تمایل و علاقه شرکتهای خارجی برای حضور و فعالیت در ایران رو به افزایش است و این تمایل از مرحله مذاکره و گفتوگو به مرحله عملیاتی رسیده است.
روزنامه ایران: تمایل و علاقه شرکتهای خارجی برای حضور و فعالیت در ایران رو به افزایش است و این تمایل از مرحله مذاکره و گفتوگو به مرحله عملیاتی رسیده است.
اکنون پس از گذشت حدود ۹ ماه از اجرای برجام تعداد اخباری که از حضور جدی شرکتهای خارجی در ایران حکایت میکند بیشتر شده است. در همین راستا در جریان برگزاری هشتمین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایهگذاری کشور و سومین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی (کیش اینوکس ۲۰۱۶)مسئولان دولتی و بخش خصوصی از فراهم شدن زمینههای جذب سرمایههای خارجی و رشد و توسعه اقتصادی کشور خبر میدهند.
البته هنوز موانع و مشکلات زیادی در این مسیر وجود دارد ولی بتدریج راه باز میشود. در این باره معاون اقتصادی بانک مرکزی از گشایش قریب الوقوع نمایندگی سه بانک خارجی در تهران خبر میدهد، رئیس اتاق بازرگانی تهران از اشتیاق بالای سرمایهگذاران خارجی برای ورود به اقتصاد ایران میگوید و رئیس سازمان خصوصیسازی نیز از مذاکره با شرکتهای خارجی برای مشارکت آنها در برخی طرحهای اقتصادی بخصوص برق و نیروگاه خبر میدهد.
گشایش دفاتر نمایندگی ۳ بانک خارجی در ایران
در همین زمینه معاون اقتصادی بانک مرکزی اعلام کرد که سه بانک از عمان، کره جنوبی و هند در حال گشایش دفاتر نمایندگی در ایران هستند. به گفته پیمان قربانی بانک اس ای او جی مسقط عمان، ووری بانک کره جنوبی و یو سی اوی هند در فرآیند پایهگذاری حضور خود در تهران قرار دارند.
۱۸۰ هیأت خارجی به تهران آمدند
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به حضور بیش از ۱۸۰ هیأت خارجی در دوره پسابرجام در کشور اشاره کرد و گفت: همه این کشورها متمایل به سرمایهگذاری در ایران بودند و خوش سابقگی کشور در پرداخت بدهیهای خارجی، بر آمادگی این کشورها افزوده است.
«مسعود خوانساری» در همایش بینالمللی سرمایهگذاری و توسعه در ایران در دومین روز از نمایشگاه «کیش اینوکس ۲۰۱۶» در سالن همایشهای بینالمللی جزیره کیش باقی بودن برخی مشکلات ناشی از تحریمها بویژه تحریمهای بانکی، بزرگ بودن دولت و چند نرخی و غیرواقعی بودن نرخ ارز را از جمله مشکلات موجود در جلب سرمایهگذاریهای خارجی برشمرد.
خوانساری همچنین بر لزوم بهبود فضای کسب و کار، شفافسازی اقتصادی، مبارزه با فساد، نگه داشتن تعرفههای موجود در سطح میانگین جهانی برای تحقق این مهم تأکید کرد.
وی گفت: باید همچون مسأله برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) که برای حل آن همه ارکان و لایههای نظام و حکومت به اجماع رسیدند، مسائل اقتصادی نیز بهعنوان بزرگترین مشکل کنونی کشور عنوان شود که در این صورت و با وجود ظرفیتهای فراوان و آمادگی خارجیها برای سرمایهگذاری و حضور در ایران، رفع این معضل دور از دسترس نخواهد بود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران میگوید، دستیابی به رشد اقتصادی بالای چهار درصد و رفع معضل بیکاری نیازمند جلب سرمایهگذاری خارجی و رفع مسائلی همچون بزرگ بودن دولت و چندنرخی و غیرواقعی بودن نرخ ارز است.
خوانساری افزود: تحریمهای سالهای گذشته لطمههای مهلکی به اقتصاد کشور وارد کرد و در این میان برخی بیتدبیریهای داخلی نیز بر این صدمات افزود. به گفته وی، فاصله گرفتن از فناوریهای روز، مدیریت و اقتصاد پیشرفته جهانی از جمله این آسیبها بوده است، اما با روی کار آمدن دولت یازدهم شاهد تحولاتی نظیر تجربه رشدهای مثبت اقتصادی، ثبات نسبی در قیمتها و کاهش شدید تورم بودیم. خوانساری گفت: امید میرفت پس از رشد اقتصادی سال ۱۳۹۳، رشد مناسبی را در سال ۱۳۹۴ تجربه کنیم اما با کاهش شدید قیمت نفت این مهم میسر نشد و پیشبینی کارشناسان داخلی و خارجی حاکی از رشد بالای چهار درصد در سالجاری است.
رئیس اتاق تهران با اشاره به لطمات کاهش قیمت نفت بر اقتصادهای نفتی، اظهار کرد: کشورهایی نظیر عربستان و امارات که ذخایر نفتی بالایی داشتند با کاهش شدید رشد اقتصادی به نصف و حتی یک سوم و کشوری همچون ونزوئلا به دلیل نداشتن ذخایر ارزی مناسب با تورم ۵۰۰ درصدی مواجه شدند. خوانساری افزود: پیشبینی و تدبیر بحران و بنیه قوی اقتصادی کشور، دو عامل اساسی بود که ایران با وجود کاهش شدید قیمت نفت به ونزوئلایی دیگر تبدیل نشد. فعال بخش خصوصی با اشاره به مشکلات بانکهای داخلی برای تأمین سرمایهگذاریهای مورد نیاز، تصریح کرد: در این زمینه نیازمند جلب و جذب هر چه بیشتر مشارکتهای خارجی هستیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر