۴۲۳۴۳۹
۱ نظر
۵۰۱۱
۱ نظر
۵۰۱۱
پ

تهران رکورددار بیشترین آمار مرگ از آلودگی هوا

نتایج تحلیلی علل مرگ در بزرگسالان بالاتر از ۳۰ سال منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲/۵ در ۱۰ شهر منتخب کشور در سال ۱۳۹۴ ، نشاندهنده سهم نزدیک به ۵۰ درصدی پایتخت از این میزان مرگ و میر است.

خبرگزاری ایرنا: نتایج تحلیلی علل مرگ در بزرگسالان بالاتر از ۳۰ سال منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲/۵ در ۱۰ شهر منتخب کشور در سال ۱۳۹۴ ، نشاندهنده سهم نزدیک به ۵۰ درصدی پایتخت از این میزان مرگ و میر است.
ذرات PM۲.۵ ذرات ریزی هستند که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر است، به عبارتی این ذرات ۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان می باشند و آنقدر کوچک هستند که به راحتی می توانند به کوچکترین مجاری هوای ریه‌ها نفوذ کنند.

این ذرات که از عوامل اصلی آلودگی هوا به شمار می روند، به طور مشخص ناشی از فعالیت‌های مانند سوختن سوخت‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغالسنگ و همچنین رفت و آمد ماشین‌ها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه‌ها یا آتش سوزی و جنگل ها است.

ذرات PM۲.۵ نسبت به ذرات بزرگتر PM۱۰ (ذرات معلق ۲.۵ تا ۱۰ میکرونی) که در اثر دود و غبار کارخانه‌ها، کشاورزی و جاده‌ها و نیز گرده‌های گیاهی، کپک‌ها و هاگ‌ها به وجود می آیند، برای مدت طولانی‌تری در هوا باقی می‌مانند (روزها یا هفته‌ها) و تا مسافت طولانی‌تری نیز حرکت می‌کنند.

اما نتایج بدست آمده از سند جامع حمایت طلبی کنترل آلودگی هوا و کاهش تبعات آن بر سلامت نشاندهنده آن است که به علت عوارض ناشی از مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق(PM2/5)، در سال 1394 به طور میانگین 11هزار و 888 نفر در10 شهر منتخب کشور با جمعیت بیش از 20 میلیون نفر جان باختند.

نتایج نشان می دهد که در سال ۱۳۹۴ به طور میانگین در شهر تهران ۵۸۳۴ نفر به دلیل مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق (PM۲/۵) جان خود را از دست دادند، این درحالی است که میانگین غلظت سالیانه ذرات معلق در هوا ۸۷/۳۱ میکروگرم در مترمکعب بوده است.

همچنین از این تعداد مرگ در پایتخت به طور میانگین 129 مورد آن به علت سرطان ریه منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق (PM2/5) بوده است.

براساس سند یاد شده، در ۱۰ شهر منتخب کشور به طور میانگین غلظت ذرات معلق(PM۲/۵) در سال ۱۳۹۴ به میزان ۲/۳ برابر استاندارد ملی کشور و رهنمود سازمان جهانی بهداشت است که نشاندهنده فاصله زیاد میانگین سالیانه غلظت ذرات معلق (PM۲/۵) با رهنمود سازمان بهداشت جهانی می باشد.

همچنین مطابق با این آمار، شهر اهواز با میانگین غلظت سالیانه 80/60 میکروگرم در مترمکعب ( دو برابر پایتخت)، میزان مرگ و میر در آن 1339 نفر و به عبارتی 22 درصد پایتخت بوده است.

همچنین مرگ و میر در مشهد با میانگین غلظت سالیانه ۰۶/۳۰ میکروگرم در مترمکعب، اصفهان با میانگین ۳/۳۷ میکروگرم، تبریز با میانگین ۷/۲۲ میکروگرم ، شیراز با میانگین ۸/۲۶ میکروگرم، اراک با میانگین ۶/۲۳ میکروگرم، خرم آباد با میانگین ۹/۲۳ میکروگرم، سنندج با میانگین ۲۵ میکروگرم و ایلام با میانگین ۱/۲۸ میکروگرم، به ترتیب برابر با ۱۳۸۲ نفر، ۱۴۷۱ نفر، ۵۳۳ نفر، ۶۹۲ نفر، ۲۰۷ نفر،۲۱۱ نفر، ۱۴۰ نفر و ۷۹ نفر بوده است.

براین اساس، ثابت شده است که با کاهش آلودگی هوا می توان بار بیماری های ناشی از سکته مغزی، بیماری های قلبی، سرطان ریه و بیماری های حاد و مزمن تنفسی را کاهش داد و با توجه به مطالعات انجام شده، کاهش m3 10 در غلظت ذرات معلق ریز هوا (PM2/5) امید به زندگی را حدود 61/0 سال افزایش می دهد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    وقتی 15 سال پیش آقای جمشید آرین خودروی برقی تولید میکنه که با 1 بار شارژ میتونه 300 کیلومتر راه بره و مافیای ایران خودرو و سایپا کارخونشو میبندن و خانم ابتکار میگه کشور ما اصلا به خودروی برقی احتیاج نداره ،،، همین میشه که الان میبینیم !!!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج