شاخص ارزی وارد محدوده ۳۷۷۰ تومان شد
روز گذشته، معاملات دلار با احتیاط آغاز شد، اما در اواسط روز شدت نوسانات بالا رفت تا یک رکورد تازه در بازار ارز به ثبت برسد. در اولین روز هفته، شاخص ارزی تا قیمت ۳ هزار و ۷۷۵ تومان بالا رفت، ولی سرانجام با نرخ ۳ هزار و ۷۷۲ تومان به کار خود پایان داد.
به گفته فعالان، در حالی که در ابتدای روز عدهای از معاملهگران انتظار کاهش قیمتها را داشتند، رشد نرخ حواله درهم و ادامه تقاضای تجاری در کنار تحرکات معاملهگران فردایی منجر به رشد قیمت شد. در کنار این، عبور از سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان پس از حدود ۴ سال، دیگر عاملی بود که روند قیمت را تحت تاثیر قرار داد. برخلاف رشد قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی راه کاهشی را در پیش گرفت و با هزار تومان افت به قیمت یک میلیون و ۱۰۸ هزار تومان رسید. تثبیت اونس زیر مرز هزار و ۲۰۰ دلار مهمترین عاملی بود که زمینهساز افت فلز گرانبهای داخلی شد. این در حالی بود که برخی معاملهگران انتظار داشتند سکه تحت تاثیر رشد شاخص ارزی قرار بگیرد، ولی به دلیل پایین بودن ارزش ذاتی این فلز گرانبها چنین اتفاقی رخ نداد.
تحرک فرداییها
روز شنبه، دلار معاملات خود را با قیمت ۳هزار و ۷۳۹ تومان آغاز کرد که ۴ تومان کمتر از قیمت بسته شده این ارز در روز پنجشنبه بود. پس از شروع کاهشی، برخی از معاملهگران در انتظار افت بیشتر قیمت بودند، ولی چنین اتفاقی رخ نداد. یکی از اهرمهایی که در برابر افت دلار مقاومت کرد، تحرکات معاملهگران فردایی بود. زمانی که معاملات نقدی با قیمت ۳ هزار و ۷۳۹ تومان آغاز شد، معاملات فردایی در محدوده ۳ هزار و ۷۴۰ تومان کلید خورد که نشاندهنده انتظارات افزایشی این دسته بود. در ادامه روز فاصله این دو نرخ کمی بیشتر شد و انتظارات معاملهگران نقدی بازار را تحت تاثیر قرار داد؛ موضوعی که منجر به افزایش تعداد خریداران ارز شد. در این شرایط، قیمت که تا ساعت یک ظهر روز آرام و کم نوسانی را سپری میکرد، به یکباره سرعت بیشتری به خود گرفت و حتی از محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ تومان عبور کرد. به این ترتیب دلار که تا ساعت یک بعدازظهر تا ابتدای سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان بالا رفته بود، تا ساعت ۲ و نیم بعدازظهر تا قیمت ۳ هزار و۷۶۰ تومان بالا رفت و تا ساعت ۴ بعدازظهر حتی از محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ تومان عبور کرد. در انتهای روز پرنوسان شنبه، قیمت دلار روی عدد ۳
هزار و ۷۷۲ تومان آرام گرفت. البته در ساعات انتهایی روز قیمتهای متفاوتی نیز در بازار غیررسمی به ثبت رسید.
اثر مداوم درهم
در اولین روز هفته، نوسانات نرخ حواله درهم یک بار دیگر قیمت دلار در بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داد. به گفته فعالان، روز شنبه، حواله درهم تا هزار و ۳۸ تومان بالا رفت؛ موضوعی که انتظارات معاملهگران پاساژ افشار را تحت تاثیر قرار داد و موجب شد این دسته بیشتر ترجیح دهند در موقعیت خرید ارز قرار بگیرند. به گفته فعالان، معاملهگران فردایی، وقتی مطلع میشوند نرخ حواله درهم رشد بیشتری کرده است، با اطمینان و جسارت بیشتری وارد بازار شده و با افزایش خریدهای خود قیمت معاملات نقدی را نیز تحت تاثیر قرار میدهند. جدا از این، بالا بودن ارزش ارز در دبی نسبت به بازار داخلی این انتظار را ایجاد میکند که بخشی از ارز ارزانتر به کشور همسایه منتقل شود.
ارسال نظر