روزنامه اعتماد نوشت: به نظر ميرسد اكنون ديگر زمان آن فرا رسيده تا جريان اصلاحطلب كه از خرداد ٩٢ تا امروز تمام قد پشت سر حسن روحاني ايستاده است، آن روي سكه خود را نيز هويدا كند و مطالبهگري خود را به رخ رييسجمهور بكشد.
روزنامه اعتماد نوشت: به نظر ميرسد اكنون ديگر زمان آن فرا رسيده تا جريان اصلاحطلب كه از خرداد ٩٢ تا امروز تمام قد پشت سر حسن روحاني ايستاده است، آن روي سكه خود را نيز هويدا كند و مطالبهگري خود را به رخ رييسجمهور بكشد.
گويي تغييرات اخير در كابينه و خانه تكاني ديرهنگام در سه وزارتخانه حسن روحاني فضا و فرصت لازم را براي اصلاحطلبان فراهم ساخته تا ضمن حمايت از دولت لب به انتقاد نيز باز كنند. وزير كشور دولت اصلاحات و عضو شوراي سياستگذاري اصلاحطلبان چراغ انتقاد را به طور جدي روشن كرده است؛ انتقاد از تغييراتي كه دير رقم خورد و حتي از نظر او كافي نيستند. موسوي لاري معتقد است كه حسن روحاني بايد دل را به دريا ميزد و بخش اقتصادي كابينه را نيز دستخوش تغيير و تحول ميكرد.
او براي چنين تغيير بزرگي دليل هفتم اسفند را به ميان ميآورد. از نظر اصلاحطلبان نتايج انتخابات هفتم اسفند و نه قاطع مردم به مخالفان سرسخت دولت به معني تغيير در كابينه نيز بوده است. موسويلاري شرح ميدهد كه روحاني در آغاز تشكيل دولت ناچار بود تا ملاحظه مخالفان خود در مجلس نهم را داشته باشد و به همين دليل برخي افراد كابينهاش انتخابهاي نخستش نبودند.
اما بعد از اسفند ٩٤ اين مانع از پيش روي او برداشته شد و زمان پاسخ به خواست مردم رسيده بود كه حسن روحاني دست دست كرد و تغييراتي را كه بايد در بهار رقم ميخورد به پاييز محول كرد. به باور اصلاحطلبان پشتوانه راي مردم ميتواند دست بالايي را به حسن روحاني براي تغيير و پيگيري سياستهايش بدهد. از سوي ديگر تغيير تركيب مجلس سبب شده تا موسوي لاري ابراز اميدواري كند كه هر سه وزير راي اعتماد خواهند گرفت.
مجلس به هر سه وزير راي اعتماد ميدهد
وزير كشور دولت اصلاحات ميگويد: ما اميدواريم اين آقايان با تجربهاي كه دارند بتوانند در جهت اهداف نظام حركت كنند. تلقي من اين است كه مجلس هم به هر سه وزير راي ميدهد يعني بعيد است كه مجلس بخواهد در مقابل اين وزرا موضع منفي داشته باشد. افرادي هم كه معرفي شدند به خصوص آقاي دانش آشتياني آدم با تجربهاي است و تواناييهاي خوبي دارد؛ در وزارت علوم بوده و در حوزه آموزش و پرورش هم جزو كساني است كه خودش عملا مدرسهداري كرده و با مدرسه و معلم و دانشآموز از نزديك آشنا است.
موسوي لاري با اشاره به انتخابات هفتم اسفند اضافه ميكند: بعد از انتخابات مجلس فضاي جامعه عوض شد و مردم به مسيري رفتند كه با شكل مجلس نهم كاملا متفاوت بود. در تهران ٣٠نفري كه مورد اقبال مردم تهران قرار گرفتند كساني بودند كه در ليست اميد يعني اصلاحطلبان و حاميان دولت قرار داشتند. در شهرهاي بزرگ مثل شيراز همين طور و در كل كشور مردم يك تحول رقم زدند و با راي خود اين پيام را به دولت دادند كه ملت از دولت انتظار دارد در مسيري متفاوت با خواست مجلس نهم حركت كند.
وي ميگويد: دولت بايد پيام هفتم اسفند را همان روزهاي اول دريافت ميكرد. همه دوستان، ياران و همه كساني كه با دولت رابطه نزديكي داشتند در پيامها و ارتباطات از دولت خواستند كه پيام مردم را دريافت كنيد؛ مردم تغيير خواستند و شما هم در مديريت، رفتار، جهتگيريها، برنامهها و عزل و نصبها پيام تغيير را لحاظ كنيد. به نظر من كوتاهي شد و دولت به موقع تصميم نگرفت.
مطالبه مردم تغييرات اقتصادي در دولت است
وزير كشور دولت اصلاحات در ادامه تاكيد ميكند كه مطالبات مردم تغييرات اقتصادي در دولت است و ميگويد: چيزي كه مردم الان در شهر و روستا دست به گريبانش هستند حوزههاي اقتصادي به خصوص مبحث اشتغال است. اگر آنجا تغييري حاصل نشود كسي باورش نميشود كه دولت در مقام پاسخگويي به مطالبات مردم اين تغييرات را ايجاد كرده است. همه فكر ميكنند چيزهايي پشت پرده بوده و شايد اتفاقات خاصي يا فشارهاي خاصي مثلا از ناحيه افراد، گروهها و تشكلهاي خاصي بوده است.
يعني باورشان نميشود كه دولت براي پاسخگويي به مطالبات مردم دست به اين تغييرات زده است. چون چيزي كه امروز مردم در كوي و برزن صدايش را در آوردند مساله بيكاري، نبود فرصت شغلي و ركود است و مساله نداشتن امكانات معيشتي است. با تغيير در حوزه فرهنگ اين مشكلات حل نميشود. بايد تغييرات در حوزه اقتصادي و زيربنايي صورت بگيرد تا مردم شاهد رونق باشند.
تغيير در حوزه فرهنگ اولويت مطالبات مردم نبود
او در بخش ديگري از صحبتهايش اشاره ميكند: از دولت هم اين انتظار بود كه تغييرات به گونهاي باشد كه آن خواسته محقق شود. بنابراين به اعتقاد من تغيير در حوزه فرهنگ در اولويت مطالبات مردم نبود. وي ميافزايد: وقتي ركود وجود داشته باشد روز به روز بر لشكر بيكاران اضافه مي شود و كساني ميتوانند در اين قصه موثر باشند كه در حوزه اقتصاد و امور زيربنايي فعال هستند.
موسوي لاري در ادامه با اشاره به اينكه تغيير در دولت جايي بوده كه خيلي مساله مردم نبوده است ميگويد: بنابراين من معتقدم كه حتي اگر خود دولت هم تصميم گرفته باشد در اين تغيير به مسائل درجه دو يعني آنجايي كه خيلي مساله مردم نبوده پرداخته است؛ نميگويم نبوده اين نواقص وجود داشته و شايد هم تشخيص اينكه اين تغييرات بايد صورت بگيرد تشخيص درستي است ولي به اين معنا نيست كه در حوزه اقتصاد و معيشت مردم تغييري حاصل نشود. دولت بايد آنجا كار كند. چند ماه باقيمانده تا پايان دوره، دولت بايد كاري در حوزه معيشت مردم انجام دهد .
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر