دهه شصتی ها رکورددار ثبتنام در «همسان گزینی»
مدیر طرح ملی "همسان گزینی" با اشاره به اینکه مسائل ظاهری بزرگترین مشکل فرهنگی در امر ازدواج محسوب میشود گفت: تنها یک دهم معرفیها به ازدواج ختم میشود و دخالتهای نادرست خانوادهها و باورهای غلط خود جوانان در خروجی ازدواجها تاثیر منفی دارد.
وی افزود: از جمله برنامههایی که بعد از رونمایی به طور جدی پیگیری کردیم این است که طرح را از لحاظ گستره جغرافیایی، حکومتی و اداری توسعه دهیم و همچنین سازمانها و دستگاههای مختلف را ترغیب کنیم تا برای پرسنل مجرد خود آستین بالا زده و اقداماتی در زمینه ازدواج آنها انجام دهد. علاوه بر این سعی کردیم طرح همسان گزینی را در سایر استانها و شهرها گسترش دهیم. به همین منظور برقراری برخی تعاملات با بخشهای مختلف را شروع کردیم.
مدیر طرح ملی همسان گزینی در ادامه به مهمترین دستاوردهای این طرح اشاره کرد و گفت: تفاهم نامه با شورای فرهنگ عمومی کشور از جمله مهمترین دستاوردهاست تا این بخش برای گسترش طرح از موسسه تبیان حمایت کند. تفاهم نامهای نیز با قوه قضائیه امضاء شد که این ارگان بسته تهیه شده در موسسه تبیان را برای کارکنان مجرد خود اجرایی کند و این موضوع با کمک معرفینی که از دل قوه قضاییه برآمدهاند اجرایی خواهد شد.
حسینی با اشاره به تفاهم نامه موسسه تبیان و طرح ملی همسان گزینی با صدا و سیما گفت: صدا و سیما نیز متعهد شده که این بسته را برای کارکنان خود اجرایی کند. به منظور عقد تفاهم نامه با دستگاههای متعدد وارد رایزنی و گفتوگو شدیم و از آنجا که مهمترین مخاطبان ما در دانشگاهها حضور دارند با تعدادی از دانشگاهها از جمله دانشگاه شهید بهشتی، امیرکبیر، دانشکده فنی وابسته به نیروهای مسلح، خواجه نصیر، دانشکده فنی دکتر شریعتی و ... وارد تعامل شدیم. دانشگاهها میتوانند از بسته تهیه شده برای اعضای هیات علمی مجرد و پرسنل مجرد خود استفاده کنند. با سایر دانشگاهها نیز در این مورد در حال مذاکره هستیم تا برای ازدواج دانشجویان نیز استفاده شود.
مدیر طرح ملی همسان گزینی با بیان اینکه با استفاده از بستهای که موسسه تبیان در اختیار دانشگاه شهید بهشتی قرار داده است ۲۷ معرف از این دانشگاه از جمع اساتید فعال هستند افزود: از پلیس فتا تشکر میکنیم که بارها موسسه تبیان و سامانه همسان گزینی را به عنوان تنها سامانه دارای مجوز در این حوزه اعلام کردند. این موضوع کمک کرد تا مردم از مراجعه به سایتهای نامناسب همسریابی اجتناب کرده و با سامانه همسان گزینی تبیان آشنا شوند.
حسینی با تاکید بر اینکه با وزارت ورزش و جوانان نیز تعامل خوبی داشتیم اظهار کرد: طی جلسات متعددی که برگزار کردیم پیش نویس تفاهم نامه با وزارت ورزش و جوانان آماده شد که از جمله مواد آن تشکیل شبکه مشاورین با همکاری این وزارتخانه است اما متاسفانه به خاطر مشغله و تغییر و تحولات در وزارت ورزش این تفاهم نامه هنوز به مرحله امضا نرسیده است.
وی با اشاره به اینکه از سال گذشته که رونمایی سامانه همسان گزینی انجام شد تا کنون ۳۲ هزار و ۲۰۰ نفر در سامانه ثبت نام کردهاند گفت: ثبت نام کنندگان از استانهای تهران، اصفهان و البرز بودهاند و با توجه به درخواستهای بسیاری که در استانهای قم و خراسان رضوی وجود دارد طی برنامههای آتی، سامانه همسان گزینی را برای این شهرها نیز اجرایی خواهیم کرد. بنابراین بعد از قم، مشهد در اولویت ما قرار دارد.
دهه شصتیها رکورد دار ثبت نام در سامانه همسان گزینی
مدیر طرح ملی همسان گزینی اظهار کرد: ۶۵ درصد ثبت نام کنندگان در سامانه همسان گزینی متولدین دهه ۶۰، ۲۱ درصد متولدین دهه ۵۰ و ۱۰ درصد متولدین دهه ۷۰ هستند.
حسینی با اشاره به اینکه آمار متاخرین در ازدواج یعنی کسانی که از سن متعارف ازدواج دور شدهاند یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کل کشور است گفت: از این تعداد ۳۲۰ هزار نفر آقا و بقیه خانم هستند بنابراین تعداد خانمها حدود سه برابر آقایان است.
به گفته حسینی، سطح تحصیلاتی ۶۶ درصد ثبت نام کنندگان در سامانه همسان گزینی در حد کارشناسی و کارشناسی ارشد است. بعد از این دکتری و فوق دکتری و بعد سایر گروههای تحصیلی را شامل میشود.
وی با تاکید بر اینکه ۹۲ درصد ثبت نام کنندگان در سایت همسان گزینی سابقه ازدواج قبلی ندارند اظهار کرد: هشت درصد این تعداد سابقه متارکه و طلاق دارند یا اینکه همسرشان فوت شده است. دوسوم ثبت نام کنندگان از تهران و مابقی از اصفهان و البرز هستند. ۲۵۰ معرف در این سامانه فعالیت میکنند و تا کنون ۹۰۰۰ معرفی صورت گرفته است که به ازدواج ۱۱۰۰ نفر منجر شده است. به قطع موارد ازدواج از طریق سامانه همسان گزینی بیشتر از این تعداد است ولی زوجها متاسفانه اطلاع رسانی نمیکنند و تعداد معرفان در سامانه همسان گزینی بیشتر از ۲۵۰ نفر است ولی ۲۵۰ نفر از آنها به عنوان معرف فعال شناخته شدهاند که از این تعداد ۱۷ نفر در قوه قضاییه، ۳۷ نفر در دانشگاهها، ۱۵ نفر در حوزه علمیه خواهران، ۱۲ نفر در صدا و سیما، ۱۶۹ نفر معرفان عمومی فعال هستند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی با بیان اینکه این پروژه با مشکلات عمدهای روبرو است و بیشترین مشکلات در حوزه فرهنگی است اظهار کرد: باورهای غلطی که برای ازدواج در کشورمان وجود دارد عمدهترین مشکلات ماست، تعداد زیادی از معرفیها به ازدواج ختم نمیشود که دلایل آن در دست بررسی است. تعداد معرفی شدگان به یک کاربر و دلایل رد کردن مورد معرفی شده در سیستم ثبت میشود تا مشکلات فرهنگی موجود در جامعه استخراج شود و به نهادهای مرتبط اطلاع رسانی شود تا این بانک اطلاعاتی را در تصمیم گیریها لحاظ کنند.
حسینی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مشکلات افراد این است که بر مبنای محل سکونت افراد، فرهنگ خانوادهها مورد قضاوت قرار میگیرد افزود: مشکلات خانمها و آقایان متفاوت است در آقایان بیشتر بحث اختلاف سنی وجود دارد آقایان مایل هستند تفاوت زیاد سنی بین خود و همسرشان باشد. این در مورد آقایانی که از سن ازدواج گذشتهاند بیشتر دیده میشود. این در حالیست که در خانمها شغل طرف مقابل موضوع بسیار مهم محسوب میشود و خانوادهها توقع دارند که فرد شغلی با درآمد ثابت و شغل دولتی داشته باشد و به شغلهای آزاد اطمینان ندارند. مسائل ظاهری بزرگترین مشکل فرهنگی است و قد و ظاهر و مشکلاتی در زمینه تفاوتهای فرهنگی بین خانوادهها بیشتر از سایر موضوعها جلب توجه میکند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی تاکید کرد: مهمترین خروجیها در این پروژه که جزء اهداف اصلی ما هم بود این است که سنت حسنه وساطت در ازدواج را احیا و زنده کنیم که در این زمینه موفق بودیم تا برخی نهادها را با خود همگام کنیم. موضوع دوم آموزشهایی است که برای معرفان و متقاضیان ازدواج داشتیم که روز به روز در حال تکمیل است. متاسفانه مهارتهای ازدواج نه در دوران مدرسه و نه در دوران دانشگاه آموزش داده نمیشود برای همین سعی کردیم به طور جدی به این موضوع بپردازیم. در حال حاضر بستههای آموزشی روی سایت وجود دارد. به طور کلی سعی داریم در زمینه دانش افزایی در موضوع ازدواج جوانان اقدامات مهم انجام دهیم.
حسینی با بیان اینکه سعی کردیم در طرح ملی همسان گزینی به بحث افزایش کیفیت ازدواج تمرکز کنیم گفت: سعی داریم ابتدا کیفیت ازدواجها را بالا ببریم، برای همین امر معرفها و واسطههای سامانه تحت آموزش علمی قرار میگیرند و سعی داریم بعد از افزایش کیفیت ازدواجها در نگاه بلند مدت به افزایش تعداد ازدواجهای مثبت نیز برسیم که در این زمینه لازم است همه دستگاهها کنار ما باشند.
مدیر طرح ملی همسان گزینی در ادامه با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد معرفیها به نتیجه رسیده ولی به خاطر مسائل مالی ازدواجها به هم خورده است گفت: در حقیقت کل مسیر طی شده که حدود شش ماه طول کشیده است به خاطر مسائل مالی به هم میخورد و تنها یک دهم معرفیها به ازدواج ختم میشود که دخالتهای نادرست خانوادهها و باورهای غلط خود جوانان در خروجی ازدواجها تاثیر منفی دارد.
حسینی با تاکید بر اینکه هر شش ماه یک بار ازدواجهای صورت گرفته را رصد میکنیم اظهار کرد: با زوجها تعامل داریم و هر شش ماه یکبار با آنها تماس میگیریم و با استفاده از آزمونها ازدواج آنها را رصد میکنیم تا اگر مشکلی وجود داشته باشد در همان مرحله ابتدایی با معرفی به مشاور درمانگر درصدد حل مشکل آنها برآییم.
نظر کاربران
به نظر من اصلاً هم موفق نبوده. از کسی که ثبت نام نموده اطلاع پیدا کردم که محدودیت همه استانها وجود داره و ختم به سه استان کشور است و ثانیاً خیلی دیر به دیر فردی معرفی می شه که در مجموع فرد ثبت نام کننده از ثبت نام خودش پشیمان می شه.
تور بخدا....از مسعولان میخواهیم برا شصتی ها کاری کنن..جمعیتشون خیلی زیاده
دیگه دهه شستیا از خیابون ناامید شدند رو آوردن به اینترنت.
اینها راه چاره نشد فرد وقتی خودش موقعیت مناسبی داشته باشه خودش بهتر میدونه و میتونه فرد مورد نظرش رو پیدا کنه آذم بیکار و بدون هیچ پشتوانه چطور اقدام کنه برای ازدواج ؟ اینقدر نگین دختر خانومها سخت نگیرن همه دخترها و خانواده هاشون که این مدلی نیستن هر مردی هیچ امکاناتی نداشته باشه حداقل باید یه شغل داشته باشه یا نه کی حاضر هست دختری رو که یه عمر با تلاش و همه مدلی ازش مراقبت کرده بسپاره دست مردی که توی اداره کردن خودش مونده و از اون طرف آقا هم وقتی پشتوانه ای نداره خوب معلوم هست که دچار ترس و استرس باشه برای قدم گذاشتن برای ازدواج که طبیعی هست دهه شصت که خوبه هنوز از دهه پنجاه هم خیلی ها باقی موندن ناخواسته که ازدواج نکردن و کسی بهشون توجه نمیکنه این افراد چهل و اندی سال که وجود دارن مربوط به همون دهه پنجاه هستن . فرد شغل داشته باشه امکانات داشته باشه خودش شعور این رو داره که بخواد ازدواج کنه چه کسی رو انتخاب کنه و چطور طرف مقبلش رو پیدا کنه
سلام.واقعا متاسفم.باوجود اینکه جوانان ما که لایق ترین و زیباترین هستند اما ببینید به چه روزی افتادن که باید از طریق اینجور راهها ازدواج کنند.من خودم دهه ی شصتی هستم.واقعا انتظارشو نداشتم که به این اوضاع مبتلا شم.من به این امید درس نخوندم.من انتظارم این نبود.به جای اینکه سایت ایجاد کنین واسه جوونها واسشون شغل ایجاد کنین، اگه جوونها شغل داشته باشن بلدن که چجور ازدواج کنن.هیش کی به فکر جوونهای بدبخت نیست.یکی چندتا شغل دولتی داره، یکی بازنشست میشه بچشو میاره جای خودش، یکی نود سالشه اما هنوز سر کاره، یکی هم مثه من بامدرک فوق لیسانس و سن پایین بیکاره و در حسرت یک شغل با حقوق ماهیانه یک میلیون.اونایی که به فکر کنسرت و... هستید، بجای اشتغال جوانان باشید، اگه جوان شغل نداشته باشه و نتونه ازدواج کنه به بیراهه و شهوت و دزدی و... کشونده میشه.خدایا خودت کاری کن.اگه به امام حسین اعتقاد دارین نظرمو تایید کنین
پاسخ ها
حرف دل خیلی گفتی داداش بهزاد
طفلی دهه شصتی ها
من با بهزاد موافقم واقعا همین جوره وقتی کار نباشه اینترنتی گزینه همسر چه فرقی داره مگه اینترنت کارم پیدا میکنه
سلام.واقعا متاسفم.باوجود اینکه جوانان ما که لایق ترین و زیباترین هستند اما ببینید به چه روزی افتادن که باید از طریق اینجور راهها ازدواج کنند.من هم دهه هفتادی هستم و تازه ارشدمو گرفتم.من به این امید درس نخوندم.من انتظارم این نبود.به جای اینکه سایت ایجاد کنین واسه جوونها واسشون شغل ایجاد کنین، اگه جوونها شغل داشته باشن بلدن که چجور ازدواج کنن.هیش کی به فکر جوونهای بدبخت نیست.یکی چندتا شغل دولتی داره، یکی بازنشست میشه بچشو میاره جای خودش، یکی نود سالشه اما هنوز سر کاره، یکی هم مثه من بامدرک فوق لیسانس و سن پایین بیکاره و در حسرت یک شغل با حقوق ماهیانه یک میلیون.اونایی که به فکر کنسرت و... هستید، بجای اشتغال جوانان باشید، اگه جوان شغل نداشته باشه و نتونه ازدواج کنه به بیراهه و شهوت و دزدی و... کشونده میشه.خدایا خودت کاری کن.
مطمئنم همه نظرشون همینه.
کار برای جوانان ایجاد کنید کار ! دریغ از یک ذره درک
معضل اصلی کار هست. طرف وقتی کار نداره چطور بره جلو و خواستگاری کنه؟ چه جوابی خواهند داد؟
خصوصا که طرف مثل منه نوعی میره مدرک ارشد میگیره و بعد درس حالا سدی مثل سربازی جلوی راهشه ! اگر مشکل همین بود که خوب بود. من برای کار با مدرک ارشد ان هم دانشگاه دولتی درجه یک تهران ده ها شرکت را رفتم. بهونه ی سربازی اولین دلیل عدم پذیرش! اخه ینی چی ؟ لااقل کسی که درس خونده براش این سربازی رو تاثیر توی شغلش ندید. یک جوری همزمان با کار این موضوع رو باید حل کنید نه اینکه بهونه ای باشه برای انتخاب افراد برای شغلشون. اگر این طور باشه معلومه که سن ازدواج میرسه حداقل30! چرا؟ چون طرف تا 26 سالگی ارشد میگیره. 2 سال درگیر سربازیش باشه. 1 سال هم درگیر کار پیدا کردن. تا بتونه خودشو جمع و جور کنه و بتونه زن بگیره میشه 30! اگر اشتباه میگم بفرمایید
ما دهه 60 یا بدبخت شدیم
به جای سایتهای ازدواج ، بهتر کار تولید کنید ، فکر میکنید با چند واحد کارآفرینی و تبلیغات راجب کارآفرین ها تو تلویزیون قضیه بیکاری حل میشه ، یعنی اینکه برید خودتون واسه خودتون کار تولید کنید ، سهم مردم از این همه بیت المال چیه ؟
بله کار هست ، بهتر بگم بیگاری ، روزی 12 ساعت در کارخونه به جای 2 نفر کار میکنی ، حداقل 2 ساعت هم میره به سرویس ، این شد 14 ساعت ، طرف کی باید زندگی کنه ، تازه بعد از 3، 4 سال باید خرج پاهات و کمرت کنی
بعد صاحب کارخونه میاد ژست میگره تو تلویزیون کارآفرینی کردم ، نفرش رو میشناسم
شمارة تلفن رامیخواستم