بخوانید: سهم تولید نفت ایران به پیش از تحریم‌ها بازگشت).

گری راس، از دیگر کارشناسان کهنه‌کار مسائل اوپک دستیابی به توافق در اجلاس اخیر را رویدادی بزرگ قلمداد کرد و افزود، در این اجلاس طرفین نسبت به کاهش تولیدات نفتی و مشارکت با روس‌ها توافق کرده‌اند. این کارشناس مسائل اوپک پیش‌بینی کرد که قیمت نفت به مرز ۵۵ دلار نیز برسد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج